break Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 А бе много се озлобихте ттука бе. Blitz_krieg_1941 ти като си толкова надъхан, защо не вземеш да направиш нещо ,ами си тръгнал да обиждаш по форумите. Ако смяташ че можеш да направиш нещо давай, ама тука нищо няма да стане. Пък и интернет не е само мр3, даунлоуд и р2р. Някои хора го ползват и за друго. Така или иначе време беше да се направи нещо. То не остана в България оригинални дискове. Ако ти някой ден издадеш албум или направиш филм, или направиш игра, хич няма да ти е приятно как пред очите ти хората си ги теглят без ти да получиш нищо. Те не се правят само за кефа на хората, а най-вече за пари. Време е да се усетят някои хора какво е да си част от цивилизования свят, а не от Мангалия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 По тая логика всички дето псуваме и плюем по НСБОП в тоя форум трябва да излезем да протестираме така ли??? Ти на коя страна си ве палячо!? кво искаш да плащаш по 30 цента за MP3-ка и да платиш 200-300 долара заради някъв Windows?А колкото до недоволните... Недоволните са мноооооооого! колко хора, който използват компа си за повече от 1 час дневно, цъкат по цял ден на игри или слушат музика или гледат филми са доволни от цялата тая помия? И не! няма да се усмирим! Ще се бъхтеем с тея щото свободата в тая държава пълна и властта е в ръцете на народа!!! (справка: Конституцията) Ще ти дам адреса си, телефона Егн-то. Иди кажи на батко ти бойко, де! Знаеш ли на коя част от тялото ми дреме! Палячо ще викаш на гаджето си. има разлика между хора които казват "мамка им.. тия се задвижиха" и такива (като теб) дето казват "аааааа .. мамка им.. ааааааааааа.. кво си мислят че правят тия бе.. то има свобода в тая държава.... ааааааа.. айде да протестираме". това което исках да кажа се отнася за втория вид, но нали знаеш.. гузен не гонен бяга. че има пиратство.. има. като не искаш да даваш по 30 цента за песен .. ще даваш на някой по 3 лева да ти прави диск.. както си правел преди да започнеш да си теглиш песните сам. като говориш за конституция и толкова мноог обичаш правата... замисли се над едно друго нещо свързанооо с тях (и срещу което ти усилено протестираш) - "закон за авторското право". ЕГН-то и телефона си ги задръж за някой дето го интересува. като си такъв мераклия.. що не идеш сам да се предадеш. да не си малък, че аз да те предавам? Мен пък знаеш ли на коя част от тялото ми дреме на теб на коя част от тялото ти дреме? Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted May 7, 2005 Share Posted May 7, 2005 Или за Силите за бързо реагиране? <{POST_SNAPBACK}> xaxaxa не ги намесвай ако обичаш, явно не си наясно с техните задачи ще ти кажа: ...предназначени за незабавно действие при възникване на военни конфликтиВ мирно време участват в спасителни и хуманитарни действия, в международни операции за поддържане на мира, водят борба с въоръжени терористични групи, овладели определена територия от страната. кат ти гледам аватара се изненадвам че не знаеш че пцтат в БА 30-50% не се водят никъде, а какво е положението със софта сещай се... тва са обикновенни хора които гледат divx филми и смушат мп3, дори се случва да им откраднат колата или да им оберат апартамента и на тях им е писнало, да не стане "да дойдат танковете" или "който не скача..." - за което много бих се радвал мнго ме кефи подписа тука на един от форума беше нещо: НСБОП - нс за борба с обикновенния потребител хахахах Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 7, 2005 Share Posted May 7, 2005 xaxaxa не ги намесвай ако обичаш, явно не си наясно с техните задачи <{POST_SNAPBACK}> Наясно съм.