Jump to content
BulForum.com

Slackware 10.1 проблеми с kernela

Romel

Recommended Posts

Та на въпроса: Реших и аз да си "минимизирам" ядрото и да го направя " по...по и по...." :) Обаче, след като направих makexconfig и всичките му мурафети и го компилирах по всичките правила ;) , се оказа , че не ми разпознава звука ( SB 5.1 original :) ) както и да е това е подробност, реших , че съм забравил нещо, обаче след 9 опитни ядра звука все пак си го няма ( а с kernela , които доиде по "подразбиране " мисля че bareacpi нещата са супер) Забравих да спомена, че от 2.4.29 минавам на 2.4.30 свален целия т.е. без аз да го пачвам....та накрая взимам .config от диска на slackware , компилирам ядрото и отново получавам среден пръст... Е казано честно направо ме хванаха бесните!!! :angry1 :angry: :devil :sayjin :sick ....що за дивотия се получава? Може ли един пач да ми прецаква нещата? не говоря, че пак не искат да ми "откънат" Ати драиверите....е ся какво , нима за всеки пач ще трябва да правя тонове "пренастроики" ? а трябваше ( според мен) да си върви всичко, само че по бързо да кажем..... :angry1

пс: еи така предполагам , че сума ти народ сменя дистрото - надява се , че на другото няма такива абсурдни неща ....

В ядрото си има поддръжка за SBLive, но най-добре ползвай alsa. Компилирай ядрото само с Sound card support = y, всичко друго = n. После си дръпни alsa-driver 1.0.8 от http://www.alsa-project.org/ и го инсталирай по следния начин:

./configure --with-cards=emu10k1 --with-sequencer=yes

make

make install

след това с alsaconf конфигурираш и си готов :)

EDIT: Това е за 2.4.х ядрата, в 2.6.х alsa-та е в кернела

хм..ма не съм съвсем съгласен Проблема е , че сега съм с стандартно компилиреано ядро 2.4.29 и с alsa...всичко е ОК....после прекомпилирам ядрото с config-a на сегашното ми ( нещо като make oldconfig. и се получава този позорен резултат и питам - защо ?

alsa-driver 1.0.8
ми точно с него си ми върви всичко сега ...трябва да го инсталирам пак по тази логика? ама някак си не е логично..тои си е вече инсталнат за 2.4.29 как да го инстална за 2.4.30 все пак тожа е едно ПЦ само сменям kernela s lilo

хм..ма не съм съвсем съгласен Проблема е , че сега съм с стандартно компилиреано ядро 2.4.29 и с alsa...всичко е ОК....после прекомпилирам ядрото с config-a  на сегашното ми  ( нещо като make oldconfig. и се получава този позорен резултат и питам - защо ?

ми точно с него си ми върви всичко сега ...трябва да го инсталирам пак по тази логика?  ама някак си не е логично..тои си е вече инсталнат за 2.4.29 как да го инстална за 2.4.30  все пак тожа е едно ПЦ само сменям kernela s lilo

Логиката е, че нямаш алса модули за 2.4.30 ядрото. С инстала на alsa-driver просто добавяш необходимите модули в /lib/modules/2.4.30

...и после alsaconf ще знае къде и какво да търси :)

не стана и това си е.....интересното е , че колкото по го барникам , толкова по оцапва нещата....накрая..даже не иска да ми разпознае никаква PnP карта....ма както и да е....наплаших се и не искам повече да опитвам...за модулите да кажем , че разбрах, обаче едно не ми е ясно: трябва ли всеки път преинсталирам и АТИ драивера на видеокартата, защото все пак тоя модул си седи в секция /lib/modules ама не към някой от кернелите ( модулите за тях де ) и въпреки това категорично отказва да се заредят и ми пробутват тези "mesa" ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...