Jump to content
BulForum.com

НСБОП затяга обръча

Alhimik

Recommended Posts

• Replies 674
  • Created
  • Last Reply

"са теглили най-новите филмови и музикални заглавия взети от пиратски сайтове в чужбина, след което са ги разпространявали в българското интернет пространство"

А споделянето ? Какво стана с него ? Защо е това нещо като те споделят, а не разпространяват ? От продажба на пиратски дискове, до ъплоуд на филм има разлика от тук до небето! Защо не потърсят по пазарите и не ловят цигани дето продават дискове за по левче, два... Ами хора, които ползват тракер, който работи на базата на сийд и лийч ?

Едит: И тук мога да ви дам отговор. И той е защото циганите са малцинство с привилегии, всеки статистически българин знае, че щом е ром е прост и не може да измисли нещо такова... А ние българите , които трябва да сме защитавани и тачени повече си обираме за всичко... Еми Щатите ? Те дето разпространяват висчко и на всякаде. Защо НСБОБ не заведе дело срещу някой американски тракер за дето разпространява или споделя данни ? Много несмислено ? Да им го набия!

И що глупости? Нарушили закона - аре у панделата :>

Бой, йебане, бой и уволнение.

Бой, стригане, тесни обувки и сръбска музика.

lol

едит: ооупс, звинявам съ, не са у панделата, глупости имаш на предвид че са ги шибнали само с 10 хил. лв? :bgrin:

Poznai, може ли да те питам колко файла си дръпнал от арената (независимо какви)??? Искам да питам колко пиратски филма, игри, програми си използвал??? Лицемерието ти е отвратително... Пожелавам ти подобно като на двамата от арената... Както винаги БГ полицията е най-смелата, най-решителната и по-по-най... Евала за залавянето на големите престъпници, вече спокойно ще си пускам детето на улицата...

Poznai, може ли да те питам колко файла си дръпнал от арената (независимо какви)??? Искам да питам колко пиратски филма, игри, програми си използвал??? Лицемерието ти е отвратително... Пожелавам ти подобно като на двамата от арената... Както винаги БГ полицията е най-смелата, най-решителната и по-по-най... Евала за залавянето на големите престъпници, вече спокойно ще си пускам детето на улицата...

Нито един, нямам акаунт за там :)

Филмите гледам онлайн директно от японския сървър :laughing:

Квото и да съм източил, не го шервам на хиляди души, които да влизат в сайта от който хората си вадят кинти от реклама, като тази на Reset Computers.

Като са тъпи да не си опичат нещата, така стават работите. И не ми говори за лицемерие бе момко. И ти да си производител на нещо, което после да се предлага за без пари против волята, и ще си търсиш правата и ще гониш нарушителите, или се бъркам?

много интересно как уж са ги заловили, а пък си пишат съвсем спокойно във форума на арена :wacko:

ето малко инфо от по запознати според мен от мвр

QUOTE("p4f@arenabg")

Ето и малко последна и вече проверена информация:

Снoщи вечерта ГДБОП с шумна и eфeктна акция е посетила жилището на един от първите "payforfree" и един от създателите на аренабг. Той все още продължава да помага при техническата подръжка и програмирането на сайта, но изявите му във форума са редки и се свеждат предимно до борбата за българския език и редките автомобилни теми. Той е мъж в зряла възраст и е един от активните защитници на свободата на споделяне в мрежата. Участник е в няколко престижни международни проекти и има огромни заслуги за изграждането не само на аренабг, но и още няколко добре посещавани български уеб проекти. Извзет му е личния компютър и лаптопа, на които дори е нямало инсталиран торент клиент. Имал е един единствен албум с копия на ДВД филми, който също е извзет. Толкоз ще видим нататък.

