Optimus Posted May 2, 2005 Share Posted May 2, 2005 Аз имам няколко скромни въпросченца: 1 - КОЙ куги ако си свалям филм, който не се разпространява в БГ от никой?! Щом филма няма официален разпространител на територията на страната кой за какви права претендира? Аз като искам да го гледам какво да правя?! 2 - Ще ме тикнат ли в пандиза ако си свалям "Досиетата Х" или "Гумените мечета"? Какво значение има носителя? Не е ли същото като да си ги запиша на видео касета от телевизията? Защо не гледат кое какво е и да махат само незаконните за територията на страната копия, ами мажат наред?! За ФЕН-СУБове чували ли са?! 3 - Фирмите и компаниите, претендиращи че са ощетени, понеже им точим албумите, на така наречените БГ изпълнители и звезди - те бачкат ли с легален софтуер?! Ако ида в звукозаписното студио на някой си там нали ще са с лицензиран уиндоус и всякакъв там софтуер??? 4 - И ние си имаме МОРАЛ все пак! Помните ли как всички се нахвърляха върху хората поискали примерно "Келтски крали" и викаха "ТОВА Е БЪЛГАРСКА ИГРА, КУПИ СИ Я!" или за "Мила от Марс" - НЯМА ДА КАЧИМ ФИЛМА ДОРИ И ДА ГО ИМАМЕ - 3 ЛЕВА ЗА КИНО НЕ СА КОЙ ЗНАЕ КАКВО! Това защо никой не го взима под внимание?! 5 - Като ще ходите по частни домове и ще конфискувате компютри - ми тръгнете от институциите първо! Ако в даскало има нещо лиценцирано в залите по компютрите пък на! Всичко е кракнато, братче! Ако ще тръгват да раздават право цяла България трябва да иде в дранголника! Всеки, които има досег до РС е до някаква степен нарушител на законите. Могат да ни забавят... Могат да ни затруднят... НО НЕ МОГАТ ДА НИ СПРАТ!!! ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНИЯ ДАУНЛОУД!!! СВАЛЯЙТЕ И КАЧВАЙТЕ БРАТЯ И СЕСТРИ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Не че много ми пука вече, ама да ти отговоря. 1. Има си и чужди сайтове които предлагат легално да закупиш от тях филма или музиката или играта която искаш. Макар че за сега не е престъпно да теглиш от чужди сайтове, които не са на територията на България. 2. Да ще те тикнат, при добро желание. И при двата случая е незаконно. Дали ще е н диск или касета, няма значение. Видеокасетите също могат да се продават. За да имаш нещо за теб си значи трябва да го купиш. Не се правят игри, филми и аудио само за кефа на потребителя. Те се правят, за да се печелят пари от тях. 3. И все пак има и такива, които работят с легален софтуер. Не си мисли, че щом ти си с такъв значи всички са така. 4. Съгласен , макар че не пречи пак да си го свалиш от нета и да си го имаш. Ами, който не обича да ходи на кино. 5. И аз се надявам, първо от тях да почнат. Много се изхитриха и те. В началото повечето игри бяха оригинални, ама като видяха че може и на аванта, сега вече няма сигурно и една зала с оригинална игра. Поне те ако бяха честни може би нямаше да се стигне до тук. И още бих вложил малко реализъм в твоето съчинение: Някои ще ги забавят... Повечето ще ни затруднят... Други ще ги затворят... НО НЕ МОГАТ ДА НИ СПРАТ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 По 1 - стара въпрос че примерно "Капитан Пауър и Войниците на Бъдещето" никой не ги разпространява в България, и няма и изглед някой да ги пусне официално. Същото е и с редица филми и сериали. При това положение аз като искам да ги гледам спокойно мога да си ги сваля. Копията би трябвало да станат незаконни на територията на страната едва когато въпросното заглавие има официален разпространител. Както е примерно с фен-субовете на аниметата, които точим от чужбина и пускаме тик. Като почват пише Ала-бала, тва е фен суб, не е за продан, незаконно е да се дава под наем, ако искате да подкрепите производителите поръчайте си оригинал от япония, и тъй като не чаткате и бъкел японски най-вероятно ние го преведохме за Вас на английски - приятно гледане! И това копие скава незаконно