peachlover Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 аналогично на темата в Линукс частта на форума реших че някой ако има проблем с Уиндоуса след дълъг труд положен над някое дистро може да сподели... Темата е по-скоро комична ..казвам го за хората без чуство за хумор На мен например ми е много сложно да копирам текст под Уиндоус .. то веднъж маркирай пък после ctrl-c ( недай си боже десен бутон и copy) пък после ctrl-v (...и paste) ... друго си е само да маркираш текст и после да натиснеш двата бутона на мишката за да сложиш текста на нужното място... Друг проблем ми е и комбинацията Alt-F4 .. тя честно казано ми е проблем и под линукс с КДЕ ... понеже аз използвам fluxbox а там с комбинацията от Alt бутона и F1-4 се сменя workspace-a . Та доста джамове са си отишли безвреме заради машиналната грешка в стил къде ми е Мозилата ( обикновено си я държа на worspace N4 ) Чакам мнения Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 За миг си помислих че това е преминаване от Уиндоус към Линукс което е нормално малко се пообърках, но нищо. Ти си уникален случай за първи път виждам човек който му е трудно да премине от Линукс към Уиндоус. Това може и прецедент да е незнам . Радвам се че има такива като теб . Незнам дали някой ще ти отговори иначе откровено темата е за боклука. Уиндоуса е (много) прост. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiLvEr40 Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 На мен ми липсват многото уоркспейси от Лин-а на Уин-а...Ау ужас кат се насъберат 20 прозореца и не мога да запомна кой кой е....ужас Има и куп други работи, които са ми по-удобни в Лин-а. Ама ме е яд че трябва да емулирам Фотошоп и някой други хубави програми за Уиндоус...Абе нз аз и двете ОС-и си ги ползвам. И 2-те си ги харесвам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 Хич не е прост! Най-големи проблеми според мен е в текстовите файлове. Под линукс имаме \n Под Windows имаме \r\n <{POST_SNAPBACK}> Е това пък много сложно е Уина има някои по-специфични работи и много екстри през които преминават вируси Имах предвид с работа като цяло аз влючвам и в това помощ и от интернет. Уина е да цъкаш(щракаш, кликаш) с мишката по екрана докато Линукс има и команден ред който понякога задължително трябва да знаеш ако не го знаеш си има една хубава команда "man" разбира се и т.н иначе няма да се оправиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 На мен ми е най-трудно да кажа на системата кое да пуска и кое не.....то не са самостартиращи се шитни, то не са туулбарове, то не е чудо.... Също така ми е невороятно трудно да разбера какво пречи на дадена програма и защо крашва или не тръгва....друго си е да погледнеш логовете на Линукс вместо да гадаеш пред син екран Link to comment Share on other sites More sharing options...
peachlover Posted April 11, 2005 Author Share Posted April 11, 2005 msconfig.exeservices.msc gpedit.msc <{POST_SNAPBACK}> които не могат да претендират за изчерпателност... с Линукс контрола който можеш да упражняваш на машината си е огромен (пълен) докато при Уин-а .. всичко може да бъде скрито Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Ама нали говорим за съвети към преминаващите Никой не говори за изчерпателност! а забравихме regedit.exe! <{POST_SNAPBACK}> Напълно съм съгласен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.