Вторият посетен е пак свързан с легендарен ник в интернет пространството и е съсед на първия. Той всъщност е един от създателите на дата.бг и в последствие аренабг. След пускането на системата със СМС-ите изрази категорично несъгласие и напусна редиците ни. При обиска у тях също не е открита инсталирана торент програма, но не само това - всъщност имал е инсталиран само Counter Strike и нищо друго. От тях са извзети дори суичовете на локални доатавчици, както и компщтъра на жена му на който е имало само Скайп и няколко мп3-ки. Като казвам "няколко" имам предвид точно толкова. Извет е и компютъра на малката му сестра на който е нямало нищо друго освен ICQ и мп3-ки.

В качеството си на един от използващите ника "payforfree" изразявам предположението, че тази акция е провокирана от публикацията в 168 часа, която вероятно е раздразнила ГДБОП за приписаното и безсилие и те са решили да докажат "мощта" си. Всичко това вероятно ще бъде шумно обявено в медиите и хората които нямат представа ще останат с впечатлението че са ненадминати професионалисти. Само дето и този път не уцелиха десетката. А защо ли ? Защото десетка няма. Просто така са направени нещата. Взели сме необходимите мерки за да докажем профанизмът на подобни акции и този път сме решени да действаме повече от всякога. Всичко извзето ще бъде възстановено на пострадалите лично от екипа на аренбг.

много интересно как уж са ги заловили, а пък си пишат съвсем спокойно във форума на арена :wacko:

Пуснати са под гаранция... :lol: да не говорим че акаунтите могат да се ползват от всеки,навсякъде...

Нито един, нямам акаунт за там :)

Филмите гледам онлайн директно от японския сървър :laughing:

Квото и да съм източил, не го шервам на хиляди души, които да влизат в сайта от който хората си вадят кинти от реклама, като тази на Reset Computers.

Като са тъпи да не си опичат нещата, така стават работите. И не ми говори за лицемерие бе момко. И ти да си производител на нещо, което после да се предлага за без пари против волята, и ще си търсиш правата и ще гониш нарушителите, или се бъркам?

mi teq filmi kato gi gledash online nali pak sa dosli ot nqkude nezakono we,ako gi nqma sha gledash kanala ,ti si bil golqm zastitnik na avtoroskoto prawo, puk sam ne spazwash zakonite

... на който е нямало нищо друго освен ICQ и мп3-ки.

хахах..., представяте ли си, един хард, на който има само едно ICQ и няколко мп3-ки? :lol:

mi teq filmi kato gi gledash online nali pak sa dosli ot nqkude nezakono we,ako gi nqma sha gledash kanala ,ti si bil golqm zastitnik na avtoroskoto prawo, puk sam ne spazwash zakonite

Защитник съм до толкова, колкото да се защитя за твърдението че съм бил лицемерен. Не ми пука за арена БГ и лишперите там, така че не виждам кво съм лицемерен? Да не би всичко при японците да идва от арената? :bgrin:

тва че не давам 5 пари за аренабг, не значи че нямам пристрастия към други сайтове с подобно съдържание.

хахах..., представяте ли си, един хард, на който има само едно ICQ и няколко мп3-ки? :lol:

Защитник съм до толкова, колкото да се защитя за твърдението че съм бил лицемерен. Не ми пука за арена БГ и лишперите там, така че не виждам кво съм лицемерен? Да не би всичко при японците да идва от арената? :bgrin:

тва че не давам 5 пари за аренабг, не значи че нямам пристрастия към други сайтове с подобно съдържание.

twa e mnogo glupawo mislene,neska debnat arenata utre sha debnat i qponeza,twa ne ti li e doshlo na akula.I ne moga da razbera kwo lo6o imate protiv arenata,twa 4e ste na ek i ne moge da hwanete swqsta skorost v sravnenie s ggbit,ne ozna4awa,4e arenata vi e vinovna.

twa e mnogo glupawo mislene,neska debnat arenata utre sha debnat i qponeza,twa ne ti li e doshlo na akula

ако мислиш че не са го дебнали...

