Zingam Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Има! Смисълът на демокрацията е: всички да гласуват и най-вече несъгласните да гласуват. В момента недоволните не гласуват. Бабушкерите гласуват твърдо без да мислят и за това ето ви дереждето в държавата! Ако хората не са доволни от един да гласуват за друг, следващията път за трети и т.н. Един ден политиците ще се научат, че ако искат да са на власт трябва да изпълняват поне някои от обещанията си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Грешка! Моля да ме извините! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andod Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Има ,разбира се, смисъл да се гласува.А що се отнася до втората част от въпроса ти,за демо(но)крацията,мисля,че е излишно да разясняваме какво значи и какъв произход има.Всеки би трябвало да знае,че демокрация=народовластие ! Но мисля,че демокрацията е нещо,към което трябва да се стремин да извоюваме,тя се постига,не можеш да кажеш за една страна че е демократична априори,демокрацията не може да се наложи и насила,противно на това,което се опитват да ни убедят наште "братя" американци за ролята им в Ирак.А ние тук в България сме свидетели по-скоро на СВОБОДИЯ,отколкото на демокрация,в буквалното значение на думата <{POST_SNAPBACK}> Napalno sam saglasen s teb ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted April 14, 2005 Author Share Posted April 14, 2005 ako vseki kaje "men kvo me interesyva az niama da glasyvam" kvo shte stane? Разбирам, че въпроса ти е реторичен, ама все пак какво ще стане ако гласуват само 10% от избирателите Link to comment Share on other sites More sharing options...
andod Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Az sam za Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Сори, не прочетох внимателно (случва ми се и на мене понякога, признавам си!) Взимам си думите назад. Но е добре наистина да се стараем да пишем без грешки !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fluffy Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 ZA glasuvaneto!!!Ina4e taq durjavica savsem 6te otide na kino... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kolev83 Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Nikakav smisal da glasuvame!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 " Kolev83 - Nikakav smisal da glasuvame!!! " А кое има смисъл за тебе бе,батка !?????????? Да напълниш червото, да топнеш чушката, да се мушнеш в новите дънки Хуго Бос и да си туриш на главата новия модел гел ли? Маа му стара, до кога ще се държите като зеленцчуци!!!!????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted April 14, 2005 Author Share Posted April 14, 2005 @cheese Пич, разбрахме ти вече мнението по въпроса и че не може да има други мнения. Доста демократично, не смяташ ли? Аре стига толкоз Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Ако имаше начин негласуващите да се заличат от избирателните списъци - моля, нека правят каквото искат. Обаче такъв начин няма и тяхното негласуване се отразява и на мене! Което, смятам, ми дава право да им се сърдя, не мислиш ли? P.S. Дано поне "недоволните" се сетят да идат и пуснат празна бюлетина, тогава гласът ще е просто недействителен и няма да може да се бъде откраднат. Но се съмнявам, че някой ще си даде този зор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 @cheese Пич, разбрахме ти вече мнението по въпроса и че не може да има други мнения. Доста демократично, не смяташ ли? Аре стига толкоз <{POST_SNAPBACK}> Дръж по-коректен тон... Хем новобранец, хем ти беше казано за search бутона още в началото. Имаше такава тема. @cheese , такива мнения от рода на "мразя всичко" какво им обръщаш внимание. В Смърфовете имаше един такъв герой - казваше се Grouchy. Много забавен и поучителен персонаж. Link to comment Share on other sites More sharing options...
7Eleven Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Има смисъл разбира се, но трябва и е по-добре да се гласува за личности /Мажоритарет вот-нещо което в БГ.липсва/ ,а за така наредени партийти листи наистина много хора нежелаят да гласуват Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted April 14, 2005 Author Share Posted April 14, 2005 @cheese Щом толкова ти пречат, що не се махнеш от "На гъза на географията, уви ..." и отидеш на някое по-цивилизовано място. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Това пък какво беше!????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Естествено, само НДСВ Link to comment Share on other sites More sharing options...