едва когато въпросното филмче се преведе от фирма-разпространител и се пусне официално на пазара на територията на дадената страна. И между другото - за колко файла и при какви условия погват обикновения юзър и бедната му неуморно даунлоудваща машинка? Чувам нещо за "над 1000 файла даунлоудвани" или такива неща, някой знае ли подробности? Колко файла, с какъв размер, за колко време... По един гол номер ли ще ни гонят? При случай на проблем с НСБОП или каквото и да било там аз не мога ли да дрънна едно телефонче до ЕвроКом и учтиво да ги помоля IP-то ми да се промени? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Аз мисля, че първо Евроком трябва да докладват, че от твойто IP е качено или свалено много, а това едва ли ще стане някога. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Аз мисля, че първо Евроком трябва да докладват, че от твойто IP е качено или свалено много, а това едва ли ще стане някога. <{POST_SNAPBACK}> Ами аз си питам информативно само То дори и да решат да докладват, което няма да стане, то аз с моя трафик съм малка риба. Аз с тия 20kb/s дърпам горе долу по 1.2 GB на денонощие, а ъплоуда ми го няма никакъв. Лично познавам хора дето имат трафик от по няколко TB в АренаБГ примерно, ама там никой не ги бара гадовете... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Каквооооо? Терабайти на ден? Оле, по-добре да се гръмна! Аз едвам правя 8к upload в мулето и download-ите кога се отпушат, кога не. И вървят с 15-ина до 17-ина кб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Майната им! <{POST_SNAPBACK}> Да, абсолютно!Нека да заповядат у нас да ги видя Не се сещам как ще влезнат във всички къщи За да влезнат трябва да имат заповед от прокурор, а не вярвам някой да започне да се занимава с някфи пикливи музики и филми Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Каквооооо? Терабайти на ден?Оле, по-добре да се гръмна! Аз едвам правя 8к upload в мулето и download-ите кога се отпушат, кога не. И вървят с 15-ина до 17-ина кб. <{POST_SNAPBACK}> Не, не, не на ден разбира се То това не знам какъв извънземен нет ще ти трябва за да го постигнеш... Но аз примерно за 1 година не мога да направя посмъртно толкова даунлоуд или ъплоуд колкото правят някои там за 2-3 месеца. Примерно ако в нас записвам по 50 диска на месец в София като ида у братчед ми Pursuit 50 диска записвам за едно денонощие. (До сега съм записвал най-много 38 но не от липса на неща за теглене или време, а поради липса на дискове - до 50 броя спокойно могат да се докарат) Ъплоуда му към торента на АренаБГ не знам колко беше, но и там цифрите са някакви масивни. И то едва ли неговия нет е най-бруталния в цяла София. Има хора с още по-брутални скорости. В сравнение с тия скорости ние тука сме дребни риби. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Добре , Значи според мен въпроса седи така: 1.Няма начин да се нападат т.н. Downloader-и , защото не е виновен тоя който яде баницата , а този който му е дава. 2.Няма начин да нападнат Uploader-ите защото първо ЕК трябва да им предоставят IP-тата ( което както разбрахме не е уличаващо). 3.ЕК при евентуален мониторинг , могат просто да сменят IP-то на т.н. уличеният UP/DOWN - loader , както сменят IP при смяна на тарифа. 4.А при евентуален проблем ( който не може да се замаскира от ЕК ) би трябвало да бъдем оведомени моментално ( все пак те би трябвало да искат да висим тук , от колкото в затвора ( където няма да им плащаме)) 5.А вече ако работата се размирише до толкова , всеки ще си носи отговорноста. 6.Според мен е много по - опасно да сваляш от дата.