Jump to content
BulForum.com

От Линукс към Уиндоус

peachlover

Recommended Posts

аналогично на темата в Линукс частта на форума реших че някой ако има проблем с Уиндоуса след дълъг труд положен над някое дистро може да сподели...

Темата е по-скоро комична ..казвам го за хората без чуство за хумор :)

На мен например ми е много сложно да копирам текст под Уиндоус .. то веднъж маркирай пък после ctrl-c ( недай си боже десен бутон и copy) пък после ctrl-v (...и paste) ... друго си е само да маркираш текст и после да натиснеш двата бутона на мишката за да сложиш текста на нужното място...

Друг проблем ми е и комбинацията Alt-F4 .. тя честно казано ми е проблем и под линукс с КДЕ ... понеже аз използвам fluxbox а там с комбинацията от Alt бутона и

F1-4 се сменя workspace-a . Та доста джамове са си отишли безвреме заради машиналната грешка в стил къде ми е Мозилата ( обикновено си я държа на worspace N4 )

Чакам мнения :)

За миг си помислих че това е преминаване от Уиндоус към Линукс което е нормално малко се пообърках, но нищо.

Ти си уникален случай за първи път виждам човек който му е трудно да премине от Линукс към Уиндоус. Това може и прецедент да е незнам :) . Радвам се че има такива като теб :punk . Незнам дали някой ще ти отговори иначе откровено темата е за боклука. Уиндоуса е (много) прост.

На мен ми липсват многото уоркспейси от Лин-а на Уин-а...Ау ужас кат се насъберат 20 прозореца и не мога да запомна кой кой е....ужас :bgrin: Има и куп други работи, които са ми по-удобни в Лин-а. Ама ме е яд че трябва да емулирам Фотошоп и някой други хубави програми за Уиндоус...Абе нз аз и двете ОС-и си ги ползвам. И 2-те си ги харесвам...

Хич не е прост! :)

Най-големи проблеми според мен е в текстовите файлове.

Под линукс имаме \n

Под Windows имаме \r\n

Е това пък много сложно :) е Уина има някои по-специфични работи и много екстри през които преминават вируси :devil Имах предвид с работа като цяло аз влючвам и в това помощ и от интернет. Уина е да цъкаш(щракаш, кликаш) с мишката по екрана докато Линукс има и команден ред който понякога задължително трябва да знаеш ако не го знаеш си има една хубава команда "man" разбира се :punk и т.н иначе няма да се оправиш.

На мен ми е най-трудно да кажа на системата кое да пуска и кое не.....то не са самостартиращи се шитни, то не са туулбарове, то не е чудо....

Също така ми е невороятно трудно да разбера какво пречи на дадена програма и защо крашва или не тръгва....друго си е да погледнеш логовете на Линукс вместо да гадаеш пред син екран :angry:

msconfig.exe

services.msc

gpedit.msc

които не могат да претендират за изчерпателност...

с Линукс контрола който можеш да упражняваш на машината си е огромен (пълен)

докато при Уин-а .. всичко може да бъде скрито

Ама нали говорим за съвети към преминаващите :P

Никой не говори за изчерпателност! :)

а забравихме regedit.exe!

:) Напълно съм съгласен

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...