Можех да намеся и караулните от ПВО полигона край Шабла, ама за какво Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 7, 2005 Share Posted May 7, 2005 Ми на мен ми се струва , че всичко някакси утихна... дали не беше - 'всяко чудо за 3 дни ' ??? А няма смисъл да се карате , защото почти всички сте прави . а именно: ако имаше добро заплащане , всеки щеше да си купува филмчета и музика , без да виси като мърсол пред ПЦ-то и да прай дискове , да си коси нервите с Windows и т.н. , а от друга страна е карайно време да влизаме в пътя..... аз в БГ не съм виждал оригинално НЕЩО , освен някой Windows и някой диск на Пайнер Е това какво е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted May 7, 2005 Share Posted May 7, 2005 Някои неща просто не могат да бъдат спряни Че те НСБОП едва ползват тая програма: пък щели да ми се месят Link to comment Share on other sites More sharing options...
efesbe Posted May 7, 2005 Share Posted May 7, 2005 Ако ти някой ден издадеш албум или направиш филм, или направиш игра, хич няма да ти е приятно как пред очите ти хората си ги теглят без ти да получиш нищо. Те не се правят само за кефа на хората, а най-вече за пари. <{POST_SNAPBACK}> Ти недей им бери грижата на тези които правят игри,филми и музика.Като гледам всички са на прага на фалита,заради такива като нас.Ние сме мръсници от Мангалия ,как може да теглим безплатно,а хората които правят оригиналните работи да няма какво да ядат. Айде моля ти се недей приказвай глупости.Явно те си печелят мнооого по-добре от колкото си мислиш.А когато аз започна да правя софтуери и т.н. ...... да сме живи и здрави до тогава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 7, 2005 Share Posted May 7, 2005 Ясно е ,че не могат толкова лесно да спрат пиратството , особено в България Искам баче да питам в случай ,че някой е по - запознат: Какви мерки могат да се предприемат от властите срещу торентите ? Или срещу примерно CD++ , общо срещу P2P ? Ясно е ,че HTTP/FTP могат да се спрат , въпрос на време и желание , а да не забравяме и интереси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankis Posted May 7, 2005 Share Posted May 7, 2005 Ясно е ,че не могат толкова лесно да спрат пиратството , особено в България Искам баче да питам в случай ,че някой е по - запознат: Какви мерки могат да се предприемат от властите срещу торентите ? Или срещу примерно CD++ , общо срещу P2P ? Ясно е ,че HTTP/FTP могат да се спрат , въпрос на време и желание , а да не забравяме и интереси. <{POST_SNAPBACK}> Искам дакажа,че е DC++...ми защо да взимат мерки...Що не се джоинат и те,за да си правим лаф??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 7, 2005 Share Posted May 7, 2005 Ти недей им бери грижата на тези които правят игри,филми и музика.Като гледам всички са на прага на фалита,заради такива като нас.Ние сме мръсници от Мангалия ,как може да теглим безплатно,а хората които правят оригиналните работи да няма какво да ядат. Айде моля ти се недей приказвай глупости.Явно те си печелят мнооого по-добре от колкото си мислиш.А когато аз започна да правя софтуери и т.н. ...... да сме живи и здрави до тогава. <{POST_SNAPBACK}> Очудвам се понякога на българската простотия. Мисълта ми беше, да се поставиш на тяхно място. А защо мислиш, че данъчните погнаха само чалга певците? Другите БГ певци, защо не ги закачат. Защото първите си правят повече пари от концери, докато другите нямат толкова често и са малки. Колкото и да са известни, ако някой им хареса някоя песен и веднага си я тегли от нета. Пожелавам ти някой ден да направиш някакъв добър и много търсен софтуер и да го пуснеш безплатно. То заради такива, където си мислят, че компютъра е само р2р стигнахме до тук. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 7, 2005 Share Posted May 7, 2005 Ясно е ,че не могат толкова лесно да спрат пиратството , особено в България Искам баче да питам в случай ,че някой е по - запознат: Какви мерки могат да се предприемат от властите срещу торентите ? Или срещу примерно CD++ , общо срещу P2P ? Ясно е ,че HTTP/FTP могат да се спрат , въпрос на време и желание , а да не забравяме и интереси. Българите не са измислили пиратството (както много хора явно си мислят). Нито пък са измислили начините за неговото разпространение. мерки срещу торент могат да се вземат като се спре тракера (страницата с торентите). тогава спира целия трансфер, а срещу p2p може да се погнат само единични юзъри и да се разваля качеството - като при KaZaa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hasty Posted May 8, 2005 Share Posted May 8, 2005 - Защо НСБОП спира фрии сървърите? - Защото много са ИМ спаднали продажбите на площад "Славейков". Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 Вижте днескашната новина. Какво прави бате Бойко и какво иска да направи. Лоши дни настъпват от ден на ден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 Вижте днескашната новина. Какво прави бате Бойко и какво иска да направи. Лоши дни настъпват от ден на ден. <{POST_SNAPBACK}> mda prav si v datata maj diskutiraha 4e iskali popravka v zakona i da stanelo prestyplenie syhranenieto a ne samo razprostranqvaneto na diskove i togava 6te mogat da vlizat po ky6tite na edno 2/3 ot nas da tyrsqt cd-ta tva ne moje da prodyljava taka, 6a znaite komunistite bledneqt pred tiq idioti Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 14, 2005 Share Posted May 14, 2005 Офф,вече се повтарям сигурно,ама пак ще кажа-нито това е най-належащият проблем,нито това е начинът да се справят с него. Истината е,че на Бат Бойко му е много по-лесно да затваря сървъри отколкото да се бори с организираната престъпност,която освен за публични разстрели по улиците е виновна и за друго нещо-за сегашното ни икономическо състояние.Което според мен е причината хората да не дават пари за оригинални продукти.Просто нямат пари,това е!А сега като се забрани на хората и музика да слушат без пари-това вече си е наглост! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Спокойно пичове скоро ше се забрави за тия глупости и НСБОП ще си намери друго занимание... (поне аз така се надявам) Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Това са абсолютни кокошкари. Да се **** !!! Що не вземат да си намерят по - добро занимание...... Много ми е чудно , на мен , как смятат да се преборят с този проблем , при положение , че в Америка ( където имат закони) , това не става. Но Не!!! Ние ще решим проблема глобално.... нещастни политизирани копелета! Цялата какафония ще утихне след изборите! 90% гаранция ви давам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeSo Posted May 15, 2005 Share Posted May 15, 2005 Спокойно пичове скоро ше се забрави за тия глупости и НСБОП ще си намери друго занимание... (поне аз така се надявам) <{POST_SNAPBACK}> Мда, прав си след изборите всичко ще се забрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 26, 2005 Share Posted May 26, 2005 А вижте на какво попаднах днес: ФБР атакува p2p мрежи Полицаи от ФБР, подпомогнати от митнически служители извършиха обиски на лицата, поддържащи мрежата от типа пиър-2-пиър, наречена Елит Торентс. Те конфискуваха главният сървър на мрежата и друго компютърно оборудване, без обаче да извършат арести, се уточнява в комюникето. Мрежата използва технология, наречена Бит Торент, която позволява теглене и обмен на файлове с голям обем при много висока скорост. В мрежата през последните месеци са включени 133 000 членове. Чрез Елит Торентс са били разпространени незаконно 17 800 файлове - филми и софтуер, които са били изтеглени 2.1 млн. пъти. Американската филмова асоциация твърди, че тази мрежа е разпространила пиратски копия на "Междузвездни войни" "Епизод III - Отмъщението на ситите". Това все пак не е в България и не е свързано с НСБОП, но рано или късно ще застигне и БГ, което ме притеснява повечето, като гледам нашите как са се надъхали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
