Jump to content
BulForum.com

Въпрос относно NEC 3520A DVD-RW

Recommended Posts

Денска си взех NEC 3520A DVD-RW и най-големия парадокс е, че DVD-та Princo DVD-R 1-4x, не може да ги записва на 2х а само на 4х. Като се пробвам на 2х диска изгаря и ми дава грешка "No Seek Complete" (става въпрос за Nero). Някой имал ли е подобен проблем и дали е от самите DVD-та или е от записвачката?

Аз имам NEC DVD_RW ND-2500A.И преди един месец се опитах да запи6а HL2 с Alcohol 120% и не стана.Тогава си свалих ROXIO наи-новата версия.Тва е програма за записване.По4ти за вси4ко става.И тогава пробвах нея и стана.Така 4е пробваи ниаква друга програма,но не ти гарантирам.

какво записваш е въпроса??

аз като си купих мойта и в началото си "направих" няколко филма на ДВД така

encoding with Nero Vision Express и направо да записва на ДВД-то и ми изгоряха 3-4 диска ;)

какво записваш е въпроса??

аз като си купих мойта и в началото си "направих" няколко филма на ДВД така

encoding with Nero Vision Express и направо да записва на ДВД-то и ми изгоряха 3-4 диска ;)

Записвам нормални дата дискове, но на 2х изгарят а на 4х не.

/offtopic

Аз имам NEC DVD_RW ND-2500A.И преди един месец се опитах да запи6а HL2 с Alcohol 120% и не стана.Тогава си свалих ROXIO наи-новата версия.Тва е програма за записване.По4ти за вси4ко става.И  тогава пробвах нея и стана.Така 4е пробваи ниаква друга програма,но не ти гарантирам.

и аз бях фен на roxio - ползвах я около 3-4(5) години, докъто един ден не изгорих 5 диска (verbatim от ония дето трябва да ги гледаш под ъгъл за да видиш надписа ;) )в опита си ги направя music cd. след тва пробвах с неро (отма ги записа). от тогава roxio не съм ползвал и never more ша ползвам.

/offtopic

пробвай тогава с нещо по свястно не с  PRINCO 

и ако пак го има този проблем се обърни към този от който си е купувал

бе като пишеш повече дискове, малко трудно ша насмогнеш откъм цифри. аз поне доколкото знам PRINCO са едни от добрите евтини :excl: DVD-та на кантар с e-creation май бяха

Денска си взех NEC 3520A DVD-RW и най-големия парадокс е, че DVD-та Princo DVD-R 1-4x, не може да ги записва на 2х а само на 4х. Като се пробвам на 2х диска изгаря и ми дава грешка "No Seek Complete" (става въпрос за Nero). Някой имал ли е подобен проблем и дали е от самите DVD-та или е от записвачката?

Пробвай да обновиш фирмуеъра на писачката и използвай по-нова (най-новата) версия на Nero.

Problema e , 4e v momenta v Plovdiv niama originalno Princo :)

Originalnoto Princo se pishe na kakvato skorost iskash - tova bledo podobie koeto e po 0.48lv. ne stiga 4e ne se pishe kato horata ami i sled 3-4 meseca spira da se 4ete. Az po princip pisha samo na Princo, no v momenta sa falshivi - zatova spriah izbora si na "universal", koito to4no s tazi pisa4ka sa prosto perfektni :)

za sajaleni e sa po 0.65lv. :)

I 4akam da dokarat originalno Princo za da prodalja s nego :)

бе като пишеш повече дискове, малко трудно ша насмогнеш откъм цифри. аз поне доколкото знам PRINCO са едни от добрите евтини  :excl:  DVD-та на кантар с e-creation май бяха

Точно така! и аз така знам! За това си награбих една купчина от тях с намерението да сваля половината Warez на Vizio :bgrin: :bgrin:

Пробвай да обновиш фирмуеъра на писачката и използвай по-нова (най-новата) версия на Nero.

И на мене това ми беше първата идея. С най новата версия съм на Неро, а Фирмуеара е също най-новия официален. Записвачката е произведена Март! Има някакви неофициални излязли ма не ми се рискува с тях.

