Jump to content
BulForum.com

Preporuchaite mi 17"LCD TFT

Recommended Posts

Za sega spored men Samsung sa The Best.

Я пак... я пак... :bgrin: Някога виждал ли си SONY-тата каква картина вадят! :bgrin: Ама са доста парички. Само за пачкясали. :bgrin:

Samsung :love

710N ;)

160/160, 12ms, най-добрият от бързите монитори. Ако изчакаш известно време ще се появи и 713N, който ще бъде с 8ms, но ще го има след месец-два вероятно.

710N ;)

160/160, 12ms, най-добрият от бързите монитори. Ако изчакаш известно време ще се появи и 713N, който ще бъде с 8ms, но ще го има след месец-два вероятно.

:beerchug няма какво повече да кажа!!!

BENQ 17 LCD FP737S-D/16MS/DVI  -  450  lv.

17 LCD LG 1730S/12MS/T99  -  515 lv.

TEK ELEKTRONIK "6ti septemvri" 154a

дай отзиви за тази марка BENQ - otkoga proizwevdat monitori ?

и LG - za monitori (LCD) приемат рекламация ако имаш ТРИ изгорели пиксела на ДВА квадратни инча!!!!!!!

Я пак... я пак...  :bgrin:  Някога виждал ли си SONY-тата каква картина вадят!  :bgrin: Ама са доста парички. Само за пачкясали.  :bgrin:

ииииииииии ква картина вади сони - КОГАТО НЕ ГОВОРИМ ЗА ТРЪБИ??????

я пак я пак да чуя

710N ;)

NEC вече имат модел с 8ms в БГ и нига да каа че това са едни от най-добрите LCD в BG

я пак я пак да чуя

Ми отиди в техномаркет Европа и ги виж. Наредени са, пуснати са, какви ли не марки. Без да гледаш марката, виж отдалече кой ще ти направи най-добро впечетление, като го видиш отблизо или SONY или Samsung. А за CRT-тата си прав, там наистина са върха на сладоледа. Аз съм с Compaq P900, 19" с FLAT Trinitron тръба и до сега не съм видял монитор, който да изкарва по прекрасни цветове.

В една реклама се казваше "Някога да сте виждали печка СОНИ? Или хладилник СОНИ? НЕ!!! Защото СОНИ правят уреди само за забавление!". А какво ли НЕ правят Самсунг... Не може във всичко да си добър!

дай отзиви за тази марка BENQ - otkoga proizwevdat monitori ?

и LG - za monitori (LCD) приемат рекламация ако имаш ТРИ изгорели пиксела на ДВА квадратни инча!!!!!!!

я пак я пак да чуя

NEC вече имат модел с 8ms в БГ и нига да каа че това са едни от най-добрите LCD в BG

NEC са прекалено скъпи според моето скромно мнение. А и 17" 8мс в бг го нема (на сайта на NEC и без това не са чували за такъв камо ли във Vali) :) Има 1770NX с 12мс за 580 лева и то БЕЗ ДДС. Сори ама мерси съм ;) Имам едно 1760NX и определено не виждам повод да се дават 700 лева за 17" като за тия пари може да се вземе 12ms 19" (Philips 190S5FS/FG/FB) и за 800лв 19" 8ms (Samsung 913N, Hyundai L90D+).

BENQ sux главно заради факта, че си ползват собствените AUOptronics матрици, които са с невероятния ъгъл 150/135...

NEC са прекалено скъпи според моето скромно мнение. А и 17" 8мс в бг го нема (на сайта на NEC и без това не са чували за такъв камо ли във Vali) :) Има 1770NX с 12мс за 580 лева и то БЕЗ ДДС. Сори ама мерси съм ;) Имам едно 1760NX и определено не виждам повод да се дават 700 лева за 17" като за тия пари може да се вземе 12ms 19" и за 800лв 19" 8ms.

BENQ sux главно заради факта, че си ползват собствените AUOptronics матрици, които са с невероятния ъгъл 150/135...

