Jump to content
BulForum.com

PC - включващ се сам!

Recommended Posts

@diabolik sas sigurnost ima hora koito ne sa 'barali' tvoq bios, a toi ne e edinstvenia na sveta..

Не е единствен, съгласен съм, но до колкото знам биосите не се различават много много, може би по това в кое меню са разположени точно настройките :blink: Надали се различават коренно.Сравнявал съм на дъно гигабайт и на дъно албатрон биосите, разликата беше в разположението на менютата, а функциите бяха почти същите. Така аз си нагласих точно тоя номер с вклчването на ПЦ, където някой се чудят по горе. Един приятел ми казваше как е в неговия биос и аз търсих в моя, поразрових се малко и ги намерих същите функции. И със старото ми ПЦ и с новото все се оправях с биосите. Разликата не е голяма, малко повече да се поровиш, малко да четеш правилно и да помислиш. Не се изисква много, а и все пак всяка функция е описана отстрани в биоса или само моя биос е специален и само при мен е описано кое за кво служи? :ghost

П.С. Надявам се да не съм казал много простотии на едно място, говоря от личен опит, пък и аз не съм от много разбиращите :lol: :ghost затова моля да ме извините, ако съм изръсил няква простотия :rolleyes:

Не е единствен, съгласен съм, но до колкото знам биосите не се различават много много, може би по това в кое меню са разположени точно настройките :blink: Надали се различават коренно.Сравнявал съм на дъно гигабайт и на дъно албатрон биосите, разликата беше в разположението на менютата, а функциите бяха почти същите. Така аз си нагласих точно тоя номер с вклчването на ПЦ, където някой се чудят по горе. Един приятел ми казваше как е в неговия биос и аз търсих в моя, поразрових се малко и ги намерих същите функции. И със старото ми ПЦ и с новото все се оправях с биосите. Разликата не е голяма, малко повече да се поровиш, малко да четеш правилно и да помислиш. Не се изисква много, а и все пак всяка функция е описана отстрани в биоса или само моя биос е специален и само при мен е описано кое за кво служи? :ghost

П.С. Надявам се да не съм казал много простотии на едно място, говоря от личен опит, пък и аз не съм от много разбиращите :lol: :ghost затова моля да ме извините, ако съм изръсил няква простотия :rolleyes:

Ще ти го простим .. дуната се делят на класове от твоя клас .. може да са им почти еднакви опциите в биоса ... яла да видиш в моя или пак виж на някво дъно за повече пари .. щото моито е в средния клас :D

От какво е възможно да ми се включва само PC-то?

Няколко пъти ми се случва, кога то го спра вечер и на другия ден се включва сам. Без да е в режим на готовност ,само е включен в контакта. :confused :confused :confused

Има 3 вузможности

1.опция от биоса .. тоест напраи си clear C mos и си даи Load optimise defolt или нещо подовно тряя да имаш

2.вирус .. преинсталираи си win-а и си сложи антивирусна не нод или авг

3.ако си с "гол" win - без сп1или сп2 или без никви апдеити е нормално да ти го прави тва .. бъг в системата беше когато излезе .. е успех надявам се да сам ти помогнал

Не е единствен, съгласен съм, но до колкото знам биосите не се различават много много, може би по това в кое меню са разположени точно настройките :blink: Надали се различават коренно.

Честно казано не е така. Различни дъна, различни BIOSи, има дъна Compaq (815 чипсет), в чиито BIOS даже температурата не можеш да видиш :)

Има 3 вузможности

1.опция от биоса .. тоест напраи си clear C mos и си даи Load optimise defolt или нещо подовно тряя да имаш

2.вирус .. преинсталираи си win-а и си сложи антивирусна не нод или авг

3.ако си с "гол" win - без сп1или сп2 или без никви апдеити е нормално да ти го прави тва .. бъг в системата беше когато излезе .. е успех надявам се да сам ти помогнал

Опциите са Clear CMOS, а другата е Load Optimize Defaults.

Това за win като цяло са глупости. Все едно слушам някъв пич от някоя PC фирма - преинсталирай и ша са оправи.

За антивирусна - Panda препоръчвам (въпреки, че си има някой минуси, но от нея съм най-доволен).

Най-вероятно е някоя настойка на BIOSа, кажи си точния модел на дъното - така можеш да получиш по-точна информация какво да правиш от някой със същото дъно.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...