Jump to content
BulForum.com

НСБОП затяга обръча

Alhimik

Recommended Posts

локалните не работят :blink:

какво става да не би да са се уплашили от проверки и да са ги спряли?

• Replies 674
  • Created
  • Last Reply

за пореден път сме свидетели на хвърляне на прах в очите на народа, ето вижте казват от полицията ние се борим с престъпността хванахме 3 -а души разпространяващи нелегално филми, музика и софтуеар, ще спрем фрий сървърите и сме преборили престъпността.

Добре си казвам аз, ами тия които изкрадаха държавата, тия които се стрелят посред бял ден, корумпираните политици и държавни служители, е защо не се действа така активно и гръмогласно с/у гореспоменатите....... ?

Нали искаме да правим добро впечатление на ЕU, тогава да заловят, осъдят някоя едра риба, после да се занимават с нелегалния софтуеар......

Але хора що нема локални ?С НСБОП ли е сварзано или нещо сърварите им са се бъгна ли?

Ами както казваше бай Тошо "... принизяване , принизяване , пък като видим кво се случва ще решим кво да правим..."

Хе хе това беше казано по повод перестройката. Преди година след подобна акция възниканаха торентите и за около месец беше пълна каша след което изобилието на софт , филми и т.н. беше по-голямо от всякога. Нямам идея дали въобще този проблем е решим от НСБОП и сие.

Тази сутрин някъв се оплакваше за някакъв БГ филм дето бил нов и още го нямало по кината пък бил дръпнат 70 000. И как така да оцеляват?!

Ами трудно господа. Този филм въобще не го бях чувал пък и да бях едва ли бих до дръпнал а дори и да бях едва ли бих го гледал. Пълна подигравка е да отидеш на кино да дадеш 20лв ако си пълен комплект и да гледаш няква боза. Някой едва ще ти върне парите ако си разочарован да не говорим за загубата на време и т.н.

Хората който дърпат филми никога или по-скоро много рядко ходят на кино. Така че реално там няма "загуби"

И последно НСБОП бих ги оправдал да търсят сметка в разпостранението на родните продукции, но да събираме пари за "бедните хамериканци?!?" айде нема нужда. Тръгнали за пиратски софт. Ами като си купим Софт парите каде отиват - за граница.т.е. пак НСБОП работи за друг, а не за държавата?!

ГОСПОДА от НСБОП - моля преборете растящата престъпност и КОРУПЦИЯТА ,а оставете бедния потребител!

Не мисля че това е offtopic - всеки трябва да спре да тегли за щяло и нещяло, само защото е без пари. Познавам хора които ми се хвалят че имали 20 игри и 30 филма на hard-а. Те замислят ли се че в последно време излизат по 2-3 свясни филма на година?! Айде че съвзем избягах от темата... :blink:

Прав си, всеки да сваля това, от което има нужда. Ама да свалям неща, дето не ми трябват, защото са на аванта ми се види доста глупаво. Обаче за игрите не съм съгласен, аз също имам в момента качени 10- 11 игри и наистина си ги играя. И всички нови екшъни и пуцалки минават през PC- то.

А локалните според мен е нормално да спрат в момента.

А локалните според мен е нормално да спрат в момента.
То да бяха само те :(

айде честито, японците и тайванците ги няма вече.....

шубето е голям страх ;)

нормално да ги спрат известно време, докато отшумат нещата

там е работата нали НСБОП трябва да се покаже пред ЕС че прави "нещо" , но понеже не може да се оправи с "големите риби" - или както казаха по-горе страх ги е д не им гръмнат колата :blink: та се захванаха с нас - ама то тва щтот всичко друго им наред в държавата - та ние в момента сме най-големите престъпници!!!!! - не останаха други :P типичният пример: ще ви бием защото можем а вие нищо не можете да направите

Глейдаки тази тема се чуда дали просто си търсите място къде да се полигавите или наистина сте психясали от тази смешна, неоправдана, арационална партийно-медийна акция. Не разбирате ли, че тези "свивки" се правят непосредствено преди монироингов доклад на ЕС за членството на България там. Подобна комедия разиграха преди няколко месеца, сценария не се различава кой знае колко. Изоставаме по глава курупция и престъпления. Оли Рен каза: Има курупция и престъпни действия в най-висшите етажи на властта, вземете мерки. Но именно властта е курпцията, парадоха, е че те трябва да премахнат тях самите за да се промени този факт. И тъй като това няма да стане се търси изкупителна жертва за отчетен резултат за борбата с "престъпността". 10 милиона долара нанесени щети от авторски права, от ЕС ни потупват за рамото. Разбира се от тези 10 милиона долора навярно щетите не надвишват 10 хиляди лева и е ясно защо. Ако това е "зло", то знаете, че злото не може да бъде изкоренено, просто ще премине в друга форма. По мое мнение след около 10на дни японските ни "портали" ще се появят на мястото си или както стана вече дума под друга форма. Тази схема в България ще се промени когато, ако станат две неща: Започнат да се заляват "бизнесмените" от горе на долу и се повиши жизнения стандарт в страната ни в пъти! Без дори едно от тези неща вълкът ще мени козината си ......само.