бг , просто защото не си тяхен клиент и лесно при евентуален проблем могат да си изперат рацете с теб. Това е от мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 По 1 - стара въпрос че примерно "Капитан Пауър и Войниците на Бъдещето" никой не ги разпространява в България, и няма и изглед някой да ги пусне официално. Същото е и с редица филми и сериали. При това положение аз като искам да ги гледам спокойно мога да си ги сваля. Копията би трябвало да станат незаконни на територията на страната едва когато въпросното заглавие има официален разпространител..............И между другото - за колко файла и при какви условия погват обикновения юзър и бедната му неуморно даунлоудваща машинка? Чувам нещо за "над 1000 файла даунлоудвани" или такива неща, някой знае ли подробности? Колко файла, с какъв размер, за колко време... За сега не е противозаконно да теглиш каквото и да е от чужди сайтове, защо мислиш, че вече хората се ориентираха към япония. Понеже се предполага, че там няма да намериш чалгата която търсиш или превода на български за някой филм или изобщо нещо беплатно. Пък и всяка държава да се оправя със своите си сайтове. А за 1000-та файла даунлоуд е за европейския съюз. Там до 1000 свалени файлове, независимо какви са, те си затварят очите. Затова и целия ЕС е в списъка на щатите. Добре , Значи според мен въпроса седи така: 1.Няма начин да се нападат т.н. Downloader-и , защото не е виновен тоя който яде баницата , а този който му е дава. 2.Няма начин да нападнат Uploader-ите защото първо ЕК трябва да им предоставят IP-тата ( което както разбрахме не е уличаващо). 3.ЕК при евентуален мониторинг , могат просто да сменят IP-то на т.н. уличеният UP/DOWN - loader , както сменят IP при смяна на тарифа. 4.А при евентуален проблем ( който не може да се замаскира от ЕК ) би трябвало да бъдем оведомени моментално ( все пак те би трябвало да искат да висим тук , от колкото в затвора ( където няма да им плащаме)) 5.А вече ако работата се размирише до толкова , всеки ще си носи отговорноста. 6.Според мен е много по - опасно да сваляш от дата.бг , просто защото не си тяхен клиент и лесно при евентуален проблем могат да си изперат рацете с теб. Това е от мен <{POST_SNAPBACK}> Хм, чудесна логика. Само където в съда няма да ти помогне. 1. Интернета ти се дава, за да ти послужи по-скоро като информация и за пазаруване онлайн, а не за безплтен даунлоуд. Щом теглиш нещо незаконно, ти си носиш вината. Не може да се контролира абсолютно всичко което се качва и сваля от нета. Интернет не се използва само за Down и Up. 2. Дано да си прав. 3. Това не става просто защото така искаш. На мен лично за 1 година ми смениха 4 пъти IP-то, обаче заради промяна на тарифата, временно спиране и т.н. 4. Е това е вече смех. Да не си първи братовчед на шефа, че да ти се обаждат. Първо ще се омажеш от сваляне и после искаш шефовете да те прикриват и да ти се обаждат да бягаш. Така или иначе, отиде ли работата на там, няма измъкване . 5. и 6. Съгласен Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Добре , съгласен съм напълно за какво е интернета. Но не съм сигурен дали и 1/6 от потребителите на ЕК го ползват за това. Това значи примерно 5000 човека на съд Незнам и аз вече се обърках. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Абе хора никой няма да осъдят , какво го бистрите само Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Е, все някой ще го обере. Все пак трябва да покажат на САЩ някакви резултати. Аз не свалям кой знае колко, за това и не се притеснявам,...много. До колкото разбрах, в кой град бяха ги набарали 700 човека? Ама не разбрах какво стана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otli4nik Posted May 3, 2005 Share Posted May 3, 2005 Е, все някой ще го обере. <{POST_SNAPBACK}> За съжеление е така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregg Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Специален поздрав за НСБОП: _)_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Какво си чешете езиците само с НСБОП?!Не разбрахте ли, че цялата прецаквация идва от гадното БТК, дето не може да си лансира ADSL-а и гледа да реже конкуренцията? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted May 4, 2005 Share Posted May 4, 2005 Mda, taq rabota napravo smyrdi na BTK Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 Какво си чешете езиците само с НСБОП?!Не разбрахте ли, че цялата прецаквация идва от гадното БТК, дето не може да си лансира ADSL-а и гледа да реже конкуренцията? <{POST_SNAPBACK}> ми бтк да си пуснат и те един локален сървър Link to comment Share on other sites More sharing options...
