Jump to content
BulForum.com

PC - включващ се сам!

Recommended Posts

От какво е възможно да ми се включва само PC-то?

Няколко пъти ми се случва, кога то го спра вечер и на другия ден се включва сам. Без да е в режим на готовност ,само е включен в контакта. :confused :confused :confused

В BIOS има настройка за включване на компа. Най-вероятно това е причината.

Да ама той се включва сам и няма никаква закономерност .(включи се и после чак след 10-15 дена, после селд 30 и така...)

Няма какво да се чудиш, BIOS има настройка за включване на компа даи тази опция на disable и си готов :D .Ако не ми вярваш изключи кабела на нета тази вечер и да видиш че няма да се вкючи повече дори и след 10дена :D :D

Може да ти е кофти бутона на кутията , 2-пъти съм присъствал на такива "АНОМАЛИЙ" ... не , 4е ти заяжда копчето ама провери :bgrin: Другия вариант е да си му задал в БИОС-а време за Power-up :confused

До колкото си спомням вече имаше такива теми. Преди да пускаш нова, провери дали няма друга такава отворена.

Тук е подобна, но май не са успяли да решат проблема. Все пак я разгледай може да ти е от полза.

А имаше в една друга тема, (която незнам защо не я намирам) там беше същия проблем и всъщност се оказа от оголени кабели.

Да ти кажа честно, може и да не намериш тук отговор. Най-добре викни някой който разбира. Иначе ето ти още една тема за това с незавършен край:

http://www.warez.ru/invision/index.php?showtopic=26928&st=0

Прегледай си БИОС-а най-вече може да е от там.

Това е вирус. И аз имах същия проблем, изчисти си компютъра и повече няма да се включва. При мен беше същото, включваше се без никаква закономерност... Оказа се че е някакъв гаден Spyware :angry1 .

На мен пък ми се включваше PC-то защото телефона минаваше през модема и някой кат ми звъннеше ми се вклюваше, та виж дали не ти е проблема от модема..

Махаш Wake on LAN ...еди кво си

Ако не стане:

1. Цъкаш си на компа.

2. Изключваш го.

3. Изключваш го от електрическата мрежа.

Когато пак ти се цъка:

4. Свързваш го към ел. мрежа

5. Пускаш го :lol:

Ако пак се пусне сам: :throw:

На мен пък ми се включваше PC-то защото телефона минаваше през модема и някой кат ми звъннеше ми се вклюваше, та виж дали не ти е проблема от модема..

ne sam s modem :confused

Моя се включваше сам като е бил изгасен от контакта, в смисъл влючвам щепсела и компютъра тръгва без да цъкам бутона за пускане. След като си смених дъното се оправи.

Това е вирус. И аз имах същия проблем, изчисти си компютъра и повече няма да се включва. При мен беше същото, включваше се без никаква закономерност... Оказа се че е някакъв гаден Spyware  :angry1 .

това си е направо виц. как може да ти се включва заради вирус, като самия вирус не може да действа, когато не е зареден уиндоуса

• 9 months later...

мда, днес явно ще ви занимавам с проблемите на моя комшия. та и неговия компютър се включва някъде 5-10мин след като се изключи и поради тази причина решихме да преинсталираме уина като най крайна мярка, но пак прави същия проблем :( почти съм сигурен че не е бърникал в биос-а понеже грам не разбира от пц-та и няма как да влезне там. някакви идеи от какво може да :confused

Пьк на един приятели,по-точно на сьседа като го изключи уж.после като по мьрда мишката малко и тоя се включва сам :) как става т'ва?!И как да се оправи!?!?! :confused :confused :confused

При мен пред много време :)) когато ползвах модем се включваше от модема. Имаше една настройка в биоса Modem IRQ (или нещо подобно) като го върнах на 0 спре да се включва. Сигурен съм че никой не ползва модем повече. :))

imam 1 pc deto kato spre toka (ili mu go spre6 ot 6tepsela) i kato doide se vklu4va samo, proverqva si dali e bilo pusnato kogato e sprql toka i ako e bilo sprqno se izklu4va, ako e rabotilo si bootva i si ba4ka. Moje da ti e takav problema..

Май има хора, който не са барали никога БИОС. В биоса има функция, при която при наличие на ток ПЦто се включва само. Демек само му ръгаш щепсела в контакта и то тръгва, а за по-горния пост има и функция, която служи ПЦ-то да се включи само с натискане на един клавиш на клавиатурата или преместване на мишката. :ghost

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...