Jump to content
BulForum.com

Eurocom - кога скоростта ще отговаря на цената?

McKay

Recommended Posts

Това ми го казаха доста познати, които са потребители, а и тук попрочетох малко. Логично обяснение?

ot izvestno vreme ot kakto mi smeniha ip-to i pose dignaha D+ na 120 i posle pak vyrnaha na 90 i po4na da spira

imam 4uvstvoto 4e EK pravqt vsi4ko vyzmojno da izgonqt klientite si - nelogi4no oba4e az nqmam drugo obqsnenie :excl: moje bi da minat na gigibit ne znam

predi se hvaleh 4e pinga mi e pod 100ms - sega samo 100ms e do GW

da ne govorim 4e qvno ima nqkvo ograni4enie za trafik i ako go previ6i6 te rejat

az toq net sym go zel da gledam filmi i da igraq igrici malko, a ne za da si proverqvam po6tata - ko ne mi vyr6i taq rabota za kvo mi e :confused

vikate mi filma se svalq za 2-3h da ama ako e na 2 diska za 6 hasa :sick i prez tova vreme pinga ska4a na 1000ms i trqbva da si ograni4avam flashgeta

edinstveniq + e 4e imat mn dobra poddryjka, da ne kaja naj dobrata v grada, maj nikoj drug nqma 24h

ne e problem da si izkliu4a neta ili da si smenq dostav4ika... oba4e naj me drazni:

Но ме е яд за това как процедира ек...

tva e, kvo li me intersesuva ve4e...

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Само ше кажа че наистина тея дни доста често спира нета ... Дразнещо е някво такова ... Даже одеве пак спря за 5 минутки ...

Само ше кажа че наистина тея дни доста често спира нета ... Дразнещо е някво такова ... Даже одеве пак спря за 5 минутки ...

тези дни имаше доста проблеми със различна техника във хеад-енд-а, взимаме мерки за решаването на проблемите, надявам се в скоро време да няма повече прекъсвания. ако някой има проблеми със пинг-а си до гейтуеа си да пише тук или да се обади на съпорта.

Нека направим сравнение между двете услуги.

Евроком:

+ висока скорост на пиъринг

+ висока скорост на интернейшънъл

+ висок ъптайм и по-висока гарантираност на услугата

+ наличие на кабелен модем (по-качествена и гарантирана услуга, филтри за вируси и т.н.)

- наличие на кабелен модем (по-висока цена от една лан карта)

- по-ниска от желаното от юзърите локална скорост

Гигабит:

+ висока скорост на сваляне от локала

+ липса на кабелен модем (спестяване на пари)

- липса на кабелен модем (вируси, лесно заразяване, липса на някои services и др.)

- ниска скорост на пиъринг

- ниска скорост на интернейшънъл

- по-нисък ъптайм и гарантираност на услугата

Както се вижда всяка услуга си има своите минуси и да се твърди, че едната от двете има единствено минуси или единствено плюсове е абсолютно неправилно. С оглед на предлаганото от двете фирми всеки си преценява кое му подхожда повече и решава дали Гигабит, дали Евроком или нито един от двата доставчика.

Мога да добавя още един + за гигабит, а той е по-добър пинг към чужбина, БГ и локал. А също и това за по-ниска БГ не важи за 28 и 36 лв тарифите

stefan, гаранция, че не е в моя телевизор.Щях да тормозя съпорта ако мислех, че ще помогнат с нещо.

Админа казва, че има проблеми - ОК, но не е лошо да се съобщават тея неща :). Ще поизчакам още малко и ако след седмица - две пак има проблеми ще звъним...

pro4etoh dosta kritiki za ggbit i samo 6te kaja 4e neste pravi ama hi4,evrocom e nabutaciq edin moi priqtel sa mu dali daje precakan modem vkliu4va se i se izkliu4va kogato si iska.ggbit moje da e burzo samo kum warez.ru i mbox.tv no vie kvo iskate i kum data.bg da e taka nestava.sled kato imame takava vruzka kum nai dobrite saitove v bulgaria a ot drugite si teglim kakto teglqt i teq s evrocom bih kazal 4e ggbit e mn na dalavera,a evrocom sa prosto mn golqma firma koqto si tursi interesa,no spored men sled 1-2 godini kato doidat o6te 3-4 golemi dostav4ika na net v plovdiv evrocom nqma da imat izbor i 6te namlqt cenite. B)

Мога да добавя още един + за гигабит, а той е по-добър пинг към чужбина, БГ и локал. А също и това за по-ниска БГ не важи за 28 и 36 лв тарифите

Важи си с пълна сила. Както казах това е сравнение. За 30 лева Евроком дава 96-110kb пиъринг така, че всичко си е точно така ако сравним двете услуги.

На Гигабит му трябва още съвсем малко:

1. Малко по-бърз външен 12-16 килобайта

2. Да държи скоростите е не плътно, но не и 300 бита в секунда, както е през повечето време.

3. Работещ съпорт и по-умни потребители. :D

На Гигабит му трябва още съвсем малко:

1. Малко по-бърз външен 12-16 килобайта

2. Да държи скоростите е не плътно, но не и 300 бита в секунда, както е през повечето време.

3. Работещ съпорт и по-умни потребители. :D

Е това ще стане малко трудно :D

А по въпроса, аз за D+ тарифа получавам средно 40 KB/s интернешънъл, а редовно дърпам и с около 50. И съответно локален към пиъринга.

