Protosa Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Reshih se da si kupia monitor 17" LCD TFT no ne znam kakuv da tursia. Imam predvit harakteristiki, model,marka daite suvet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitro Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Такава тема има вече във форума.Ако нямаш много кинти за нещо качествено(400$) си вземи MAG(300$).Ае със здраве. Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Reshih se da si kupia monitor 17" LCD TFT no ne znam kakuv da tursia. Imam predvit harakteristiki, model,marka daite suvet <{POST_SNAPBACK}> vav Roldex - Philips 17"TFT okolo 480-500 lv. modeli mnogo .no Philips si e Philips Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Za sega spored men Samsung sa The Best.Ako ima6 okolo 850-1000lv.(malko mnogko) otiva6 v TEHNO MARKET i si izbira6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeduah Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 BENQ 17 LCD FP737S-D/16MS/DVI - 450 lv. 17 LCD LG 1730S/12MS/T99 - 515 lv. TEK ELEKTRONIK "6ti septemvri" 154a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Za sega spored men Samsung sa The Best. <{POST_SNAPBACK}> Я пак... я пак... Някога виждал ли си SONY-тата каква картина вадят! Ама са доста парички. Само за пачкясали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prepodobniya Posted April 16, 2005 Share Posted April 16, 2005 naskoro si zeh hp 1740 i sam super dovolen za 530-540 nqkade Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted April 16, 2005 Share Posted April 16, 2005 Samsung Link to comment Share on other sites More sharing options...
HEMO Posted April 16, 2005 Share Posted April 16, 2005 Още един глас за SONY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 16, 2005 Share Posted April 16, 2005 Samsung 710N 160/160, 12ms, най-добрият от бързите монитори. Ако изчакаш известно време ще се появи и 713N, който ще бъде с 8ms, но ще го има след месец-два вероятно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted April 16, 2005 Share Posted April 16, 2005 710N 160/160, 12ms, най-добрият от бързите монитори. Ако изчакаш известно време ще се появи и 713N, който ще бъде с 8ms, но ще го има след месец-два вероятно. <{POST_SNAPBACK}> няма какво повече да кажа!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted April 16, 2005 Share Posted April 16, 2005 BENQ 17 LCD FP737S-D/16MS/DVI - 450 lv.17 LCD LG 1730S/12MS/T99 - 515 lv. TEK ELEKTRONIK "6ti septemvri" 154a <{POST_SNAPBACK}> дай отзиви за тази марка BENQ - otkoga proizwevdat monitori ? и LG - za monitori (LCD) приемат рекламация ако имаш ТРИ изгорели пиксела на ДВА квадратни инча!!!!!!! Я пак... я пак... Някога виждал ли си SONY-тата каква картина вадят! Ама са доста парички. Само за пачкясали. <{POST_SNAPBACK}> ииииииииии ква картина вади сони - КОГАТО НЕ ГОВОРИМ ЗА ТРЪБИ?????? я пак я пак да чуя 710N 160/160, 12ms, най-добрият от бързите монитори. Ако изчакаш известно време ще се появи и 713N, който ще бъде с 8ms, но ще го има след месец-два вероятно. <{POST_SNAPBACK}> NEC вече имат модел с 8ms в БГ и нига да каа че това са едни от най-добрите LCD в BG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted April 16, 2005 Share Posted April 16, 2005 ииииииииии ква картина вади сони - КОГАТО НЕ ГОВОРИМ ЗА ТРЪБИ??????я пак я пак да чуя <{POST_SNAPBACK}> Ми отиди в техномаркет Европа и ги виж. Наредени са, пуснати са, какви ли не марки. Без да гледаш марката, виж отдалече кой ще ти направи най-добро впечетление, като го видиш отблизо или SONY или Samsung. А за CRT-тата си прав, там наистина са върха на сладоледа. Аз съм с Compaq P900, 19" с FLAT Trinitron тръба и до сега не съм видял монитор, който да изкарва по прекрасни цветове. В една реклама се казваше "Някога да сте виждали печка СОНИ? Или хладилник СОНИ? НЕ!!! Защото СОНИ правят уреди само за забавление!". А какво ли НЕ правят Самсунг... Не може във всичко да си добър! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted April 16, 2005 Share Posted April 16, 2005 http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09009957 тва е офертата! останалите не струват! и аз съм с такъв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted April 17, 2005 Share Posted April 17, 2005 http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09009957тва е офертата! останалите не струват! и аз съм с такъв. <{POST_SNAPBACK}> АЗ съм с NEC 1770NX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 17, 2005 Share Posted April 17, 2005 дай отзиви за тази марка BENQ - otkoga proizwevdat monitori ?