Jump to content
BulForum.com

Preporuchaite mi 17"LCD TFT

Recommended Posts

HP edin priqtel si go vze za 589 lv. ne pomnq modela pi4 ama kato znae6 cenata 6te se opravi6 s modela

Прави-струвай но си вземи монитор с DVI a не аналогов! Разликата в картината е голяма. Трябва да имаш свястна видеокарта обаче.

Точно на LG не съм голям фен но съм виждал техни LCD-та и смятам че са ок. Не виждам на колко милисекунди е този но според мен това няма голямо значение. Но точно този модел имам спомени че преди около 3 месеца можех да го купя за около 500лв някъде... може и да се бъркам обаче. Напоследък паднаха малко цените на 17"-те LCD-та и май можеше и за 400лв да се намери, мен ме интересуваха по-горния клас монитори но този имам спомени че падна доста.

Ами значи монитора е с DVI видеото ми е добро и опресняването му е добро 12ms.

• 2 months later...
Искам да попитам какво ще ми кажете за този монитор тук, струва ли си.....

Според мен да - най-бързата 17-ка на пазара - 8ms (ако това е важно за теб). Широк ъгъл, голям контраст... дава добре, а цената му е отлична. В момента в техномаркет бройките са произведени ТОЗИ месец т.е. юли в Словакия. Тук имаме няколко монитори от този модел и поне аз лично ако си взимам 17" бих предпочел точно 713N. При 19" - 913N. Остава да идеш да го видиш в магазина дали ти допада на външен вид и като картина (можеш да сравниш и с останалите изложени).

Благодаря за отговора :)

Вече съм горд притежател на този модел: Самсунг 713N 17'' :D

Монитора е страхотен!А цветовете и картината са перфектни!

Dreamer , благодаря за съвета! B)

Честито. Радвам се, че ти харесва :)

Само си настрой brightness-а/contrast-а така, че да не свети монитора прекалено много, че уморява очите (с всеки TFT е така).

Най-добре го включи на DVI изхода на видеокартата си. Значително по-добре се вижда всичко в сравнение с аналоговия изход (поне според мен)

За съжаление това е единствения му недостатък...няма DVI.... :blink:

Но на мен това не ми пречи....... :D

Само много ми е голяма резолюцията и още не мога да свикна с нея.......1280х1024 :D , но и това ще стане...

Важното е че само като го гледкаш и ти радва окото...

Btw: Има настройки за различни приложения с един бутон...за игри и филми, за нет, за писане на текст и custom........

Страхотен е!

10х Дриймър...Чудесна работа ми свърши MagicTune-а !

Успях да си направя настройките на монитора супер....и то без да го докосвам... :D

Какви са предимствата на TFT пред CRT, като става дума за защита на очите ?

Много добър и уместен въпрос :)

И отговорът е тук.

Общо взето сравнението е кога биха те заболели очите пред TFT в сравнение със CRT e като да сравняваш какво разстояние би могъл да изминеш на колело докато те заболят краката в сравнение с това да ходиш пеша.

Недостатъците на TFT-тата ужким са изкривяването на цветовете - поне бяха... най-новите са много добри и не изкривяват изобщо.

Плюсовете са много, но тъй като са повече няма да ги изброявам - можеш лесно да ги намериш ако потърсиш дори в този форум, а има и къде къде по-информативни места.

За защитата - просто помисли сам - едното е електронно лъчева тръба която "свети" докато другото просто филтрира светлината от една обикновена лампа. Кое според теб е по-добро и щадящо за очите? Още нещо - вредните отблясъци (пробвай на по-тъмен екран пред някое CRT какво става ако в стаята е светло - можеш да си оправиш прическата нали? това го няма при TFT-тата) и т.н. и т.н.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...