Jump to content
BulForum.com

Ужасен проблем с PC-то

Recommended Posts

Leper_Messiah said:
Пак имам проблем с компа и ще си използвам същата тема.

Значи проблемът е следния. Няколко пъти компютъра ми се рестартира и се показва за части от секундата син екран, но не можех да го прочета. Оправих малко опциите на уина у му казах да остави този екран, за да видя за какво става въпрос и там накратко пише, че рестартът е бил нужен, за да предотврати щети на хардуера. Да деинсталирам наскоро добавен хардуер (какъвто нямам) или софтуер. Другото бяха общи приказки, а като техническа информация пишеше : ***STOP : 0x00000050 (0xFB2C5C90, 0x000000008, 0xFB2C5C90, 0x00000000).

Като софтуер съм инсталирал по-скоро Power DVD, но него го изключвам тъй като имах точно същата версия на предишния инстал на уиндоуса. Другото е Azureus. Не знам дали е възможно да има някакви конфликти с другия клиент, който имам - БитКомет. Другият неприятен ефект е, че доста бавно се стартира самата система. В началото дори често се случва да ми покаже картинката на бекграунда и след 15-20 секунди да излязат останалите неща. Но през това време системата не е забила. Като изкарам таск мениджър се вижда как процесите се появяват един след друг, но страашно бавно.

Та искам вашето мнение дали е софтуерен проблема и дали ще се оправи само с преинстал.

Или пък да не е хардуерен. Я нещо по дъното, а нещо по хардовете.

Не съм клоквал нищо, нищо не прегрява и т.н, така че това е изключено. Моля за съвети, защото е доста дразнещо да знам, че системата не е наред и всеки момент може да се прецака окончателно.

Ако си сигурен, че никой не ти е ровил в BIOS, направи формат и нова инсталация и всичко ще се оправи ;)

Lucky Luciano said:
Ако си сигурен, че никой не ти е ровил в BIOS, направи формат и нова инсталация и всичко ще се оправи ;)

Сигурен съм, обаче предпочитам да се избегне формат. Първо че го упражних преди няма и месец, второ имам толкова информация, че не ми се мисли колко ДВДта ще ми трябват, за да си направя бекъп...

Leper_Messiah said:
Сигурен съм, обаче предпочитам да се избегне формат. Първо че го упражних преди няма и месец, второ имам толкова информация, че не ми се мисли колко ДВДта ще ми трябват, за да си направя бекъп...

Имах предвид формат на дяла, на който е Windows, а не на целия хард :) Дори по възможност форматирай този дял на NTFS - по-сигурно е според мен :rolleyes:

Lucky Luciano said:
Имах предвид формат на дяла, на който е Windows, а не на целия хард :) Дори по възможност форматирай този дял на NTFS - по-сигурно е според мен :rolleyes:

Аха, не разбрах. Но все пак си е доста хамалогия пък и няма гаранция, че няма да се случи пак. Ако е хардуерен проблема пък съвсем... Иначе всички дялове са ми NTFS.

Leper_Messiah said:
Аха, не разбрах. Но все пак си е доста хамалогия пък и няма гаранция, че няма да се случи пак. Ако е хардуерен проблема пък съвсем... Иначе всички дялове са ми NTFS.

Ами рабутай си малко хардуера. Махни памети, карти, кабели на хардове. Почисти ги, ако има прахоляци, сложи ги пак и виж дали ще има ефект. Ако няма според мен един формат ще бъде решението. Не каза каква ти е конфгурацията. Паметта маркова ли е, видеото, какво е захранването.

P.S: За всеки случай ресни биоса, може да има ефект, знае ли се :bgrin:

аз давам един глас за захранването...земи от някой приятел един Фортон, Чифтек... и пробвай... :)

че съм имал подробни проблеми с един Codegen... взех Фортон и заспа ;)...

Lucky Luciano said:
Ами рабутай си малко хардуера. Махни памети, карти, кабели на хардове. Почисти ги, ако има прахоляци, сложи ги пак и виж дали ще има ефект. Ако няма според мен един формат ще бъде решението. Не каза каква ти е конфгурацията. Паметта маркова ли е, видеото, какво е захранването.

P.S: За всеки случай ресни биоса, може да има ефект, знае ли се :bgrin:

Биоса ме е страх да го ресна, защото проблема дал начало на тази тема беше от това :D Сигурно таймингите на рама...ама го носих във фирмата и там ми го оправиха, а не знам какво точно е било...

Иначе конфигурацията е....цитирам по памет - Атлон64 3000+, Асус К8N, GF6600, баракуда САТА 1х120 и 1х160, Фортрон 350В, Аудуджи 2...другото е периферия разна.....

Сега ми дойде на ум, че скоро инсталирах драйвери за блутуут ( Blue Soleil.) Тъй като това си е нов конекшън един вид пък и променя доста неща не знам дали е възможно да е от това... Утре ще плясня един преинстал пък ако не стане в крайна сметка пак ще форматирам....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...