да 17" нема - има 19" 8ms sorry че не доуточних в предния пост

NEC верно че са по-скъпички - но са и по качествени /поне според мен/ пък и откеде да знаем човека с какви възможности разполага - може да реши да си купи пък NEC ;)

Reshih se da si kupia monitor 17" LCD TFT no ne znam kakuv da tursia. Imam predvit harakteristiki, model,marka daite suvet

Каквото и да решиш да си купиш, имай предвид че най-важното е да има 2 входа - цифров (DVI) и аналогов (VGA или D-SUB). LCD-тата вадят значително по-добър образ на цифровия вход. Ако картата ти има само аналогов добре ще е да я смениш.

Вече мониторите станаха доста добри но можеш да погледнеш според разни уважавани списания на запад кой монитор е монитор на годината за миналата или по-миналата година. Аз когато си взех моя самсунг (май беше края на февруари преди 2 или 3 години някъде), той беше монитор на годината за предходната и наистина беше много добър, дори според мен вадеше по-добра картина от Сони-тата. Сони имат уникално добър дизайн което е предимство понеже колкото пъти го погледнеш толкова пъти ще му се накефиш а както знаем всички - кеф цена няма :)

Работел съм и на MAG и на Hyndai и на LG и да ти кажа не намирам проблеми при никой от тези. За предпочитане са пред тръбите при всички положения (освен за дизайн и други специфични дейности ама това го уточнихме вече в другата тема)

Още 1 съвет само - ако монитора има "pivot" - т.е. може да се обръща/завърта провери добре ли му е стойката и стегната ли е. За предпочитане е да я няма тази тъпа опция, понеже ако изобщо ще я ползваш това ще е точно 2 пъти в живота ти, а стойката ако не е добра ще почне да се изкривява и ще трябва да закачиш някаква противотежест в единия край... без майтап аз така бях закачил една настолна лампа (от метро) за да не се криви - питайте firmadjia ако не вярвате... верно с лампата беше станало като че ли още по-красиво, но факта че тези с пивот не са толкова стабилни колкото тези без пивот е налице, а мен лично МНОГО ме дразнеше усещането че монитора е завъртян леко.

Относно картината - гледай най-вече яркостта и контраста на монитора колко ги дават и колкото повече толкова по-добре (добре е да видиш обаче един-два от мониторите между които се колебаеш един до друг понеже те едно пишат но друго си е субективното усещане). След това гледай ъгъла на виждане понеже почва да изкривява цветовете извън и близо то този ъгъл. Чак след това може да ги сравняваш според този response time за който всички говорят и тези 15 ms дето не било добре да е повече а дори да е по-малко, въпреки че аз на монитор с 25ms гледах перфектно филми, играл съм на игри и т.н. и просто не съм имал ама АБСОЛЮТНО никакъв проблем с размазване и неприятни усещания при по-бърза смяна на картината - честно не мога да разбера каква е тази истерия на темата и как тези 25ms ще се усетят при положение че окото хваща по ~25 кадъра в секунда а това прави около 40ms без да можеш да усетиш нещо.

И внимавай най-вече за разделителната способност. 17"-те трябва да са 1280х1024 пиксела а не 1024х768 - има и такива обаче, но си е минавка отвсякъде!

PS: И тъй като има много фирми и фирмички обиколи наоколо след като се спреш на конкретен модел и виж къде каква цена ще ти предложат и гаранцията каква ще е. Пусни му теста за пикселите и ако не ти хареса недей да го купуваш! Ако има пиксел който свети на черен фон не е толкова лошо колкото такъв дето не свети на бял... но при всички положения е най-добре изобщо да няма пиксели (или ако има поне да са съвсем в края на екрана а не в средата). Наистина е нормално да има 1-2 пиксела "изгорели" но е гадно да броиш много пари и накрая да има. Затова е най-добре капаро да не даваш докато не видиш самият монитор и чак тогава ако ще го взимаш го плащаш.

