Jump to content
BulForum.com

Избран е нов папа!

Boev

Recommended Posts

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Ко ни интересува като не сме католици ли?

За мен лично Папата си е духовният водач на Църквата.

Кой е Вселенският Патриарх?

Дали знаят всички?

Вартоломей или Алексей?

Да сте чули да обикаля по света и да обединява хората?

Аз не.

Тук не се усеща, но в католишките държави Църквата има много силно влияние.

Така че малко или много Папата с политиката си влияе достатъчно, че да се интересуваме.

:sick :wacko: Kat go vidqh po televiziqta i naprao se spukah ot smqh. :P A ue teq hora ludi li sa kvi sa :bgrin: shti gi izbirat vse nqkakvi deto sled nai mnogo 5 godini sha legnat na smurtno leglo.Ili prosto im e kef po 4esto da organizirat pogrebeniq

:sick  :wacko: Kat go vidqh po televiziqta i naprao se spukah ot smqh. :P A ue teq hora ludi li sa kvi sa  :bgrin:  shti gi izbirat vse nqkakvi deto sled nai mnogo 5 godini sha legnat na smurtno leglo.Ili prosto im e kef po 4esto da organizirat pogrebeniq

Традиция, млъкни.

Иначе, и този папа е прекалено консервативен. Кога ли най-накрая ще сложат някой нормален...

Ахахаха-Long Live The New POPE!!! ,ахахаха -Нека да живее ПАПА БЕНЕДИКТ 16ти! :ghost :ghost

Той е нацист.Бил е в обкръжението в младите години на Хитлер.Имал е нещо общо и с противовъздушните сили в края на втората световна война.Ще е весело като обсъждат за евреите.Ама май трябва да отиде в синагога като предишния :ghost

Чух,че почнали да го наричат The Panzer Pope :ghost

smeh,smeh

Хахахахах :lol:

Просто немога да разбера кво са впрягат толкова някои :argue голяма работа че някои са базикнал с папата... Повечето от вас сигурно не са стъпвали и в църква и си нямат понятие от христянство ама изведнъж всички станаха мноо набожни

:dry: Напълно съм съгласен с Flameseeker и предлагам да затворите темата щото ся ша почнат големите глупости :banned:

не сам чел колко простотии са писани но сега нз дали ще отнеса някои варн но няма    нищо.

Много ми интересно колко ли католици има в този форум и да разбера колко от вас са наясно с това какво е да си католик или там кафто ще да си това дали си вярваш или не как си го обяснявате.Колко от вас са наясно дали изобщо са крастени даже какво е крастенето . Много се издразних на предната тема за това че беше болен предния папа ( за непросветени Папа Йоан Павел II ) имаше тема за това че е болен след тва че почина и се има някои добар селски каруцар с типично балгарски манталитет който с чисто сарце и рака на сарцето заявява "чи аз ко да напраа чи умрял само тва дават по ТВ" еми ще го дават целия свят го гледа само ния сме си обарнали газовете и не гледаме то затова Европейския сауз ни го начуква яко щото пак варвин с газа нататак и те кво няма да го гледат само ...

По темата това е човек който в продалжение на 24 години се занимава с речта на Предишния покоен Папа проверявал я е за грешди да не станат недоразумения при прочета и да не се разбере погрешно от хората.Смятам че е най-добрия избор за последователно защото вапреки консервативно настроен може и леко той видя как се прие политиката на предишния Папа и се надявам да я продалжи

NOTICE!(myne)

Искрено се надявам да няма други узери добронамерени с типично народно балгарски манталитет които ще се изкажат че направо ще се омажат ! И МОЛЯ стига спамите за да трупате постове няма смисал няма да издигнете в на никои очите

Само ако знаеш колко лоши неща е направил Папа Йоан Павел II за България и теб няма да те интересува дали е болен и т.н.

Само ако знаеш колко лоши неща е направил Папа Йоан Павел II за България и теб няма да те интересува дали е болен и т.н.

Аз лично незнам. Ти като знаеш изброй ги или който друг знае, нека той да ги каже.

Модераторите ако може да затворят темата защото освен богохулници тука други няма с малки исклучения! Тва простотията краи няма! Айде фащаите мотиките и обратно на работа!

А уе като те дразни темата що просто не е оставиш и не е мърсиш с тъпите си мнения. Все пак тва е нормално хората да се интересуват от новия папа. Да е жив и здрав и да ни пази от такива лай*ари като теб! :sick

Ко ни интересува като не сме католици ли?