Дали това може да се каже за ггбит?!

Може пинга напоследък да не е много добър, но да му мислят геймърите. Аз засега съм доволен от услугата, не съм толкова голям филмоман и геймър, а вчера говорих с някои приятели, които са на ггбит, и положението се оказва не толкова розово, колкото си мислех последните дни четейки разни заблудени постове :P .

Аз ползвам ИНТЕРНЕТ!

Е това ще стане малко трудно :D

А по въпроса, аз за D+ тарифа получавам средно 40 KB/s интернешънъл, а редовно дърпам и с около 50. И съответно локален към пиъринга.

Дали това може да се каже за ггбит?!

Може пинга напоследък да не е много добър, но да му мислят геймърите. Аз засега съм доволен от услугата, не съм толкова голям филмоман и геймър, а вчера говорих с някои приятели, които са на ггбит, и положението се оказва не толкова розово, колкото си мислех последните дни четейки разни заблудени постове :P .

Аз ползвам ИНТЕРНЕТ!

Някой хора много преувеличават, че чак изкарват скоростите под 1к към чужбина. Някой път може да не е 12к, но в повечето време наистина е толкова

Проблема е в твоя телевизор..тормози съпорта докато не го оправят. Или ако си зад някакъв рутер виж да не е от него.

Не е само в неговия...

Не играя игри и затова не мрънкам.

В интерес на истината irc-то прекъсва по поне 10 пъти на ден и често (1-2 пъти в седмицата, че и по-често) има прекъсвания за по 10-60 минути.

Факт е.

На мен лично чак толова не ми пречи пропадането на връзката стига да се оправи бързо. И не смятам да си сменям доставчика ;) .

За 30 лева скоростите, които дава Д+ са всичко друго, но не и набутвация.

Сега, че хората се чувстват "набутани" ако не дърпат 24/7 си е друг въпрос.

Много е възможно - и аз съм в този район.

Вено каза, че е имало проблеми с техниката - така че е било за всички райони (май).

Стискам палци всичко да се оправи.

Бре тоз форум имам чувтвото че запростява с всеки изминал ден.Се повече и повече балами постват че са недоволни от качеството на cable.evrocom.net.Абе хора когато сте си прекарвали нет не сте ли се замисляли какво е качеството на ggbit и на Евроком?Вие сте си преценили кой от тези два лидера да изберете.Докога ще се постват такива теми лишени от сякакав смисъл и са дискутирани многократно.Спрете да тровите живота на модераторите и на админите.Повярваите гадно е!Това е от мен. peace.

Много е възможно - и аз съм в този район.

Вено каза, че е имало проблеми с техниката - така че е било за всички райони (май).

Стискам палци всичко да се оправи.

аз съм в тракия и също имам проблеми. явно е за цялата мрежа ;)

ами аз съм вече почти 2 години към ЕК и сравнявам качеството, което беше преди и моментното. мога да кажа, че преди нещата стояха доста по-добре. предполагам, че и повечето юзери съпоставят нещата с това, което беше, а не с други доставчици. защото ек за мен винаги са били на върха. дразни ме само некоректното отношение към абонатите ама кво да се прави :zzz

Hi all. Sq 6te zadam edin vupros na koito mojebi ne mu e tuk mqstoto oba4e neznam kude drugade da pitam.

Az sum abonat na gigabit ot blizo 2 meseca. Prez poslednata 1 sedmica na nqkolko puti skorostta na neta stava mnogo ama mnogo malka.Wareza ne moje da se zaredi ili ne napulno.Dava samo temite ot foruma butonite GAMEZ MOVIES........ i t.n. no ne go zarejda napulno. Edva dnes na mqstoto kudeto sa LATEST GAMEZ LATEST FILMS i taka natatak, ta na tqxno mqsto pi6e "PROFILAKTIKA". Mnogo xubavo oba4e biva li cqla sedmica prez den da ima profilaktika. VSE PAK ABONATITE NA EVROCOM I GIGABIT PLA6TAME ZA INTERNET A NE ZA PROFILAKTIKI. :angry1

Плащаш за това което си подписал и тъй като от година не съм си чел договора , предполагам , че вътре са си " вързали гащите " за подобен род профилактики ..... :punk

Плащаш за това което си подписал и тъй като от година не съм си чел договора , предполагам , че вътре са си " вързали гащите " за подобен род профилактики .....  :punk

ne anam za tvoq dogovor oba4e v dogovora na gigabit pi6e 4e profilaktikata moje da e 2 puti mese4no.

spored men 2 puti ne izna4ava okolo 4 puti za 7 dni otvreme navreme da nqma6 izob6to net . akato nqma6 izob6to net bi trqbvalo da ima profilaktika.

ne anam za tvoq dogovor oba4e v dogovora na gigabit pi6e 4e profilaktikata moje da e 2 puti mese4no.

spored men 2 puti ne izna4ava okolo 4 puti za 7 dni otvreme navreme da nqma6 izob6to net . akato nqma6 izob6to net bi trqbvalo da ima profilaktika.

Тогава преспокойно може да търсиш неустойки за това , ако са фиксирани в договора разбира се ....

Ами именно за това ти говорих , примерно електроснабдяване , ако по тяхна вина нямаш ток еди колко си време непомня точно ти приспадат еди колко си лева от сметката , а при твоя договор няма фиксирани неустойки , следователно търпиш или сменяш доставчика :-)

Няма смисал да се ядосваш всички са така :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...