b0r3d Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Не съм обърнал внимание дали има такава тема , но мисля че ще е интересно да споделите опита си като водачи на МПС и преди всичко като потребители от къде купувате авточасти примерно , от кои магазини сте доволни от кои не ... от къде зареждате от къде сте недоволни :-) и разни такива Като за начало може да кажете къде има евтино гориво :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 абе не е много по темата, ама ако може да давате мигачи като решите да правите някаква маневра Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted April 13, 2005 Author Share Posted April 13, 2005 абе не е много по темата, ама ако може да давате мигачи като решите да правите някаква маневра <{POST_SNAPBACK}> Хахахха то нали имаше нещо като виц , че мерцедес и бмв щяли да произвеждат колите си без мигачи за България :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Днес стоях на един светофар и до мен вартбург за наляво. светва зелено и той пича се изнася напред да чака да се освободи насрещната лента. Аз нещо се лагнах ... и тъкмо да тръгна и пред мен едно шибано такси минава на червено и се блъска във вартбурга. Извод: таксита съкс Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Ами аз имам Рено и за часто специално го карам в Рено Ташев!! Досега там съм нямал проблеми пък и продават оригинални хубави части!!За бензин гледам да зареждам в ОМВ защото тяхния бензин е наи-добрия според мен!!Шел слагат много боклуци в бензините си А пък с масла се снабдявам от различни места и може да си взема и Валволин и Арал каквото намеря Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Аз зареждам бензин и газ от бензиностанции Еко Петролеум. От другите или ми мирише или няма мощност или гори повече, най-често всичките заедно. Части си купувам от ИКАР. Пича дето продава прави големи отстъпки за редовните клиенти и си намирам доста по евтино каквото и да било. Примерно предните амортисьори смених, навсякъде бяха по 130 до 150лв, от него ги взех за 115. Намира се на бул.Мария Луиза от страната на Папараци. След него в блока има представителство на Митсубиши, в поредицата от магазини там се намира. Има извадени стелки за кола пред него. Това е от мен Бензиностанциите на Емко са най-гадните, не слагайте от там! Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted April 13, 2005 Author Share Posted April 13, 2005 Аз съм астричка , както и да е ... бензинче зареждам на брезовска ... Там има една малка бензиностанциика точно след прелеза ... Продават само 95 от бензините и разликата е 8 до 10 стотинки... Зареждам вече 2 години от там и си правя нормални километри пък и колата си има мощност , което ме навежда на мисълта , че бензинеца е добре :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted April 13, 2005 Author Share Posted April 13, 2005 Бензиностанциите на Емко са най-гадните, не слагайте от там! <{POST_SNAPBACK}> За Емкто съм съгласен тази зима ми се разтропа двигателчето от техен бензин :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
eek Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Сутрин когато закъснявам за работа (а това е често) ужасно се изнервям когато някой сульо кара с 2км/ч А иначе на сервиз ходя в "Европа" Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Аз ходя на гребната , сервиза е "Манол" . Момчетата са честни и работят добре. Гориво зареждам на шел пълден , до сега не съм имал проблеми от там. Но всичко е относително, един път може да е добро, друг път-не. Случайно да има някой, който кара на метан , да сподели как стоят нещата ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Като карате скапани коли, ще ходите по сервизите Аз чета редовно "аз ремонтирам лада" и не ходя по сервизите Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Случайно да има някой, който кара на метан , да сподели как стоят нещата ? <{POST_SNAPBACK}> За уредбата трябва да се простиш с хилядарка, но пък за това с 4-5 лева караш 100 км и отгоре Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Е ти сигурно някаква специална караш, консумативите сами ли се сменят ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eek Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Като карате скапани коли, ще ходите по сервизите Аз чета редовно "аз ремонтирам лада" и не ходя по сервизите <{POST_SNAPBACK}> пффффф Лада просто е перфектната кола, и сигурно където не си барнал нищо не си ремонтирал Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Не съм обърнал внимание дали има такава тема , но мисля че ще е интересно да споделите опита си като водачи на МПС и преди всичко като потребители от къде купувате авточасти примерно , от кои магазини сте доволни от кои не ... от къде зареждате от къде сте недоволни :-) и разни такива Като за начало може да кажете къде има евтино гориво :-) <{POST_SNAPBACK}> Евтино не означава качествено!!! 1.Най-долните бензиностанции:"Хаджията Груев" 2.Най-добрите(според мен):"Shell" "OMV" 3.