minotavar Posted May 5, 2005 Share Posted May 5, 2005 БТК ли? Извода е: http://www.skype.com/ ИМПЕРИЯТА ОТВРЪЩА НА УДАРА!!! :allien Да видим дали ще се правят после на отворни, ще ги изпратим в девета глуха. А за тези, които казват, че БТК ще се опитат да го бойкотират. Ами има организации за зщита на конкуренцията и международен съд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 А за тези, които казват, че БТК ще се опитат да го бойкотират.Ами има организации за зщита на конкуренцията и международен съд. винаги има начин за заобикаляне на всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulsinea Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Специален поздрав за НСБОП: _)_ <{POST_SNAPBACK}> Е, тва беше жестоко!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Кво значи да гонят обикновения юзър??? и кво ся ще влизат наред да ти гледат софта? ми то над 1 милион са с пиратски софтуер. те ся ни казжат, че са готови да наблъскат 1 милион човека в затвора! егати работата! СЪПРОТИВА, БРАТЯ! щЩе burn-ваме до последна капка кръв!!! Тя държавата си ни е хубава, ама управляващите са за бой. <{POST_SNAPBACK}> Обичам Родината, мразя Държавата! Прав си! моето предложение на проблема е изключително неизпълнимо, но някакво вътрешно желание ме кара да го споделя с Вас: Ами щом те са тръгнали организирано срещу нас, ние ще тръгнем организирано срещу тях. Съгласете се, че ако всички заедно им нарушаваме Ш*баните им закони, нищо не могат да ни направят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Съгласете се, че ако всички заедно им нарушаваме Ш*баните им закони, нищо не могат да ни направят. <{POST_SNAPBACK}> Така ли?Ти за Специализираното Подразделение Против Обществени Размирици да си чувал?Или за Силите за бързо реагиране? И прочие подобни държавни апарати? И ти за реда ли си, или за анархията?Аз предпочитам да гръмна НС,ама няма смисъл, щото сградата е хубава, пък няма и много депутати вътре ..... Ох...много нещо взеха да се дъвчат едни и същи неща.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Който не е доволен и иска да протестира.. да излезе по улицата и да направи митинг. ако не друго.. поне по-лесно ще изловят недоволните и ще им напляскат глобите. може и да се усмирят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted May 6, 2005 Share Posted May 6, 2005 Който не е доволен и иска да протестира.. да излезе по улицата и да направи митинг. ако не друго.. поне по-лесно ще изловят недоволните и ще им напляскат глобите. може и да се усмирят. <{POST_SNAPBACK}> По тая логика всички дето псуваме и плюем по НСБОП в тоя форум трябва да излезем да протестираме така ли??? Ти на коя страна си ве палячо!? кво искаш да плащаш по 30 цента за MP3-ка и да платиш 200-300 долара заради някъв Windows?А колкото до недоволните... Недоволните са мноооооооого! колко хора, който използват компа си за повече от 1 час дневно, цъкат по цял ден на игри или слушат музика или гледат филми са доволни от цялата тая помия? И не! няма да се усмирим! Ще се бъхтеем с тея щото свободата в тая държава пълна и властта е в ръцете на народа!!! (справка: Конституцията) Ще ти дам адреса си, телефона Егн-то. Иди кажи на батко ти бойко, де! Знаеш ли на коя част от тялото ми дреме! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.