И малко техничеса информация, която не се споменва. Ако някой толкова е на зор с тези торенти и мисли, че все пак ще има гости с надписани якета трябва да се каже следното. Първо за да са у вас те ще имат предварителна информация за това, че сте "торентили", примерно. Важното е следното: shift-del или format c: няма да ви помогнат - въобще. Те идват да ви вземат компютъра. Службите си имат (по принцип имат, не е ясно до колко нашите спецове могат) така наречените computer forensics или иначе казано компютърна експертиза. Изтриване или формат няма да ви помогне. Тези експертизи могат да върнат изтирата информация частично или нацяло от месеци назад или най-малкото да се види, че дадена информация е била на диска ви, но е била изтирита, което пак е доказателство. За това потърсете програма от производителя за твърдия ви диск, която да направи zero-fill fomrat. Чак тогава може да сте спокойни, ако въобще сте притесенени от комедията.

А другия вариант е, ако сте гледали филма "Ядрото" - като влезнат у вас им казвате: "Знам че това ви прилича на компютър, но повярвайтре ми - НЕ Е!!!" :P :D :laughing:

Според главния прокурор Борис Велчев имало нещо нередно в мерките, предприети за борба с незаконното теглене и разпространение в Инернет на интелектуална собственост. Това каза главният прокурор на срещата си с младшите прокурори, запитан от тях какво е мнението му за набелязаните мерки за борба срещу пиратството на интелектуална собственост, предаде репортер на Агенция “Фокус”. “Защо да наказваме тези, които свалят филми от интернет в домовете си, а не тези, които ги продават на Славейков, например”, попита Велчев. Според него е трудно да се иска от един младеж да е наясно с авторското право.

За да бъде защитена интелектуалната собственост са необходими други мерки, а не - да бъдат сплашени петима тийнейджъри, каза още Велчев и допълни, че много от хората, вършещи дадено престъпление нямат съзнание за това.

Дано ни пуснат пак ДЖИГАТАЙЦИТЕ

Ако дойде някои си педал от НСБОП искайте му разрешително от съда и от главния прокурор както и даповед за обиск без тези неща могат да ми хванат чурката нещастните тапаци

Не бе,по-добре един чук,5-килограмов да речем-като ви почукат на вратата започвате с мощни удари по харда,не,не по харда,а направо цялата кутия си направете на сол.Може и монитора да размажете,а после се ударете и по главите.Първо,цялата тая история е за имитация на дейност.Второ,дори да почукат на нечия врата,то това няма да е вратата на някой сульо,който има 10 ГБ/примерно/ mp3,а ще вратата на някой като онези тримата,които хванаха,щото при тях работата си беше сериозна-не става въпрос само за качените и свалени терабайти с глупости,при тях имаше и доста обложки и прочее,което директно трябва да ви подскаже,че хората направо си правят бизнес.И на управляващите им е ясно,че много малък процент от хората са с редовен софтуер и си плащат за всичко като попове и не върви да арестуват сумати натрод,просто ще хванат големите риби,които въртят бизнес с това.Всичко това естествено за три дни ;)

хората на това му викат "дежаву" :D - тея от НСБОП - пак ще разлайват месирките 1-2 седмици - след това пак ще се появат японеца и унгареца - дали на състото или на др място... а до тогава - ще караме на торенти и на ДСто ... :excl:

Как и при какви условия полицията може да влезе във вашия дом, за да провери персоналния ви компютър?

Според действащия НПК, всеки който тегли на домашния си компютър филми от интернет и ги гледа във виртуалното пространство е само потребител и не е престъпник, а административен нарушител. Той не е подсъден, обясни заместник районния прокурор на София Петър Чалъмов. За влизането в дома на всеки българин, потребител на нелегални дискове с филми и музика е необходимо да има доказателства, че този човек е извършил престъпление, уточни още Чалъмов.

От прокуратурата обясниха, че съдия може да издаде заповед за изземване на личен компютър и дискове заради интелектуално пиратство, когато дознанието е събрало доказателства за извършено престъпление.

Без осъдителни присъди, а с глоби до 50 000 лева остават административните нарушители, то ест всички българи - потребители на отделни филми, изгледани и след това изтрити. Ако това действие се извършва от малолетно лице, никой и по никакъв начин не може да изземе домашен компютър, или да поиска задържане на детето.

