Jump to content
BulForum.com

за Пънка, Рока и др. животни

Vincenzo

Recommended Posts

ОК, сигурно има и други подобни теми, но в тях отдавна никой не пише или са се закучили до

някъде.Напоследък се запалих по пънк-рока и сега си търся музика.Ако някой друг слуша такива хави, ще

се радвам да сподели любимите си групи и песни.Търся нещо от сорта на The Offspring, Linkin Park, Avril

Lavigne....Evanescence, Papa Roach, System of a dawn, Green day и др. подобни.Общо взето това са ми

известните групи, така че приемам предложения всякъкви, даже и такива които отиват повече към пънка

и хард рока или пък към поп музиката....абе всичко, което си заслужава да се чуе.

Но казвайте моля конкретни песни, щото не ми се свалят цели дискографии.

Идеята е да се получи някаква приятна дискусия за въпросния стил като цяло.Според мен трябва да се

направят подобни темички за различните стилове, защото съм сигурен, че има много хора, които биха

желали да получат повече инфо за различни групи свирещи любимия им стил, но не са ги чували, а си

заслужават.Да могат хората да си обогатят музикалната колекция.Другото нещо, което ми се въртеше в

главата е някой да каже(ако има въобще) някакви сайтове, на които има класации за най-великите

парчета от различните стилове, щото съм търсил ,но несполучих.Но такива, които покриват наистина

цялата история на стила, а не само последните сингли.

И един последен въпрос: как бихте определили стила на Avril, нещо като софт рок или де да знам, защото

това е точно това което търся, ма хубава музика, не лиготии от сорта на Simple Plan, Sum41 ili Blink 182

мерси предварително :D

Ами като за начало Linkin Park ,Avril Lavigne,Evanescence, Papa Roach, System of a dawn НЕ СА ПЪНК РОК! Ако се кефиш на тя групи недей търси този жанр (Пънк рок) :) Греен дей също доста са избягали от Пънка (ако въобще някога са били) едновремешните Оффспринг да :)

sorry 4e nqma da ti kazvam opredeleni par4eta,no stane li duma za Offspring-prosto tiq 3 albuma-trqaa na sqka cena da gi slu6a6,6oto v tqh sqko edno par4e e unikalno!

ta tva sa:

Smash,Ixnay on the hombre i Americana!

povqrvai mi nqma da sujalqva6!

drugite im albumi ne6to ne me kefqt tolkova :huh:

Ами като стана дума за Пънк,никаде не видях да се споменава една група която е основоположник на този стил! :confused Това разбира се е SEX PISTOLS начело с великия Джони Ротън.За съжеление вече не съществува като група,но албумите им заслужават да се чуят от всеки който харесва подобна музика. :punk :punk :punk

на пистълс има и изцепки на Сид дето са бая яки :)

иначе основателя на пънка е Иги Поп :punk

ако ти са слушат такива бози пробвай rancid (ska-punk), bad religion, bi4eto ;), blondie, clawfinger (hard core), dead kennedys (classic :) ), dog eat dog (ska-hard core), die goldenen zitronen :punk , headcrash, such a surge :argue само за полиглоти.

за ся толкова :)

Ами като за начало Linkin Park ,Avril Lavigne,Evanescence, Papa Roach, System of a dawn НЕ СА ПЪНК РОК! Ако се кефиш на тя групи недей търси този жанр (Пънк рок) :) Греен дей също доста са избягали от Пънка (ако въобще някога са били) едновремешните  Оффспринг да :)

Добре де, а как да го нарека тоя стил?Пак си е някакъв вид рок.

А иначе мерси на другите за предложенията

Добре де, а как да го нарека тоя стил?Пак си е някакъв вид рок.

