Jump to content
BulForum.com

Конфискуват колите

BoFFo

Recommended Posts

Купи си пистолет,застреляй някои пак да видим дали няма да ти го вземат,същото е и с колата.така че се конфискува в полза да държавата,така е със всички оръжия!колата не е по малко опасна от пистолета!

Очаквах някой да я вкара тази логика. Нищо общо нямат двете - едното е оръжие, а другото е транспортно средство. Те и камъните са опасни и отверките също...ай стига.

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply
освен да им взимат колите да ги сабират на стадион ботев (нямам футболни пристрастия, просто само него го знам къде е) и като в Китай - в права редица и едно взводче ли кво ли викат и headshot, headshot...

едит: преди няколко дни слушах в някво предаване ли, четох ли го - в БГ само колко 10 ли 20% ли от убийците шофьори били излежавали присъди.

Малко офтопик: :D Като ще бъдем крайни с headshot-а....поне да стигнем до кокала. За убийство - headshot ; за пиян шофьор - headshot ; изнасилване - същото ; кражба в автобуса - пак на стадиона... :bgrin: .....представям си (в мечтите си) как боклуците ще престанат (почти) да правят всякакви гадости. :) :P :)

Абсолютно правилно е, че да се кара кола пиян е нарушение. Но тук въпроса е съвсем друг. При такова нарушение законодателят е предвидил наказание - лишаване от свобода.

Вчера областния управител на Пловдив,е дал разпореждане че колите на шофиорите които имат в кръвта си 1,2 промила,колата им ще бъде конфискувана ,като предмет в предумишлено престапление.Дайте си мнението за това,за мен лично е справедливо. :punk

От кога областният управител стана законодател? И какво в Пловдивска област отнемат автомобили, а в другите области? Ми ако софийският областен реши да им отнеме правото да ходят по улиците, а този на Варненска област реши нещо друго. Става интересно.

На някой случайно хрумвало ли му е, че колата може да е съсобственност? Ми тогава? Конфискуват значи двете гуми, едната седалка или как?

справедливо е това .. вие да не мислите, че ще им ги взимат за постоянно? ще им се конфискуват за определен период от време и после сигурно ще се връщат срещу заплащане на някаква сума.

Кой ще определя за колко да се отнема? В качеството си на какъв? На какво основание? Временно значи, дааа ми тя може временно - за да не гние, не за друго - да обслужва областната управа.

Пич, ама въобще не си в час! Помисли малко!

Ти УБИЙ някой/няколко ... и после си носи последствията и си дръж колата, като ти е толкова ценна. Ама то ей такива тарикати, като теб ги правят тези мизерии... ако имаш грам мозък, сам ще сетиш, че не трябва да караш пиян.

По темата, да им конфискуват колата, колкото промила имат в кръвта, толкова месеца/години да лежи на топло и да няма право да кара кола най-малко 2-3 годин.

Ай да видя после дали ще караш пиян. Ама тук в България всичко е супер айляшката... закони само на хартия!

Тук всеки взе да раздава присъди.

Както казах в началото има си ясен закон за тая работа. Той обласният да се погрижи да се спазва закона а не да измисля нови.

Абсолютно правилно е, че да се кара кола пиян е нарушение. Но тук въпроса е съвсем друг. При такова нарушение законодателят е предвидил наказание - лишаване от свобода.

От кога областният управител стана законодател? И какво в Пловдивска област отнемат автомобили, а в другите области? Ми ако софийският областен реши да им отнеме правото да ходят по улиците, а този на Варненска област реши нещо друго. Става интересно.

На някой случайно хрумвало ли му е, че колата може да е съсобственност? Ми тогава? Конфискуват значи двете гуми, едната седалка или как?

Кой ще определя за колко да се отнема? В качеството си на какъв? На какво основание? Временно значи, дааа ми тя може временно  - за да не гние, не за друго - да обслужва областната управа.

Тук всеки взе да раздава присъди.

