Lucky Luciano Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Пак имам проблем с компа и ще си използвам същата тема.Значи проблемът е следния. Няколко пъти компютъра ми се рестартира и се показва за части от секундата син екран, но не можех да го прочета. Оправих малко опциите на уина у му казах да остави този екран, за да видя за какво става въпрос и там накратко пише, че рестартът е бил нужен, за да предотврати щети на хардуера. Да деинсталирам наскоро добавен хардуер (какъвто нямам) или софтуер. Другото бяха общи приказки, а като техническа информация пишеше : ***STOP : 0x00000050 (0xFB2C5C90, 0x000000008, 0xFB2C5C90, 0x00000000). Като софтуер съм инсталирал по-скоро Power DVD, но него го изключвам тъй като имах точно същата версия на предишния инстал на уиндоуса. Другото е Azureus. Не знам дали е възможно да има някакви конфликти с другия клиент, който имам - БитКомет. Другият неприятен ефект е, че доста бавно се стартира самата система. В началото дори често се случва да ми покаже картинката на бекграунда и след 15-20 секунди да излязат останалите неща. Но през това време системата не е забила. Като изкарам таск мениджър се вижда как процесите се появяват един след друг, но страашно бавно. Та искам вашето мнение дали е софтуерен проблема и дали ще се оправи само с преинстал. Или пък да не е хардуерен. Я нещо по дъното, а нещо по хардовете. Не съм клоквал нищо, нищо не прегрява и т.н, така че това е изключено. Моля за съвети, защото е доста дразнещо да знам, че системата не е наред и всеки момент може да се прецака окончателно. Ако си сигурен, че никой не ти е ровил в BIOS, направи формат и нова инсталация и всичко ще се оправи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted November 3, 2006 Author Share Posted November 3, 2006 Ако си сигурен, че никой не ти е ровил в BIOS, направи формат и нова инсталация и всичко ще се оправи Сигурен съм, обаче предпочитам да се избегне формат. Първо че го упражних преди няма и месец, второ имам толкова информация, че не ми се мисли колко ДВДта ще ми трябват, за да си направя бекъп... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Сигурен съм, обаче предпочитам да се избегне формат. Първо че го упражних преди няма и месец, второ имам толкова информация, че не ми се мисли колко ДВДта ще ми трябват, за да си направя бекъп... Имах предвид формат на дяла, на който е Windows, а не на целия хард Дори по възможност форматирай този дял на NTFS - по-сигурно е според мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted November 3, 2006 Author Share Posted November 3, 2006 Имах предвид формат на дяла, на който е Windows, а не на целия хард Дори по възможност форматирай този дял на NTFS - по-сигурно е според мен Аха, не разбрах. Но все пак си е доста хамалогия пък и няма гаранция, че няма да се случи пак. Ако е хардуерен проблема пък съвсем... Иначе всички дялове са ми NTFS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Аха, не разбрах. Но все пак си е доста хамалогия пък и няма гаранция, че няма да се случи пак. Ако е хардуерен проблема пък съвсем... Иначе всички дялове са ми NTFS. Ами рабутай си малко хардуера. Махни памети, карти, кабели на хардове. Почисти ги, ако има прахоляци, сложи ги пак и виж дали ще има ефект. Ако няма според мен един формат ще бъде решението. Не каза каква ти е конфгурацията. Паметта маркова ли е, видеото, какво е захранването. P.S: За всеки случай ресни биоса, може да има ефект, знае ли се Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 аз давам един глас за захранването...земи от някой приятел един Фортон, Чифтек... и пробвай... че съм имал подробни проблеми с един Codegen... взех Фортон и заспа ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leper_Messiah Posted November 3, 2006 Author Share Posted November 3, 2006 Ами рабутай си малко хардуера. Махни памети, карти, кабели на хардове. Почисти ги, ако има прахоляци, сложи ги пак и виж дали ще има ефект. Ако няма според мен един формат ще бъде решението. Не каза каква ти е конфгурацията. Паметта маркова ли е, видеото, какво е захранването. P.S: За всеки случай ресни биоса, може да има ефект, знае ли се Биоса ме е страх да го ресна, защото проблема дал начало на тази тема беше от това Сигурно таймингите на рама...ама го носих във фирмата и там ми го оправиха, а не знам какво точно е било... Иначе конфигурацията е....цитирам по памет - Атлон64 3000+, Асус К8N, GF6600, баракуда САТА 1х120 и 1х160, Фортрон 350В, Аудуджи 2...другото е периферия разна..... Сега ми дойде на ум, че скоро инсталирах драйвери за блутуут ( Blue Soleil.) Тъй като това си е нов конекшън един вид пък и променя доста неща не знам дали е възможно да е от това... Утре ще плясня един преинстал пък ако не стане в крайна сметка пак ще форматирам.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.