За мен лично Папата си е духовният водач на Църквата.

Кой е Вселенският Патриарх?

Дали знаят всички?

Вартоломей или Алексей?

Да сте чули да обикаля по света и да обединява хората?

Аз не.

Тук не се усеща, но в католишките държави Църквата има много силно влияние.

Така че малко или много Папата с политиката си влияе достатъчно, че да се интересуваме.

Предполагам че тук няма католици, но в България има такива българи. За мен не е духовният водач на Християнската църква, а само на католическата. Сега всеки който е гледал малко телевизия дори само 30мин. се е запознал с делата на Папа Йоан Павел 2 някои от тях са били в разрез с общоприетите за римокатолическата църква. Рим... църква по времето на втората световна война какво е правила нищо...

Православната не може да се обедени просто не използва така медиите както Ватикана и по много други причини.

Вартоломей е вселенския патриарх

"Да сте чули да обикаля по света и да обединява хората?"

Това ми звучи като "Ние искаме вие да сте свободни и да имате демокрация затова идаме да ви освобождаваме(бомбандираме)"

Папата се превърна в политик да не кажа човек който прокарва "идеите" на САЩ.

Аз лично незнам. Ти като знаеш изброй ги или който друг знае, нека той да ги каже.

Аве то е всеизвестно само дето тук не му е мястото

Все пак да е честит новия папа :)...останалото без коментар

Може ли само да ви питам, вас кво ви грее папата? Защото на мен лично ми е все тая за главата на католическата църква

Ами мен не вълнува толкова просто по новините само това дават и тъй като това е нещо като очаквана голяма новина в целия католически свят( и не само в него) то е нормално да бъде и сензация...

ми чуда си са аз ,ма защо ви интересува новия папа,освен ако не сте католици разбира се,иначе ко ва боли дали е Лъв 17 или Еди-койси 18.Сигурен съм че повечето от този форум(ако не всички) изобщо не разбират ролята на Папата в живота на католиците е и аз не я разбирам,ама един приятел от Италия(българин от 10 год там) като си говорехме по телефона и ми каза че докато папата не се оправи няма да пие и да пуши:wtf: (точно тогава папата агонизираше)Е пак повтарям че не ме интересува кой е папата ама явно на запад има такава власт тоз Папа щом кара хората да се отказват от благинки

п.с Е щом новия папа е расист ми поздравявам всички еврей с Новия Папа

Папата е мъртъв. Да живее папата.

Който не го интересува, може да се въздържи от коментар. Логично беше да изберат някой по-възрастен, за да бъде преходен папа. Верно е, че такова е правилото - дълъг понтификат задължително е последван от кратък. Не съм чак толкова запознат, но силно се надявам, да е от хората на Войтила и да продължи делата му.

Между другото знаете ли какво "работеше" тоя симпатичен чичка до момента?

Председател на конгрегацията по въпросите за чистотата на вярата. Вижте само колко безобидно звучи. НО!!! Това е една институция, която е била основана от друг един готин чичка, Доминик Гусман се е казвал. Първоначално той е основал нов орден Доминиканския, през 1215 г. Като основна дейност на ордена е назована "грижата за душите". Малко по-късно тази институция е станала известна като "Светата Инквизиция". За доста хора бялото расо на загрижените за душата доминиканци е било последното нещо, което са виждали през живота си. Ако не броим палача, разбира се.

Новият папа е расист, противник на сближаването на религиите, противник на абортите,противник на равенството между половете, презервативите, хирургическите операции (което не му попречи заедно с предишния, лека му пръст, да легне под ножа за да му извадят скъпоценния папски апендикс).

Така че ... На спечелилите - честито!

dobre,az sum katoli4ka-i vupreki 4e ne gi razbiram mnogo papskite dela,edinstvenoto koeto moga da vi kaja,4e papata e edna izklu4itelno vajna li4nost i mnoo qsno 4e 6e izberat nqkuv vuzrasten 4ovek,vie da ne iskate na 25 da stane nqkoi papa ,be?

aide da e jiv i zdrav i da produljava kato predi6niq(leka mu prust)

аиди кажи какво лошо е направил за балгария много ми е интересно да знам.

