Jump to content
BulForum.com

Razfokusiran monitor

Recommended Posts

Znachi vaprosa mi e...ima li si nqkoi napredstava kolko struva opravqneto na razfokosiran monitor

На мен ми искаха 20лв. миналата година за корекция на цвят и фокус.

@EXTASY не ми го оправиха, щото не им го дадох :bgrin: Сам си го настроих, трепах се 3 дена пред него и долу-горе се получи. Не ми се даваха 20лв. за монитор, който всъщност струва 40лв...е след манипулацията, която му извърших вече и толкова не струва :D

На мен ми искаха 20лв. миналата година за корекция на цвят и фокус.

kade ti go opraviha i dobre li si vurshat rabotata?

Отваряш го внимателно. Намираш ТХО-то. На него има три тримера, два са за вертикален и хоризонтален фокус, а третия е за корекция на напрежението.

Внимаваш да не те тресне високото и на пуснат монитор въртиш първите два тримера до избистряне на картината. Затваряш монитора и им показваш един среден на техниците, които ще ти вземат 20 лв. :punk

Едит:

Тримерите ще ги познаеш по това, че са назъбени, цилиндрични с процеп за отвертка. И почти винаги се слагат на удобно за проникване с отвертка място.

Ако те е страх да го бърникаш, поне ще знаеш за каква дреболия ще ти вземат споменатите по-горе пари.

@genecatcher : mersi mnogo

opravih si go monitora. dobre che si post-nal navreme...predstavqsh li si da im bqh dal 20leva na onia i togava da go procheta tvoia post :lol:

ne bilo nikak trudno tva neshto

@genecatcher : mersi mnogo

opravih si go monitora. dobre che si post-nal navreme...predstavqsh li si da im bqh dal 20leva na onia  i togava da go procheta tvoia post  :lol:

ne bilo nikak trudno tva neshto

За нищо. Аз имах същия проблем и то с чисто нов монитор. Оправих го по същия начин.

На техници вече вяра нямам. Веднъж на един стар монитор искаха да ми сменят ТХО-то, защото картината леко трепкаше. МА ТИЯ ЛУДИЛИ СА. Ако беше от ТХО-то, монитора щеше ли изобщо да запали?!. Оказа се, че е от сухи спойки.

Веднъж на един стар монитор искаха да ми сменят ТХО-то, защото картината леко трепкаше. МА ТИЯ ЛУДИЛИ СА. Ако беше от ТХО-то, монитора щеше ли изобщо да запали?!. Оказа се, че е от сухи спойки.

Наистина от отишло ТХО се получава "църкане на картината", но друг е въпроса, че може да е и от споменатите от теб спойки или изсъхнали кондензатори ;) А техниците само това чакат - някой, който не разбира да му наговорят куп глупости и да му отрежат главата :D

хахаха сухи спойки, посмях се малко това е комбинация между студена спойка и сухи кондензатори. Между другото една тъпа диагностика струва поне 10 лева. Че това си е уберджииство. Да ми отворят телевизора и ми искат 30 лева абе хора елате аз ще ви го отворя от вас се иска да погледнете вътре хах ха хах аха.

това последното в кръга на шегата

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...