Jump to content
BulForum.com

Има ли смисъл да се гласува на избори ?

Friedrich

Recommended Posts

Системата д'Онт, по която се пресмятат мандатите на отделните партии, е двуетапна. На първия етап се определя общият брой мандати за всяка партия. Тук се включват и гласовете от чужбина. След като това стане, мандатите на партиите се разпределят в 31 районни листи. Тази втора процедура е много деликатна, защото има много особености. При нея е възможно в един район партията, която е взела повече гласове, да вземе по-малко мандати. Пример - Добрич през 2001 г. БСП има 20 хил. гласа и няма мандат, СДС има 17 хил. гласа и има мандат. На национално ниво партиите получават толкова мандата, за колкото имат гласове, но в отделните райони броят на мандатите е фиксиран предварително .

В случая говорим за определяне броя на мандадите според броя на действителните гласове. Номерът с негласуването е малко по-друг. Там опасността е, че ако човек въобще не гласува, са възможни злоупотреби - някой да пусне бюлетина вместо него.

Това е.

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

В случая говорим за определяне броя на мандадите според броя на действителните гласове. Номерът с негласуването е малко по-друг. Там опасността е, че ако човек въобще не гласува, са възможни злоупотреби -  някой да пусне бюлетина вместо него.

Това е.

В никакъв случай немога да се съглася че номера с негласуването е както ти казваш!!Все пак не сме вече по комунистическо време да се маниполират така лесно избори и някой да пусне сумати пликове!!Нещата са точно както каза vasil088!!Не отидеш ли да глсуваш дадената партията получила най-висок процент от гласовете взима и най-висок процент и от гласовете на негласувалиуте докато невалидните бюлетини се изваждат от общия процент!!

НИКОЙ не може да "вземе" от гласовете на негласувалите! Не знам от къде са ти сведенията, но не са верни !!!

Въз основа на брой избиратели се определя БРОЯТ НА МАДНАТИТЕ В ДАДЕН РАЙОН! Нищо повече. Това е първияя етап. Вторият е разпределение на действителните гласове. Тогава негласувалите нямат общо!

В никакъв случай немога да се съглася че номера с негласуването е както ти казваш!!Все пак не сме вече по комунистическо време да се маниполират така лесно избори и някой да пусне сумати пликове!!Нещата са точно както каза vasil088!!Не отидеш ли да глсуваш дадената партията получила най-висок процент от гласовете  взима и най-висок процент и от гласовете на негласувалиуте докато невалидните бюлетини се изваждат от общия процент!!

Така е най точно казано :punk

НИКОЙ не може да "вземе" от гласовете на негласувалите! Не знам от къде са ти сведенията, но не са верни !!!

Въз основа на брой избиратели се определя БРОЯТ НА МАДНАТИТЕ В ДАДЕН РАЙОН!  Нищо повече. Това е първияя етап. Вторият е разпределение на действителните гласове. Тогава негласувалите нямат общо!

Aми немога да разбера тогава какъв ти е тогава големия зор да гласуваме , щом най - големия проблем бил , че някой ще ни пусне бюлетината вместо нас. Тогава ще направим както Васил каза и сичко е ток , пък вие си гласувайте на воля . Да сме живи и здрави обаче да видим какво ще говорите след 1 2 годинки и да видим колко е бил правилен избора ви ..

Поздрави :D :punk

Все пак живеем в България и на всички ни е станало ясно че абсурди в тая държава има много!!Това е проблема че всички тук живеем с мисленето че като не се отиде да се гласува все едно не гласуваш за никой,но реалноста тук е друга!!Баща ми беше прецедател на избирателна комисия и точо тогава разбрахме как точно се изчисляват тези проценти!!Това е точно така както казвам аз!!Като нико не иска да ми повярва може да не ходите да гласувате и после си мислиете че не сте гласували за никой но просто сте в грешка!

Еййй, след десет страници приказване се усети ! Браво!

Нали знаеш по - добре късно от колко никога :P .. Гледам че си свястен младеж :bgrin: , дано направите правилен избор :D :wub:

/off Василе Dmx няма ли да направи партия да гласуваме за него :lol: /off

Aми немога да разбера тогава какъв ти е тогава големия зор да гласуваме , щом най - големия проблем бил , че някой ще ни пусне бюлетината вместо нас. Тогава ще направим както Васил каза и сичко е ток , пък вие си гласувайте на воля . Да сме живи и здрави обаче да видим какво ще говорите след 1 2 годинки и да видим колко е бил правилен избора ви ..

Поздрави  :D  :punk

Едно е сигурно - ти няма да можеш да кажеш, че ти е бил правилен изборът. Просто никога няма да разбереш! Гласуващите поне има шанс да налучкат правилният избор най-малкото. А негласуващите могат само да злобеят след 1-2 години и да мрънкат как еди кой си не е трябвало да гласува за еди коя си партия! Тая позиция нещо не е разбирам, но всеки знае за себе си най-добре!

Нали знаеш по - добре късно от колко никога  :P .. Гледам че си свястен младеж  :bgrin: , дано направите правилен избор  :D  :wub:

/off Василе Dmx няма ли да направи партия да гласуваме за него  :lol:  /off

:punk :punk :punk THE POWER

Едно е сигурно - ти няма да можеш да кажеш, че ти е бил правилен изборът. Просто никога няма да разбереш! Гласуващите поне има шанс да налучкат правилният избор най-малкото. А негласуващите могат само да злобеят след 1-2 години и да мрънкат как еди кой си не е трябвало да гласува за еди коя си партия! Тая позиция нещо не е разбирам, но всеки знае за себе си най-добре!

