Botev1912 Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 http://focus-news.net/?id=n482761 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Не ми излизайте с номера, че много скъпо - скъпо е, защото не сте свикнали да ги давате тея пари. Няма как да свикнем след като за да си купиш ОС-а, трябва да работиш поне 3 месеца, без да ядеш, без да ползлваш ток (как ще стане след като компа иска ток), без да плащаш вода и телефон, без да си купиш дрехи, нищо!. Какво остава за останалите програми, 10 години да работиш за софтуер, който на запад си купуват за месец-два. Няколко хиляди пъти е казвано, че ако заплатата е 3000 евро поне, ще си купувам всичко. Точка. ЕДИТ: Много ми е интересно, МФ били взели мерки да ограничаване на ползването и разпространението на незаконно съдържание от служителите им, но нито има арестуван техен служител, нито даже щяло да има уволнени. Уникална ситуация. А трите момчета от София арестувани и едва ли не ще ги бесят. Жална и жалка държава! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 И какво искате да ми кажете сега - да трия всичко ли? Не беше ли така, че всъщност "крайният потребител" не носи вина, а този, който му е предоставил всичко? И кво - ще ми влезат в къщата и ще почнат да ми се ровят из харда ли? Хъм... П.С. И дори ако могат да ми влезат в къщата... като им покажа 300+ оригинални диска с музика, 50+ оригинални игри и т.н. ще ме бият ли... много? В края на краищата никой не може да докаже, че не съм си рипнал музиката от дискове, дадени ми от приятели, например... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Дамм, и на мен ми направи впечатление, че няма една дума за наказания срещу държавните служители... Сладка история... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Жална и жалка държава! много точно казано Link to comment Share on other sites More sharing options...
LaN Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 кучето лае , керванът си върви Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 ми tedy приятелю, като нямаш пари за софтуер откъде имаш пари за компютър? освен тва няма всеки месец да си купуваш най новите версии на всичко за което се сетиш. а софтуер струващ повече от 200 - 300 долара по принцип не ти е нужен вкъщи, а работодателят ти ще се прежали да ги даде. а като толкова ме ти се дават хич пари има и безплатни алтернативи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bd1 Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 добре помислете тогава ако трябва да си купите анти вирус-на програма и firewall. поне това са неща които задължително ти трябват как един средно статистически българин може да си позволи този лукс EDIT**** SP struva li pari ??? ili si vurvi s windows-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Е.. какво са 500 долара за нашета фирма В смисъл че това са нищо пари ако умееш да си изкараш хляба с Photoshop. Изплащат се бързо. Аха - условието е да се родиш научен, така ли ? ми tedy приятелю, като нямаш пари за софтуер откъде имаш пари за компютър? Въпросът не е зададен персонално към мен, но смятам, че е нужно да защитя tedy, като те попитам дали е нормално компютърът ми (в подписа) да е по-евтин от една от програмите, които ползвам всекидневно ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 кучето лае , керванът си върви Или по модерно - НСБОП се тупа по гърдите, торентите се seed-ват добре помислете тогава ако трябва да си купите анти вирус-на програма и firewall. поне това са неща които задължително ти трябват как един средно статистически българин може да си позволи този лукс EDIT**** SP struva li pari ??? ili si vurvi s windows-a SP е безплатен update, не се плаща. Аз лично съм си решил проблема с Dual Boot между Linux Slackware и WinXP (с ненастроени мрежови интерфейси - тоест без интернет) Ползвам WinXP за 2-3 специализирани програми които имат алтернатива само за MacOS, но още не съм дорасъл за Mac , а за всичко останало - Музика, Филми, Торенти, Текстообработка, Сърфиране, E-Mail, ICQ, Skype.. си ползвам Linux, той поне няма нужда от антивирусна и от firewall (просто защото не работят никакви услуги по подразбиране за разлика от windows) С две думи, не плюя Windows защитавайки сляпо една сравнително бъгава Desktop среда като KDE а съм разпределил нещата така че да хабя най-малко нерви. @simbata - О не разбира се. По цял свят всеки използва пиратски софтуер. Имах предвид когато определен софтуер се превърне не просто в поредната играчка, а в средство за изкарване на пари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Тия са най-големите глупаци,ако си мислят че някой домашен потребител ще даде пари за софтуер,при тоя стандарт на живот 200$ за ХР Чуйте го и "ЕКСПЕРТА" (на МП3 естествено )... