chistacha Posted April 22, 2005 Share Posted April 22, 2005 Въпросаи е мога ли да изпратя на номер 0576/8347215 примерно факс от компа??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 22, 2005 Share Posted April 22, 2005 Въпросаи е мога ли да изпратя на номер 0576/8347215 примерно факс от компа??? Ами навремето като бях на dial-up повечето модеми бяха + факс и нямаше проблеми да набера даден номер и да пратя факса. Сега с кабелните ми се струва, че само чрез услугата на някой специализиран сайт за целта може да стане....иначе не се сещам друг начин. Виж тука - избери си някой линк ако ти върши работа....гледам и с емаил става. А нали и повечето GSM-и май го могат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 22, 2005 Share Posted April 22, 2005 Разбира се, че можеш. Просто трябва да имаш факс-модем, както каза Midex, от онези старите - dialup. Аз редовно работя с факса по този начин , пращам, получавам, без проблеми. Стария ми (не толкова стар де) 56К HW модем не си го давам, ако ще и по 2 лева да станат Link to comment Share on other sites More sharing options...
amon Posted April 23, 2005 Share Posted April 23, 2005 ако искаш без dailup а чрез интернет мисля че в mail.bg имаше такава услуга! Link to comment Share on other sites More sharing options...
magare Posted April 23, 2005 Share Posted April 23, 2005 ако искаш без dailup а чрез интернет мисля че в mail.bg имаше такава услуга! <{POST_SNAPBACK}> През мейл.бг можеш само да получаваш. А няма да ти казвам как работи Аз веднъж се опитах да я ползвам - изпратиха ми факс, получих си атачмънт на мейла, който представляваше някакъв черен лист и нямаше нищо общо с факса, който трябваше да получа. Е може и да са го оправили вече, но аз повече не се пробвах. р.р. Можеш и да пращаш, но е платено Link to comment Share on other sites More sharing options...
amon Posted April 23, 2005 Share Posted April 23, 2005 През мейл.бг можеш само да получаваш. А няма да ти казвам как работи Аз веднъж се опитах да я ползвам - изпратиха ми факс, получих си атачмънт на мейла, който представляваше някакъв черен лист и нямаше нищо общо с факса, който трябваше да получа. Е може и да са го оправили вече, но аз повече не се пробвах. р.р. Можеш и да пращаш, но е платено <{POST_SNAPBACK}> единственото което знам е, че има такава услуга. Пък за качеството никога несъм пробвал и най-вероятно няма да пробвам.Но най-вероятно е точно така както казваш! Link to comment Share on other sites More sharing options...
semiloma Posted April 23, 2008 Share Posted April 23, 2008 Някой може ли да ми обясни по-подробно как се настройва факс опцията (използвам уин2003 ако има значение) ? ЕДИТ: Това което успях да направя към този момент е: - Отивате в контролния панел и стартирате add/remove programs. - Цъкате на Add/Remove Windows Components - В компонентите избирате Fax Services и давате next, като е твърде вероятно да ви поиска диска на WinXP/2003 (за тия две ОС съм сигурен) - После отваряте програмите от старт менюто и отивате на Accessories, избирате Communications > Fax > Fax Console - След това започва процес на настройка на факс модема (не пропускайте да включите кабела на телефона към факс модема) - Правите стандартни настройки и в общи линии май само това ... Успях да изпратя един факс, мисля че всичко е наред. ЕДИТ2: Възниква въпроса .... как мога да изпратя снимка по факса с тоя Fax Consele, защото за момента мога да пращам само с вградените факс темплити. - За получаването също нямам проблем, само изпращането ... а някой правил ли го е със скенер ? ЕДИТ3: Вече съм удовлетворен почти на 90% от проучването си по въпроса Самия факс се разпознава като принтер и примерно давате даден документ или снимка за печат и когато избирате принтера -просто избирате факс и следва попълването на номер итн ... Дано за някой тази информация бъде полезна. Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted May 10, 2008 Share Posted May 10, 2008 Въпросаи е мога ли да изпратя на номер 0576/8347215 примерно факс от компа??? Някъде имам fax, voice Dial-up модем, запазен e, външен. За 15 лева е твой?? (ама май като гледам няма да ти трябва), но ако решиш все пак....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.