Jump to content
BulForum.com

България подписа договор

ack

Recommended Posts

Нека хората се понаучат малко повече да поработят и по-малко да киснат по кафенетата. Честит празник. Няма да давам причини. Тое ясно.

abe ti znae6 li izob6to kakvo govori6 a :angry1

v 4ujbina se pla6ta minimum 5-6$ nadnica na 4as, a sredno 10$ na 4as

q go sravni s na6ite zaplati deto za 150lv raboti6 kato kon i posle mi govori

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Айде , айде, стига с тия 150 лева...много хора ги взимат, но още повече просто лъжат държавата за да и плащат по-малко....

Няма нормална държава, в която в делничен ден по кафенетата да няма места! Как така нямаш пари, пък имаш пари за кафе и цигари ?

Тия надници в чужбина ги взимат общите работници, така че май и ти не си много наясно.

В америка ( предполагам за там говориш ) ако взимаш 5-6 долара на час ще си също толкова зле, колкото и с 150 лева тука.

abe ti znae6 li izob6to kakvo govori6 a  :angry1

v 4ujbina se pla6ta minimum 5-6$ nadnica na 4as, a sredno 10$ na 4as

q go sravni s na6ite zaplati deto za 150lv raboti6 kato kon i posle mi govori

en3rgy случайно да си чувал , че в Ес изкарват една табличка със средното заплащане на час за всяка една от страните членки . Нима средното заплащане за Германия е такова каквото и за Испания или Чехия .. Всичко идва с времето си .. Преди година имах възможността да си поприказвам с един испанец , та той разправяше че са били на същия хал като нас и им е трябва бая време да се оправят ..

По въпроса че 70% подкрепяли , ми има хора дето хал хабер си нямат за какво става въпрос , те чули по телевизията , че ще е хубаво и много ясно е че ще са за ..

По въпроса са увеличение на цените според мен се очаква след приемането на еврото като разплащателна единица в България ... А това се очаква чак 2010.. Ако сте забеляали страните членки не изреваха за повишаване на цените преди навлизането на еврото , а след него , нещатата поскъпнаха почти на 40%...

А за цените на недвижимата собственост ... Това в моемнта е абсолютно изкуствено покачнване на цените и нещатата ще се нормализират след приема ни ...

-страха на българина от нововъведения

-жилищата ще поскъпнат (упс то вече стана)

-ще поскъпнат хранителните продукти

+ще се увеличат заплатите

+циганите ще оредеят поради простата причина че ще плъзнат по европата

+тези които останат ще искат да се махнат защото ще си плащат тока

+колите ще са много по евтини

+други стоки също ще поивтинеят понеже сега са по скъпи от колкото в европа (телевизори, компютри и всяка бяла техника)

+един компютърно грамотен човек няма да взима заплата колкото хигиенист на фоайе (чистач)

+ще има доста инвестиции в страната

+по добра образователна система

+ще има стабилна парична система

можете да добавите + или -

Аз не виждам нищо лошо в това... Тук цените са много ниски в ресторантите в сравнение с Европа. Нека хората се понаучат малко повече да поработят и по-малко да киснат по кафенетата. Честит празник. Няма да давам причини. Тое ясно. Дошло ми е до гуша от противници на всичко, което върви напред и изобщо противници на всичко.

Да , не ще работят повече, ми направо ще се скъсват от бачкане за единия хляб! Не съм противник на влизането ни в ЕС, напротив-това е правилния път! Обаче нещата няма да се оправят с магическа пръчка! Хората ще работят двойно, цените ще се двойни, издръжката на семейство ще е двойна, НО заплатите НЕ! Поне не близките 5 години! Ако досега хиляди дребни търговци и занаятчии са живели блогодарение на Прословутата Сива икономика, сега ще се наложи да си затворят фирмите, защото няма да имат възможност да си плащат всичките сметки като попове! Ще се принудят да ратайстват на другите - богатите бизнесмени!

Пътят едва сега започва-ще видим къде ще ни отведе :excl:

en3rgy случайно да си чувал , че в Ес изкарват една табличка със средното заплащане на час за всяка една от страните членки . Нима средното заплащане за Германия е такова каквото и за Испания или Чехия .. Всичко идва с времето си .. Преди година имах възможността да си поприказвам с един испанец , та той разправяше че са били на същия хал като нас и им е трябва бая време да се оправят ..

to4no tova imah predvid

cenite 6te se izravnqt kato s tezi na ES, cenite na uslugite prepolagam 6te se vdignat mnogo

zaplatite 6te ostanat sy6tite i taka moje bi o6te 10-20godini 4ak sled tova moje i da imame visok standart

nikoj ne kazva 4e zapla6taneto ni 6te stane kato na evropejcite nali? ei tva me pritesnqva a drigite ceni 6te sa izravneni

to4no tova imah predvid

cenite 6te se izravnqt kato s tezi na ES, cenite na uslugite prepolagam 6te se vdignat mnogo

zaplatite 6te ostanat sy6tite i taka moje bi o6te 10-20godini 4ak sled tova moje i da imame visok standart

nikoj ne kazva 4e zapla6taneto ni 6te stane kato na evropejcite nali? ei tva me pritesnqva a drigite ceni 6te sa izravneni

Ами да ти кажа живял съм в Немция , в момента цените на храната на техниката и на някои други работи които в момента не ми хрумват са по високи от колкото там . За цените на услугите субективно е , зависи от много фактори , като цяло в момента също е трудно , но я кретаме криво ляво . българина е издръжлив ще се оправим някак си :punk

Явно пак сме най-умни от останалите жители на континента ... Всички са тъпи, всички са лековерни, лапнали са по тоя пуст ЕС, дето само проблеми с него, но ние се усещаме, дааа! Нема да ни минат и назе!

