mortal_dreams Posted May 13, 2005 Share Posted May 13, 2005 HP edin priqtel si go vze za 589 lv. ne pomnq modela pi4 ama kato znae6 cenata 6te se opravi6 s modela Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted May 13, 2005 Share Posted May 13, 2005 Прави-струвай но си вземи монитор с DVI a не аналогов! Разликата в картината е голяма. Трябва да имаш свястна видеокарта обаче. Точно на LG не съм голям фен но съм виждал техни LCD-та и смятам че са ок. Не виждам на колко милисекунди е този но според мен това няма голямо значение. Но точно този модел имам спомени че преди около 3 месеца можех да го купя за около 500лв някъде... може и да се бъркам обаче. Напоследък паднаха малко цените на 17"-те LCD-та и май можеше и за 400лв да се намери, мен ме интересуваха по-горния клас монитори но този имам спомени че падна доста. <{POST_SNAPBACK}> Ами значи монитора е с DVI видеото ми е добро и опресняването му е добро 12ms. Link to comment Share on other sites More sharing options...
connect Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Искам да попитам какво ще ми кажете за този монитор тук, струва ли си..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Искам да попитам какво ще ми кажете за този монитор тук, струва ли си..... Според мен да - най-бързата 17-ка на пазара - 8ms (ако това е важно за теб). Широк ъгъл, голям контраст... дава добре, а цената му е отлична. В момента в техномаркет бройките са произведени ТОЗИ месец т.е. юли в Словакия. Тук имаме няколко монитори от този модел и поне аз лично ако си взимам 17" бих предпочел точно 713N. При 19" - 913N. Остава да идеш да го видиш в магазина дали ти допада на външен вид и като картина (можеш да сравниш и с останалите изложени). Link to comment Share on other sites More sharing options...
connect Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Благодаря за отговора Вече съм горд притежател на този модел: Самсунг 713N 17'' Монитора е страхотен!А цветовете и картината са перфектни! Dreamer , благодаря за съвета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Благодаря за отговора Вече съм горд притежател на този модел: Самсунг 713N 17'' Монитора е страхотен!А цветовете и картината са перфектни! Dreamer , благодаря за съвета! Честито. Радвам се, че ти харесва Само си настрой brightness-а/contrast-а така, че да не свети монитора прекалено много, че уморява очите (с всеки TFT е така). Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Благодаря за отговора Вече съм горд притежател на този модел: Самсунг 713N 17'' Монитора е страхотен!А цветовете и картината са перфектни! Dreamer , благодаря за съвета! <{POST_SNAPBACK}> Най-добре го включи на DVI изхода на видеокартата си. Значително по-добре се вижда всичко в сравнение с аналоговия изход (поне според мен) Link to comment Share on other sites More sharing options...
connect Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 За съжаление това е единствения му недостатък...няма DVI.... Но на мен това не ми пречи....... Само много ми е голяма резолюцията и още не мога да свикна с нея.......1280х1024 , но и това ще стане... Важното е че само като го гледкаш и ти радва окото... Btw: Има настройки за различни приложения с един бутон...за игри и филми, за нет, за писане на текст и custom........ Страхотен е! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 27, 2005 Share Posted July 27, 2005 Можеш да си свалиш актуална версия за управление и настройка на монитора през Windows... MagicTune : http://www.samsung.com/Products/Monitors/m...gictune_01s.htm На диска не знам коя версия e Link to comment Share on other sites More sharing options...
connect Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 10х Дриймър...Чудесна работа ми свърши MagicTune-а ! Успях да си направя настройките на монитора супер....и то без да го докосвам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Какви са предимствата на TFT пред CRT, като става дума за защита на очите ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted July 28, 2005 Share Posted July 28, 2005 Какви са предимствата на TFT пред CRT, като става дума за защита на очите ? <{POST_SNAPBACK}> Много добър и уместен въпрос И отговорът е тук. Общо взето сравнението е кога биха те заболели очите пред TFT в сравнение със CRT e като да сравняваш какво разстояние би могъл да изминеш на колело докато те заболят краката в сравнение с това да ходиш пеша. Недостатъците на TFT-тата ужким са изкривяването на цветовете - поне бяха... най-новите са много добри и не изкривяват изобщо. Плюсовете са много, но тъй като са повече няма да ги изброявам - можеш лесно да ги намериш ако потърсиш дори в този форум, а има и къде къде по-информативни места. За защитата - просто помисли сам - едното е електронно лъчева тръба която "свети" докато другото просто филтрира светлината от една обикновена лампа. Кое според теб е по-добро и щадящо за очите? Още нещо - вредните отблясъци (пробвай на по-тъмен екран пред някое CRT какво става ако в стаята е светло - можеш да си оправиш прическата нали? това го няма при TFT-тата) и т.н. и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.