има си дебнат..., пък ако го издебнат, ще съжалявам и ще се ориентирам към старите руснаци от smet.ru или кой знае кви ще дойдат, корейци, индианци...? :bgrin:

Това е кофти логика според мен, защото утре може и админите на японците да ги опандизят, от което примерно ти ще пострадаш, а тези от аренабг ще казват, че не им пука.

Това е кофти логика според мен, защото утре може и админите на японците да ги опандизят, от което примерно ти ще пострадаш, а тези от аренабг ще казват, че не им пука.

ммм.., кво беше там.., ако те е страх от вълците/мечките не отивай в гората

Poznai, ти си дървен философ. Българската действителност си е такава, повечето нямаме пари за лицензи и т.н. Ще ти обясня защо си лицемерен, момко. Еми лицемерен си не, защото плюеш по арената. Лицемерен си, защото и ти ползваш нелегално съдържание и викаш против пиратството, било то и под адрес www.arenabg.com. Капиш?

Poznai, ти си дървен философ. Българската действителност си е такава, повечето нямаме пари за лицензи и т.н. Ще ти обясня защо си лицемерен, момко. Еми лицемерен си не, защото плюеш по арената. Лицемерен си, защото и ти ползваш нелегално съдържание и викаш против пиратството, било то и под адрес www.arenabg.com. Капиш?

тва за определенията, няма да го коментирам, можеш да ме наричаш както искаш :bgrin:

верно е че нямаме пари за лицензи, така е, верно е че и аз у нас съм си праснал кво ли не

и не съм лицемерен за това, защото конкретно арената не ме кефи и ми е смешно че са толкоз кухи, та си държат у тях толкоз неща и не са нагласили нещата та, че да не стигнат до тях.

дано тези които за момента са се отървали се поучат от грешките на тези, дето пак леко са се отървали, с по 10 000 лв, е тва си е смешно :)

та за лицемерието не се съгласявам с теб, ползвам и поддържам незаконен софт, филми и прочие, харесвам куп подобни сайтове от които си ги теглия, но за аренабг 5 пари не давам, рииш?

бах как ме засърбя задника, кой знае колко псувни съм отнесъл заради това :D

poznai, точно за това копнах онва от арената, щото и на мен ми се стори много малоумно след последните акции да си оставят всичко по къщите и едва ли не да чакат да ги хванат :blink: затова си мисля, че мвр преувеличават малко :wacko:

Poznai, не знам защо те сърби задника... Нищо лично нямам против теб (е може би малко от buy/sell). Въпросът тук е принципен и те не ме разбра какво исках да ти кажа. Всичко в скапаната ни държава опира до ПР акции на МВР и т.н. показност, популизъм. Утре току виж променили закона за авторското право и вече тия нещица, който си ги накачарол във вас станат мишена... Когато изловат всичките извършители на поръчкови убииства, спрат да се стрелят из градовете ни, престане съдът да пуска мафиоти на свобода, тогава аз ще кажа евала, браво. Но дотогава гоненето на така наречените пирати си е чиста проба популизъм за пред САЩ и техните доклади за пиратите по света (но не на кораби)... Ако ги нямаше тези икономически санкции от страна на САЩ дали пак щяха да влизат в домовете на гражданите...???

Poznai, не знам защо те сърби задника... Нищо лично нямам против теб (е може би малко от buy/sell). Въпросът тук е принципен и те не ме разбра какво исках да ти кажа. Всичко в скапаната ни държава опира до ПР акции на МВР и т.н. показност, популизъм. Утре току виж променили закона за авторското право и вече тия нещица, който си ги накачарол във вас станат мишена... Когато изловат всичките извършители на поръчкови убииства, спрат да се стрелят из градовете ни, престане съдът да пуска мафиоти на свобода, тогава аз ще кажа евала, браво. Но дотогава гоненето на така наречените пирати си е чиста проба популизъм за пред САЩ и техните доклади за пиратите по света (но не на кораби)... Ако ги нямаше тези икономически санкции от страна на САЩ дали пак щяха да влизат в домовете на гражданите...???