en3rgy Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 А вижте на какво попаднах днес:Това все пак не е в България и не е свързано с НСБОП, но рано или късно ще застигне и БГ, което ме притеснява повечето, като гледам нашите как са се надъхали. <{POST_SNAPBACK}> xaxaxa sm6nici "главният сървър" - predpolagam e ne6to kato mojto pc 300$ primerno, kupva se i se pravi za 12h s hameikanskite zaplati, onezi pi4ove sigurno sa se izsmqli v liceto na FBI 6tom ne sa arestuvali horata - zana4i nqma zakon kojto da gi spre Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 xaxaxa sm6nici"главният сървър" - predpolagam e ne6to kato mojto pc 300$ primerno, kupva se i se pravi za 12h s hameikanskite zaplati, onezi pi4ove sigurno sa se izsmqli v liceto na FBI 6tom ne sa arestuvali horata - zana4i nqma zakon kojto da gi spre <{POST_SNAPBACK}> Тук има нещо вярно. Щом няма арести.... значи са нямали достатъчно за тях. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 А вижте на какво попаднах днес:Това все пак не е в България и не е свързано с НСБОП, но рано или късно ще застигне и БГ, което ме притеснява повечето, като гледам нашите как са се надъхали. аз като говорех.. всеки се смееше. xaxaxa sm6nici"главният сървър" - predpolagam e ne6to kato mojto pc 300$ primerno, kupva se i se pravi za 12h s hameikanskite zaplati, onezi pi4ove sigurno sa se izsmqli v liceto na FBI 6tom ne sa arestuvali horata - zana4i nqma zakon kojto da gi spre ми не предполагай много, защото ако искаш може да сложиш едно PC от 300 долара да изпълнява такива функции. постоянно ще зацепва и ще има неописуем лаг. Тук има нещо вярно.Щом няма арести.... значи са нямали достатъчно за тях. няма арести за сега. самоче влизат в черния списък тия хора. едно време на такива злоупотребили с кредитни карти, не им даваха зелени паспорти. за България говоря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jolie Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 Милиционерът, който е писал това, е юридически неграмотен. Тия, дето му се връзват - също (да ме извиняват за прямотата!!!!!!!). Седнете и прочете Конституцията и НПК Четете ! Знанието е сила! <{POST_SNAPBACK}> http://www.paragraf22.com/pravo/kodeksi/npk.html ей тука го има. майка ми трябваше да ми каже къде да го намеря. лол! А в щатите аз имам впечатления че пиратството е доста ограничено. и все пак не са го изкоренили напълно, както не са премахнали и убийствата. За тези които искат да се посмеят - гледайте: South Park - season 7, episode 9: Christian Hard Rock. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 ами то всичко хубаво, но има ли копия на НПК които се разпространяват безплатно? Току що видях че НПК се продава за 8 лв. Сега излезе че за да си знам правата трябва да плащам! <{POST_SNAPBACK}> Не давай 8лв , до края на 2005г. ще има нов НПК. Така че..... @w00x , защо постоянно говориш с ирония и негативизъм. Нали коментираме тук , като не ти харесват изказванията ( мненията на хората ) не се занимавай. Без лоши чувства , но доста надменно правиш своите изказвания. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 27, 2005 Share Posted May 27, 2005 @w00x , защо постоянно говориш с ирония и негативизъм. Нали коментираме тук , като не ти харесват изказванията ( мненията на хората ) не се занимавай. Без лоши чувства , но доста надменно правиш своите изказвания. аз не съм казал, че постовете на хората не ми харесват. просто всички ми казваха "да бе да... тва няма да стане" p2p и torrent са едва ли не неприкосновена територия. и не ми казвай, че ти си съгласен, че едно PC от 300$ може да потдържа такъв вид сървър. до колкото знам ArenaBG са с двупроцесорен сървър, а може и повече от един да са. или пък на евроком сървърите са за 600$? хакаш един p4 на 2.8GHz .. 512 Рам и всичко е пушка. а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.