b0r3d Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 А и не става дума само за мангалите! Като хукнат бабите под строй да гласуват, ще стане страшно! И какво ще излезе - ти си млад човек, а бъдещето ти го решават хора, дато са пътници, колкото и цинично да звучи. <{POST_SNAPBACK}> Kато бяха студентските бунтове в София не си спомням точно коя година файда няква имаше ли ?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Aggressiv, ти като опита в първи клас да пишеш и в началото не ставаше, що не си каза - А бе, и миналата седмица опитах и какво стана - драсканици! Зорязвам, това писането е тъпа работа! ЧОВЕК ОПИТВА, ДОКАТО СЕ НАУЧИ. На трудните неща (като демокрацията), ученето съответно е по-трудно. Който ще - учи . Ако не ще - ей къде е мотиката! У нас в момента младежта се учи, че тук ще живее в следващите години и трябва да помисли за начина, по който ще го прави. Ако разбира се свали уокмена за малко. А е хубаво да го направи, щото мама и тате няма вечно да дават парички! И не смесвай бунтовете с гласуване! Това са различни неща. Между другото за кои ТОЧНО бунтове става дума? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Aggressiv, ти като опита в първи клас да пишеш и в началото не ставаше, що не си каза - А бе, и миналата седмица опитах и какво стана - драсканици! ЧОВЕК ОПИТВА, ДОКАТО СЕ НАУЧИ. На трудните неща (като демокрацията), ученето съответно е по-тредно. Който ще - учи . Ако не ще - ей къде е мотиката! У нас в момента младежта се учи, че тук ще живее в следващите години и трябва да помисли за начина, по който ще го прави. Ако разбира се свали уокмена за малко. А е хубаво да го направи, щото мама и тате няма вечно да дават парички! И не смесвай бунтовете с гласуване! Това са различни неща. Между другото за кои ТОЧНО бунтове става дума? <{POST_SNAPBACK}> Ми ако се потрудиш да ми видиш инфото ще разбереш , че евентуално . може би мама и тати не се грижат вече за мене , а ставаше въпрос за бунтове , стачки , размирици или както искаш си ги наричай когато сваляха правителството на Бсп - то и студетните бяха водени тогава от Кошлуков , прости ми това че не помня точна дата и ми кажи как да гласувам след като и сам виждаш , че 16 години всичките тези които ги избираме дори не си правят труда да стоят в парламента . А получават заплатки от мен и теб нали .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Ако ми кажеш къде точно съм казал, че мама и тате те хранят, ще те черпя до пълно отсичане където кажеш Щом съм казал, че сме почти набори, значи инфото сигурно съм го видял Имах предвид младежта в наше време, не тебе, ние с тебе не сме баш младежи вече А по въпроса за бунтовете (вероятно имаш предвид тия от началото на 97-а), не ми казвай, че от тогава до момента нищо не се е променило! Това просто не е истина! Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Явно имаш много разностранни познати, драги ми приятелю. Нито един цвят от скектъра не си пропуснал! Аз лично не мога да се похваля с такъв пъстър букет познанства. <{POST_SNAPBACK}> Да имам познати от почти всички "цветове на палитрата" приятелю!!И това не са хора от Марс повярваи ми,а са от училището което съм завършил и от квартала в който живея!!А щом ти не познаваш такива хора сигурно падаш от Марс!!Извиняваи,че съм малко груб може би,но популистки изказвания като твоето малко ме разстройват!! Колко зле се чувствала дрогата в България...!!!!Имаш в предвид наркоманите може би?!!Не виждам и смисъл да" докладвам" за хора който се занимават с пласиране.По простата причина,че дори и да ги арестуват максимум след година пак са на свобода/знам за не един такъв случай/.А там съм и аз,и няма да им е трудно да стигнат до мен!!А не виждам и смисъл да върша работата на полицията!!Защо??!!Защото са много заети с кварталните сървари ли?!!! Но мисля,че в тази тема не ставаше въпрос точно за това!!Така,че АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ!!И никой не може да ме накара! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Последно миналата седмица осъдиха един тиквеник на четири години ефективно. Пак ти казвам, за последните две години половината СОСЪДИТЕЛНИ ПРИСЪДИ на ПОС са свързани с наркотици. От тях (свързаните с наркотици осъдителни присъди), една между 15 и 20% са усровни. Всичко друго е падниз! По въпросда за популистките изказвания, това са обикновено изказвания, в които се говори за "всички", "често", "много", "обществено мнение" и прочее и прочее. Аз боравя с цифри. Не влизат ли все повече в затвора наркопрестъпници? Не се ли разбиват все повече лаборатории? Не се ли ловят все повече пратки? С негласуване според тебе повече ли, или по-малко наркотици ще пуснем в България. За сведение - завършил съм в Тракия, в 60-то, което е бая далече от Марс! Един мой съученик пукна като куче преди години в двора на Гео Милев от свръхдоза. Да си чул напоследък за подобно нещо????? Дай да не си говорим глупости! Промяна има, и то към добро. Това е обективната действителност! И ще Това, че в момента ни е малко яд, че ни отрязахо възможността да си покрадваме софтуер и филми , е съвсем , ама съвсем далече от това, дето с тебе гто обсъждаме последните десетина постинга. Жив и здрав! Пий една бира за успокоение и за мое здраве Аз не мога, че съм на антибиотици в момента До утре! Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 Последно миналата седмица осъдиха един тиквеник на четири години ефективно. Пак ти казвам, за последните две години половината СОСЪДИТЕЛНИ ПРИСЪДИ на ПОС са свързани с наркотици. От тях (свързаните с наркотици осъдителни присъди), една между 15 и 20% са усровни. Всичко друго е падниз! По въпросда за популистките изказвания, това са обикновено изказвания, в които се говори за "всички", "често", "много", "обществено мнение" и прочее и прочее. Аз боравя с цифри. Не влизат ли все повече в затвора наркопрестъпници? Не се ли разбиват все повече лаборатории? Не се ли ловят все повече пратки? За сведение - завършил съм в Тракия, в 60-то, което е бая далече от Марс! Един мой съученик пукна като куче преди години в двора на Гео Милев от свръхдоза. Да си чул напоследък за подобно нещо????? Дай да не си говорим глупости! Промяна има, и то към добро. Това е обективната действителност! Това, че в момента ни е малко яд, че ни отрязахо възможността да си покрадваме софтуер и филми , е съвсем , ама съвсем далече от това, дето с тебе гто обсъждаме последните десетина постинга. Жив и здрав! Пий една бира за успокоение и за мое здраве Аз не мога, че съм на антибиотици в момента До утре! <{POST_SNAPBACK}> Да си жив и здрав и ти.И съжелявам,че си на антибиотици и не можеш да пиеш една бира за мое здраве!!Днес ставам на 30!! : А между другото може да сме били комшии!Аз съм учил в Матевски. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack W. Tweeg Posted April 27, 2005 Share Posted April 27, 2005 http://bulgaria.indymedia.org/feature/display/2036/index.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Духовито, драги, но АБСОЛЮТНО неадекватно и безполезно, уви !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Black Knight Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Бих искал да има смисъл да гласувам, когато реално дам гласа си за някой да имам реалното усещане, че работи за МЕН и за МОИТЕ интереси. След пъвоначалния ентусиазъм когато имаше висока избирателна ефективност, когато всички ни се изредиха "отзад" ,"червени", "сини", "жълти" и какви ли още не, се оказва, че няма никва разлика кой ни опъва. Години на ред ние сме една кукла която и дърпат конците ту от Европа ту от САЩ. Когато давате реално гласа си, за който и да било вярвате ли, че това е за доброто на България. Единственото е, че правите някой по-богат за сметка на държавната хазна. НЕ БЛАГОДАРЯ! ВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ГЛАСУВАМ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HATE Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Никога не съм гласувал и никога няма да гласувам за някой който ми трови и черни живота!Лично мнение моля без коментар. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted April 28, 2005 Author Share Posted April 28, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Az shte glasuvam,ama ne i za teq ot NDSV-to.Obraha darjavata..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Вече виждам смисъл да ходя да гласувам. Със сигурност няма да е за НДСВ или бате Бойко. Направо ни разбиха вече. Няма спокойствие по нета. Вече се пише и говори само за едно и също. Друго почи не се обсъжда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Един разумен човек прегля ходовете си и резултатите от тях. Решилисте, че сте, че като гласувате, няма да направите нещо полезно. Преценихте ли колко по-полезно или неполезно би било НЕГЛАСУВАНЕТО от гласуването ? Breakneck , ти в Нета и живееш, от Нета ли получаваш заплата и в Нета ли ще имаш деца и семейство? Какво общо има Нетът и управлението на една държава? Friedrich, като как разбираш пряката демокрация? Преврати през ден като в Сиера Леоне ??? Христо Стоичков президент? Вся власть - советам? Бийте гражданята? Или ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Абе хора вие мислите ли изобщо. Всеки се запънал на мнението че няма да гласува. Като не гласувате вие и като не определите вие кой ще ни управлява кой ще го направи??? Баба и дядо от село Калинка примерно. Ние сме бъдещето на тая държава и ние трябва да решим как ще се развива тя. Помислете над това! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Абе хора вие мислите ли изобщо. Всеки се запънал на мнението че няма да гласува. Като не гласувате вие и като не определите вие кой ще ни управлява кой ще го направи??? Баба и дядо от село Калинка примерно. Ние сме бъдещето на тая държава и ние трябва да решим как ще се развива тя. Помислете над това! <{POST_SNAPBACK}> Браво, пич! Подкрепям те напълно. И без това само възрастни хора останаха в Бг, а сега и като ние не гласуваме ...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Breakneck , ти в Нета и живееш, от Нета ли получаваш заплата и в Нета ли ще имаш деца и семейство? Какво общо има Нетът и управлението на една държава?