en3rgy Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Това ми го казаха доста познати, които са потребители, а и тук попрочетох малко. Логично обяснение? <{POST_SNAPBACK}> ot izvestno vreme ot kakto mi smeniha ip-to i pose dignaha D+ na 120 i posle pak vyrnaha na 90 i po4na da spira imam 4uvstvoto 4e EK pravqt vsi4ko vyzmojno da izgonqt klientite si - nelogi4no oba4e az nqmam drugo obqsnenie moje bi da minat na gigibit ne znam predi se hvaleh 4e pinga mi e pod 100ms - sega samo 100ms e do GW da ne govorim 4e qvno ima nqkvo ograni4enie za trafik i ako go previ6i6 te rejat az toq net sym go zel da gledam filmi i da igraq igrici malko, a ne za da si proverqvam po6tata - ko ne mi vyr6i taq rabota za kvo mi e vikate mi filma se svalq za 2-3h da ama ako e na 2 diska za 6 hasa i prez tova vreme pinga ska4a na 1000ms i trqbva da si ograni4avam flashgeta edinstveniq + e 4e imat mn dobra poddryjka, da ne kaja naj dobrata v grada, maj nikoj drug nqma 24h ne e problem da si izkliu4a neta ili da si smenq dostav4ika... oba4e naj me drazni: Но ме е яд за това как процедира ек... <{POST_SNAPBACK}> tva e, kvo li me intersesuva ve4e... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bl8 Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Само ше кажа че наистина тея дни доста често спира нета ... Дразнещо е някво такова ... Даже одеве пак спря за 5 минутки ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Veno Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Само ше кажа че наистина тея дни доста често спира нета ... Дразнещо е някво такова ... Даже одеве пак спря за 5 минутки ... тези дни имаше доста проблеми със различна техника във хеад-енд-а, взимаме мерки за решаването на проблемите, надявам се в скоро време да няма повече прекъсвания. ако някой има проблеми със пинг-а си до гейтуеа си да пише тук или да се обади на съпорта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Нека направим сравнение между двете услуги. Евроком: + висока скорост на пиъринг + висока скорост на интернейшънъл + висок ъптайм и по-висока гарантираност на услугата + наличие на кабелен модем (по-качествена и гарантирана услуга, филтри за вируси и т.н.) - наличие на кабелен модем (по-висока цена от една лан карта) - по-ниска от желаното от юзърите локална скорост Гигабит: + висока скорост на сваляне от локала + липса на кабелен модем (спестяване на пари) - липса на кабелен модем (вируси, лесно заразяване, липса на някои services и др.) - ниска скорост на пиъринг - ниска скорост на интернейшънъл - по-нисък ъптайм и гарантираност на услугата Както се вижда всяка услуга си има своите минуси и да се твърди, че едната от двете има единствено минуси или единствено плюсове е абсолютно неправилно. С оглед на предлаганото от двете фирми всеки си преценява кое му подхожда повече и решава дали Гигабит, дали Евроком или нито един от двата доставчика. <{POST_SNAPBACK}> Мога да добавя още един + за гигабит, а той е по-добър пинг към чужбина, БГ и локал. А също и това за по-ниска БГ не важи за 28 и 36 лв тарифите Link to comment Share on other sites More sharing options...
RIP Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 stefan, гаранция, че не е в моя телевизор.Щях да тормозя съпорта ако мислех, че ще помогнат с нещо. Админа казва, че има проблеми - ОК, но не е лошо да се съобщават тея неща . Ще поизчакам още малко и ако след седмица - две пак има проблеми ще звъним... Link to comment Share on other sites More sharing options...
