BoFFo Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Вчера областния управител на Пловдив,е дал разпореждане че колите на шофиорите които имат в кръвта си 1,2 промила,колата им ще бъде конфискувана ,като предмет в предумишлено престапление.Дайте си мнението за това,за мен лично е справедливо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VMS Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Точно така трябва! Евала на областния управител. Дано обаче това разпореждане да не остане само казано. Това трябва да се въведе не само в Пловдив, но и в цяла България, защото най-големите ПТП стават именно при шофиране след употреба на алкохол. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Ееееееееееееееееееее Разгелеееееееееееееее Намери се най-сетне накой да свърши малко работа относно шофирането на пияни хора. Ма к'во от т'ва??? Живеем в България. Никой полицай няма да конфискува колата на пиян полицай или служител на държавата щото набързо ще остане без работа. И в крайна сметка какво ще стане - ще се конфискуват по 1-2 коли на месец на някой си неизвестен а пък големците си карат пияни и никой нищо не им казва. Пак замазване на очите... Но нищо. И това не е малко като за начало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Абсолютно правилно!Да си призная и на мен ми се е случвало да карам по на няколко , човек се чувства БОГ на пътя ,да ама не!!! ПОМИСЛЕТЕ САМО КОЛКО НЕВИННИ ЖЕРТВИ ВЗЕМАТ ПИЯНИТЕ ШОФЬОРИ по спирки , тротоари и т.н.Нека им взимат колите , трябва и да" полежават" малко!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VMS Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Никой полицай няма да конфискува колата на пиян полицай или служител на държавата щото набързо ще остане без работа. <{POST_SNAPBACK}> За съжаление си прав. Всички са равни пред закона, но в България има някои "по-равни". Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoFFo Posted April 9, 2005 Author Share Posted April 9, 2005 Ма к'во от т'ва??? Живеем в България. Никой полицай няма да конфискува колата на пиян полицай или служител на държавата щото набързо ще остане без работа. И в крайна сметка какво ще стане - ще се конфискуват по 1-2 коли на месец на някой си неизвестен а пък големците си карат пияни и никой нищо не им казва. Пак замазване на очите...Но нищо. И това не е малко като за начало. <{POST_SNAPBACK}> Дано не си прав,но най вероятно така ще стане,въпроса е не само с полицайте а и по богатите хора,но скоро в БГ ще се въведът камери които задължително ще работът при всеки пост на КАТ,те няма да може да се спира от служителите на КАТ,а от център един каде си..и аз не знам,но все някога и на това ще измислят някъкав пиниз,дано лека полека да се спре с това изнудаване на КАТ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Дано не си прав,но най вероятно така ще стане,въпроса е не само с полицайте а и по богатите хора,но скоро в БГ ще се въведът камери които задължително ще работът при всеки пост на КАТ,те няма да може да се спира от служителите на КАТ,а от център един каде си <{POST_SNAPBACK}> И къде го чете това. Малко невероятно ми се струва. Ако си бил в германия, примерно, там нещата са решени наистина с камери и се следи по кръстовищата и на всеки знак за ограничение на скоростта. Като те снима камерата се вижда номера на колата. Пращат ти снимката и отмерената скорост заедно с талончето и ти си длъжен да идеш да си платиш глобата. Там няма такива сделки под масата с полицаите, просто защото много рядко можеш да видш патрулка да спира за превишена скорост или нещо такова. Доста невероятно звучи за България да стане това нещо, защото по този начин ще се отнемат страничните приходи на доста хора, от които на практика зависи приематнето на такъв закон. Същото е и със заповедта за конфискуване на колите. Ми не виждам как ще стане това. И аз се надявам да не съм прав.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirit Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Вчера областния управител на Пловдив,е дал разпореждане че колите на шофиорите които имат в кръвта си 1,2 промила,колата им ще бъде конфискувана ,като предмет в предумишлено престапление.Дайте си мнението за това,за мен лично е справедливо. <{POST_SNAPBACK}> Срамота! Извинете ме, че се отклонявам от темата, но безкрайно много ме е яд на хора, които започват някакви социални или каквито и да е други теми, а не могат да напишат "шофьори" (не шофиори) и "престъпление" (не престапление). Хайде научете се да пишете както трябва. Не ми се цитира по-нататък, но по този форум е пълно с такива простотии. Още веднъж се извинявам за отклонението. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Болни мозъци. Това няма да стане и не трябва. Не по този начин. Мислете маааму Конфискация в полза на кого? Лична собственост, престъпление - неизвършено и то? Мисля, че законите и сега са достатъчно строги. Друг е въпроса как, върху кого и по какъв начин се прилагат. На това трябва да се наблегне, а не да се измислят дивотии. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Според мен не е справедливо. Да го вкарат шибаняка в затвора за колкото си пишеше в закона, непомня вече Ама за къф ше му земат колата. Ми неможе ли жена/мъжа/ му да я продаде или к'вото си реши Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 То до сега не ги вкарваха в дранголника... Поне отчитат дейност хората Link to comment Share on other sites More sharing options...