Умни сме и това е!

Единствените тъпаци между нас са тези, дето вчера рипаха на площада, тези,тези, дето от години работят тук и там в гадните европийски страни и тези, дето са напуснали държавата окончателно. Да напуснат този рай, как може!??!!!

Глупави са и самите европейци - вижте само, няма опашки за входни визи за България пред никое наше посолство в Европа. Стоят си там в гадното и си мислят, че им е добре.

Предлагам - след като нашето правителство вероломно ни заби в тоя батак, наречен Евросъюз, ние демонстративно да гласуваме за Доган, за да ни върне в милия ни гранясал Ориент, а ако това не стане, да емигрираме вкупом в Афганистан! Това всичкото трябва да се реши в таен меморандум!

Парола - "Я не знам как е, ама не е така!". Емблема - гол, но горд задник.

Майната му на Брюксел, да живей свободата !

Cheese мога само да ти кажа едно ориенталско евала. Но за съжаление на много от "българите" по им се ходи на юг. Така добре сме свикнали да се оплакваме. Ами какво ще правим, ако вземе да стане по добре след като влезем в евросъюза.

А за бялата техника и в EU и в USA е доста по евтина от тук. Има онлайн магазини сами си проверете.

Значи относно въпроса какво очаквам от влизането ни е Евросъюза, ами бедните ще станат още по бедни богатите още по богати. Бедната ни страна ще бъде подложена на всякакви издевателства от така наречените "велики сили". Това очаквам. Дано да не съм прав ама според мене ориентацията ни към Европейският съюз е меко казана пагубна.

pravo.gif

Значи относно въпроса  какво очаквам от влизането ни е Евросъюза, ами бедните ще станат още по бедни богатите още по богати. Бедната ни страна ще бъде подложена на всякакви издевателства от така наречените "велики сили". Това очаквам. Дано да не съм прав ама според мене ориентацията ни към Европейският съюз е меко казана пагубна.

Също, както в другите страни членки а :D :P :D

Незнам що не се измъкват докато е време.... :D

Аве вие кво си кво си мислите че кат се присъединим към ЕС и ша текнат мед и масло :confused Те кат ни приемат и ша си изнесат заводите тука да ни съсипят екологинчня баланс(доколкото го има още) и ще ни превърнат в обслужващия персонал на Евеопа :angry: На тях не им трябват образовани и напористи хора а евтина работна ръка...

Аз не виждам нищо лошо в това... Тук цените са много ниски в ресторантите в сравнение с Европа. Нека хората се понаучат малко повече да поработят и по-малко да киснат по кафенетата. Честит празник. Няма да давам причини. Тое ясно. Дошло ми е до гуша от противници на всичко, което върви напред и изобщо противници на всичко.

Най-накрая свестен пост .. чак се чудех дали има смисъл да пиша при положение, че всички ги е страх от ЕС. Дай си им фрийто, остави си ги да намилат че им е ниска заплатата .. закво им е нещо, което може да оправи стандарта ?

1. българина не го е страх от нововъведения а от несигурност

Нововъведенията винаги водят до несигурност в началото => българина го е страх от нововъведения

Явно пак сме най-умни от останалите жители на континента ... Всички са тъпи, всички са лековерни, лапнали са по тоя пуст ЕС, дето само проблеми с него, но ние се усещаме, дааа!  Нема да ни минат и назе! 

Умни сме и това е!

Единствените тъпаци между нас са тези, дето вчера рипаха на площада, тези,тези,  дето от години работят тук и там в гадните европийски страни и тези, дето са напуснали държавата окончателно. Да напуснат този рай, как може!??!!! 

Глупави са и самите европейци -  вижте само, няма опашки за входни визи за България пред никое наше посолство в Европа. Стоят си там в гадното и си мислят, че им е добре.

Предлагам - след като нашето правителство вероломно ни заби в тоя батак, наречен Евросъюз, ние демонстративно да гласуваме за Доган, за да ни върне в милия ни гранясал Ориент,  а ако това не стане, да емигрираме вкупом в Афганистан! Това всичкото трябва да се реши в таен меморандум!

Парола - "Я не знам как е, ама не е така!". Емблема - гол, но горд задник.

Майната му на Брюксел, да живей свободата !

Евала :) Обичам хората да се изразяват с такава ирония :)

Относно нещастните за влизането ни в ЕС - радвайте се, границите ще бъдат отворени. Щом не искате в ЕС, винаги можете да емигрирате(имигрирате?) в Африка - там и стандарта ще ви хареса(подобен на сегашния), пък и нема да ви "използват". Там ще ловувате диви животни, далеч от всякаква урбанизация - кошмарът на ЕС.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...