Предполагам че тук няма католици, но в България има такива българи. За мен не е духовният водач на Християнската църква, а само на католическата. Сега всеки който е гледал малко телевизия дори само 30мин. се е запознал с делата на Папа Йоан Павел 2 някои от тях са били в разрез с общоприетите за римокатолическата църква. Рим... църква по времето на втората световна война какво е правила нищо...

Православната не може да се обедени просто не използва така медиите както Ватикана и по много други причини.

Вартоломей е вселенския патриарх

"Да сте чули да обикаля по света и да обединява хората?"

Това ми звучи като "Ние искаме вие да сте свободни и да имате демокрация затова идаме да ви освобождаваме(бомбандираме)"

Папата се превърна в политик да не кажа човек който прокарва "идеите" на САЩ.

мога да ти кажа че сам католик и какво от това да не би да иксаш да да ми пише да челото или на секи пост да пиша аз сам католи каз сам католик и да бия по клавиатурата от радост и да подскачам като Бай Ганио.

Бил сам в Полша в един манастир в който е бил Свети Максимилян Колбе който е разстрелян в Концлагерите в Аушвиц вместо да разстрелят някакаф човек той се е жертвал вместо него и знаеш ли за какво е бил в лагера защото в манастира за укривали Евреи след като толкова нищо не е правила царквата срещу нацистите ми кажи ти какво правиш срещу разпространението на наркотици или срещъ мафиотите самнявам се да правиш нещо.

"Новият Папа е бил нацист" всеки има право на опрощение дори и най грешния има място в рая стига да се покае и се самнявам да изберат недостоен човек за Папа.

За това че Папата прокарвал идеите на САЩ я кажи колко пати е призовавал за Мир и за никакви войни особено тази в Ирак не еднократно се е противопоставял срещу тази война и вапреки това тя започна защото мир не се гради варху кръв и се савмнявам да е прокарвал американските идеи ;) може да е имало идеи които са савпадали с Папските ...

Против презервативи контрацепти аборти хомосексуалност - ами особено за абортите позицията е тварда защото я помисли че и ти сега можеше да не бадеш тук :angry: ако влезнеш в царква и си презнаеш греховете пред свещеник вярвай ми ще получиш опрощение стига да се разкаеш дории да си използвал кондоми ;)

Няма значение колко време ще е начело важно как ще го оползотвори

И наистина искам да знам какво лошо е направил за нас Папата бившия може и настоящия

А уе като те дразни темата що просто не е оставиш и не е мърсиш с тъпите си мнения. Все пак тва е нормално хората да се интересуват от новия папа. Да е жив и здрав и да ни пази от такива лай*ари като теб! :sick

Момче(за да не те обиждам те наричам така):

1. Аз отворих темата не за да плюя някой и да убиждам а на да отбележа едно от най-важните събития за това десетолетие !

2. Нито съм обиждал свеията нито някои друг от форума!

3. Трябва първо да прочетеш какво съм писал, за кого съм го писал и защо съм го писал!

Изглежда те е домързяло да четеш и ти е било по лесно да обидиш някои! :lol: Няма нищо аз ти прощавам но.... такива морално деградирали хора като теб който знаят само да обиждат и плюят без да знаят защо, за мен нямат място тук! Или чети и обсъждай или просто недей влиза в форума! Това е поне моето мнение! Извинявай ако съм те обидил или някои друг тук но .... всеки има право на мнение!

Новият папа е расист, противник на  сближаването на религиите, противник на абортите,противник на равенството между половете, презервативите, хирургическите операции (което не му попречи заедно с предишния, лека му пръст, да легне под ножа за да му извадят апендикса).

Мисля че казаха, че е е противник и на рокендрола!! :music + :punk = :devil

Този списък силно ми напомня (да ме прощават всички) на разбиранията на талибаните.

Иначе папата винаги е бил политик. Ако не знаете, при разпадането си римската империя проебразува светската си власт в духовна. По този начин папата става император на Европа, а всички крале са негови васали. Той трябва да одобри и помаже човека на престола. Не случайно Симеон 1 отказва да направи България католическа.

В днешно време църквата няма толкова голяма власт, но все пак тя е запазила контрола над вярващите католици. Питайте който и да е сектант и ще резберете че това никак не е малка власт. Само от папата зависи за какво ще я употреби. Дали за общото благо или за егоистичните интереси на църквата.

Йоан II беше добър човек и добър папа, който се бореше за общото добро. Амин.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...