VMS Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Според мен не е справедливо. Да го вкарат шибаняка в затвора за колкото си пишеше в закона, непомня вече Ама за къф ше му земат колата. Ми неможе ли жена/мъжа/ му да я продаде или к'вото си реши <{POST_SNAPBACK}> В затвора могат да го вкарат, когато е виновен за ПТП. Ние говорим ако го хванат да шофира в нетрезво състояние. Да предположим, че хващат пиян водач на МПС. Ще го глобят, но той ако е пачка му е през лангата за тези пари. Докато ако му конфискуват колата даже и той ще се замисли дали да пие преди да кара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 справедливо е това .. вие да не мислите, че ще им ги взимат за постоянно? ще им се конфискуват за определен период от време и после сигурно ще се връщат срещу заплащане на някаква сума. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Много ми е интересно как някой редови полицай ще се престраши да конфискува S600....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoFFo Posted April 9, 2005 Author Share Posted April 9, 2005 Срамота! Извинете ме, че се отклонявам от темата, но безкрайно много ме е яд на хора, които започват някакви социални или каквито и да е други теми, а не могат да напишат "шофьори" (не шофиори) и "престъпление" (не престапление).Хайде научете се да пишете както трябва. Не ми се цитира по-нататък, но по този форум е пълно с такива простотии. Още веднъж се извинявам за отклонението. <{POST_SNAPBACK}> По принцип съм свикнал на пс-то да пиша на латинеца,и тъй като в латинеца няма ь и ъ,по навик съм написъл ио и а,така че моля.Не мога постояно да се старая да пиша бавно защото се изнервям.Така че тези забелжки са глупави има си тема за това в Форума,а и на мен ми е писнало някъкви спамери като теб да се обаждат,и да си вдигат постовете,така че стой си в темата за правописа,сега заради теб и аз почнах спамвам,ама не мога да оставя да ми се правят глупави забелжки! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaktusa Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Ami i spored men e adski pravilno-za6toto v pove4eto slu4ai to4no ei zaradi takiva BALAMURNICI stavat PTP-tata!!!Neka im gi vzimat,to sigurno nqma da e za postoqno no nega pone da e za dosta dalgo vreme,toku vij se nau4ili kato se napiqt da si hodqt kadeto trqbva(vka6ti ili nqkade drugade)s TAKSI!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
efesbe Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Никой ,няма право да ми се бърка в личната собственост.Най -малко да ми вземе колата.Алоо аланколо,къде си тръгнал бе търбух.Да не си давал ти пари за моята кола,бе.Ако карам пиян,ще си понеса наказанието ,но колата.Ха. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Никой ,няма право да ми се бърка в личната собственост.Най -малко да ми вземе колата.Алоо аланколо,къде си тръгнал бе търбух.Да не си давал ти пари за моята кола,бе.Ако карам пиян,ще си понеса наказанието ,но колата.Ха. <{POST_SNAPBACK}> Ами ще си понесеш наказанието, което е да ти вземат колата. Като не искаш да ти я вземат, нема да караш пиян. Чисто и просто Link to comment Share on other sites More sharing options...