Както казах в началото има си ясен закон за тая работа. Той обласният да се погрижи да се спазва закона а не да измисля нови.

наско,

и аз щях да кажа нещо подобно.

за да ми конфискува колата като доказателство към престъпление, такова или доказателства за такова трябва да са налице. да тече съдебно разследване подписано от прокурор и още хиляда глупости дето някой юрист ще ги обясни по-добре от мен.

в общи линии това разпореждане няма никакво правно основание и дори аз без да имам адвокатски права веднага ще го оборя в съда и ще си върна колата. после пък ще осъдя РПУ-то за причинен дискомфорт и вие като местни данъкоплатци ще ми платите за малоумието на този полицейски шеф.

да не говорим че все още няма никаква твърда методика за определяне на алкохолното съдържание в кръвта на даден човек. дори и кръвните проби са крайно податливи на компрометиране и лесно могат да бъдат отстранени като доказателства в съда - за пример давам оня звяр, дето премаза момче и момиче в добрич и не го осъдиха дори и условно, щото е син на шефа на местното следствие.

освен да им взимат колите да ги сабират на стадион ботев (нямам футболни пристрастия, просто само него го знам къде е) и като в Китай - в права редица и едно взводче ли кво ли викат и headshot, headshot...

линка по-долу е е от една друга тема от warez-a. дано всички го видят.

http://www.sota.perm.ru/forum/index.php?showtopic=1964&hl

едит: преди няколко дни слушах в някво предаване ли, четох ли го - в БГ само колко 10 ли 20% ли от убийците шофьори били излежавали присъди.

Toзи линк е направо покъртителен, обикновено си позволявам една бира когато съм с колата, но вече няма :huh:

tva da ti zemay kolata e tapo. az utre moga si zema nova i pak da smeta niakoi s men. ta zatva trqq da ima po surovi merki za takiva "shofiori"(da gi mqtat v zatvora za kolkoto vreme e nujno ili neshto takova). :woot

Изчетах темата от самото начало и съм на мнение че малко хора от вас имат шофиорски книжки ;) за тва си мисля че въобще не сте имали работа със шибаните автоконтролиори :D тъй наречените Катаджии аз си мисля че те се правят на БОГОВЕ на пътищата и тия сурови мерки къде ги измислят скапаните прокурори и магистрати :rolleyes: единствено им праии по дебел портфеила на шибаните куки и от опит знам че спрат ли те все ще има за ко да се заядат B) А тва решение е пълно безумие да ти отнемат колаталТя колата ко е виновна........виновно е задволанното устройство :D

това да ти отнемат колата е най тъпото нещо което можеха да измислят досега.да си глобяват шофьорите които са виновни и толкоз.понякога се налага да караш пийнал,не 4есто де ама все някога ще ти се наложи.аз имах проблеми с това пиене и каране.катастрофирах,но заради спукана гума.арестуваха ме и стоях 30 часа в ареста на петко д. петков.сега 4акам дело 6тото ми взеха книжката.но това ми е първото престапление и 6те има само глоба и отнемане на книжката.ве4е не пия и да карам :) само пия :)) не пийте и не карайте.последствията са големи и някой път отчайващи

това да ти отнемат колата е най тъпото нещо което можеха да измислят досега.да си глобяват шофьорите които са виновни и толкоз.

Сега за тия които смятат, че е глупаво да ти вземат колата. На една позната приятеля и го хванали пиян, и с доста отнети контролни точки за привишена скорост. Отнели са му книжката за 2 години, но колата си е при него и кво? Един ден пак е карал приян и то както разбрахте вече, без книжка. Ами ако претрепи някой? После било глупаво да ти отнемат колата. Пак може да намери от някой приятел кола, но после и ония тряяя си бере яда, ако тоя сгафи. Нека има период, да ти отнемат колата за около две седмици, да неможе да си вършиш работата, пък после, като ти е върнат, карай пак пил. Според мен тоя закон е добър, дано го вкарат, може да се намали числото на убитите от пияни шофиори :angry1

Много ми е чудно как могат да вземат колата на някой ако тя е на лизинг и се води на банката примерно? Или пък ако колата е фирмена и не е собственост на шофора.

