Jump to content
BulForum.com

Help za Norton Commander

Recommended Posts

Пускаш NC на двата компютъра, след това и на двата натискаш F9 за да се качиш в менюто, натискаш R за да се отвори менюто за десния панел, натискаш K за Link.

Избираш съответния паралелен порт за всеки компютър, след това за PC-то избираш Master а за лаптопа Slave. Може и обратно, стига да не сложиш и двата на едно и също.

След това натискаш Link бутона първо на Slave компютъра, след това на Master-а, като гледаш да не се забавиш много.

Зарежи го тоя NC с неговите бъгави възможности. Става за файл мениджмънт (на машини с малки дискове, на големи лъже в размерите, но не по своя вина).

Използвай LL3.exe/LL5.exe ако искаш да е под ДОС. Това е LapLink, програма, специално за целта. Ако ги нямаш (ll5 е подобрена и графична текстова версия), ще ги кача като има място.

Освен това паралелния кабел трябва да е специален за паралелен трансфер, нали знаеш.

Ето линк:

http://www.warez.ru:8080/FTP/Win_Appz/LapLink.for.DOS/

опитай се да натиснеш connect едновременно на двата или пък експериментирай - първо на единия, после на другия като сменяш реда

използвал съм NC десетки пъти с тази цел и знам че е малко трудно да му хванеш цаката, но после няма проблеми

пробвай и LapLink, или пък ако има windows и на двата компютъра - нямаше ли Direct Cable Connection в windows-a ?

какво се опитваш да постигнеш в края на краищата ?

предполагам лаптопа няма USB или LAN

nee ne me razbirate na men mi varve6e i ne6to se precaka norton commander i sq probvah reinstalnah go i na dvete ma6ini i pak zabiva ne e ot kabela

moga li druga programka da izpolzvam za6toto LL5/LL3 sa za COM1

P.S. Tarsq si PCMCI lanka za po starite modeli laptop Compaq LTE 5100 mislq 16 bita g/d kolko 6te mi izlezne da si vzema :confused

... moga li druga programka da izpolzvam za6toto LL5/LL3 sa za COM1..

Я пак?!

LapLink е основно за паралелен трансфер (грубо казано), можем да приемем, че поддръжката на сериен такъв е екстра :P .

Това го приеми като шеговита подсказка.

Виж опциите.

Ami ne e to4no taka 6toto kato si q drapnah i pi6e neter parameters for COM1 i kvoto i da se napi6e izliza ot LL5

Ами специално за тебе току що заредих ДОС и я пробвах. Работи си. Първоначално се стартира в гаден чернобял 'скин', но от менюто лесно се превключва в красив интерфейс.

Показва си списъка с файловете, от меню Options - Port/Modem Setup... си настройваш паралелния порт, там битове митове, еднакви да са на двата компа, и понеже е избрано Polled, като вържеш кабела, би трябвало само да го открие.

Т.е. явно при теб нещо не е наред, или в БИОС не е настроено нещо, или ти е изгорял порта, но определено при старт не ме пита нищо за КОМ1, в началото пита само да въведещ някакво име за компа си, това е.

A moje bi problema mi e v windowsa 6toto kato go pusnah pod dos shell LL5 i tragna vavedoh ime i pi6e loading i do tam

Ами това е, LL5 е трябвало под чист ДОС да я пуснеш. Зареждаш примерно от дискета с Win98 и после ll5.exe. А под Уиндоус си има и ЛапЛинк за Уиндоус. Май дори в вареза има една такава версия.

А Уиндоус си има и Direct Cable Connection, XP. Но явно нещо порта ти е сдал багажа, щом и изведнъж е спряло.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...