Jump to content
BulForum.com

ZALMAN CNPS7000B-CU vs ZALMAN CNPS7700B-CU

Recommended Posts

ZALMAN CNPS7000B-CU, Meden, S462/478/754/939/940

37.66

ZALMAN CNPS7700-CU, Meden, S478/775/754/939/940

43.55

Харесал съм си тези вентове за сокет 478 за Прескот 3ГХз (200х15)

и ще има ли понижение в температурите.. Сега съм с Полар Стрийм на Спире ,но на макс обороти 4250 направо ми бърка в мозъка.. Прескота е овърклокнат на 3750(250х15) и много грее.. На фулл лоад с 2хприме95 за 10-15мин качва над 65* и се ресва.. Та на тая честота с кой от изброените залманчета и кой по си струва и ще успеят ли да го държат в Normal Mode на добра температура :) около 58*-59* ?

i az imah syshtija problem za izbiraneto no nakraja reshih da vzema

7700 zashtoto pone makar i malko shte ohlajda mosta do CPU-to i RAM-a

Ot kym temperaturata imam Celeron 2.4 D s malyk klock gree pri natovarvane

40 C kogato go pusna 3.4 pak 40 C dori kato mu pokacha Voltaja

(pri 1300 oborota, pri men e ot 900 do 1700 Oborota )

taka che izvodite si gi pravi sam

pri men zagrjava do edno polojenie (40-max 43) a predi bjah do 62 C

:bgrin: :bgrin: :bgrin:

Моя Prescott е лекоо топъл пък и това са си 700мхз отгоре.. рама има охлаждане и синкове.. мб-то също :) въпросът е дали си заслужават 7-те $ без ДДС и горе-долу какви температури ще държи ,че прескотт по принцип си греят доста..

Ами 4естно казано не вярвам да е пове4е от 2-3 * разликата максимум 4* и то на Фуллоуд и на затворена кутия , предимството на по-големия е 4е охлажда по-добре всики елементи в кутията и разкарва по- добре въдуха вътре !

Но пък от друга страна тези 3* могат да ти струват стабилизацията на процесора ...аз съм имал слу4аи на добре клокната машина да забива заради 3* :) на отворена кутия вси4ко ок , игри ,праимове тестове н.п. .....,но когато затворя кутията на пуснат праим и темп.ско4и с 3-4* и хоп веднага грешка в праима ........когато я караш по ръба всеки градус е ценен :) ...друг е въпроса дали систрува парите този градус :) ,но това ве4е си е ли4на преценка ,защото 100Мхз надолу ...( даже 50 ) веднага ше ти свалят достатъ4но темп. за да не се 4удиш дали да ги даваш тези 7$ отгоре !

Аре късмет от мен !

...................

А и щях да забравя :) - добре си го клокнал БРАВОС:)

CoolerMaster HYPER6 - ще свали ли температурите :) Тоя моя спире на 4250 направо ме убива.. на 250х15 ,ако не пусна 2 прайма си е ок само с 1 на мах хийт тест-а ,ама с 2.. Трябва ми охлаждане на въздух ,което да държи под 60* ,когато е @ :)

@Foxy тоя прескотт може и още :) ама мноо * качва :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...