Jump to content
BulForum.com

Overclock на SE440BX-2 PIII 500MHz

Recommended Posts

Някой може ли да ми каже как да си овърклокна процесора? Със софтуер и биос не става. Поне аз така съм остановил от това което сам пробвал. Надявам се някой който познава тази платка и процесор да ми даде малко инфо.

Дъно: SE440BX-2 ( Bios upgrade p17 )

CPU: PIII 500MHz ( 512 KB L2 Cache )

Шината работи на 100MHz

Ако трябва да кажа още нещо само пишете. Благодаря предварително.

Някой може ли да ми каже как да си овърклокна процесора? Със софтуер и биос не става. Поне аз така съм остановил от това което сам пробвал. Надявам се някой който познава тази платка и процесор да ми даде малко инфо.

Дъно: SE440BX-2 ( Bios upgrade p17 )

CPU: PIII 500MHz ( 512 KB L2 Cache )

Шината работи на 100MHz

Ако трябва да кажа още нещо само пишете. Благодаря предварително.

Дъното Шатъл ли е или друга марка? По принцип би трябвало да може от биоса да си повишиш честотата на шината....аз съм вдигал шината от 100 на 124 - вървеше без проблем с PII400@496....но със следващия PIII550 не случих на екземпляр....взел съм точно от партидата, дето била с бавен кеш....и клокът на същото това дъно беше много символичен - шина 103 (CPU 567). При теб не би трябвало да имаш този проблем, защото той важи само за определена партида на Р3 (550).

Ако все пак не успееш да го клокнеш през биос изтегли си SoftFSB - с нея се клоква направо от операционната система....ползвах я непрекъснато и работеше без проблем.....стига в настройките да укажеш правилното дъно. :)

Няма го мойто дъно там в тая прог. :(

Нещо друго?  :blink:

"Нещото друго" е в секцията Target clock generator - сложи ICS 9179BF-01....ако такова няма опитай с ICS 9250xx-08 и почни клока с малки стойности, като повишаваш постепенно....а междувременно на всеки етап пускай пълно натоварване с някой тест, за да видиш дали не прегрява или блокирва....ама си помисли и за по-добър радиатор&вентилатор. Ако случайно ти блокира по време на тестовете рестартирай с копчето (или при по-тежки случаи просто спри напрежението към компа...изчакай малко и пак го включи)

Btw, ако дъното ти е оригинален Интел (а не само чипсета)....бахти и задачата....да клокваш дъно, което не се клоква ;)

мда това го знаем обаче твойто дъно майче има промяна на волташа и шината така че я се разгледай по добре. този пентиум три няма даизкара много ако е на слот едно защото кеша му е отвън.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...