Братчед покажи ми къде съм мрънкал , аз не мрънкам просто гледам по друг начин на нещата , нито ще злобея ако избора ви е неправилен . Просто си имам прекалено много други ангажименти за да политиканствам. И както казвам ще се радвам , ако избора ви е правилен , въпреки че позициите ни се различават , аз ви се кефя като хора , така че дори и да е правилен или неправилен избора ви , няма да имам нищо против да пийваме бира заедно ;)

А трябва да НАЛУЧКВАМЕ ли.Не ставай смешен :tongue

Аз не съм от хората дето мислят,че от всички гадни лайна,трябва да изберем най малко гадните.

А трябва да НАЛУЧКВАМЕ ли.Не ставай смешен  :tongue

Чети внимателно,моля те! Казах "най-малкото". Естествено, че не става въпрос за налучкване. Как си го помислил въобще не знам?

Чети внимателно,моля те! Казах "най-малкото". Естествено, че не става въпрос за налучкване. Как си го помислил въобще не знам?

Всъщност нека да приключваме.В края на краищата тук всички сме приятели,което е по добре от врагове ;)

:beerchug ракиено време е вече(поне за мен)

Братчед покажи ми къде съм мрънкал , аз не мрънкам просто гледам по друг начин на нещата , нито ще злобея ако избора ви е неправилен . Просто си имам прекалено много други ангажименти за да политиканствам. И както казвам ще се радвам , ако избора ви е правилен , въпреки че позициите ни се различават , аз ви се кефя като хора , така че дори и да е правилен или неправилен избора ви , няма да имам нищо против да пийваме бира заедно  ;)

Я, вече имам роднини във форума? :P Не съм твърдял,че мрънкаш никога! Не съм искал да те засягам по никакъв начин.

Всъщност нека да приключваме.В края на краищата тук всички сме приятели,което е по добре от врагове  ;)

Е, ние хубаво ще приключим,няма проблем, но е нормално да сме малко по-разпалени предизборно! :wub:

Наздраве и на двамата!

Струва ми се, че Джозо е прав за разпределението на негласувалите, но не съм чел новият ЗИНП все още.

http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.1083.html

Нещо интересно! :P

Този клип го гледах и по телевизията супер е зарибен :) Наистина обаче е много правилно казано там за това аз задължително ще гласувам но запазвам правото си да не казвам как :)

Французите гласуваха против Евроконституцията, холандците - тоже.Май Евросъюза ще се разпадне преди да сме влезли "в пустата Европа"- е това ако не е майтап, здраве му кажи! МаркоТотевци! :wir

А иначе наистина всеки трябва да гласува!

EСТЕСТВЕНО,ЧЕ ИМА СМИСЪЛ...секи трябва да гласува за своето бъдеще...

"Капка По Капка Вир Става' ;)

Гласуваите и вземете Бъдещето В Свои Ръце!!!

Дори и да не се гласува, броят на негласувалите се разпределя между партиите, взели най-голям процент на изборите !

Така че,който не иска да гласува, е по-добре да пусне бяла (недействителна) бюлетина, отколкото да си стои вкъщи! Така поне гласът му няма да отиде към по-големите партии!

Дори и да не се гласува, вотовете на негласувалите се поделят по-късно между партиите, взели най-голям процент на изборите !

Така че,който не иска да гласува, е по-добре да пусне бяла бюлетина, отколкото да си стои вкъщи! Така поне гласът му няма да отиде към по-големите партии!

Незнам обаче ми е писнало от хора които не гласуват а после мърморят ,че правителството било таковa и онакова

EСТЕСТВЕНО,ЧЕ ИМА СМИСЪЛ...секи трябва да гласува за своето бъдеще...

"Капка По Капка Вир Става' ;)

Гласуваите и вземете Бъдещето В Свои Ръце!!!

добре го каза

Прочетете тази книга - http://www.izvorite.com/docs/bgmafia.rar

Сигурно някои хора ще се замислят дали да гласуват на тези избори, поради това, че просто нямат какво да избират - всички са рожби на една и съща мафия.

Прочетете тази книга - http://www.izvorite.com/docs/bgmafia.rar

Сигурно някои хора ще се замислят дали да гласуват на тези избори, поради това, че просто нямат какво да избират - всички са рожби на една  и съща мафия.

Ами че всички са една мафия е горе долу така!!След като гледах днешния сутрешен блок съм твърдо решен да ида да гласувам по една причина!!Неискам тъпото БСП да ме управлява :angry1 :angry1 Немога да разбера как хората им вярват на предизборните обещания!!Днес чух че щяли да повишат заплатите с 20% да увеличат и пенсиите да премахнели матурите за завършващите и още сумати такива неща!!То бива да искат пак да заръфат кокъла ама тяхното на нищо не прилича!!!От въздуха ли ще им паднат тея пари или ще ги напечатът!! :angry1 Ето точно заради такива лъжи призовавам всички да отидем на избори ако неискате никой ЗАЧЕРТАЙТЕ 2 ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ ако пък някой ви допада гласувайте за него!!Но аз твърдо се обевявам против червените защото са пълен въз и супер много лъжат и един съвет НЕГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ!! :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...