:) Респект, за спазения добър тон. (чудих се къде другаде сме имали пререкания)

Значи аз съм си преценил за нещата у нас. Като съдя по другите места, най-много да изгоря със собственото си PC - голяма работа, за сметка на това не бих се ограничил да се кефя на всичко до което мога да се докопам.

не мога обаче да се съглася, че полицията трябва да действа за другтие неща, чак когато приключат с тежките престъпления, защото те просто няма да приключат. освен това, нали все някой трябва да си изпати.., мвр ги натискат отгоре, трябва някой да го изде, макар и малък, за да може мвр да ги оставят временно на мира и да си вършат другата работа..., например да ми събират рушвети га карам с 80 на асеновградското.., ма как да е, да събират, по-евтино ми излиза, а и точки нямам вземани :bgrin:

направих опит да те разбера, мисля че съм те разбрал.

аз доста поста изписах със становището си тук, та ако има някой който също нещо не го кефи мисленето ми, да ги изчете - това съм аз, кво да направим ся :tongue

Лично според мен така отплеснахте темата се едно вие сте "престъпниците" и в частност "вас" гонят от НСБОП. Всички сме виновни до такава степен, че ползваме нелегални софтуери, рипнати музики, крадени филми и прочие, НО защо само нас обвиняват? Евала на тоя дето ми даде тоя отговор. И защо найстина не се започне от началото, защо от НСБОП не спрат пиратството от самото начало на тунела. Последния пост на pests много ми хареса и ще ви кажа защо. Всичко идва от там, "Новия Свят"... Всичките проблеми на хората са от там... Скъпия бензин, хората в Б-я по затворите заради пиратство, глада в Ирак и Афганистан... И само защото ония керливани ни го налагат. А наща простащина е безгранична да им играем по свирката... Вместо ние да им пращаме докладите за тяхното пиратство и да се ограничи от там на сам, те правят обратното се едно ние сме най-големите "ПИРАТИ-ВОЙВОДИ".... Ебах го в опълчението... Същата работа е и в Евро Съюза, който налага "уж" строги мерки за "какво :blink: :blink: :blink: ".... Тва си е пълен терор според мен и неправилно разбиране на всичко свързано, не само с пиратството и незаконния трафик на mp3, филми, игри и т.н.

Абе кфо са карате бе.По-спокойно я карайте.Аре моля ви се недейте ми казвайте,че всичко на вашия хард е законно.Тфа включва програмите,игрите и дори Windowsa :bgrin: .Истината е,че ние българите сме такъв народ,който няма да даде пари за NOD 32 примерно като може да си го драпне от арената,торент линкос,датата или който ще да е торент сървър.Така че стига се карайте ами си пуснете някой филм на японеца и гледайте :D :laughing: :)

Karaman, споко :) Другата седмица все ще се намери нещо за гледане ;)

Хареса ми по btv как в паралел дадоха репортажа за заловените интернет-"пирати" и този за мутрите от дупница на свобода...

ще трябва да помислим малко повече по идеята с тунелирането и OpenSSL :rolleyes:

Аз мисля че е крайно време да кажем не на сегашните управляващи да започнем с мирни действия да се противопоставяме на политиката "анти България" а пък ако това не помогне може да минем и на по брутални мерки

Хахаха :laughing: Интересно какви ще са тези "брутални" мерки... защото аз визирам само банда хулигани трошещи наред като овце, подстрекавани от някой като ... Волен Сидеров примерно...

Също ми е интересно с кого можем да заменим сегашните управляващи.. тъй като аз разлика между тиквите в парламента не намирам...

Админ - трии и този пост ако решиш :D

п.с. бях решил да дам 4 лева за кино, е няма да ги дам, ще си купя 3 фалафела! Булгаристан аферим!

