Jump to content
BulForum.com

Как да подкарам AGP 4x на VIA VT82C694X

Recommended Posts

Здравейте!

От няколко дни се боря с една стара машинка (IBM PC300GL, модел 6563-VHG), на която ъпгрейднах видеото с Radeon 7000.

Оказа се, че няма особена разлика със старата карта (ATI Rage 128) по отношение на работата.

Потърсих описание на чипсета, за да проверя дали изобщо поддържа AGP 4x, и попаднах на следното:http://www.zen26266.zen.co.uk/PC133-Pro133A-page1.htm, което го потвърди.

Everest ми даде следното инфо:

"Свойства на северния мост

Северен мост VIA VT82C694X Apollo Pro133A

Слотове за памет

DRAM слот #1 256 MB (PC133 SDRAM)

AGP контролер

AGP версия 2.00

AGP статус Разрешено

AGP-устройство ATI Radeon 7000/Radeon VE DDR

Размер на AGP прозореца 64 MB

Поддържани скорости на AGP 1x, 2x, 4x

Текуща скорост на AGP 1x

Fast-Write Не се поддържа

Side Band Addressing Поддържа се, Разрешено

Производител на чипсета

Фирма VIA Technologies, Inc.

Информация за продукта http://www.via.com.tw/en/products/chipsets

Драйвери http://www.viaarena.com/?PageID=2

Проблеми и съвети

Проблем Текущата AGP скорост е по-малка, от възможната поддържана скорост. Това може да причини понижена производителност."

Порових се в BIOS-а, но там единствения избор по отношение на видеото бе дали да е на PCI или на AGP.

Ако някой може да ми даде съвет как да го настроя, ще му бъда много благодарен.

Edit: Инсталирах драйвери ATI Catalyst 8.111, но въпреки това ми забива и плейъра, и Win-a.

В интерес на истината леееко бях пропуснал секцията "Ретро" в сайта.

Тъкмо се зарадвах, и стана както Петко Бочаров обичаше да казва: Да, ама не!

Така, че продължавам да приемам съвети.

В интерес на истината леееко бях пропуснал секцията "Ретро" в сайта.

Тъкмо се зарадвах, и стана както Петко Бочаров обичаше да казва: Да, ама не!

Така, че продължавам да приемам съвети.

Знаеш ли че си прав ? Наистина е необходимо да се направи една тема "RETRO " или "Архивите са живи" .Има доста стари ПЦ-та които все още вършат добра работа "за своя клас разбира се"

Имам такъв АйБиЕм и сега ще го изровя из архивите за да видя как стават нещата със АДжиПи-то.

П.П. ще едитна ;)

Скоро слагах на едно "старо дъно" "по-нова карта" :)

ali aladin5 и gf2mx400

и само с winXP драйвера си тръгна без проблем

когато опитах с други драйвери

машината се рестартираше.

Скоро слагах на едно "старо дъно" "по-нова карта" :)

ali aladin5 и gf2mx400 и само с winXP драйвера си тръгна без проблем

когато опитах с други драйвери машината се рестартираше.

То така или иначе компчето си е с XP и се справя отлично.

Искам да спомена, че като върнах старата карта, пак работи на 1х, при позволено 2х. Преди не бях обърнал внимание на този факт.

Авно има нещо по настройките на дъното. Още немога да изровя моята щайга но......търпение ;)

ОК, благодаря!

То така или иначе компчето си е с XP и се справя отлично.

Искам да спомена, че като върнах старата карта, пак работи на 1х, при позволено 2х. Преди не бях обърнал внимание на този факт.

Авно има нещо по настройките на дъното. Още немога да изровя моята щайга но......търпение ;)

• 1 month later...
@batko32, намери ли нещо по въпроса?

при мен работата става от биоса или с помощта на някой Tweaker за GFX Kарта. пробвал ли си така? не мисля, че възрастта на машината ще е проблем.

И аз да попитам нещо по темата :D Значи скоро си взех Radeon 9550 и аз също видях зор докато успея да я подкарам. Наложи се да флашна биоса, защото стария не поддържаше AGP 4x и 8x. След това тръгна тъй че пробвай да си флашнеш биоса на дъното. После в биоса ми дава на AGP че работи на 8x. Въпроса ми е ако го пише в биоса така ли е наистина. Сложих си последните драйвери Catalist и там има една опция Smartguard там има някаква настройка за AGP, но винаги ми седи на off какво представлиава този guard накакъв тест ли е или показва на коя скорост е самата карта защото не мога от там да я включа нито на 4x нито на 8x. И някой ако ме светне какво е това fast write защото го имам като опция в биоса но е изключено и незнам да го включа ли. 10x :rolleyes:

@batko32, намери ли нещо по въпроса?

:cry За съжаление нищо неможах да изнамеря. Уж от БИОС-а трябва да е а немога да го открия.Остава вариянта пак нещо със драйверите да се направи или ...де да знам. :confused :confused

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...