Jump to content
BulForum.com

Как да си вкарам субтитрите във филма?

Recommended Posts

Имам ДивХ плеър Мустек, който има проблеми със субтитрите, изкарва ги бели и се сливат със светлите сцени. Някой знае ли как да вкарам субтитрите вътре в самото AVI? Спомням си, някой беше казал че може с VirtualDub, но как точно - не можах да се оправя.

Към VirtualDub се слага и filter за субтитрите.

Единия се казва Subtitler и е от автора на VirtualDub, не съм сигурен дали е сред тези които вървят стандартно с програмата или съм го дърпал отделно, но така или иначе този е тъп и не съм го ползвал.

Този който съм ползвал и работи добре е TextSub от автора на VobSub - Gabest. Това VobSub ако ти звучи познато е онази програмка дето повечето codec packs я инсталират, иконката и е една зелена стрелка в system tray-а и слага субтитрите в картината независимо с какъв player гледаш.

zna4i ako moga da ti pomogna za sub pravq na poznati filmi vav vcd i vgragdam sub sas vdub vav pada6toto menu ima video ot tam filters ot tam subtitri na averi lee i trqbva da gi napr vav formatssa tova moge6 da go vidi6 na stranica ne si spomnqm to4no no be6e ne6to ot roda na vcd.helper.hit.bg na balgarski e tam pi6e kak se pravqt vcd i vav v dub ima vsi4ki filtri koito trqbvat nqkade vav foruma go ima6e linkakam tazi stranica dano sam ti bil polezen :D :D :D

Благодаря за помощта. Нужна ми е още малко...

Значи:

1. Конвертирах субтитрите в .ssa за subtitler филтъра във VirtualDUB.

2. Избрах си филма, избрах си файла със субтитри, стартирах "филтрирания" филм (т.е. с включени субтитри вътре) - на десния екран филмът си е със субтитри, супер.

3. Опитах се да запазя полученото .avi през File менюто - ОК, само че каза, че новото .avi ще е "само" 80GB !?!?!?

Дайте хелп как да запазя готовото .avi?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...