и LG - za monitori (LCD) приемат рекламация ако имаш ТРИ изгорели пиксела на ДВА квадратни инча!!!!!!! ииииииииии ква картина вади сони - КОГАТО НЕ ГОВОРИМ ЗА ТРЪБИ?????? я пак я пак да чуя NEC вече имат модел с 8ms в БГ и нига да каа че това са едни от най-добрите LCD в BG NEC са прекалено скъпи според моето скромно мнение. А и 17" 8мс в бг го нема (на сайта на NEC и без това не са чували за такъв камо ли във Vali) Има 1770NX с 12мс за 580 лева и то БЕЗ ДДС. Сори ама мерси съм Имам едно 1760NX и определено не виждам повод да се дават 700 лева за 17" като за тия пари може да се вземе 12ms 19" (Philips 190S5FS/FG/FB) и за 800лв 19" 8ms (Samsung 913N, Hyundai L90D+). BENQ sux главно заради факта, че си ползват собствените AUOptronics матрици, които са с невероятния ъгъл 150/135... Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted April 17, 2005 Share Posted April 17, 2005 NEC са прекалено скъпи според моето скромно мнение. А и 17" 8мс в бг го нема (на сайта на NEC и без това не са чували за такъв камо ли във Vali) Има 1770NX с 12мс за 580 лева и то БЕЗ ДДС. Сори ама мерси съм Имам едно 1760NX и определено не виждам повод да се дават 700 лева за 17" като за тия пари може да се вземе 12ms 19" и за 800лв 19" 8ms. BENQ sux главно заради факта, че си ползват собствените AUOptronics матрици, които са с невероятния ъгъл 150/135... <{POST_SNAPBACK}> да 17" нема - има 19" 8ms sorry че не доуточних в предния пост NEC верно че са по-скъпички - но са и по качествени /поне според мен/ пък и откеде да знаем човека с какви възможности разполага - може да реши да си купи пък NEC Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 17, 2005 Share Posted April 17, 2005 Reshih se da si kupia monitor 17" LCD TFT no ne znam kakuv da tursia. Imam predvit harakteristiki, model,marka daite suvet <{POST_SNAPBACK}> Каквото и да решиш да си купиш, имай предвид че най-важното е да има 2 входа - цифров (DVI) и аналогов (VGA или D-SUB). LCD-тата вадят значително по-добър образ на цифровия вход. Ако картата ти има само аналогов добре ще е да я смениш. Вече мониторите станаха доста добри но можеш да погледнеш според разни уважавани списания на запад кой монитор е монитор на годината за миналата или по-миналата година. Аз когато си взех моя самсунг (май беше края на февруари преди 2 или 3 години някъде), той беше монитор на годината за предходната и наистина беше много добър, дори според мен вадеше по-добра картина от Сони-тата. Сони имат уникално добър дизайн което е предимство понеже колкото пъти го погледнеш толкова пъти ще му се накефиш а както знаем всички - кеф цена няма Работел съм и на MAG и на Hyndai и на LG и да ти кажа не намирам проблеми при никой от тези. За предпочитане са пред тръбите при всички положения (освен за дизайн и други специфични дейности ама това го уточнихме вече в другата тема) Още 1 съвет само - ако монитора има "pivot" - т.е. може да се обръща/завърта провери добре ли му е стойката и стегната ли е. За предпочитане е да я няма тази тъпа опция, понеже ако изобщо ще я ползваш това ще е точно 2 пъти в живота ти, а стойката ако не е добра ще почне да се изкривява и ще трябва да закачиш някаква противотежест в единия край... без майтап аз така бях закачил една настолна лампа (от метро) за да не се криви - питайте firmadjia ако не вярвате... верно с лампата беше станало като че ли още по-красиво, но факта че тези с пивот не са толкова стабилни колкото тези без пивот е налице, а мен лично МНОГО ме дразнеше усещането че монитора е завъртян леко. Относно картината - гледай най-вече яркостта и контраста на монитора колко ги дават и колкото повече толкова по-добре (добре е да видиш обаче един-два от мониторите между които се колебаеш един до друг понеже те едно пишат но друго си е субективното усещане). След това гледай ъгъла на виждане понеже почва да изкривява цветовете извън и близо то този ъгъл. Чак след това може да ги сравняваш според този response time за който всички говорят и тези 15 ms дето не било добре да е повече а дори да е по-малко, въпреки че аз на монитор с 25ms гледах перфектно филми, играл съм на игри и т.н. и просто не съм имал ама АБСОЛЮТНО никакъв проблем с размазване и неприятни усещания при по-бърза смяна на картината - честно не мога да разбера каква е тази истерия на темата и как тези 25ms ще се усетят при положение че окото хваща по ~25 кадъра в секунда а това прави около 40ms без да можеш да усетиш нещо. И внимавай най-вече за разделителната способност. 