НЕ на лиценза, ДА на манджата :) Евала Карамане винаги си ме радвал ;)

Хареса ми по btv как в паралел дадоха репортажа за заловените интернет-"пирати" и този за мутрите от дупница на свобода...

Според мен найстина интелигентно измислено, защото едва ли България губи от това, че на Азис не му се продават албумите... Ами от това, че мафията пере пари в държавни собствености, вместо да ги уползотвори за интелектуални цели... И типичен пример за това е моста на Герджика, който отлежаваше като русенско варено в държавната хазна...

Мразя репортери, папараци и прочие, НО на бТВ найстина им свалям шапка за въпросния репортаж...

Кой е казал, че борбата с престъпността трябва да започне от там от където ти намираш за правилно? Ако изловят крадците, ще останат убииците, тогава пак ще недоволстваш. Данеби да има само тука престъпност. В USА като умират по 20000 човека (на месец или на година незнам) от огнестрелни рани, данеби да не минаха по домовете да заловят хората които шерват музика за която нямат лиценз? Говоря за USA защото за другите страни не се шуми толкова, но определено и те не са без никаква престъпност. Айде стига с тоя лаф "еди кво си става по улиците, пък те почнали да ловят пиратите". Няма скала за това кой крадец от кой крадец е по-виновен. Всички са престъпници.

ето малко инфо от по запознати според мен от мвр

QUOTE("p4f@arenabg")

Ето и малко последна и вече проверена информация:

Снoщи вечерта ГДБОП с шумна и eфeктна акция е посетила жилището на един от първите "payforfree" и един от създателите на аренабг. Той все още продължава да помага при техническата подръжка и програмирането на сайта, но изявите му във форума са редки и се свеждат предимно до борбата за българския език и редките автомобилни теми. Той е мъж в зряла възраст и е един от активните защитници на свободата на споделяне в мрежата. Участник е в няколко престижни международни проекти и има огромни заслуги за изграждането не само на аренабг, но и още няколко добре посещавани български уеб проекти. Извзет му е личния компютър и лаптопа, на които дори е нямало инсталиран торент клиент. Имал е един единствен албум с копия на ДВД филми, който също е извзет. Толкоз ще видим нататък.

Вторият посетен е пак свързан с легендарен ник в интернет пространството и е съсед на първия. Той всъщност е един от създателите на дата.бг и в последствие аренабг. След пускането на системата със СМС-ите изрази категорично несъгласие и напусна редиците ни. При обиска у тях също не е открита инсталирана торент програма, но не само това - всъщност имал е инсталиран само Counter Strike и нищо друго. От тях са извзети дори суичовете на локални доатавчици, както и компщтъра на жена му на който е имало само Скайп и няколко мп3-ки. Като казвам "няколко" имам предвид точно толкова. Извет е и компютъра на малката му сестра на който е нямало нищо друго освен ICQ и мп3-ки.

В качеството си на един от използващите ника "payforfree" изразявам предположението, че тази акция е провокирана от публикацията в 168 часа, която вероятно е раздразнила ГДБОП за приписаното и безсилие и те са решили да докажат "мощта" си. Всичко това вероятно ще бъде шумно обявено в медиите и хората които нямат представа ще останат с впечатлението че са ненадминати професионалисти. Само дето и този път не уцелиха десетката. А защо ли ? Защото десетка няма. Просто така са направени нещата. Взели сме необходимите мерки за да докажем профанизмът на подобни акции и този път сме решени да действаме повече от всякога. Всичко извзето ще бъде възстановено на пострадалите лично от екипа на аренбг.

ново 20. Мисля че тук е момента в който започва разиграването на сценки. Тия компютри дето са ги заловили... Под ДОС ли са пускали тия програми? WinZip, WinRAR, WinAmp Pro, нямали ли са? Всичките лицензирани? Айде детски историики. "Вие нищо не можете да ми направите щото еди кво си...."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...