Qsilver Posted August 20, 2003 Share Posted August 20, 2003 Тъй като тук е мястото за свободно изказване на мнения, ще Ви дам и моето отностно новите тарифи и платения вътрешен трафик. Според мен не в коректно да се искат пари от абонатите за вътрешен трафик и по-специално по-бърз достъп до така наречения руски сайт www.warez.ru . Въпросният сайт, както много от вас знаят, изобщо не е руски, а е локален сайт достъпен само за абонатите на Евроком. Съгласен съм с Veno, че интернет трафика е струва пари и затова е трудно да се намапят сегашните цени, но локалният трафик е абсолютно безплатен и е пълен абсурт да се искат допълнително пари за него. Сега някои от администраторите ще кажат: "Знаеш ли колко струва компютъра warez.ru и неговата поддръжка?". Да, знам че подобен сървър не е евтин, но в крайна сметка Евроком печели или по-точно спестява много пари за международен трафик, защото повечето юзъри точат само от warez.ru. Това е моето мнение и затова си оставам на Bronze Link to comment Share on other sites More sharing options...
james_ankov Posted August 20, 2003 Share Posted August 20, 2003 Emi tva e gor4ivata istina... Kato ne moje bez pari, trqbva da plati6... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted August 20, 2003 Share Posted August 20, 2003 Тъй като тук е мястото за свободно изказване на мнения, ще Ви дам и моето отностно новите тарифи и платения вътрешен трафик. Според мен не в коректно да се искат пари от абонатите за вътрешен трафик и по-специално по-бърз достъп до така наречения руски сайт www.warez.ru . Въпросният сайт, както много от вас знаят, изобщо не е руски, а е локален сайт достъпен само за абонатите на Евроком. Съгласен съм с Veno, че интернет трафика е струва пари и затова е трудно да се намапят сегашните цени, но локалният трафик е абсолютно безплатен и е пълен абсурт да се искат допълнително пари за него. Сега някои от администраторите ще кажат: "Знаеш ли колко струва компютъра warez.ru и неговата поддръжка?". Да, знам че подобен сървър не е евтин, но в крайна сметка Евроком печели или по-точно спестява много пари за международен трафик, защото повечето юзъри точат само от warez.ru. Това е моето мнение и затова си оставам на Bronze А съораженията, които се използват за пренос на информацията? Безплатни ли са? Дали не струват по-малко от 200 хил. долара? А такива инвестиции как ли се възвръщат? А дали поддръжката на системите не изисква финансиране? Ако се развали усилвател пред твоя блок ти плащаш ли нещо или очакваш някой друг да плати? Не? Какво искате тогава. Замисляли ли сте се, че ако нямаше warez.ru цената на всяка една услуга на Евроком би била по-висока? Искате ли това да се случи за да го осъзнаете? Не си мислете, че 128кбпс идват към е-нет на 10 лева, дават се 30 за подръжка и останалите 10лв са печалба. Дори да е така замислете се колко би печелила фирмата и тези пари стигат ли за заплати на персонала. Ама не мислите. Нормално е да се водите от собствените си интереси, но без да гледате реално на нещата... Мястото за обсъждане на неща свързани с услугите на Евроком е evrocom.net - има телефони, мейли... там можете да изразите мненията си. Достатъчно позволявахме да се обсъждат такива неща и дори си има теми по въпроса. Защо са ни нови? Всички казват - модемите били скъпи - мрънкат! Модемите падат с 50 лева. Някой казва ли нещо? НИЩО! Следващите няколко месеци ще се случи още нещо МНОГО ИНТЕРЕСНО, дали някой ще каже "Благодаря, Евроком мисли за потребителите си" или пак ще се мрънка за всичко възможно като се изтъква, че фирмата мисли само за пари и как да изкара? Това е услугата, която Евроком може да предложи, от която за няколко години ще може да си възвърне капиталовложенията и едва тогава може да се говори за някаква печалба. Нещата не са толкова прости КОЛКОТО НИ СЕ ИСКА. Затова... това е, което Е.НЕТ може да предложи, това е и, което можете да изберете. Ако не ви удовлетворява в правото сте да изберете конкурентно решение или да не правите никакъв избор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.