Ами супер ! Няк'ви пияници карат по улиците като ненормални :angry: Освен , че застрашават собствения си живот , поставят под риск и живота на пешеходците и на останалите шофьори !

• 4 weeks later...

сега разгледах линка ... направо незнам кво да кажа :( горкото момиче...

направо нямам думи ... само тя си знае колко много е загубила...

целия и живот е съсипан :(

освен косфискуване на колите трябва и в затвора да ги вкарват... заради някъв идиот който се е напил и се е качил в колата страдат други хора който нямат нищо общо с неговата простотия... :angry:

Какво се залъгвате ще конфискуват друг път , едно приятелче първия път се връщахме ot fly`n`hi - 1.9 промила 20кинта и си замина кат пич , 2ри път 2 и нещо промила пак 20 кинта и е чист като росата ... Наложи ми се да пътувам по работа извън града и в Брезово което се води град карах с около 90 , 10 кинта и по - живо по - здраво , ще отнемат на този , който няма да си плати тва е жалката истина , а не трябва да е така .... :punk

Какво се залъгвате ще конфискуват друг път , едно приятелче първия път се връщахме ot fly`n`hi - 1.9 промила 20кинта и си замина кат пич , 2ри път 2 и нещо промила пак 20 кинта и е чист като росата ... Наложи ми се да пътувам по работа извън града и в Брезово което се води град карах с около 90 , 10 кинта и по - живо по - здраво , ще отнемат на този , който няма да си плати тва е жалката истина , а не трябва да е така ....  :punk

Ако е духал няма отърване - с памет са ;) 20 кинта не могат те оправят :P

За 1.87 ми друснаха 650лв глоба.

Ако е духал няма отърване - с памет са  ;) 20 кинта не могат те оправят  :P

За 1.87 ми друснаха 650лв глоба.

Първия път духна само че бяха старите дрегери , втория незнам явно не съм бил свидетел :punk

Aggressiv

а ако направиш катастрофа докато си пиян и си причиниш някви наранявания които няма как да се оправят ? не мислиш ли по тоя въпрос ?

или по-въпроса как може да убиеш някой на пътя докато си пиян ? или да причиниш на някой това което са причинили на тва момиче и то само щото си бил пиян ?

кво значение има дали ще ти вземат колата или не ... просто не карай пиян и няма да има проблем ... за тая работа има таксита

Aggressiv

а ако направиш катастрофа докато си пиян и си причиниш някви наранявания които няма как да се оправят ? не мислиш ли по тоя въпрос ?

или по-въпроса как може да убиеш някой на пътя докато си пиян ? или да причиниш на някой това което са причинили на тва момиче и то само щото си бил пиян ?

кво значение има дали ще ти вземат колата или не ... просто не карай пиян и няма да има проблем ... за тая работа има таксита

Аз по тоя въпрос отдавна съм помислил , затова и не карам пил , да мислят контролните огргани , които гледат само как да си сложат в джоба , защото имам лош опит с пияни зад волана тамън 2 ти .... :punk

Никой ,няма право да ми се бърка в личната собственост.Най -малко да ми вземе колата.Алоо аланколо,къде си тръгнал бе търбух.Да не си давал ти пари за моята кола,бе.Ако карам пиян,ще си понеса наказанието ,но колата.Ха.

Шофирането в нетрезво състояние е престъпление според НК. Колата се отнема в полза на държавата поради същата причина, поради която я отнемат, ако те хванат да крадеш зелки на полето с тая кола - тя се използва при извършване на престъпление. Въпрос на време беше някой в съда да се светне, че може съвсем законно и СПРАВЕДЛИВО да вкара в пътя пияните шофьори при това без законодателни промени и увеличаване на държавната репресия в случай на такова деяние.

