Harbachek Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 Imam 2 kompa 1 nastolen i edin laptop koito e Compaq LTE 5100 i nqma CD iskam da go svarja kam nastolniq komp s Paralel kabel i da gi otkriq s NC ako moje da mi kajete stapkite ili da mi dadete druga ideq Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 Пускаш NC на двата компютъра, след това и на двата натискаш F9 за да се качиш в менюто, натискаш R за да се отвори менюто за десния панел, натискаш K за Link. Избираш съответния паралелен порт за всеки компютър, след това за PC-то избираш Master а за лаптопа Slave. Може и обратно, стига да не сложиш и двата на едно и също. След това натискаш Link бутона първо на Slave компютъра, след това на Master-а, като гледаш да не се забавиш много. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted April 10, 2005 Author Share Posted April 10, 2005 ami napravih go oba4e kato pusna glavniq na master i drugiq na slave i kato dam connect 4akam malko i toq deto e na master zabiva pak toq deto e na slave si ostava taka i pi6e no connection found Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 Зарежи го тоя NC с неговите бъгави възможности. Става за файл мениджмънт (на машини с малки дискове, на големи лъже в размерите, но не по своя вина). Използвай LL3.exe/LL5.exe ако искаш да е под ДОС. Това е LapLink, програма, специално за целта. Ако ги нямаш (ll5 е подобрена и графична текстова версия), ще ги кача като има място. Освен това паралелния кабел трябва да е специален за паралелен трансфер, нали знаеш. Ето линк: http://www.warez.ru:8080/FTP/Win_Appz/LapLink.for.DOS/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicko Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 опитай се да натиснеш connect едновременно на двата или пък експериментирай - първо на единия, после на другия като сменяш реда използвал съм NC десетки пъти с тази цел и знам че е малко трудно да му хванеш цаката, но после няма проблеми пробвай и LapLink, или пък ако има windows и на двата компютъра - нямаше ли Direct Cable Connection в windows-a ? какво се опитваш да постигнеш в края на краищата ? предполагам лаптопа няма USB или LAN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted April 10, 2005 Author Share Posted April 10, 2005 ami laptopa i kompiutara sa svarzani s Paralel i s drugo ne moje 6toto nqmam lanka i iskam ot ediniq da prehvarlq na drugiq 4rez paralel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted April 10, 2005 Author Share Posted April 10, 2005 nee ne me razbirate na men mi varve6e i ne6to se precaka norton commander i sq probvah reinstalnah go i na dvete ma6ini i pak zabiva ne e ot kabela moga li druga programka da izpolzvam za6toto LL5/LL3 sa za COM1 P.S. Tarsq si PCMCI lanka za po starite modeli laptop Compaq LTE 5100 mislq 16 bita g/d kolko 6te mi izlezne da si vzema Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 ... moga li druga programka da izpolzvam za6toto LL5/LL3 sa za COM1.. Я пак?! LapLink е основно за паралелен трансфер (грубо казано), можем да приемем, че поддръжката на сериен такъв е екстра . Това го приеми като шеговита подсказка. Виж опциите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted April 11, 2005 Author Share Posted April 11, 2005 Ami ne e to4no taka 6toto kato si q drapnah i pi6e neter parameters for COM1 i kvoto i da se napi6e izliza ot LL5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 Ami ne e to4no taka 6toto kato si q drapnah i pi6e neter parameters for COM1 i kvoto i da se napi6e izliza ot LL5 <{POST_SNAPBACK}> Ами специално за тебе току що заредих ДОС и я пробвах. Работи си. Първоначално се стартира в гаден чернобял 'скин', но от менюто лесно се превключва в красив интерфейс. Показва си списъка с файловете, от меню Options - Port/Modem Setup... си настройваш паралелния порт, там битове митове, еднакви да са на двата компа, и понеже е избрано Polled, като вържеш кабела, би трябвало само да го открие. Т.е. явно при теб нещо не е наред, или в БИОС не е настроено нещо, или ти е изгорял порта, но определено при старт не ме пита нищо за КОМ1, в началото пита само да въведещ някакво име за компа си, това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted April 11, 2005 Author Share Posted April 11, 2005 A moje bi problema mi e v windowsa 6toto kato go pusnah pod dos shell LL5 i tragna vavedoh ime i pi6e loading i do tam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 A moje bi problema mi e v windowsa 6toto kato go pusnah pod dos shell LL5 i tragna vavedoh ime i pi6e loading i do tam Ами това е, LL5 е трябвало под чист ДОС да я пуснеш. Зареждаш примерно от дискета с Win98 и после ll5.exe. А под Уиндоус си има и ЛапЛинк за Уиндоус. Май дори в вареза има една такава версия. А Уиндоус си има и Direct Cable Connection, XP. Но явно нещо порта ти е сдал багажа, щом и изведнъж е спряло. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harbachek Posted April 11, 2005 Author Share Posted April 11, 2005 Naglasih si go blagodarq i molq temata da bade zatvorena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.