Белов Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Вчера областния управител на Пловдив,е дал разпореждане че колите на шофиорите които имат в кръвта си 1,2 промила,колата им ще бъде конфискувана ,като предмет в предумишлено престапление.Дайте си мнението за това,за мен лично е справедливо. <{POST_SNAPBACK}> Според мен това е добре но винаги ще се намират такива които да се измъкват от закона...!!!!Защото сме българи.Не че кой знае колко сме различни от германци и други но просто НЯМАМЕ дисциплина...айде че много се отплеснах и все пак дано се намалят катастрофите.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MyOwnSummer Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Никой ,няма право да ми се бърка в личната собственост.Най -малко да ми вземе колата.Алоо аланколо,къде си тръгнал бе търбух.Да не си давал ти пари за моята кола,бе.Ако карам пиян,ще си понеса наказанието ,но колата.Ха. <{POST_SNAPBACK}> Пич, ама въобще не си в час! Помисли малко! Ако карам пиян,ще си понеса наказанието ,но колата.Ха. Ти УБИЙ някой/няколко ... и после си носи последствията и си дръж колата, като ти е толкова ценна. Ама то ей такива тарикати, като теб ги правят тези мизерии... ако имаш грам мозък, сам ще сетиш, че не трябва да караш пиян. По темата, да им конфискуват колата, колкото промила имат в кръвта, толкова месеца/години да лежи на топло и да няма право да кара кола най-малко 2-3 годин. Ай да видя после дали ще караш пиян. Ама тук в България всичко е супер айляшката... закони само на хартия! Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 освен да им взимат колите да ги сабират на стадион ботев (нямам футболни пристрастия, просто само него го знам къде е) и като в Китай - в права редица и едно взводче ли кво ли викат и headshot, headshot... линка по-долу е е от една друга тема от warez-a. дано всички го видят. http://www.sota.perm.ru/forum/index.php?showtopic=1964&hl едит: преди няколко дни слушах в някво предаване ли, четох ли го - в БГ само колко 10 ли 20% ли от убийците шофьори били излежавали присъди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
efesbe Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Абе какви са тези глупости за конфискуване на коли.Това няма да стане. Просто не карайте пияни и пиинали даже. То понякога стават простотиите и без да си пил ( недай Боже да стават ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0tal Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 vsichki znaem che tova nqma da stane otgovorete si sami zashto, taka che tova e poredniq prah v ochite na obshtestvoto p.s. ako shte da sym ubil 10 choveka nikoi ne moje da mi vzeme kolata ili apartamenta seshtate se zashto nali izkluchae sluchaite kogato sym s vlqzla sila prisyda po zakona Petkanov Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoFFo Posted April 9, 2005 Author Share Posted April 9, 2005 Никой ,няма право да ми се бърка в личната собственост.Най -малко да ми вземе колата.Алоо аланколо,къде си тръгнал бе търбух.Да не си давал ти пари за моята кола,бе.Ако карам пиян,ще си понеса наказанието ,но колата.Ха. <{POST_SNAPBACK}> Купи си пистолет,застреляй някои пак да видим дали няма да ти го вземат,същото е и с колата.така че се конфискува в полза да държавата,така е със всички оръжия!колата не е по малко опасна от пистолета! Link to comment Share on other sites More sharing options...
capone Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Абе хора,те всички закони са хубави,ма колко и как се прилагат,и дали изобщо се прилагат е съвсем друг въпрос,ме много ме съмнява,че този закон ще доведе до успех.Според мен е много по-важно да се търси корена на дадено престъпление,отколкото самото наказание,и точно там да се търси решение на проблема!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.