Rafaello Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Compaq P900 19" FLAT Trinitron Просто мечта! Такава картина вади... до сега не съм видял по-хубаво СRT. Единствения недостатък е, че тежи 26 КГ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Бих искал да съм с 19" ама нямам място на бярото та за тва съм със 17". Понеже майка ми е конструктор и за тва и трябва по-голям монитор та да вижда какво чертае. Пък и по-голям от 19 инча не виждам смисъл. Повече се уморява човек докато седи пред него. @djadomraz само да те питам като си вземеш 15" ЛЦД за 300 лв кажи ми колко време ще изтраеш на него да чертаеш? Надали ще има качество като един Sony примерно. А видимата част на 17" монитор с електронно-лъчева тръба е 15,8" <{POST_SNAPBACK}> Как реши, че на по-голям монитор човек се изморява повече То тва е идеята - да се вижда по-голямо, че да можеш да го гледаш от по-далече! Иначе за чертане не виждам какво му е на ЛЦД-то Дори най-ефтиното би свършило перфектна работа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 17" LCD Г Но ми е добре и с 15.4" дисплей на лаптопа, най ги обичам едновременно вързани. Който иска да го болят очите, да си ги забива в тръбите! По-големи тръби, че да светите нощем! Хайде! Значи като начало препочиташ да си задръстиш бюрото с един ОГРОМЕН монитор изглеждащ впечатляващо? Не знам за какво го ползваш че TFT-тата според теб са паянтави - орехи ли трошиш, кво ли? И точно когато става въпрос за изображение CRT-тата ряпа да ядат - тазгодишните кристали просто не отстъпват в нищо дори образа е доста по-добар. Има си гама корекция и т.н. и т.н. и дори за предпечат би трябвало да могат да се ползват. А за останалите характеристики - просто искам някой да ми покаже един ФОКУСИРАН монитор с тръба ама наистина когато нещо е фокусирано в горния десен ъгъл да е фокусирано и в долния ляв ъгъл. За "дишане" и прочее геометрии аналог няма. Просто с идеални прави черти по краищата няма. Може да се докара доста добре но винаги има някакво изкривяване. Паянтови? Вярно паянтови са! 17" го съборих на пода. Направи дупка на паркета. Вдигнах го, напсувах се, поставих го на бюрото и продължих да си цъкам с мишката. Не съм против CRT, но освен, където изрично не са необходими различни разделителни способности или някои други предимства на CRT, LCDтата от ново поколение са за предпочитане. Малко е кофи, че някои игри трябва да ги играя на малко квадратче в средата на екрана, но по-скоро проблемът е във видеокартата, а не е виновен дисплеят. Трае се - не е болка за умиране. Дори така образите изглеждат по-добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
momo x Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Моя е LG Flatron ez t710B 17"(идеален) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Малко е кофи, че някои игри трябва да ги играя на малко квадратче в средата на екрана, но по-скоро проблемът е във видеокартата, а не е виновен дисплеят.Трае се - не е болка за умиране. Дори така образите изглеждат по-добре. <{POST_SNAPBACK}> Що не си включиш опцията да ти го разтегне? Аз поне не съм виждал LCD монитор който да не го може. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 моя сега е 17" плосък CTX не се оплаквам кофти настройките си ги оправям от видео картата и други такива програми. А иначе смятам че 17" е достатъчен сега съм свиканал на този размер ако трябва да си въртя главата за повече незнам трябва ми известно време за адаптация . По-големия монитор винаги е предпочитан и засега 19" ми харесва повече, а ако исках да гледам филми бих си взел прожектор ама "малко скъп ае няма да казвам цената, че ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Моя е 19'' и сам мноо доволен от него (исках да си зема 21'' ама нема де да го сабера...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.