Rafaello Posted April 12, 2005 Share Posted April 12, 2005 Денска си взех NEC 3520A DVD-RW и най-големия парадокс е, че DVD-та Princo DVD-R 1-4x, не може да ги записва на 2х а само на 4х. Като се пробвам на 2х диска изгаря и ми дава грешка "No Seek Complete" (става въпрос за Nero). Някой имал ли е подобен проблем и дали е от самите DVD-та или е от записвачката? Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted April 12, 2005 Share Posted April 12, 2005 Аз имам NEC DVD_RW ND-2500A.И преди един месец се опитах да запи6а HL2 с Alcohol 120% и не стана.Тогава си свалих ROXIO наи-новата версия.Тва е програма за записване.По4ти за вси4ко става.И тогава пробвах нея и стана.Така 4е пробваи ниаква друга програма,но не ти гарантирам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted April 12, 2005 Share Posted April 12, 2005 какво записваш е въпроса?? аз като си купих мойта и в началото си "направих" няколко филма на ДВД така encoding with Nero Vision Express и направо да записва на ДВД-то и ми изгоряха 3-4 диска Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted April 12, 2005 Author Share Posted April 12, 2005 какво записваш е въпроса?? аз като си купих мойта и в началото си "направих" няколко филма на ДВД така encoding with Nero Vision Express и направо да записва на ДВД-то и ми изгоряха 3-4 диска <{POST_SNAPBACK}> Записвам нормални дата дискове, но на 2х изгарят а на 4х не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 пробвай тогава с нещо по свястно не с PRINCO и ако пак го има този проблем се обърни към този от който си е купувал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 /offtopic Аз имам NEC DVD_RW ND-2500A.И преди един месец се опитах да запи6а HL2 с Alcohol 120% и не стана.Тогава си свалих ROXIO наи-новата версия.Тва е програма за записване.По4ти за вси4ко става.И тогава пробвах нея и стана.Така 4е пробваи ниаква друга програма,но не ти гарантирам. <{POST_SNAPBACK}> и аз бях фен на roxio - ползвах я около 3-4(5) години, докъто един ден не изгорих 5 диска (verbatim от ония дето трябва да ги гледаш под ъгъл за да видиш надписа )в опита си ги направя music cd. след тва пробвах с неро (отма ги записа). от тогава roxio не съм ползвал и never more ша ползвам. /offtopic пробвай тогава с нещо по свястно не с PRINCO и ако пак го има този проблем се обърни към този от който си е купувал бе като пишеш повече дискове, малко трудно ша насмогнеш откъм цифри. аз поне доколкото знам PRINCO са едни от добрите евтини DVD-та на кантар с e-creation май бяха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Денска си взех NEC 3520A DVD-RW и най-големия парадокс е, че DVD-та Princo DVD-R 1-4x, не може да ги записва на 2х а само на 4х. Като се пробвам на 2х диска изгаря и ми дава грешка "No Seek Complete" (става въпрос за Nero). Някой имал ли е подобен проблем и дали е от самите DVD-та или е от записвачката? <{POST_SNAPBACK}> Пробвай да обновиш фирмуеъра на писачката и използвай по-нова (най-новата) версия на Nero. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Пробвай със едно от Sony/Samsung/TDK/Verbatim и виж как е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheltem Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Problema e , 4e v momenta v Plovdiv niama originalno Princo Originalnoto Princo se pishe na kakvato skorost iskash - tova bledo podobie koeto e po 0.48lv. ne stiga 4e ne se pishe kato horata ami i sled 3-4 meseca spira da se 4ete. Az po princip pisha samo na Princo, no v momenta sa falshivi - zatova spriah izbora si na "universal", koito to4no s tazi pisa4ka sa prosto perfektni za sajaleni e sa po 0.65lv. I 4akam da dokarat originalno Princo za da prodalja s nego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted April 13, 2005 Author Share Posted April 13, 2005 бе като пишеш повече дискове, малко трудно ша насмогнеш откъм цифри. аз поне доколкото знам PRINCO са едни от добрите евтини DVD-та на кантар с e-creation май бяха <{POST_SNAPBACK}> Точно така! и аз така знам! За това си награбих една купчина от тях с намерението да сваля половината Warez на Vizio Пробвай да обновиш фирмуеъра на писачката и използвай по-нова (най-новата) версия на Nero. <{POST_SNAPBACK}> И на мене това ми беше първата идея. С най новата версия съм на Неро, а Фирмуеара е също най-новия официален. Записвачката е произведена Март! Има някакви неофициални излязли ма не ми се рискува с тях. Пробвай със едно от Sony/Samsung/TDK/Verbatim и виж как е. <{POST_SNAPBACK}> Да. Ще пробвам. И дано стане, че ще полудея ако трябва да окачвам и някой СОНИ на стената Като се наканя да отида до ДИОНЕЛ и да си купя маркови дискове, ще пиша кво е станало. Добре че ги върти поне на 4х По-лошия вариант беше да записва само на 2х Problema e , 4e v momenta v Plovdiv niama originalno Princo Originalnoto Princo se pishe na kakvato skorost iskash - tova bledo podobie koeto e po 0.48lv. ne stiga 4e ne se pishe kato horata ami i sled 3-4 meseca spira da se 4ete. Az po princip pisha samo na Princo, no v momenta sa falshivi - zatova spriah izbora si na "universal", koito to4no s tazi pisa4ka sa prosto perfektni za sajaleni e sa po 0.65lv. I 4akam da dokarat originalno Princo za da prodalja s nego <{POST_SNAPBACK}> Малииииии! Не ми се мисли ко спрат да ми се четата ДВД-тата!!! КАк разбираш, че е оригинално Принкото ? Аз си ги взех от ТУК. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 КАк разбираш, че е оригинално Принкото ? Аз си ги взех от ТУК. <{POST_SNAPBACK}> Оригиналните имат номера и като ги тръкнеш с нокът по трудно се жулят А в ДИОНЕЛ "има и оригинални дискове" PRINCO -то в METRO си е PRINCO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted April 14, 2005 Author Share Posted April 14, 2005 Оригиналните имат номера и като ги тръкнеш с нокът по трудно се жулят А в ДИОНЕЛ "има и оригинални дискове" PRINCO -то в METRO си е PRINCO <{POST_SNAPBACK}> Значи една колежка си взема все от Метро Princo DVD-та същите като тези които аз си взех от Диноел. Разгледах ги абсолютно подробно и разлика няма нито в дисковете нито в опаковката! Естествено само серийните номера са различни на самите дискове. Т.е. Еднакви са навсякъде! Фалшиви ли са или не Между другото сега се каня да ида до Диноел и да си взема едно шпинделче Траксдата ДВД-та. Някой да е имал проблеми с тях? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demandred Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Аз имам същата записвачка и до преди няколко дни записвах със същите дискове, и на мен не ми даваше да записвам на 2x, и си записвах на 4x, засега са ОК. С други дискове, които съм пробвал(Universal) може да записва на всякакви скорости bez 1x, дори на 12x, имайки предвид, че на диска пише, че максималната е 8x. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted April 14, 2005 Author Share Posted April 14, 2005 Аз имам същата записвачка и до преди няколко дни записвах със същите дискове, и на мен не ми даваше да записвам на 2x, и си записвах на 4x, засега са ОК. С други дискове, които съм пробвал(Universal) може да записва на всякакви скорости bez 1x, дори на 12x, имайки предвид, че на диска пише, че максималната е 8x. <{POST_SNAPBACK}> МНОГО МНОГО, ти благодаря! Е това мнение търсех! Имаш едно черпане от мене, а аз сега ще отида и ще награбя Universal! Между другото от колко време имаш тази записвачка? Доволен ли си? Правила ли ти е някакви проблеми? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demandred Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 От 10-ина дни. Засега работи перфектно. БТВ, сега забелязах, че не е 2x, a 2,4x според Нерото една от скоростите, на които може да се записва Universal диска, ако това има някакво значение. И аз сега се чудя какви празни DVD-та да използвам и откъде да ги купувам най-изгодно, някакви съвети и препоръки? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BelfordRoxo Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 kakvo predstavlqva фирмуеъра??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted April 14, 2005 Author Share Posted April 14, 2005 kakvo predstavlqva фирмуеъра??? <{POST_SNAPBACK}> Grubo kazano - BIOS-a na zapisvachkata Link to comment Share on other sites More sharing options...
BelfordRoxo Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 Zapisva4kata mi e ve4e na 1,5 godini, (Vendor ID : TOSHIBA Product ID : DVD-ROM SD-R6112 Firmware Version : 1031) Kak da go updatena tozi firmware??? Ina4e si raboti super Kakvo zna4i MTBF 125,000 power on hours??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted April 14, 2005 Share Posted April 14, 2005 http://whatis.techtarget.com/definition/0,...i212607,00.html http://www.americal.com/pg/dvd-burner-compat.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubo1972 Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 За TRAXDATA, записал съм 4-5 от Хоуп, -R, нямах проблем. Последно си взех пак -R, обаче от Диноел, изгоряха 2 от 4....не знам що така става... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Тая записвачка записва ли двуслойни ДВД-та Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demandred Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 Да, записва двуслойни. Не съм пробвал засега да записвам такива обаче. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted April 15, 2005 Share Posted April 15, 2005 и аз си имам записвачката от скоро но за около 50 диска са ми изгоряли в началото 2 и то защото още незнаех как се записва точно дисковете които ползвам са PRIMEDISC DVD-R 4x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted April 15, 2005 Author Share Posted April 15, 2005 дисковете които ползвам са PRIMEDISC DVD-R 4x <{POST_SNAPBACK}> Ot kade gi kupuvash i na kakva cena ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.