17"-те трябва да са 1280х1024 пиксела а не 1024х768 - има и такива обаче, но си е минавка отвсякъде! PS: И тъй като има много фирми и фирмички обиколи наоколо след като се спреш на конкретен модел и виж къде каква цена ще ти предложат и гаранцията каква ще е. Пусни му теста за пикселите и ако не ти хареса недей да го купуваш! Ако има пиксел който свети на черен фон не е толкова лошо колкото такъв дето не свети на бял... но при всички положения е най-добре изобщо да няма пиксели (или ако има поне да са съвсем в края на екрана а не в средата). Наистина е нормално да има 1-2 пиксела "изгорели" но е гадно да броиш много пари и накрая да има. Затова е най-добре капаро да не даваш докато не видиш самият монитор и чак тогава ако ще го взимаш го плащаш. Още нещо - не знам истина ли е, но имам 2ма приятели които си купиха за офиса 17" LCD-та Самсунг от техномаркет европа и си ги избраха да са идеални - без пиксели, образа да им харесва най-много и тн. и ми казаха че след около месец и нещо работа им се появил по 1 пиксел а преди кълняха се че го нямало. Моят самсунг не е мръднал (имаше си 2 пиксела - един винаги черен и май 1 леко червенеещ на черно само) и не са се появили още. Чух и друга легенда как един от 20"-те DELL-ове които продаваме бил имал но бил изчезнал в последствие, това вече не го вярвам - по-скоро е било прашинка или както обикновено плюнка - няма майтап - аз моя като говоря малко го пръскам чат пат , която човека е забърсал... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Има непотвърдени данни, че Самсунг имали някаква технология, която можела да доведе до това изчезване на неуправляемите пиксели За потвърждение.... надали аз лично не го вярвам. Иначе в Корея Samsung въведоха pixel free политика. Това значи, че ако си купил Samsung TFT Monitor през 2005-та и до 6 месеца от закупуването му ти изгори пиксел - сменят ти монитора веднага! Или матрицата, но и то е достатъчно. Така, че това ми дава допълнителна вяра в Samsung TFT-тата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 18, 2005 Share Posted April 18, 2005 Има непотвърдени данни, че Самсунг имали някаква технология, която можела да доведе до това изчезване на неуправляемите пиксели За потвърждение.... надали аз лично не го вярвам. Иначе в Корея Samsung въведоха pixel free политика. Това значи, че ако си купил Samsung TFT Monitor през 2005-та и до 6 месеца от закупуването му ти изгори пиксел - сменят ти монитора веднага! Или матрицата, но и то е достатъчно. Така, че това ми дава допълнителна вяра в Samsung TFT-тата. <{POST_SNAPBACK}> Това не го вярвам. По-скоро за най-новите модели, произведени тази година но ако изобщо си купил самсунг тази година а всъщност е произведен преди 2 ама стоял на склад някъде, едва ли ще важи... Но като идея е супер. Ако е така много самсунги ще се продадат скоро усещам Link to comment Share on other sites More sharing options...
RazorGL Posted April 26, 2005 Share Posted April 26, 2005 710N 160/160, 12ms, най-добрият от бързите монитори. Ако изчакаш известно време ще се появи и 713N, който ще бъде с 8ms, но ще го има след месец-два вероятно. <{POST_SNAPBACK}> Няма DVI Има някакъв модел SM710T Inputs Analogue/Digital, но не намирам къде го продават и най-важното за колко.(без Техномаркет) BENQ наистина ли са толкова зле. Бях си харесал BENQ FP783 , а тези Samsung не ми харесват много на външен вид. djadomraz, ще може ли да разясниш малко по-точно какъв е този тест за пикселите. Единственото, което ми идва на ум е: правя два bmp файла през Paint (единия чисто бял, другия черен с резолюцията на която работи монитора - 1280х1024), пускам ги на fullscreen и гледам за пиксели с различен цвят(осветеност) от останалите. Edit: Samsung 710T/N Link to comment Share on other sites More sharing options...
bipo Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 А какво ще кажете за Acer AL1722hs 17" TFT,1280X1024,8ms,DVI,TCO 03 Заслужава ли си за 580 лв.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 djadomraz, ще може ли да разясниш малко по-точно какъв е този тест за пикселите. Единственото, което ми идва на ум е: правя два bmp файла през Paint (единия чисто бял, другия черен с резолюцията на която работи монитора - 1280х1024), пускам ги на fullscreen и гледам за пиксели с различен цвят(осветеност) от останалите. <{POST_SNAPBACK}> TFT test Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted May 12, 2005 Share Posted May 12, 2005 Здравейте раших да си купя монитор и се чудя за мнението на РАЗБИРАЩИТЕ вав форума за този МОНИТОР.Реших да пиша тук задане отварям нова тема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 12, 2005 Share Posted May 12, 2005 Здравейте раших да си купя монитор и се чудя за мнението на РАЗБИРАЩИТЕ вав форума за този МОНИТОР.Реших да пиша тук задане отварям нова тема. <{POST_SNAPBACK}> Прави-струвай но си вземи монитор с DVI a не аналогов! Разликата в картината е голяма. Трябва да имаш свястна видеокарта обаче. Точно на LG не съм голям фен но съм виждал техни LCD-та и смятам че са ок. Не виждам на колко милисекунди е този но според мен това няма голямо значение. Но точно този модел имам спомени че преди около 3 месеца можех да го купя за около 500лв някъде... може и да се бъркам обаче. Напоследък паднаха малко цените на 17"-те LCD-та и май можеше и за 400лв да се намери, мен ме интересуваха по-горния клас монитори но този имам спомени че падна доста. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.