Най-добрия сервиз (елкон;карбуратори;инжекцион и др.):"Формула"на бул.Южен 4.Най-шибано отношение към клиента :ВСИЧКИ АВТОМОРГИ За всички с АГУ бягайте от Таньо и всички около него(на кръстовището Остромила и Беломорски) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 За уредбата трябва да се простиш с хилядарка, но пък за това с 4-5 лева караш 100 км и отгоре <{POST_SNAPBACK}> Е ако е само хилядарка е добре, а къде има станции, знам само там към английската че има една. Че тя хубавата газова е повече от хилядарка Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 За уредбата трябва да се простиш с хилядарка, но пък за това с 4-5 лева караш 100 км и отгоре <{POST_SNAPBACK}> За хилядарката не съм много съгласен! Ще кажа само,че вместимоста на метановите бутилки е много малка поради дебелите и стени (налягането е 150/200 атмосфери за разлика газ-8/10)! Адски са тежки в някои страни подсилват колите допълнително фабрично! Малка вместимост,липса на достатъчно метан-станции...Кофти... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted April 13, 2005 Author Share Posted April 13, 2005 Евтино не означава качествено!!! <{POST_SNAPBACK}> тук съм абсолютно съгласен , просто на малката бензиностанциика за която писах работят на по нисък марж за сметка на оборота , иначе съм доволен ... Въпрос на мнение .... Btw в Пловдив има ли нещо като клуб на Опел , защото знам че в София има , дори мисля , всяка седмица се събират ... Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
capone Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Че тя хубавата газова е повече от хилядарка <{POST_SNAPBACK}> Вярно е,за колите с пластмасови колектори се препоръчват газови инжекциони,а те са над 1000 лева.Ако се сложи обикновена газова уредба,нерядко се случва да ти изгърмят колекторите,и тогава могат да станат големи поразии..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 тук съм абсолютно съгласен , просто на малката бензиностанциика за която писах работят на по нисък марж за сметка на оборота , иначе съм доволен ... Въпрос на мнение .... Btw в Пловдив има ли нещо като клуб на Опел , защото знам че в София има , дори мисля , всяка седмица се събират ... Поздрави <{POST_SNAPBACK}> Еми казвайте и аз карам КАДЕТ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 С метана скопяват колата много, колата става тежжжжжжжжка, горивото може и да е евтино, ама трябва да я караш само в града, ако ходиш до морето трябва на всяка метан-станция да сипваш...не е хава. Аз карам на газ, доволен съм с 3 лв минавам 40км =] 10 на 100 ми харчи Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluffy Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Az sum s Reno,serviza mi e BOSCH do apte4noto,benzina-OMV,marj i kvoto e nablizo avto4astite sa mi ili ot serviza ili ot magazina na Reno,no ne vi preporu4vam da hodite po magazini ot toq sort,4e mi svaliha kojata za nai-drebnite ne6tica... Kato voda4 na mps se 4ustvam super,6toto si se kefq na Lagunkata,no ina4e e nqkuv ujas zaradi tapite bak6i6i i nai ve4e zaradi novite sastezateli deto sa se pruknali po 6osetata s nqkvi divi barutnici... OBI4AM DA KARAM V LQVOTO S 50 I VSI4KI DA ME PSUVAT Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 az karam skoda 105l v service mnogo rqdko hodi si4ko si praq az i basta mi predi nqkolko meseca smenqha klpani stot nqkoi hora ot service ne si bqha svarshili rabotata pri 2 riq osnoven no sega e kato pushka benzin samo to Benzxinostancii PETROL zarejdam tam e nai hubaviq ben za men kakto i za mnogo drugi hora 4asti si kopuvam ot sklada na skoda na mebelna kasta tam sa nai evtini stot sa vnositeli mi tova e karam q samo na benzin mrazq gasta i metana samo razvalqt dvigatelq s prodaljitelna upotreba har4i mi 9 gradsko i 6.2 izvan gradsko kato moje i po malko da padne zavisi kak q karash no neq napavam se pak e stara kola nai mnogo 120 sam q karal Link to comment Share on other sites More sharing options...
very_big Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Вярно е,за колите с пластмасови колектори се препоръчват газови инжекциони,а те са над 1000 лева.Ако се сложи обикновена газова уредба,нерядко се случва да ти изгърмят колекторите,и тогава могат да станат големи поразии..... <{POST_SNAPBACK}> Задължително е Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 С метана скопяват колата много, колата става тежжжжжжжжка, горивото може и да е евтино, ама трябва да я караш само в града, ако ходиш до морето трябва на всяка метан-станция да сипваш...не е хава. Аз карам на газ, доволен съм с 3 лв минавам 40км =] 10 на 100 ми харчи <{POST_SNAPBACK}> Да, кофти е, но пък е много евтино. И аз сега карам на газ, но след някой друг месец ще купувам друга кола, та затова се чудя. Но май пак ще е на газ. А това за скапването на двигателя не е вярно, стига да е направено всичко както трябва и да спазваш някои прости правила - няма проблеми. Другия вариянт е дизел ,обаче нафтата ужасно поскъпна, най-вероятно изкуствено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.