S_one Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 pro4etoh dosta kritiki za ggbit i samo 6te kaja 4e neste pravi ama hi4,evrocom e nabutaciq edin moi priqtel sa mu dali daje precakan modem vkliu4va se i se izkliu4va kogato si iska.ggbit moje da e burzo samo kum warez.ru i mbox.tv no vie kvo iskate i kum data.bg da e taka nestava.sled kato imame takava vruzka kum nai dobrite saitove v bulgaria a ot drugite si teglim kakto teglqt i teq s evrocom bih kazal 4e ggbit e mn na dalavera,a evrocom sa prosto mn golqma firma koqto si tursi interesa,no spored men sled 1-2 godini kato doidat o6te 3-4 golemi dostav4ika na net v plovdiv evrocom nqma da imat izbor i 6te namlqt cenite. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 Мога да добавя още един + за гигабит, а той е по-добър пинг към чужбина, БГ и локал. А също и това за по-ниска БГ не важи за 28 и 36 лв тарифите Важи си с пълна сила. Както казах това е сравнение. За 30 лева Евроком дава 96-110kb пиъринг така, че всичко си е точно така ако сравним двете услуги. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 На Гигабит му трябва още съвсем малко: 1. Малко по-бърз външен 12-16 килобайта 2. Да държи скоростите е не плътно, но не и 300 бита в секунда, както е през повечето време. 3. Работещ съпорт и по-умни потребители. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 На Гигабит му трябва още съвсем малко: 1. Малко по-бърз външен 12-16 килобайта 2. Да държи скоростите е не плътно, но не и 300 бита в секунда, както е през повечето време. 3. Работещ съпорт и по-умни потребители. <{POST_SNAPBACK}> Е това ще стане малко трудно А по въпроса, аз за D+ тарифа получавам средно 40 KB/s интернешънъл, а редовно дърпам и с около 50. И съответно локален към пиъринга. Дали това може да се каже за ггбит?! Може пинга напоследък да не е много добър, но да му мислят геймърите. Аз засега съм доволен от услугата, не съм толкова голям филмоман и геймър, а вчера говорих с някои приятели, които са на ггбит, и положението се оказва не толкова розово, колкото си мислех последните дни четейки разни заблудени постове . Аз ползвам ИНТЕРНЕТ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 Аз ползвам ИНТЕРНЕТ! <{POST_SNAPBACK}> И аз. Поради тази причина съм на Евроком. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 Е това ще стане малко трудно А по въпроса, аз за D+ тарифа получавам средно 40 KB/s интернешънъл, а редовно дърпам и с около 50. И съответно локален към пиъринга. Дали това може да се каже за ггбит?! Може пинга напоследък да не е много добър, но да му мислят геймърите. Аз засега съм доволен от услугата, не съм толкова голям филмоман и геймър, а вчера говорих с някои приятели, които са на ггбит, и положението се оказва не толкова розово, колкото си мислех последните дни четейки разни заблудени постове . Аз ползвам ИНТЕРНЕТ! <{POST_SNAPBACK}> Някой хора много преувеличават, че чак изкарват скоростите под 1к към чужбина. Някой път може да не е 12к, но в повечето време наистина е толкова Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 Проблема е в твоя телевизор..тормози съпорта докато не го оправят. Или ако си зад някакъв рутер виж да не е от него. <{POST_SNAPBACK}> Не е само в неговия... Не играя игри и затова не мрънкам. В интерес на истината irc-то прекъсва по поне 10 пъти на ден и често (1-2 пъти в седмицата, че и по-често) има прекъсвания за по 10-60 минути. Факт е. На мен лично чак толова не ми пречи пропадането на връзката стига да се оправи бързо. И не смятам да си сменям доставчика . За 30 лева скоростите, които дава Д+ са всичко друго, но не и набутвация. Сега, че хората се чувстват "набутани" ако не дърпат 24/7 си е друг въпрос. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 Е на мен не ми прави такива проблеми, затова така казвам...може би е нещо там около Васил Априлов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 Много е възможно - и аз съм в този район. Вено каза, че е имало проблеми с техниката - така че е било за всички райони (май). Стискам палци всичко да се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark_Force Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 Бре тоз форум имам чувтвото че запростява с всеки изминал ден.Се повече и повече балами постват че са недоволни от качеството на cable.evrocom.net.Абе хора когато сте си прекарвали нет не сте ли се замисляли какво е качеството на ggbit и на Евроком?Вие сте си преценили кой от тези два лидера да изберете.Докога ще се постват такива теми лишени от сякакав смисъл и са дискутирани многократно.Спрете да тровите живота на модераторите и на админите.Повярваите гадно е!Това е от мен. peace. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 19, 2005 Share Posted April 19, 2005 Много е възможно - и аз съм в този район. Вено каза, че е имало проблеми с техниката - така че е било за всички райони (май). Стискам палци всичко да се оправи. <{POST_SNAPBACK}> аз съм в тракия и също имам проблеми. явно е за цялата мрежа ... <{POST_SNAPBACK}> ами аз съм вече почти 2 години към ЕК и сравнявам качеството, което беше преди и моментното. мога да кажа, че преди нещата стояха доста по-добре. предполагам, че и повечето юзери съпоставят нещата с това, което беше, а не с други доставчици. защото ек за мен винаги са били на върха. дразни ме само некоректното отношение към абонатите ама кво да се прави Link to comment Share on other sites More sharing options...
