cheese Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Хора, трябва ми програмка, която да редактира снимки по няколко наведнъж. Да й задам параметри (например смяна на размера), да маркирам група снимки и програмката да ги обработи всички подред. Някой да е чувал за подобно нещо? По дяволите, исках да напиша в заглавието "ГРУПОВА" !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Ще започна с класиката - PHOTOSHOP. Макар и на пръв поглед да не се вижда нищо от рода групова редакция, то има начин: + Отвори примерна снимка + Отвори панела Actions и създай нов "екшън" + Започни записване (рекордване) на действията, които искаш да се изпълнят за всяка снимка. След това - стоп + Запиши "екшъна" с подходящо име + После: File -> Automation -> Batch... (поне така е на моя - версия 8) и избери новосъздадения action + Source е източникът, от където се "взимат" снимките. Например ако искаш да обработиш всички снимки от една папка - избери Folder [Choose...] + Destination - аналогично - къде да "ходят" готовите снимки и [ОК]! Надявам се да съм създал правилна представа горе-долу за анатомията на това действие Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Програмата се казва ACDSee 7. Случва ми се понякога да рисайзвам снимки, и да им обръщам форматите, с нея става много бързо и качеството е отлично. Избираш си снимките в програмата, после Tools-Resize Images... или съответно Convert File Format... и това е. Внимаваш само с настройките къде и как отиват новите файлове, дали старите се изтриват и така. Link to comment Share on other sites More sharing options...
c0ld_phusi0n Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Най-лесно е с Advanced Batch Conveter (www.batchconverter.com), за crack вече ще трябва да потърсиш някъде. Ако искаш качеството да се запази максимално, бих те посъветвал да използваш за resize/resample най-добре Photoshop, както е споменал GUI Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Скоро ми се наложи да го правя и поради липса на Фотошоп и нетърпимост към ACDsee използвах IrfanView. Останах много приятно изненадан от възможностите му!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 PHOTOSHOP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Скоро ми се наложи да го правя и поради липса на Фотошоп и нетърпимост към ACDsee използвах IrfanView. Останах много приятно изненадан от възможностите му!!! <{POST_SNAPBACK}> Аз съм голям почитател на IrfanView. Не съм използвал, но знам че е доста интересна Command Line Options особено за някои работи. Някои версии на ACDsee оставят коментар на снимката че си работил с ACDsee а пък аз обикновено не работя само с една графична програма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 14, 2005 Author Share Posted April 14, 2005 Благодаря на всимки!!! Иначе аз ползвам ACDSee 5. Но там няма тнакава опция, или поне аз не намерих, та снимкике си ги редактирам една по една (не съм особено грамотен в софтуерно отношение, признавам си, поради тая причина и не ползвам Фотошоп успешно) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Благодаря на всимки!!!Иначе аз ползвам ACDSee 5. Но там няма тнакава опция, или поне аз не намерих, та снимкике си ги редактирам една по една (не съм особено грамотен в софтуерно отношение, признавам си, поради тая причина и не ползвам Фотошоп успешно) <{POST_SNAPBACK}> Аз точно затова ти казвам не се занимавай с фотошоп с разни скриптове и т.н., след като ACDSee върши перфектно тази работа, и пак казвам качеството е много добро, няма разлика с резултат от фотошоп. Инсталирай си ACDSee 7, по-лека са я направили и я има тази опция Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbiuz Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Ето и една не много известна, но според мен страхотна програма: DCE Auto Enhance Особено за групова облаботка на цифрови снимки е върха за своите 2MB(Photoshop ряпа да яде). Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 ...не се занимавай с фотошоп с разни скриптове...<{POST_SNAPBACK}> ...Photoshop ряпа да яде... <{POST_SNAPBACK}> Добре де, извинявам се, че споменах думата скрипт и че ви занимавам с една от най-известните програми в света, с която всеки, притежаващ средно ниво на компютърна грамотност, би могъл да работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Добре де, извинявам се, че споменах думата скрипт и че ви занимавам с една от най-известните програми в света, с която всеки, притежаващ средно ниво на компютърна грамотност, би могъл да работи <{POST_SNAPBACK}> Тук може би ключовата дума е 'средно ниво на комп. грамотност'! Никой не отрича качествата на Photoshop, дори напротив, и аз работя с нея, но струва ли си според теб да стреляш по муха с гаубица? Имам предвид дори и работата със скрипта изисква някаква по-различна нагласа към тази операция чрез скрипт, отколкото 'нормалната' работа с едно-две конвенционални менюта в друга програма за същата цел. От друга страна ако човека не работи и няма инсталиран Photoshop, трябва ли да инсталира 'гаубицата' за да стреля 'мухата'? ACDSee според мен е една от най-добрите програми за разглеждане на снимки в големи количества, и е по-оправдано да се използва тя ако ще се инсталира нова програма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.