Jump to content
BulForum.com

HDD problem

Recommended Posts

iskam da popitam nqkoi ako znae dali moje da si promenq suotno6enieto na HDD.sega C: mi e sas 10Mb a D: mi e sas 30Mb interesuvame kak da napravq C: na 20Mb i D: na 20Mb no iskam da stane bez reinstalaciq na windowsa 6toto sega C:mi e zadrusteno ot vsqkade.pls ako nqkoi znae da kaje ne6to po vuprosa.

Да предположим че С -то ти е системено

прехвърляш всико важно на С дефрагментираш и ресаизваш

И темата ти е за Win_Appz

Добавка ~

@Midex ти му препоръчваш Partition Magic

но аз бих му препоръчал QtParted от LiveCD

Дай му малко акъл с какво да ресайзва, понеже може да не знае. :) Освен, че предварителната (пълна, а не само файлова)дефрагментация е задължителна (както и това да не си напълнил до дупка и двата дяла), най-безболезнено е с Partition Magic.

Много е възможо след време да ти поиз4езне някой партишън ... това е риска при ползването на такива програми. Аз съм привърженик на идеята със създаването на нови партишъни и форматиране на дяловете наново и после си прехвърляш цялата информация наново :sayjin

Половината направо се изказахте! :blink:

Разделял съм си диска с Партишън маджик преди повече от година и съм променял размерите на всички партишъни, т.е. доста промени по диска, без никакви реинсталации, и още съм с тея партишъни :P

Ако изчезват партишъни, то не е поради тази намеса.

to4no tazi programa smqtam da izpolzvam za6toto formatiraneto i razdelqneto na diskovete ne e izgodno,as iskam da zapazq si4ko koeto imam.

Oba4e ima edin problem neznam kak se izpolzva,ako ima nqkoi koito e naqsno da mi pi6e pls. :D

Половината направо се изказахте! :blink:

Разделял съм си диска с Партишън маджик преди повече от година и съм променял размерите на всички партишъни, т.е. доста промени по диска, без никакви реинсталации, и още съм с тея партишъни :P

Ако изчезват партишъни, то не е поради тази намеса.

:beerchug АБСОЛЮТНО!!!

Специалистите тука , ако искат да драснат един ред в гуглето от сорта на "partition magic problems" - и ще видят десетки проблеми с тази невероятна програма. Нека някой да се замисли логи4ески какво прави и тя , и дали това което прави е много правилно :confused Игнорирам , проблемите с DUAL BOOT menu-to :wir Наслука на куражлийте :ghost

Специалистите тука , ако искат да драснат един ред в гуглето от сорта на "partition magic problems" - и ще видят десетки проблеми с тази невероятна програма. Нека някой да се замисли логи4ески какво прави и тя , и дали това което прави е много правилно :confused Игнорирам , проблемите с DUAL BOOT menu-to  :wir  Наслука на куражлийте  :ghost

И при нормалното делене при инсталация ми се губят по10/15 мб на дял,така,че...(понякога)!

emi nz sigurno ima mn problemi ne sam kazal ni6to po vuprosa ama nqmam drug izbor nemoga da reinstaliram windowsa i da formatiram si4ko ta 4ak togava da narejdam parti6anite.

emi nz sigurno ima mn problemi ne sam kazal ni6to po vuprosa ama nqmam drug izbor nemoga da reinstaliram windowsa i da formatiram si4ko ta 4ak togava da narejdam parti6anite.

Ами отдели малко време да разучиш как точно работи програмата, няма да навреди, само може да ти помогне. Има си големи хелп файлове и pdf-и с инструкции.

И разбира се както винаги си архивираш на сиди-та всичко най-важно, защото винаги има риск да се прецака нещо, при такива намеси в партишъните - още повече.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...