diabolik Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 @diabolik sas sigurnost ima hora koito ne sa 'barali' tvoq bios, a toi ne e edinstvenia na sveta.. Не е единствен, съгласен съм, но до колкото знам биосите не се различават много много, може би по това в кое меню са разположени точно настройките Надали се различават коренно.Сравнявал съм на дъно гигабайт и на дъно албатрон биосите, разликата беше в разположението на менютата, а функциите бяха почти същите. Така аз си нагласих точно тоя номер с вклчването на ПЦ, където някой се чудят по горе. Един приятел ми казваше как е в неговия биос и аз търсих в моя, поразрових се малко и ги намерих същите функции. И със старото ми ПЦ и с новото все се оправях с биосите. Разликата не е голяма, малко повече да се поровиш, малко да четеш правилно и да помислиш. Не се изисква много, а и все пак всяка функция е описана отстрани в биоса или само моя биос е специален и само при мен е описано кое за кво служи? П.С. Надявам се да не съм казал много простотии на едно място, говоря от личен опит, пък и аз не съм от много разбиращите затова моля да ме извините, ако съм изръсил няква простотия Link to comment Share on other sites More sharing options...
aHuMaToP Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 Не е единствен, съгласен съм, но до колкото знам биосите не се различават много много, може би по това в кое меню са разположени точно настройките Надали се различават коренно.Сравнявал съм на дъно гигабайт и на дъно албатрон биосите, разликата беше в разположението на менютата, а функциите бяха почти същите. Така аз си нагласих точно тоя номер с вклчването на ПЦ, където някой се чудят по горе. Един приятел ми казваше как е в неговия биос и аз търсих в моя, поразрових се малко и ги намерих същите функции. И със старото ми ПЦ и с новото все се оправях с биосите. Разликата не е голяма, малко повече да се поровиш, малко да четеш правилно и да помислиш. Не се изисква много, а и все пак всяка функция е описана отстрани в биоса или само моя биос е специален и само при мен е описано кое за кво служи? П.С. Надявам се да не съм казал много простотии на едно място, говоря от личен опит, пък и аз не съм от много разбиращите затова моля да ме извините, ако съм изръсил няква простотия Ще ти го простим .. дуната се делят на класове от твоя клас .. може да са им почти еднакви опциите в биоса ... яла да видиш в моя или пак виж на някво дъно за повече пари .. щото моито е в средния клас От какво е възможно да ми се включва само PC-то?Няколко пъти ми се случва, кога то го спра вечер и на другия ден се включва сам. Без да е в режим на готовност ,само е включен в контакта. Има 3 вузможности 1.опция от биоса .. тоест напраи си clear C mos и си даи Load optimise defolt или нещо подовно тряя да имаш 2.вирус .. преинсталираи си win-а и си сложи антивирусна не нод или авг 3.ако си с "гол" win - без сп1или сп2 или без никви апдеити е нормално да ти го прави тва .. бъг в системата беше когато излезе .. е успех надявам се да сам ти помогнал Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted February 5, 2006 Share Posted February 5, 2006 Не е единствен, съгласен съм, но до колкото знам биосите не се различават много много, може би по това в кое меню са разположени точно настройките Надали се различават коренно. Честно казано не е така. Различни дъна, различни BIOSи, има дъна Compaq (815 чипсет), в чиито BIOS даже температурата не можеш да видиш Има 3 вузможности 1.опция от биоса .. тоест напраи си clear C mos и си даи Load optimise defolt или нещо подовно тряя да имаш 2.вирус .. преинсталираи си win-а и си сложи антивирусна не нод или авг 3.ако си с "гол" win - без сп1или сп2 или без никви апдеити е нормално да ти го прави тва .. бъг в системата беше когато излезе .. е успех надявам се да сам ти помогнал Опциите са Clear CMOS, а другата е Load Optimize Defaults. Това за win като цяло са глупости. Все едно слушам някъв пич от някоя PC фирма - преинсталирай и ша са оправи. За антивирусна - Panda препоръчвам (въпреки, че си има някой минуси, но от нея съм най-доволен). Най-вероятно е някоя настойка на BIOSа, кажи си точния модел на дъното - така можеш да получиш по-точна информация какво да правиш от някой със същото дъно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.