**ASTERIX**_89 Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Hi all. Sq 6te zadam edin vupros na koito mojebi ne mu e tuk mqstoto oba4e neznam kude drugade da pitam. Az sum abonat na gigabit ot blizo 2 meseca. Prez poslednata 1 sedmica na nqkolko puti skorostta na neta stava mnogo ama mnogo malka.Wareza ne moje da se zaredi ili ne napulno.Dava samo temite ot foruma butonite GAMEZ MOVIES........ i t.n. no ne go zarejda napulno. Edva dnes na mqstoto kudeto sa LATEST GAMEZ LATEST FILMS i taka natatak, ta na tqxno mqsto pi6e "PROFILAKTIKA". Mnogo xubavo oba4e biva li cqla sedmica prez den da ima profilaktika. VSE PAK ABONATITE NA EVROCOM I GIGABIT PLA6TAME ZA INTERNET A NE ZA PROFILAKTIKI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Плащаш за това което си подписал и тъй като от година не съм си чел договора , предполагам , че вътре са си " вързали гащите " за подобен род профилактики ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
**ASTERIX**_89 Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Плащаш за това което си подписал и тъй като от година не съм си чел договора , предполагам , че вътре са си " вързали гащите " за подобен род профилактики ..... <{POST_SNAPBACK}> ne anam za tvoq dogovor oba4e v dogovora na gigabit pi6e 4e profilaktikata moje da e 2 puti mese4no. spored men 2 puti ne izna4ava okolo 4 puti za 7 dni otvreme navreme da nqma6 izob6to net . akato nqma6 izob6to net bi trqbvalo da ima profilaktika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 ne anam za tvoq dogovor oba4e v dogovora na gigabit pi6e 4e profilaktikata moje da e 2 puti mese4no.spored men 2 puti ne izna4ava okolo 4 puti za 7 dni otvreme navreme da nqma6 izob6to net . akato nqma6 izob6to net bi trqbvalo da ima profilaktika. <{POST_SNAPBACK}> Тогава преспокойно може да търсиш неустойки за това , ако са фиксирани в договора разбира се .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex_2004 Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Az sashto sam kam ggbit ot dosta vreme i dnes za parvi pat mi se slu4va da pishe taka profilaktika.Kak taka na vas samo taq sedmica v se e slu4ilo 3 pati, a pri men go nqma tova neshto Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Фиксирани са другия път Link to comment Share on other sites More sharing options...
**ASTERIX**_89 Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 emiiii.Vqrno ne sa fiksirani oba4e 2 puti v meseca ne e 4etiri puti v sedmicata Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted April 20, 2005 Share Posted April 20, 2005 Ами именно за това ти говорих , примерно електроснабдяване , ако по тяхна вина нямаш ток еди колко си време непомня точно ти приспадат еди колко си лева от сметката , а при твоя договор няма фиксирани неустойки , следователно търпиш или сменяш доставчика :-) Няма смисал да се ядосваш всички са така Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted April 26, 2005 Share Posted April 26, 2005 a nqkoi moje li da mi obqsni zasto bb-team.org pak ne moje da se zarejda i koga ste se opravi toq problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.