Jump to content
BulForum.com

DVD-R i DVD+R kakva e razlikata

Mainata-Ico

Recommended Posts

nqkoi moje li da mi kaje ili da mi prati nqkuv link kakva e razlikata m/y 2-ta vida DVD 6tot ni6to ne fa6tam :blink: i se 4udq sq nz moita DVD zapisva4ka kakvo zapisva :confused i me e mn qd

EDIT: 10x si4ko svur6i rabota

Най-добре цъкни тук

nqkoi moje li da mi kaje ili da mi prati nqkuv link kakva e razlikata m/y 2-ta vida DVD 6tot ni6to ne fa6tam :blink:   i se 4udq sq nz moita DVD zapisva4ka kakvo zapisva  :confused  i me e mn qd

EDIT: 10x si4ko svur6i rabota

Няма разлика. Двата формата са аналогични. Възможно е примерно писачката ти обаче да бише по-бързо DVD+R. (Като например моята)

• 4 months later...
Няма разлика. Двата формата са аналогични. Възможно е примерно писачката ти обаче да бише по-бързо DVD+R. (Като например моята)

Несам много сагласен с теб.Аз знам че разликата е друга.На тези с +са можеш да записваш няколко пати да кажем днес 1гб утре още 3 без да губиш старата информация докато на тези с - се губи.

Несам много сагласен с теб.Аз знам че разликата е друга.На тези с +са можеш да записваш няколко пати да кажем днес 1гб утре още 3 без да губиш старата информация докато на тези с - се губи.

За това да ти кажа не знам дали е така, но бях чел в нет-а, че са еднакви.

От опит знам вече че +Р са по-добри, по-издържливи, по-нов стандарт, стават мултисесийни записи, докато на -Р може само една сесия. И след като цената е еднаква +Р е много по-добър избор

Скоро се сблъсках с този проблем. Всичко зависи само от марката на прейъра, на който ще се пуска диска, това е. Едни четат +, други -, а евтините китайски четат всичко. По-разпространени сред марките са DVD-R, повече фирми ги потдържат.

Новия стандарт си е нов и вече всички плеъри четат всичко, а да не говорим че записвачките имат book type и дори да запишеш DVD+R, тя си сетва book type на DVD-ROM и плеъра го познава като такъв и го чете без проблеми (дори да не поддържа DVD+R)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...