Aleksandyr Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Не открих такава тема ,за това правя нова.. Та така , картата е Axle 5900xt pro 390/800 стандартни честоти.. Проблема при мен е следният ,преди около седмица забелязах ,че в игрите образът прескача.. прейнсталирах си Уиндоуса и ОК всичко.. пак прескача и за това си казах ,че бъркам нещо софтуерно. Вчера си взех 3*80х80 вентилатори за кутия и ги монтирах .. погледът ми попадна върху картата и какво да видя ,радиатора ,който е и на паметтите и на ядрото (гпу-то) се е отлепил от рам чиповете.. просто виждах разтеглената "дъвка Турбо" ,с която трябваше да става връзката с паметтите.. Радиаторът е студен ,естествно като няма какво да охлажда.. Проблемът ми идва от това ,че картата е в гаранция към ЖАР и смятам да им е нося ,но нз как ще се оправят те ,ма аз няма да пипам да не изгърми гаранцията.. Та въпросът ми е някой с такава карта да има/имал следния проблем ,защото в hwbg четох точно за това.. Това къде може да се намери в Пловив и добре ли хлади за клок? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Пише че JAR Computersса им дистрибутор в България http://www.zalman.co.kr/eng/wtb/cooperation_europe.asp#01 Може да им се обадиш и да ги питаш. Предполагам знаеш къде имат магазини в Пловдив. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted April 9, 2005 Author Share Posted April 9, 2005 Fan for SVGA, ZALMAN, VF700-CU 24.72$ Ясно ,благодаря ! Знам къде е магазина - срещу Лъки Синема. Въпросът е ,че първо трябва да им занеса картата на тях ,за да не "скъсам" гаранцията, или няма опция да се смени охлаждането без да отпада гаранцията.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Prescott moita e absoliutno sy6tata i imax podoben problem (s izkliu4enie na preska4aneto na obraza po vreme na igra)... Predi 2 meseca gore-dolu zabelqzax sy6toto i pri moita karta. Sy6toto razlepvane na plo4kite na RAM-a ot radiatora. Moqta sy6to e v garanciq ama sam si se spravix s problema... Iz4istix starata pasta i slojix nova - Silver, i napravo zaspa To problema pri tea radiatori e 4e GPU-to e na milimetri po-visoko ot RAM-a i vypreki 4e radiatora si ima izdatini za pametta pak ne dostigat okolo 2 milimetra za da gi dokosne...tyi 4e trqbva da sloji6 baq pasta 4e da stane nomera No ti si znae6 de...po-dobre q zanesi da ti q opravqt dokato ti e v garanciq... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted April 9, 2005 Author Share Posted April 9, 2005 @Good_God мисля да си взема vf700-cu и да си я оправя сам ,че като ги гледам ония по-добре да не им я нося ,че ще стане по-зле.. Значи проблем има горе-долу при всички 5900хт про на Аксле Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Значи проблем има горе-долу при всички 5900хт про на Аксле <{POST_SNAPBACK}> Mi gore-dolu taka izliza... Ina4e xubavoto na tea Axle e 4e sa stra6no dobri za OC... Govorq ot opit 4e kato gledam moita s tva fabri4noto oxlajdane kvo prai 115 MHz na qdroto ne sa xi4 malko...da ne govorq za RAM-a -- OC-val sym q s 172 MHz nad default-nite 4estoti ! To i az skoro 6e trqa da xodq da kupuvam nov radiator za kartata 4e da moa da q izpyna o6te...ama me symnqva da namerq takyv koito da pokriva dobre i RAM-a ! Predi 4-5 sedmici gledax nqkolko ama nito edin ne si pasna s kartata mi... A vse gi davat syvmestimi s 5900XT...da da ama ne... Tyi 4e nosi si kartata s teb da vidi6 dali 6e pokrie i RAM-a... Ai later... Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 @Good_God мисля да си взема vf700-cu и да си я оправя сам ,че като ги гледам ония по-добре да не им я нося ,че ще стане по-зле.. Значи проблем има горе-долу при всички 5900хт про на Аксле с това си действие рискуваш загуба на гаранцията при евентуална повреда отново. занеси им я на тях.. и кажи, че искаш да ти монтират този вентилатор. ще ти вземат цената на вентилатора (поне така предполагам... все пак това е гаранционна стока) и ще ти я върнат като нова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted April 9, 2005 Author Share Posted April 9, 2005 с това си действие рискуваш загуба на гаранцията при евентуална повреда отново. занеси им я на тях.. и кажи, че искаш да ти монтират този вентилатор. ще ти вземат цената на вентилатора (поне така предполагам... все пак това е гаранционна стока) и ще ти я върнат като нова. <{POST_SNAPBACK}> Абе до Понеделник ще помисля и ще ги питам за този вариант ма не ми се вярва.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 w00x ne e koi znae kvo da si smeni6 sam radiatora i ventilatora... az ne 4e sym gi smenql de, samo sym si slagal nova pasta... no iskam da kaja 4e primerno ako nqkoi den si zanesa kartata na remont (dano ne stava de ) nqma na4in da razberat 4e sym q barnikal... tyi 4e Prescott ako ne si siguren kak to4no da si smeni6 radiatora po-dobre si q zanesi da ti q smenqt v JAR kakto te syvetva w00x ai later... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted April 10, 2005 Author Share Posted April 10, 2005 За смяната няма никакъв проблем и сигурно аз ще си го сменя и ще запазя стария радиатор+вент.. то радиатора е махнат от картата и тя е почистена само дето магазина на Жар днес не работи ,за да си взема залмана ,а ако стане нещо с картата слагам стоковото охлаждане и им я нося Ще пиша утре какво е станало ,но ще им звънна за да питам за варианта дето w00x го предложи.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 А що си мислиш че проблемите идват от охлаждането Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 А що си мислиш че проблемите идват от охлаждането <{POST_SNAPBACK}> Ima6 pravo, moje i da ne e ot oxlajdaneto. Tva preska4ane na obraza moje i da e ot ne6to drugo. Az ne sym imal problemi s obraza po vreme na igra...Vypreki 4e sym q podlagal na dosta jestok OC !... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted April 10, 2005 Author Share Posted April 10, 2005 А що си мислиш че проблемите идват от охлаждането <{POST_SNAPBACK}> Ами защото преди да се "отлепи" радиатора (това стана тези дни ,просто пастата ,с която беше залепен се е размекнала от това ,че компа работи нон-стоп) и стана прескачането.. след като компютърът е спрян и картата е хладна ,ако се пусне 3д игра може да се играе извеснто време.. не знам така си мисля аз, но ще им я занеса на тия в Жар и те да си поблъскат малко главите.. Най-странното е ,че при 3-4 тест на 3дмарковете няма такива прескачания ,а да пусна Уефа 2004-2005 и още в менютата се наблюдават "тези специални ефекти".. Картата не е клокната ,няма модове ,а се получава това ,при положение че има 1 80х80 ,който и духа радиатора и още един 80х80 от обратната страна на картата.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 Виж ся ако си с 66.93 някой игри на ЕА може да ти прескачат така, но тва е от драйвърите. Сложи 71.84 и кажи как е Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted April 10, 2005 Author Share Posted April 10, 2005 С 70.41 съм.. бтв това прескачане го имам и в Warcraft 3 TFT 1.18a . Ако пусна някоя игра =>играя я нормално до едно време.. ,а ако я спра докато си върви нормално исе опитам да пунсна друга игра тя прескача.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 Може и да е от драйвърите, пробвай с 61.77 или 71.84 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted April 11, 2005 Author Share Posted April 11, 2005 Значи мога да се похваля ,че съм със Залмана.. малко трудно стана ,щото водих битка да махна стария радиатор ,как го бяха хванали тия.. после изпаднах в панически смях.. Пастата беше така сложена ,че направо може да убие коня.. с 1 замах .. Така.. Сложих залмана и всичко си е ОК ,почти не се чува ,а рамсинковете са студени ,естествено не станаха както е по книжката и трябваше да се завъртят на 90* ,защото иначе не могат да се монтират. Пастата ,в комплекта на залман е в тубичка ,по-малка и от дъвка.. е все пак стигна .. @ картата на 501/940 ,като нямам време да я донагласям ,просто ги праснах и няма дефекти по картината в 3дмарковете ,може би ако и се флашне биоса с този на асус.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted April 12, 2005 Share Posted April 12, 2005 4estito Zalman-4e... da si go polzva6 dylgo vreme, tiho i bezavariino ! 501/940 - stabilno...bravos... az 505/925 si gi lepq ot raz s default ohlajdane...predstavqm si s sy6tiq Zalman kolko 6e stigna L8R Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted April 12, 2005 Author Share Posted April 12, 2005 Мойта е с 2.5 нс памет ! Ти сигурен ли си ,че твойта е с 2.2 ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirkitov Posted April 12, 2005 Share Posted April 12, 2005 Ас имам същата карта с този driver работи идеално http://www.warez.ru:8085/Win_Appz/*Drivers...Geforce.driver/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Good_God Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Мойта е с 2.5 нс памет ! Ти сигурен ли си ,че твойта е с 2.2 ?? <{POST_SNAPBACK}> da siguren sym...kato q kupuvah vidqh v pylniq opis na kartata 4e e s Hynix 2.2ns pameti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted April 13, 2005 Author Share Posted April 13, 2005 е твойта за това може би стига толкова много.. мойта е с AF25 чипове т.е. 2.5нс памет и вентилатора на старото и охлаждане не беше точно вентилаторче (перка) ами с прави витла и само разнасяше въздуха Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.