А иначе мерси на другите за предложенията

Evanescence, Papa Roach, System of a dawn - Neo Metal(or something like that) :)

Linkin Park,Avril Lavigne-Pop :blink: :confused

Тея групи са толкова далеч от пънка колкото Азис от Дет метъла :lol:

П.П. Не всичко с китари е рок ;) B) :music

the Exploited , UK Subs , the Clash , GBH , Die Toten Hosen ... стойностните неща са от по-старата генерация :)

Иначе Green Day важеха преди да се научат да свирят...

Rancid са много добър пример - те са от малкото банди , които отсрамват Америка. Все пак от там бълват по-скоро мазен поп-рок ( като за плажа и тинейджърски филмчета )

...обаче сега като се замисля на пича изобщо не му се слуша пънк... :)

...обаче сега като се замисля на пича изобщо не му се слуша пънк... :)

Именно ;) :) :bgrin:

Влез в newgrounds.com на audio portal. Там има всякви циганий.

Именно ;) :) :bgrin:

Мда....Аз кат гледам също стигам до тоя извод.Иначе нищо против нямам споменатите групи ама как да ги харесам като първо въобще не са известни и трудно се намират(камо ли пък сега като отрязаха фриитата :( )и второ не са точно това което търся.Нещо не си падам по данданиите на старите пънкари,по-скоро нещо с повече поп елементи, ако ме разбирате.Сори, че съм ви заблудил, но явно и аз не съм знаел какво слушам.Струва ми се че залитам повече към комерса, но то май известните групи съм ги изброил вече.Значи последно: съвременни поп-рок-пънк-ска групички.

Всеки си има вкус ся, кво да правим :music

Верно Аврил е лигава по вашите разбирания, но ме кефи.Така де търся подобни групи

Мда....Аз кат гледам също стигам до тоя извод.Иначе нищо против нямам споменатите групи ама как да ги харесам като първо въобще не са известни и трудно се намират(камо ли пък сега като отрязаха фриитата :( )и второ не са точно това което търся.Нещо не си падам по данданиите на старите пънкари,по-скоро нещо с повече поп елементи, ако ме разбирате.Сори, че съм ви заблудил, но явно и аз не съм знаел какво слушам.Струва ми се че залитам повече към комерса, но то май известните групи съм ги изброил вече.Значи последно: съвременни поп-рок-пънк-ска групички.

Всеки си има вкус ся, кво да правим :music

Верно Аврил е лигава по вашите разбирания, но ме кефи.Така де търся подобни групи

moga ti кажа че олд пънка рулира

и ако си чувал че пънка е мъртъф то не е защото няма кой да го свири

а защото няма кой да прави пънк като едно време

викаш харесваш с неща с поп елементи

ми те за тва са поп - популярни ... зада се харесат на масовия слушател

не способен да усвои дъ реал шит ...

................................................................................

............................

ся да малко по темата

навремето отричах blink182 и green day щото си вках тва са супер лиготий

mit der zeit fand ich ,dass има супер яки тяхни неща

особено по старите парчета

кефил съм се и на някой неща на аврил

(тва го казвам в смисъл че и аз слушам и по поп неща

да не ми се обиди тип-а)

........................................................................

незнам дали ще се съгласите с мен но съм на мнение че човек с времето малко по малко се превръща в музикална курва .в смисъл че обсега на стилове /изпълнители му се разширява

и дори на 13 да е бил "фанатик" в някой стил то на 20 изобщо не го вълнова кво ша звичи стига на момента да го кефи

........................................................................

незнам дали ще се съгласите с мен но съм на мнение че човек с времето малко по малко се превръща в музикална курва .в смисъл че обсега на стилове /изпълнители му се разширява

и дори на 13 да е бил "фанатик" в някой стил то на 20 изобщо не го вълнова кво ша звичи стига на момента да го кефи

Съгласен съм донякъде. Поне аз бях така. Едно време не исках да чуя нищо друго освен Хардкор/Пънк а сега си се кефа и на доста други стилове. Е хардкора и пънка пак са си No1 за мен но не е както преди когато бях "фанатик" на тая тема.

в смисъл че обсега на стилове /изпълнители му се разширява

Дааа..Доста правилно.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...