Ами не, но това не е единствената причина. Дразни ме факта че абслоютно всичко което кажат ЕС, НДСВ не гледат да го защитят, да го изпълнят. Още от началото не съм доволен от тях, не съм гласувал за тях, няма и да го направя. Ако няма free, мога и без нет. За друго ми трябва единствено да си проверявам пощата, но това може да го направя и от някоя зала, нали. Нета просто беше черешката на сладоледа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 breakneck, айде сега, ако обичаш, едно по едно , това дето е под черешката! Ама не с общи приказки, а с факти! Става ли? А по въпроса за ЕС и как много ги слушаме - в грешка си. Но ще ти кажа защо после, след като ти ми кажеш какво толкова ти е накипяло, че тая работа с Нета преля чашата на търпението ти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOGO2 Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Ne Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 breakneck, айде сега, ако обичаш, едно по едно , това дето е под черешката! Ама не с общи приказки, а с факти! Става ли? А по въпроса за ЕС и как много ги слушаме - в грешка си. Но ще ти кажа защо после, след като ти ми кажеш какво толкова ти е накипяло, че тая работа с Нета преля чашата на търпението ти. <{POST_SNAPBACK}> И на мен ми писна, бахти цара. Няма да гласувам за тях пък . Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Първото нещо е лъжите които Симеон ги наговори преди изборите, или по-точно истините които си спести, понеже почти нищо не каза. От там му набрах. След като го избраха отново нищо не каза, ами само мълчеше и повтаряше 800 дни, 800 дни. До тогава всички си траеха, защото той обещаваше едва ли не чудо. Разбира се и за АЕЦ. Най-болната тема. Въпреки всичките комисии, които идваха и казваха че може да работи до 2020г. Долара добре. Спадна и то доста, ама не и цените. Повишиха се сметките за ток и телефон и то безпричинно. Колкото и да решаваха в съда че това е незаконно, пак си ги увеличиха. Може да няма пряка връзка с това, но има. За малко щяха да признаят че има и македонска азбука с тяхното гъзолижене. Не си спомням много добре дали бяха те, но история славянобългарска отиде в гърция. Скритото приватизиране на големи предприятия без да се провежда конкурс. Единственото, което си спомням че го защитиха да не премахват са казаните за варене на ракия (и то само с лиценз) и шкембе чорбата. Смешно нали. Но и това е нещо. Може би има доста неща, които сега не се и сещам, но някой може да допълни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Добре бе, майна, колко от вас, преди да тръбят тука колко са категорични, си отговориха на въпроса: - ако гласувам то ... (ще стане това и това) - ако не гласувам, то ... (ще стне това и това) ??????? Опа! Айде, почвам от болната тема! Да ти е известно, че преди години, когато КОСТОВ подписа меморандума за безусловното затваряне на централата, ставаше дума ние а нямаме ВЪоБЩЕ АЕЦ? Не, нали? Да ти е известно, че с три хиляди зора бяха удължени сроковете на ползване на сега наличните реактори, но при условие, че след това ги затваряме и въобще забравяме за атомна централа? Не Да ти е известно, че успяхме да изработим френското ядрено лоби (най-силното в Европа, те подпират румънците за АЕЦ Черна Вода) и сега ще строим НОВА централа, която ще е готова тъкмо когато ще трябва да затворим вехториите??? Не Да ти е известно, че ни натискаха за по-висока пенсионна възраст от тази, дето е сега? Не. Да ти е известно, че имаше идея на Европарламента да се прилага в трети страни трудовото законодателство на страната, в която е сключен трудовият договор? Не. Да ти кажа ли какво се промени за 800-те дни ? Ще карам по памет, че не ми се рови сега по статистики. Минималната работна заплата - повишение малко под 200 процента (след луди кавги с МВФ) Социалната пенсия - повишение с 50% "Таван" на пенсиите - от 200 на 400 (или 420 лв, не помня точно) Средната пенсия - повишение с 25 % Гарантиран мчинимален доход - повишение 15% Близо 60 млн. лв. са раздадените т. нар. "Царски кредити". Изкарване на повече от 300 000 души от "черната икономика". Въвеждане на програмата за приемни семейства, въвеждане на пробацията, промени в данъчно, трудово, финансово законодателство. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Добре бе, майна, колко от вас, преди да тръбят тука колко са категорични, си отговориха на въпроса:- ако гласувам то ... (ще стане това и това) - ако не гласувам, то ... (ще стне това и това) ??????? <{POST_SNAPBACK}> А ти кой мислиш че гласуваше главно за него. Пенсионерите, понеже виждаха нещо повече в него без той да им обещава нищо. Когато аз тръгна да правя нещо винаги си задавам въпроса: Защо и какво ще стане ако го направя. Така че не казвай че само ти мислиш. Всеки си носи акъла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 28, 2005 Share Posted April 28, 2005 Братче, писал съм за гласуването по принцип, а не за този или онзи !!! Нали за това говорим тук! (Въпреки, че в предния си пост се поувлякох, ама айде, просто не обичам да се казва на черното-бяло. ) P.S. Ти имаш позиция, което е похвално! Мене ме е яд на тези, дето нямат. Щото ако на тях не им пука каква попара ще надробят, на мене ми пука, нали ще участвам в сърбането. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.