Romel Posted April 17, 2005 Share Posted April 17, 2005 Та на въпроса: Реших и аз да си "минимизирам" ядрото и да го направя " по...по и по...." Обаче, след като направих makexconfig и всичките му мурафети и го компилирах по всичките правила , се оказа , че не ми разпознава звука ( SB 5.1 original ) както и да е това е подробност, реших , че съм забравил нещо, обаче след 9 опитни ядра звука все пак си го няма ( а с kernela , които доиде по "подразбиране " мисля че bareacpi нещата са супер) Забравих да спомена, че от 2.4.29 минавам на 2.4.30 свален целия т.е. без аз да го пачвам....та накрая взимам .config от диска на slackware , компилирам ядрото и отново получавам среден пръст... Е казано честно направо ме хванаха бесните!!! ....що за дивотия се получава? Може ли един пач да ми прецаква нещата? не говоря, че пак не искат да ми "откънат" Ати драиверите....е ся какво , нима за всеки пач ще трябва да правя тонове "пренастроики" ? а трябваше ( според мен) да си върви всичко, само че по бързо да кажем..... пс: еи така предполагам , че сума ти народ сменя дистрото - надява се , че на другото няма такива абсурдни неща .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted April 17, 2005 Share Posted April 17, 2005 В ядрото си има поддръжка за SBLive, но най-добре ползвай alsa. Компилирай ядрото само с Sound card support = y, всичко друго = n. После си дръпни alsa-driver 1.0.8 от http://www.alsa-project.org/ и го инсталирай по следния начин: ./configure --with-cards=emu10k1 --with-sequencer=yes make make install след това с alsaconf конфигурираш и си готов EDIT: Това е за 2.4.х ядрата, в 2.6.х alsa-та е в кернела Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted April 17, 2005 Author Share Posted April 17, 2005 хм..ма не съм съвсем съгласен Проблема е , че сега съм с стандартно компилиреано ядро 2.4.29 и с alsa...всичко е ОК....после прекомпилирам ядрото с config-a на сегашното ми ( нещо като make oldconfig. и се получава този позорен резултат и питам - защо ? alsa-driver 1.0.8 ми точно с него си ми върви всичко сега ...трябва да го инсталирам пак по тази логика? ама някак си не е логично..тои си е вече инсталнат за 2.4.29 как да го инстална за 2.4.30 все пак тожа е едно ПЦ само сменям kernela s lilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted April 17, 2005 Share Posted April 17, 2005 хм..ма не съм съвсем съгласен Проблема е , че сега съм с стандартно компилиреано ядро 2.4.29 и с alsa...всичко е ОК....после прекомпилирам ядрото с config-a на сегашното ми ( нещо като make oldconfig. и се получава този позорен резултат и питам - защо ? ми точно с него си ми върви всичко сега ...трябва да го инсталирам пак по тази логика? ама някак си не е логично..тои си е вече инсталнат за 2.4.29 как да го инстална за 2.4.30 все пак тожа е едно ПЦ само сменям kernela s lilo <{POST_SNAPBACK}> Логиката е, че нямаш алса модули за 2.4.30 ядрото. С инстала на alsa-driver просто добавяш необходимите модули в /lib/modules/2.4.30 ...и после alsaconf ще знае къде и какво да търси Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romel Posted April 18, 2005 Author Share Posted April 18, 2005 не стана и това си е.....интересното е , че колкото по го барникам , толкова по оцапва нещата....накрая..даже не иска да ми разпознае никаква PnP карта....ма както и да е....наплаших се и не искам повече да опитвам...за модулите да кажем , че разбрах, обаче едно не ми е ясно: трябва ли всеки път преинсталирам и АТИ драивера на видеокартата, защото все пак тоя модул си седи в секция /lib/modules ама не към някой от кернелите ( модулите за тях де ) и въпреки това категорично отказва да се заредят и ми пробутват тези "mesa" ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.