capone Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Има смисъл разбира се, но трябва и е по-добре да се гласува за личности /Мажоритарет вот-нещо което в БГ.липсва/ ,а за така наредени партийти листи наистина много хора нежелаят да гласуват <{POST_SNAPBACK}> Ми нали гласуваха за личността на Симеон Сакскобургготски,и кво..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Оставете личностите и партиите, тук става дума за гласуването въобще. Нека не почваме да се агитираме един другиго кой за кого да гласува. Ще се изподжафкаме здраво, а от това файда няма. Между другото никъде не видях какво точно е мнението на "родителя" на тая тема. Не знам за другите форумци, но мен лично ме гложди любопитство какво е то. Макар че май се досещам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 За да искаш трябва да дадеш. Даването на един глас по никакъв начин не ви ощетява. Даже напротив, дава ви правото да изисквате. Иначе нямате никакво право да казвате каквото и да било. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted April 14, 2005 Author Share Posted April 14, 2005 Айде бе! Ще говоря каквото си искам! Между другото не съм гласувал на нито едни избори и се гордея с това! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Тръгнали една група хора с една каруца. По пътя едното колело се счупило. Слезли те и взели да умуват какво да правят. Единият казал да купят ново. Шопът от компанията казал "Аа, не става!". Като го питали как според него трябва да се оправи каруцата, отговорил "Я не знам как е, ама не е така". Друг предложил да поправят старото . Шопът пак "Я не знам как е , ама не е така" ... Ей това май ще е мнението на Бай Фридрих - Я НЕ ЗНАМ КАК Е, АМА НЕ Е ТАКА. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted April 14, 2005 Author Share Posted April 14, 2005 Според мен темата се изроди в дребнаво заяждане. Аз съм дотук. Ще ви гледам сеира на изборите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Това, дето гласа ти ако не гласуваш се "преразпределял" е пълна глупост. Няма никакво значение дали си гласувал с невалиден вот, или не си гласувал въобще. Така или иначе гласа ти не влияе на останалите. Проблема е другаде. Защо мислите бившия агент на ДС, рязания фес Доган влияе толкова много на политиката. Ами много просто! Отиват да гласуват примерно 200 000 мангала. Пардон, роми, да не ме обвини някой в дискриминация. Та гласуват си те значи, ама на 95%. Ясно е, че те нямат никаква представа защо гласуват, ясно е, че има нулева политическа култура, но щом няма избирателен ценз, значи, Манго, боса на "цвйетнуту митали", има право да определя бъдещето на страната ни толкова, колкото и Академик в ПУ, например. Та така - 95% от 200 000 = 190 000 вота. Българите, които все се сърдят на някой и ту гласуват за да накажат предишните управници, ту пък въобще не гласуват, наказвайки СЕБЕ СИ, без да го осъзнават, гласуват на 30%. И какво става??? Отиват да гласуват 650 000 българи ама гласуват на 30% и какво се получава??? С помощта на една елка лесно се вижда че вотовете са 195 000. Проста аритметика. А тези, дето не гласуват трябва да знаят едно!!! Щом не са отишли да дадат вота си, НЯМАТ ПРАВО после да мрънкат. На последните избори за местна власт правих Exit Poll и ми направи впечатление нещо много тъжно. Идват всякакви баби, дето едва кретат и даже не знаят за кого са гласували?!?! А младите идват, и като видят каква опашка има направо си тръгват. Разберете, драги мои, че последиците от дадена политика се изявяват след поне 10-15 години. Така че отивайки да гласувате, гласувате за СОБСТВЕНОТО си бъдеще. Всеки сам да си прави изводите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Да се надяваме, че тия, дето не ги кефи ДЕМО(НО)РАЦИЯТА са малко. Щото алтернативата не е хич добра. Фридрих , добре правиш, като си до тук ! Гледай си сеира. Само да не излезнеш пак недоволен след изборите и да се размрънкаш, ти и подобните на тебе. Щом сте си избрали ролята на кибици, имайте предивд, че КИБИЦИТЕ МЪЛЧАТ!!!! P.S. AssassiN, не говоря за прразпределяне по системата Д'Онт !!! Говоря за елементарна фалшификация! Просто на по-миналите избори, ако си спомняш, излезе наяве фактът ,че доста хора са гласували, без въобще да се мярнат до избирателнисете секции. Някой в края на изборния ден, след като е видял ,че те няма да дойдат, Е ПУСНАЛ ПЛИКЧЕ ВМЕСТО ТЯХ !!!!!!! Не е проблем да купиш или уплашиш една секционна комисия! Така че има разлика! Едното е просто невалидна бюлетина. Гласът ти е даден, няма те вече в списъка, просто не си гласувал за никого. Врътките стават точно по секциите, не в ЦИК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Предлагам да пуснем предварителна анкета и да видим, коя партия ще води сре потребителите на форума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.