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bd1 Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Тия са най-големите глупаци,ако си мислят че някой домашен потребител ще даде пари за софтуер,при тоя стандарт на живот 200$ за ХР Чуйте го и "ЕКСПЕРТА" (на МП3 естествено )... xaxaxa тия луди ли са ве едно че убидиха НАС и второ как биха могли да накарат админ-а да отиде при тях като биха му ударили един як бои преди това. "ЕКСПЕРТА" рулез Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 simbata, коя е тази програма ве майна? много се съмнявам, че софтуер който ти струва толкова ти е необходим като домашен потребител. а ако изкарваш пари с тази програма, тогава тва е инвистиция, която ще се възвърне и ще си я платиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Току що направих колосалната грешка да инсталирам някакъв ъпдейт на шибания Вирус ХР и ужас открих, че е някакъв нотификатор! Сега в туулбара ми стои една черна звезда (?!?!?!?), над която като мина излиза: You may be a victim of software counterfeiting. The Windows product key installed on this computer is not genuine. И като взема че я пусна ме праща ТУК И това ако не е върха на свинщината те ма на Почвам да ровя във Вирус компонентс да го търся тва и да го махам... едит: afx не че съм сбъркал ми се вмества на фона на общите лайна. Между другото мерси за съвета - успях да се отърва. ДА спомена, че първо трябва да се спре процеса notify с именце ws..ntfy.exe, тогава да се спре това .ехе, споменато от Ботев1912 и тогава имате време да махнете шибаното оригинално .ехе (черната звезда) Още веднъж - благодаря много Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Току що направих колосалната грешка да инсталирам някакъв ъпдейт на шибания Вирус ХР и ужас открих, че е някакъв нотификатор! R_a_p_t_o_R обърка темата http://www.evrocom.info/invision/index.php?showtopic=33379 Въпреки че аз читаво решение за заобикаляне на проблема не съм намерил Просто действах по начина описан малко по-горе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 simbata, коя е тази програма ве майна? много се съмнявам, че софтуер който ти струва толкова ти е необходим като домашен потребител. а ако изкарваш пари с тази програма, тогава тва е инвистиция, която ще се възвърне и ще си я платиш. В голяма заблуда си приятелю (извинявай че те наричам така, няма да се повтори). За да си възвърнеш нормално средствата, вложени в тази програма, с която уж изкарваш някакви "пари", ще ти трябва точно толкова, колкото и ако работиш каквото и да е друго, заплатата ако работиш с Фотошоп мислиш ли че ще му е 3-4000 евро, та даже и 1000? Сам си отговори. Да не говорим че доста фирми даже, ползват пиратски софтуер, лично съм бил свидетел, да работиш във фирма, не означава да си спокоен. Една фирма с 10-20 души работници, всеки с ВинХР и софтуер за разработка, струващ $хх,ххх всеки лиценз, как ти се струва... - така както и на доста фирмаджии. Или какво, бедните хорица да програмират в Notepad , без да ползват улесненията на обкръжаващите софтуери. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Скрийншот от форума на Дата-та Яко а... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauler Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 горко на тези, кото работят в компания, която не може да си позволи лизенз за софтуера, който ползва... а ако шефа ти се е изтарикатил да ползва пиратски е друг въпрос - той си е поел риска и си носи отговорността. а ако си бачкаш фриланс и не можеш да си избиеш 650 те долара за цс 2, който ще ползваш година две преди да ъпгрейднеш за 4 пъти по-малка сума, по-добре се отказвай навреме от начинанието си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Преди 54 седмици имаше подобна истерия. Да живеят торентите!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 БТВ най-после казаха, че не могат да влезнат в никой и никой не е престъпник Link to comment Share on other sites More sharing options...
game_overss Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Спокойно момчета тука въжи златното правило за България ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bd1 Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 БТВ най-после казаха, че не могат да влезнат в никой и никой не е престъпник няма6 си и на представа колко се раджам да го чуя. ама и без това освободих 30 ГБ Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 ако трябва ще взема дискове за маса пари но нито една ама нито една песен няма да изтрия и каде ще е разликата между това да имам 10 или 10 000 песни все ще съдят за не платени права пък и четох в друг форум врътки как да не се допускат в къщата лица представящи се за НСБОП или тем подобни Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 БТВ най-после казаха, че не могат да влезнат в никой и никой не е престъпник Всъщност в момента по Канал 1 (новините) казаха точно обратното... Ся кво? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted May 8, 2006 Share Posted May 8, 2006 Всичко ще е до 16ти май или там когато излиза доклада на ЕК. После спокойно лято и наесен пак. Направо не мога да повярвам как може да има толкоз пилци сички ги е обзело параноя да не им дойдат у дома НСБОП.Аз си ги представям със спаските как са ме проснали на земята и ма снимат от БТВ ) .От кога започнахте да вервате на медий ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.