en3rgy Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 ми не предполагай много, защото ако искаш може да сложиш едно PC от 300 долара да изпълнява такива функции. постоянно ще зацепва и ще има неописуем лаг. <{POST_SNAPBACK}> daaa ako sym pusnal syrvyr na World of Warcraft i imam online 200 4oveka da moje (winXP i bygav emilator v dos window) oba4e tva torenta e samo php script i ni6to drugo i toj tovari ama ne tolkova manogo, pove4e ram i cpu i e ok, da ne govorim 4e maj ima6e torenti deto sa po optimizirani i ne sa na php m/u drugoto pc-to mi e dosta po malko i ot 300$ a tiq pari zapadnqcite gi izkarvat za 2-3 dena stava vypros 4e ne e ne6to ot roda na warez.ru i data.bg koito sa dosta investicii.... dori i trafika ne e golqm - failovite izob6to ne sa tam za tva tiq torenti niknat kato gybi edin da iz4ezne 2 se poqvqwat и не ми казвай, че ти си съгласен, че едно PC от 300$ може да потдържа такъв вид сървър. до колкото знам ArenaBG са с двупроцесорен сървър, а може и повече от един да са. или пък на евроком сървърите са за 600$? хакаш един p4 на 2.8GHz .. 512 Рам и всичко е пушка. а? <{POST_SNAPBACK}> zabeleji 4e govorim ne za fail serverite na arena i warez.ru a za torent tova 4e imat izli6na mo6tnost i tam sa slojili i torent sajta ne zna4i 4e sa neobhodilmi na praktika mislq 4e p4 на 2.8GHz .. 1024 Рам sa dostaty4ni i nqkvo disk4e 40G Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 В България нищо не се знае, все пак тук са други закони. Щом бате Бойко иска да направи противозаконно и притежаването на нелегални дискове, музика и т.н. нищо чудно със сървъра да приберат и собственика му, по-нататък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 В България нищо не се знае, все пак тук са други закони. Щом бате Бойко иска да направи противозаконно и притежаването на нелегални дискове, музика и т.н. нищо чудно със сървъра да приберат и собственика му, по-нататък. в другите страни това отдавна е незаконно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 Вместо да преливате от пусто в празно и да се плашите един друг с Големия Лош Вълк, защо просто не погледнете законите ????? Лесно е ! Jolie , поздравявам те, че прояви разум и прочете каквото трябва ! Дано има повече хора като тебе ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 в другите страни това отдавна е незаконно. <{POST_SNAPBACK}> Доколкото знам е незаконно разпространението им, а не притежаването. На принципа на: "не е луд този, който яде от баницата, а този който му я дава". Преди, когато още се ровех повече в чуждите сайтове, срещах много чужди такива, в които продават музика, но ти дават да си изтеглиш безплатно мр3, с условието че ако не ги изтриеш до 24 часа от изтеглянето им, притежанието им ще е незаконно. Но според мен това е колкото да си вържат гащите, че разпространяват нелегално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 tova 4e imat izli6na mo6tnost i tam sa slojili i torent sajta ne zna4i 4e sa neobhodilmina praktika mislq 4e p4 на 2.8GHz .. 1024 Рам sa dostaty4ni i nqkvo disk4e 40G Ех мечти мечти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 Ех мечти мечти. <{POST_SNAPBACK}> 6tooo? spored tebe kakvo pc e neobhodimo da dviji torenta na arena primerno (samo torenta imma predvid) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZGAN Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 Taka govorite...no q se postavete na mqstoto na nqkoi razrabotchik na software ? Ne mi e priqtno da me jobqt za software no sa si pravi horata i sa dlajni da go napravqt dali shte uspeqt da ni zalovqt obache si ostava zadacha koqto NIE trqbva da reshim.Neka si imame software bez da se "fukame" s nego.Puk te da si proverqvat...ne mi prechi da proverqvat a i na vas sushto ne vi prechi.A za da doidat u vas s zapoved za obisk trqbva da imat solidno kolichestvo dokazatelstva prokoraturata ne izdava tezi zapovedi na "maiche ima nelegalen soft v tozi.." taka che ne se pritesnqvaite pravete si pasa kriite se zad nickovete si i moje da ste sigurno che nqma da postradate prosto nedeite da ste taka dashtni che da kachvate 3dsmax na komshiqta nad vas...i ne pluite darjavata nali samo mrankate che nqma da se opravim...taman horata napraviha edna stupka i viq mrunkate...posle shte mrankate i sreshtu korupciqta no kato vi sprat policai leko piinali i shte se radvate kato dadete 10lv za da ne vi pishat akt...bulgarskiqt mantalitet e uchudvashto monotomen: "Az az samo az i vinagi az" Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 6tooo?spored tebe kakvo pc e neobhodimo da dviji torenta na arena primerno (samo torenta imma predvid) http://forum.arenabg.com/index.php?showtopic=1185&hl= Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolie Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 .A za da doidat u vas s zapoved za obisk trqbva da imat solidno kolichestvo dokazatelstva prokoraturata ne izdava tezi zapovedi na "maiche ima nelegalen soft v tozi.." taka che ne se pritesnqvaite pravete si pasa kriite se zad nickovete si i moje da ste sigurno che nqma da postradate prosto nedeite da ste taka dashtni che da kachvate 3dsmax na komshiqta nad vas... <{POST_SNAPBACK}> (2) (Изм., ДВ, бр. 70 от 1999 г.; доп., бр. 50 от 2003 г.) В неотложни случаи, когато това е единствената възможност за събиране и запазване на доказателствата, органите на досъдебното производство могат да извършат претърсване и изземване без разрешение на съдия от съответния първоинстанционен съд или съдия от най-близкия, еднакъв по степен съд. Протоколът за извършеното следствено действие се представя за одобряване на съдията незабавно, но не по-късно от 24 часа. (Чл. 135 на НПК) Нека някой по-запознат от мене да ми разясни тези няколко реда казват ли че от МВР-то могат да влязат да обискират вкъщи и без заповед?!? (какви закони имаме само ако това е така!!!) и още: (5)(Нова, ДВ, бр. 50 от 2003 г.) Когато претърсването и изземването са свързани с компютърни информационни системи и програмни продукти, действията се извършват в присъствието на специалист - технически помощник. т.