Jump to content
BulForum.com

tyrsq bios za

bobetsa

Recommended Posts

Ne moga da ti opisha kolko me radva posta ti :) Tova duno ne e na VIA, a e s VIA chipset. Dunoto e marka DFI

Ok Dreamer saglasen sam s teb

second revision:

oba4e be 22:30 kapnal ot rabota i sam napisal tova.

sajalqvam za tapata si gre6ka

nali ste se posmqli na prostotiqta mi :) :woot ;)

kvo da se napravi nqma besgre6ni hora aide mersi.

a i o6te ne6to nqkoi bili mi obqsnil po podrobno kak da si updatna biosa

4etoh 4e *.bin i *.exe gi pastvam v autoexec.bat file na sistemna disketa li

ili pak samo gi pastvam tiq dvata na prazna disketa i bootvam ot neq ne sam mnogo siguren no mislq 4e e parvoto

no molq nqkoi ko to go e pravil uspe6no tva da mi obqsni.

Mersi

bobetsa, ако си с award биос си намери award flasher (има го на диска с дъното)

basten... не, нямам такова дъно, а просто имам поглед върху нещата. Аз съм с EPoX 3PTA, EPoX 8RDA и DFI NB-71BC.

mne nqmam takava programa i da vi kaja 4e sam izkliu4itelno bos ama bos na tema update na bios taka 4e please davaite po iz4erpatelna informaciq

w samia archive imash awdflash.exe taka che niama nujda da go tursish

extractwash archiva w c:\bios (za po-lesno, ako iskash - kadeto iskash)

puskash pc-to w dos, polzwai startup disketa ili kwoto imash pod ruka

otiwash w c:\bios

puskash awdflash.exe - toi te pita koi file da flashne, kazwash mu 6a6lmd4e.bin

pita te dali iskash da save-nesh staria bios, kazwash da, dawash ime oldbios.bin;

i posle triabwa da pochne (dokato flashwa stiskash palci i se molish da ne spre toka :) )

ako iskash ima i commandline :

awdflash.exe 6a6lmd4e.bin oldbios.bin /py/sy (opciite znachat - Program : Yes, Save : Yes) ako iskash moje i /sn (Save : No)

towa za pisaneto w autoexec-a na disketa e za sluchaia che se precaka neshto da mojesh da si wurnesh staria bios, ama po-dobre da ne se obremeniawash s takiwa cherni misli sega :)

zna4i mom4eta izpalnih tva det mi go napisahte i nakraq imah dva izbora

F1:reset i F10:exit

natisnah f1 i ma6inata mi momentalno zagasna.Mislq 4e trqbva da bade taka no kajete vse pak dali sam uspql.

6toot dokolkoto vidqh kato startirah v gorniq lqv ugal na monitora si ispisva6e mai4e starata versiq,neznam

kajete

ami nie ot razstoianie ne mojem da ti kajem, ti si bil tozi koito e gledal ekrana i e widial dali e imalo procedura po flashwane, ili e dalo suobshtenie za greshka... sled kato si stignal do reset/exit prodpolagam che programata e swurshila bez greshka towa koeto si i kazal da naprawi, no kakwo si i kazal samo ti znaesh :)

da ne si i kazal samo da naprawi "save old bios to file" ?

da ne bi tozi downloadnatia bios da e sushtia kato versia s tozi koito imash ?

sled reset-a beshe li se clear-nal CMOS-a ? naloji li se da wlizash w BIOSa da oprawiash nastroikite, chasa i datata ?

ti wuobshte zashto iskashe da smeniash bios-a, problemi li imashe ? ako si imal togawa pone triabwashe da znaesh koia ti e wersiata na twoia bios za da tursish po-now. ako si suguren che znaesh kakwa e bila starata wersia i kakwa triabwa da e nowata, togawa proweri sus sigurnost dali kato se startira pishe nowata ili starata, towa "maiche izpiswa starata" ne ni pomaga mnogo...

ами да както си казах съм много бос на тема биос

и изглежда никва не сам е сваршил.

някои друг ден ще се занимавам по обстойно с това

че днес сутринта ще заминавам на Рилския манастир

мерси на всички за помоща.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...