Още нещо - не знам истина ли е, но имам 2ма приятели които си купиха за офиса 17" LCD-та Самсунг от техномаркет европа и си ги избраха да са идеални - без пиксели, образа да им харесва най-много и тн. и ми казаха че след около месец и нещо работа им се появил по 1 пиксел а преди кълняха се че го нямало. Моят самсунг не е мръднал (имаше си 2 пиксела - един винаги черен и май 1 леко червенеещ на черно само) и не са се появили още. Чух и друга легенда как един от 20"-те DELL-ове които продаваме бил имал но бил изчезнал в последствие, това вече не го вярвам - по-скоро е било прашинка или както обикновено плюнка - няма майтап - аз моя като говоря малко го пръскам чат пат :), която човека е забърсал...

Има непотвърдени данни, че Самсунг имали някаква технология, която можела да доведе до това изчезване на неуправляемите пиксели :) За потвърждение.... надали :) аз лично не го вярвам.

Иначе в Корея Samsung въведоха pixel free политика. Това значи, че ако си купил Samsung TFT Monitor през 2005-та и до 6 месеца от закупуването му ти изгори пиксел - сменят ти монитора веднага! Или матрицата, но и то е достатъчно. Така, че това ми дава допълнителна вяра в Samsung TFT-тата.

Има непотвърдени данни, че Самсунг имали някаква технология, която можела да доведе до това изчезване на неуправляемите пиксели :) За потвърждение.... надали :) аз лично не го вярвам.

Иначе в Корея Samsung въведоха pixel free политика. Това значи, че ако си купил Samsung TFT Monitor през 2005-та и до 6 месеца от закупуването му ти изгори пиксел - сменят ти монитора веднага! Или матрицата, но и то е достатъчно. Така, че това ми дава допълнителна вяра в Samsung TFT-тата.

Това не го вярвам. По-скоро за най-новите модели, произведени тази година но ако изобщо си купил самсунг тази година а всъщност е произведен преди 2 ама стоял на склад някъде, едва ли ще важи... Но като идея е супер. Ако е така много самсунги ще се продадат скоро усещам :)

710N ;)

Няма DVI :(

Има някакъв модел SM710T Inputs Analogue/Digital, но не намирам къде го продават и най-важното за колко.(без Техномаркет)

BENQ наистина ли са толкова зле. Бях си харесал BENQ FP783 , а тези Samsung не ми харесват много на външен вид. :)

djadomraz, ще може ли да разясниш малко по-точно какъв е този тест за пикселите. Единственото, което ми идва на ум е: правя два bmp файла през Paint (единия чисто бял, другия черен с резолюцията на която работи монитора - 1280х1024), пускам ги на fullscreen и гледам за пиксели с различен цвят(осветеност) от останалите. :rolleyes:

Edit: Samsung 710T/N

djadomraz, ще може ли да разясниш малко по-точно какъв е този тест за пикселите. Единственото, което ми идва на ум е: правя два bmp файла през Paint (единия чисто бял, другия черен с резолюцията на която работи монитора - 1280х1024), пускам ги на fullscreen и гледам за пиксели с различен цвят(осветеност) от останалите. :rolleyes:

TFT test

• 2 weeks later...

Здравейте раших да си купя монитор и се чудя за мнението на РАЗБИРАЩИТЕ вав форума за този МОНИТОР.Реших да пиша тук задане отварям нова тема.

Здравейте раших да си купя монитор и се чудя за мнението на РАЗБИРАЩИТЕ вав форума за този МОНИТОР.Реших да пиша тук задане отварям нова тема.

Прави-струвай но си вземи монитор с DVI a не аналогов! Разликата в картината е голяма. Трябва да имаш свястна видеокарта обаче.

Точно на LG не съм голям фен но съм виждал техни LCD-та и смятам че са ок. Не виждам на колко милисекунди е този но според мен това няма голямо значение. Но точно този модел имам спомени че преди около 3 месеца можех да го купя за около 500лв някъде... може и да се бъркам обаче. Напоследък паднаха малко цените на 17"-те LCD-та и май можеше и за 400лв да се намери, мен ме интересуваха по-горния клас монитори но този имам спомени че падна доста.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...