moninceto Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 абе ся използвам suse и мисля да го сменям с федора.казвали са ми че била по-стабилна.кажете нещо-има ли смисъл да сменям дистрибуцията си?кажетев нещо за тая федора... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Може би федората е малко по-стабилна, но не ми се вярва да усетиш това. Има ли нещо в сусето, което не ти харесва, че да го сменяш? Или нещо ти липсва? Има си тема за дистрибуциите (където предполагам трябваше да бъде и тази тема), там е писано доста, можеш да видиш. Иначе изборът дали трябва да сменяш, можеш да го направиш само ти. Ако ти се разнообразява, може да пробваш. Само имай предвид, че може би ще ти е мааалко по-трудно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Ахъм....Във Федората най-вероятно ще срещнеш трудности. Аз мисля, че няма смисъл да преминаваш на Федора. Нищо не ти пречи да я пробваш стига да не се разочороваш. За мен и двете дистрибуции са добри и удобни за ползване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky13 Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 аз съм с федора от години и мога да потвърдя 4е е много стабилна и дори по добра от сусе-то.Преди време пробвах сусе и ми създаде много проблеми веднага след инсталацията. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlado Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 абе ся използвам suse и мисля да го сменям с федора.казвали са ми че била по-стабилна.кажете нещо-има ли смисъл да сменям дистрибуцията си?кажетев нещо за тая федора... <{POST_SNAPBACK}> heheheheh probwah веднъж за цели три 4етири ден а ред хат *все пак е прототип на Федора и ми се е*а майката а федора пак за толкова рвеме съм си слагал и не ме кефи Сузе рокс.Най популярната дистрибуция в Европа е и Торвалдс е На Сузе кой знае за6то .има най културната инсталация която съм виждал по този параграф дори и виндовс бие и Работата с със Сузе елесна и приятна .Понеже компа ми е тъп а монитора да не говорим конфигурирането на Сузе от опит си мисдля 4е е наи лесно и добро без да се мъ4иш като грешник за нещо което не други дидтрота ще го правиш със сто хиляди команди и не знам си кви настроики Яст му е маиката и Сакс 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted April 21, 2005 Share Posted April 21, 2005 Не съм сългасен че федората е по-лоша от сусе - то е въпрос на навици : всяка дистрибуция си има нейните си tools : въпроса е да ги знаеш кои са. На мене федората ми е по-удобна, но защото съм почнал с RH5.2 :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlado Posted April 21, 2005 Share Posted April 21, 2005 Не съм сългасен че федората е по-лоша от сусе - то е въпрос на навици : всяка дистрибуция си има нейните си tools : въпроса е да ги знаеш кои са. На мене федората ми е по-удобна, но защото съм почнал с RH5.2 :-) <{POST_SNAPBACK}> Dobre de obosnowete se na man waw Suse mi hareswa neweroqtnata instalaciq i twa4e wsi4ko moga lesno i to4no da nastroiq :ste dam konkreten primer zna4i monitora mi e mnogo typ i edinstwenanata distribuciq bez Mandrake koito sasto e mnooo dobyr koitq se e sprwaila s nego e Suse .E wsystnost i Knoppix i Tilix ama te sa baq kulturni distribucii.Naprimer otdawna iskam dfa si sloja multimediina distribuciq Demudi DEbian multimediq distribution emi pusnah q i monitora tyrgna na 4erti4ki opitwah nqkwi gluposti s x.org mama si be6e luda igra4ka i go zaebah.A pri suse pishsesh Sax2 i izka4a super dobyr instrument za naglasqne na monitor 3D keybord i razni takiwa.TRqbwashe da si porawq manenieto naistina fedora/red hat sa drugite s mnogo kulturna inastalacia Anaconada mai se kazwashe da da i tqhnata instalaciq ne pada po dolu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frost Posted April 21, 2005 Share Posted April 21, 2005 Според мен ако гледаме и 2-те дистра си имат плюсове и минуси.Федората е по-стабилна,но аз лично предпочитам Сусе щото сичко ти е максимално улеснено.Сега сам с 9.3 отначало ми правеше номера с Х-са ама като го ъпдейтнах се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted April 21, 2005 Share Posted April 21, 2005 Шъ мъ извинявате за оффтопика, ама не се сдържах : wlado : дистрибуцията не се характеризира добра/лоша спрямо инсталацията. Не ползвам нито една от двете, въпреки че съм виждал и двете в действие. А конфигурацията на една дистрибуция като цяло според мен не трябва да става с мишката (ала уиндоус - говоря за прочутия YaST). Иначе от към графични ефекти и зарибяфки Сусе-то е много добро, не отричам, ама откакто гледах как при буут се мъчи половин минута да дигне етх0 (компютъра нямаше нет разбира се) и не можа(сериозно?!), та нещо малко малко ми падна мнението за него. Иначе Линукс е такъв, какъвто си го направиш/настроиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wlado Posted April 21, 2005 Share Posted April 21, 2005 Шъ мъ извинявате за оффтопика, ама не се сдържах : wlado : дистрибуцията не се характеризира добра/лоша спрямо инсталацията. Не ползвам нито една от двете, въпреки че съм виждал и двете в действие. А конфигурацията на една дистрибуция като цяло според мен не трябва да става с мишката (ала уиндоус - говоря за прочутия YaST). Иначе от към графични ефекти и зарибяфки Сусе-то е много добро, не отричам, ама откакто гледах как при буут се мъчи половин минута да дигне етх0 (компютъра нямаше нет разбира се) и не можа(сериозно?!), та нещо малко малко ми падна мнението за него. Иначе Линукс е такъв, какъвто си го направиш/настроиш. <{POST_SNAPBACK}> zna4i probwah predi wreme to oste si u nas de originalno suse na dvd 6.3 mai e .i nikakaw problem oswen 4e ne pozna po noawata video karta imah dostap do wsi4ki dqlowe na dikowtete a s Redhat shrike si igrah dwa dena i nakraq pak ne se oprawih nito NTfs nito fat32 taka 4e de da znam suse mi hareswa zaradi poddryjkata na hardwear i razni takiwa i zaradi twa 4e nqma muki s neq Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted April 24, 2005 Share Posted April 24, 2005 Шъ мъ извинявате за оффтопика, ама не се сдържах : wlado : дистрибуцията не се характеризира добра/лоша спрямо инсталацията. Не ползвам нито една от двете, въпреки че съм виждал и двете в действие. А конфигурацията на една дистрибуция като цяло според мен не трябва да става с мишката (ала уиндоус - говоря за прочутия YaST). Иначе от към графични ефекти и зарибяфки Сусе-то е много добро, не отричам, ама откакто гледах как при буут се мъчи половин минута да дигне етх0 (компютъра нямаше нет разбира се) и не можа(сериозно?!), та нещо малко малко ми падна мнението за него. Иначе Линукс е такъв, какъвто си го направиш/настроиш. <{POST_SNAPBACK}> Амин. Линукса е един и същ действително. Но free дистрибуцията има значение за две неща според мен : честота на обновяване на пакетите и степен на тестваност на версиите. В това отношение федората ме кефи. Пък и не забрявяйте че RPM=Redhat Package Manager. Т.е. повечето RPM-и по нета са за файловата организация на RH. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.