е. И от МВР-то да не могат да се справят със защитите на пц-то ти, могат да си доведат човек, които да се справи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 Мисля, че тази разпоредба на НПК се използва само в изключителни случаи, т.е. рядко, но не съм съвсем сигурен. Дадена е като изключение от правилото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 Тези наредби се използват само при наистина важни случаи отнасящи се за националната сигурност, терористи и такива работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Jolie, продължаваш да четеш, това ме радва !! Поздравявам те! Няма такова нещо като упражняване на правомощия по чл. 135 само при тероризъм, заплаха и национална сигурност и опасност от нов Всемирен потоп! Полицията решава кога може да си позволи да претърсва и изземва без заповед на съда. Но трябва много да се внимава, защото ако се докаже, че полицаите са си превишили правата, жална им майка. В наше време човек може успешно да ги съди, и да ги осъди. Поради тази причина полицаите упражняват правомощия по чл. 135 само при заварени тежки престъпления. Изменението на закона не е изключение от правилото, а подробност, която се добавя, за да работи законът по-добре Просто думите изменение и изключение си приличат малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 (2) (Изм., ДВ, бр. 70 от 1999 г.; доп., бр. 50 от 2003 г.) В неотложни случаи, когато това е единствената възможност за събиране и запазване на доказателствата, <{POST_SNAPBACK}> Оттук следва, че тази разпоредба е по-скоро изключение от общия ред за събиране и запазване на доказателства и се прилага при по-тесен кръг от случаи! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolie Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Ами това ясно, ама пък аз откъде да съм сигурна че няма да го приложат по свое усмотрение когато си рещат? Направо каква е станала, думи нямам Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted May 28, 2005 Share Posted May 28, 2005 Правата на човека в една държава се защитават от съда. Ако полицията си превиши правата, отива в съда. А събраните доказателства не могат да се ползват. Така че спокойно ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Опа. Кой каза, че не може да се затвори торент. http://elitetorrents.org/ ЕДИТ: Затворили са го, защото са пуснали Star Wars 3 веднага след първата прожекция по кината. Интересното е че в БГ се разпространява доста преди това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Опа. Кой каза, че не може да се затвори торент.http://elitetorrents.org/ ЕДИТ: Затворили са го, защото са пуснали Star Wars 3 веднага след първата прожекция по кината. Интересното е че в БГ се разпространява доста преди това. e нали го обсъдихме това? погледни нагоре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Ууупс. Е тоя път се олях, признавам. Не се осетих че е същия торент. Обаче този път можете да видите, как изглежда аджаба един затворен торент. Много красива картинка има. Тея федерални и те имали вкус. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 30, 2005 Share Posted May 30, 2005 Ууупс. Е тоя път се олях, признавам. Не се осетих че е същия торент. Обаче този път можете да видите, как изглежда аджаба един затворен торент. Много красива картинка има. Тея федерални и те имали вкус. преди като затвориха www.isonews.com .. пак имаше същата картинка Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Нови проверки на градските интернет мрежи из цялата страна подготвя Националната служба за борба с организираната престъпност (НСБОП), съобщи в. "Дневник". Очакват се посещения и на LAN-овете в София. НСБОП е готова, когато приключи с изчистването на свободните сървъри, да започне преглед на peer-to-peer мрежите. Специално наблюдение ще има над български потребители, които правят голям обем трафик и са в топ 10 или топ 100 на торент сайтовете. Източник: IDG България Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Специално наблюдение ще има над български потребители, които правят голям обем трафик и са в топ 10 или топ 100 на торент сайтовете. не че нещо, но .... Аз казах ли ви? Вие се изсмяхте. Те НСБОП да не са тъпи. Другия път като говоря ще ме слушате Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 w00x, спокойно бе, пич ! Като уж със страшна сила затягаха примки, какво стана? Нищо. От warez.ru станахме movies.co ... и прочее Не вярвайте на вестници ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 Тея са се побъркали, нямат си друга работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted June 15, 2005 Share Posted June 15, 2005 не че нещо, но .... Аз казах ли ви? Вие се изсмяхте. Те НСБОП да не са тъпи. Другия път като говоря ще ме слушате <{POST_SNAPBACK}> Ами значи топ 10-те ще изгорят за да светят на останалите! Кои ли ще са тези 10 мъченици?! Сега сериозно, нали не мислите, че това е сериозно. Затова дайте да гласуваме за някой, когото ще можем да манипулираме - че това което правим е легално, че България може само да спечели и такива щуротии. Нали не мислите сериозно, че някой може да спре P2P ? Това е равносилно на самоубийство и всеки го знае. Някой каза, ами да спрат и електронната поща, най-стария метод (един от тях) да теглиш варези е чрез заявка по ел. поща към определени фтп сървъри. Е, кой ще е тоя камикадзе, който ще се опита да направи това например? Помислете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.