Пробвай със едно от  Sony/Samsung/TDK/Verbatim и виж как е.

Да. Ще пробвам. И дано стане, че ще полудея ако трябва да окачвам и някой СОНИ на стената :) Като се наканя да отида до ДИОНЕЛ и да си купя маркови дискове, ще пиша кво е станало. Добре че ги върти поне на 4х :bgrin: По-лошия вариант беше да записва само на 2х

Problema e , 4e v momenta v Plovdiv niama originalno Princo :)

Originalnoto Princo se pishe na kakvato skorost iskash - tova bledo podobie koeto e po 0.48lv. ne stiga 4e ne se pishe kato horata ami i sled 3-4 meseca spira da se 4ete. Az po princip pisha samo na Princo, no v momenta sa falshivi - zatova spriah izbora si na "universal", koito to4no s tazi pisa4ka sa prosto perfektni :)

za sajaleni e sa po 0.65lv. :)

I 4akam da dokarat originalno Princo za da prodalja s nego :)

Малииииии! Не ми се мисли ко спрат да ми се четата ДВД-тата!!! КАк разбираш, че е оригинално Принкото ? Аз си ги взех от ТУК.

КАк разбираш, че е оригинално Принкото ? Аз си ги взех от ТУК.

Оригиналните имат номера и като ги тръкнеш с нокът по трудно се жулят

А в ДИОНЕЛ "има и оригинални дискове"

PRINCO -то в METRO си е PRINCO

Оригиналните имат номера и като ги тръкнеш с нокът по трудно се жулят

А в ДИОНЕЛ "има и оригинални дискове"

PRINCO -то в METRO си е PRINCO

Значи една колежка си взема все от Метро Princo DVD-та същите като тези които аз си взех от Диноел. Разгледах ги абсолютно подробно и разлика няма нито в дисковете нито в опаковката! Естествено само серийните номера са различни на самите дискове. Т.е. Еднакви са навсякъде! Фалшиви ли са или не :) Между другото сега се каня да ида до Диноел и да си взема едно шпинделче Траксдата ДВД-та. Някой да е имал проблеми с тях?

Аз имам същата записвачка и до преди няколко дни записвах със същите дискове, и на мен не ми даваше да записвам на 2x, и си записвах на 4x, засега са ОК. С други дискове, които съм пробвал(Universal) може да записва на всякакви скорости bez 1x, дори на 12x, имайки предвид, че на диска пише, че максималната е 8x. ;)

Аз имам същата записвачка и до преди няколко дни записвах със същите дискове, и на мен не ми даваше да записвам на 2x, и си записвах на 4x, засега са ОК.  С други дискове, които съм пробвал(Universal) може да записва на всякакви скорости bez 1x, дори на 12x, имайки предвид, че на диска пише, че максималната е 8x. ;)

МНОГО МНОГО, ти благодаря! Е това мнение търсех! Имаш едно черпане от мене, а аз сега ще отида и ще награбя Universal! :) Между другото от колко време имаш тази записвачка? Доволен ли си? Правила ли ти е някакви проблеми?

От 10-ина дни. Засега работи перфектно.

БТВ, сега забелязах, че не е 2x, a 2,4x според Нерото една от скоростите, на които може да се записва Universal диска, ако това има някакво значение.

И аз сега се чудя какви празни DVD-та да използвам и откъде да ги купувам най-изгодно, някакви съвети и препоръки?

Zapisva4kata mi e ve4e na 1,5 godini,

(Vendor ID : TOSHIBA

Product ID : DVD-ROM SD-R6112

Firmware Version : 1031)

Kak da go updatena tozi firmware???

Ina4e si raboti super

Kakvo zna4i MTBF 125,000 power on hours???

За TRAXDATA, записал съм 4-5 от Хоуп, -R, нямах проблем. Последно си взех пак -R, обаче от Диноел, изгоряха 2 от 4....не знам що така става...

и аз си имам записвачката от скоро

но за около 50 диска са ми изгоряли в началото 2 и то защото още незнаех как се записва точно ;)

дисковете които ползвам са PRIMEDISC DVD-R 4x

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...