Толкоз откъм законовата стнана на въпроса. За моралната се изписа достатъчно в една друга тема, а и тук.

Пък и от приказване полза няма - който е достатъчно глупав ,за да си позволи да кара пиян, няма да вдене нищо от приказки. То за това е измислен съдът и законите - за насилствено омекотяване на коравите глави , дето от друго не увират :D

Между другото в началото на темата има грешка - отнемането на автомобил на осъден пиян шофьор не зависи от областния управител, и никога не е зависело. Тия неща ги решава съдът. :) Освен това колата в случая не е предмет , а средство за извършване на престъпление, предмет е когато нея я крадат. Но това са подробности :)

Щом другояче българинът не иска да се вразуми по въпроса за това, че "понякога се налага да кара пийнал", вземи му колата! Така ще е безопасен за околните поне докато си купи нова. А тогава едва ли ще кара пил.

• 4 weeks later...

Да не пускам нова тема пак ни затегнаха контрола или поне ще го направят .

Прочетете тази статийка , за тези които не са го направи още : :blink:

Камери снимат на всеки светофар
Уникално устройство записва шофьорите, минали на червено

На всеки светофар в страната ще бъдат поставени записващи камери, съобщиха вчера от КАТ. Първото уникално устройство вече е монтирано в центъра на София. То заснема всеки шофьор, дръзнал да мине на червен сигнал на светофара по бул. "Арсеналски" до хотел "Хемус". До края на годината камери ще бъдат поставени в цялата страна. С тяхна помощ катаджиите ще могат да глобят всеки нарушител на Закона за движение по пътищата. Уникалните устройства заснемат всеки автомобил, който премине стоп-линията на кръстовището и навлезе в него, когато сигналът на светофарната уредба е червен, обясни пред "Стандарт" бащата на системата Станимир Мицов. Той допълни, че устройствата снимат в гръб. Те запечатват регистрационния номер, цвета, модела и марката на колата. По този начин не нарушаваме Закона за личните данни, обясни Мицов. Камерата прави 5 кадъра на всяко возило. На всеки един от тях се вижда последователното преминаване на автомобила през кръстовището. На снимките се изписват точният час, минута, секунда, дата, месец и година на заснемане. По този начин фотосът става неоспорим пред съда, категоричен е Мицов.

P.S Очаквам в скоро време да сложат и подвижни и статични радари и ще станем хептем примерни :wacko:

Супер глупаво. ами ако си премествам колата, за да освободя пешеходна пътека? пак ли съм глобен? и мен са ме учили, че кръстовището свършва там където двата бордюра на напречния път образуват мислена линия. ако не си минал.. на никой не пречиш.. просто си зад светофара и пешеходната пътека, но извън кръстовището.

Ами ако станем няма да е зле, само докато свикнем, че скоростта в града и извън него е различна, и че първата е по-ниска от втората, а не обратно. Замисли се колко много хора умират по пътищата. Аз от както катастрофирах наскоро , и то с доса голяма скорост, си карам бавно, защото никой не ме гони и защото не искам нито да трепя някой, нито някой мен да трепе. Просто на всеки пожелавам по една лека катастрофа, за да осъзнае, че не е безсмъртен зад волана.

w00x, ти като си настъпал пешеходната пътека вече си в нарушение, така че и да местиш , и да не местиш - файда няма ;)

w00x, ти като си настъпал пешеходната пътека вече си в нарушение, така че и да местиш , и да не местиш - файда няма ;)

е добре.. представи си следната ситуация. караш си с 50-60... пред теб светофара се сменя и нямаш време да спреш и настъпваш пешеходната пътека. на нея ли е по-добре да стоиш и хората да те обикалят или да се преместиш малко напред и да минават зад теб. пък ти така или иначе не си в кръстовището.

между другото това което ти казвам го направих на изпита и изпитващия не ми каза абсолютно нищо. само после ме попита защо съм направил така.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...