Наръчник на маниака

1. Поискайте да ви представят постановлението, въз основа на което искат

да влязат в жилището ви. То трябва да е подписано от съдия (чл. 161, ал. 1 от

НПК). Вероятно ще ви пробутат някакъв документ, подписан от някой дознател,

мотивирайки се с изключението по чл. 161, ал. 2 от НПК. В този случай в

присъствието на поемните лица им обяснете, че в случая не е налице неотложен

случай, поради което това постановление е незаконно. Запишете го изрично и в

протокола, като не е лошо да отбележите, че лицата, влезли в жилището им, го

правят незаконно (при превишаване на власт), което е престъпление по чл. 170,

ал.1 от НК и ще им бъде търсена наказателна отговорност.

2. Ако не ви обърнат внимание, не отговаряйте на никакви въпроси. Трябва да знаете

следното:

а) притежаването на филм, записан на CD или DVD, не подлежи на никаква санкция,

като общо взето това е напълно законно, независимо

дали копието е лицензирано, или сте го направили сами. В никакъв случай не

съхранявайте повече от едно копие.

б) наличието на торент програма не представлява нарушение на никой закон,

поради което нейното използване е разрешено.

в) тегленето на филм или музика от мрежата с такава програма не представлява

нарушение на никой закон, поради което е разрешено.

г) проблемът с дефинирането на понятието

"разпространение" обаче не е толкова сериозен, тъй като торент програмите

едновременно данлоудват и ъплоудват, са функция на програмата и не зависи от

вашата воля. По тази причина не могат да ви вменят и никаква отговорност, защото

без воля няма правонарушение.

д) наличието на филм или музика на вашия компютър също би създало известен проблем.

Обяснението за наличие на такъв следва да бъде, че целта е същият да бъде презаписан

за лична употреба. Може да обясните, че е и с учебна или някаква друга изследователска

цел - например да се научите да обработвате видеосигнал, звуков сигнал, графика или

нещо от този род.Естествено най-добрият вариант, ако ви цъфнат някои от

НСБОП, е да се свържете по най-бързия начин с адвокат.

:bgrin: ако се съди по тая от басейна, тоя с 2-3-те банки е по-зле от тоя, останал със себе си в килията :>

(е, малко неуместна шега, но все пак)..

Иначе някой спомена w...z.ru, че го нямало, айде следващия път да понаучи малко японски и тайвански и пак ще си говорим :D

Освен това японците и китайците са адски много народ за да изчезнат толкова бързо и задълго :P

В екстремни моменти знаете:

Цък

А другия вариант е, ако сте гледали филма "Ядрото" - като влезнат у вас им казвате: "Знам че това ви прилича на компютър, но повярвайтре ми - НЕ Е!!!" :P :D :laughing:

Или пробвайте това: http://www.phildowd.com/funny/techsupport.php :D

:blink: ни японци , ни унгарци ,ни хървати ................ нищо няма днеска :blink: какво става ? и тука ли са наплашиха от тия НСБОП простотий ? сега локала дето го имам ....явно ша трябва да си го навирам да не казвам къде :angry:

ЕДИТ : пфффффффффф :wacko: Някой да е пробвал да види какво става в data.bg ? :rolleyes: Там всичко е misc :laughing: ни филм мое да видиш ни музикален файл :lol: побъркана работа :lol: :lol: :lol: Виждам световен заговор на доставчиците на интернет :lol: :lol: :lol: :woot

в датата явно са ограничили достъпа щото тегля пачовете за wow с 30к а обикновено тегля с 150к

Прочетете това, което съм писал десетина страници по-напред, и с особено внимание това, което е писал johan малко по-горе ! Човекът ви е казал всичко.

И стига с тия истерии, подскачания и скимтене ! Колкото влизаха по къщите миналата година, когато се пусна темата, толкова ще влизат и сега. Дори и НСБОП не са чак толкова тъпи.

А ако чапочнат да го правят (все пак всичко е възможно) , ще идат на съд и ще бъдат осъдени още на първа инстанция поради сума причини - неясноти дефинирането на престъплението и неизпипано законодателство (например зедължителното в нашия НК посочване на мястото на престъплението. Да ги питам тогава, като имам в къщи филми, къде точно съм извършил престъплението - на моя си компютър, на сървъра ли, или някъде по жицата). Пък ако не стане - ей ти Страсбург! Вярно, това гълта години, ама накрая плащат хубави суми. Не знам дали ви е известно, но там практически няма заведено и неспечелено дело срещу България.

На който не му стигат тези аргуненти и написаното от johan, да пие десет валериана или да си направи лоботомия, ако валерианите не помогнат !

P.S. За сведение, в България има само един осъден, при това условно, и при това за магарии с кредитни карти и прочее.

И пак за сведение - не ви ли се струва интересно съвпадение, че тая пушилка са вдигна точно след като излезе докладът на Клус Янсен - имам предвид скандалното му "излизане" по вестниците, а тоя доклад е секретен. Ей на, четете - http://netinfo.bg/?tid=40&oid=880609

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...