Jump to content
BulForum.com

проблем със NERO или записвачка

Jack-X3m

Recommended Posts

закачих записвачката паралелно със моето CD-ROM инасталирах НЕРО и при опит да запиша ми дава следното съобщение:this application has detect that your drive is not in DMA(direct momory access )DO you wish to run NERO DMA manager for enable your DMA mode right now? .....АЗ му давам ОК и после ми иска рестарт и :confused пак нищо не става...........БЛАГОДАЯ предварително

От Device Manager-а (десен бутон на My Computer и от там Hardware нещо си tab-а). Там си намери устройството ---> Properties и включи DMA режима.

От Device Manager-а (десен бутон на My Computer и от там Hardware нещо си tab-а). Там си намери устройството ---> Properties и включи DMA режима.

проверих на IDE/ATA/ATARI controlers режима ДМА е вкл............възможно ли е от джъмпера на записвачката да е нещо понеже го махнах ( не искаше да я намери с него)

Щом имаш ЦД и записвачка трябва едното да е мастър, а другото слейв. Ако си махнал джъмпера виж на какво отговаря, ако е мастър, направи ЦД-то на слейв или обратното.

проверих на IDE/ATA/ATARI  controlers режима ДМА  е  вкл............възможно ли е от  джъмпера  на  записвачката да е нещо понеже го махнах ( не искаше да я намери с него)

Възможно е, дай писачката на Master, CD-то на Slave и провери дали е вкл. DMA-то, щото то май пишеше use DMA if available (нямам Win да погледна) и отдоло ти показва дали си в DMA или PIO режим.

Възможно е, дай писачката на Master, CD-то на Slave и провери дали е вкл. DMA-то, щото то май пишеше use DMA if available (нямам Win да погледна) и отдоло ти показва дали си в DMA или PIO режим.

такааа...... вече записвачката е master а CD-ROMa e Slave но е в PIO mode и не знам как да го направя в DMA .......от там на Hardwere secondary IDE channel properties ми дава DMA if available (PIO mode) но само като инфо .....не мога да го променям :confused

такааа...... вече записвачката е master а CD-ROMa e Slave  но  е  в PIO mode  и не  знам как да  го направя  в DMA .......от  там на Hardwere secondary IDE channel properties ми  дава DMA if available  (PIO mode) но  само като инфо .....не мога да го променям :confused

Значи едно от устройствата (или и двете) по кабела не поддържа DMA или прави някакъв конфликт със съседа си, или Windows-a те бъзика нещо. Ако използваш старо устройство - сигурно там е проблема.

Закачи ги едно по едно и виж кое в какъв режим работи.

Значи едно от устройствата по кабела не поддържа DMA или прави някакъв конфликт със съседа си, или Windows-a те бъзика нещо. Ако използваш старо устройство - сигурно там е проблема.

възможни са и двата варианта :wacko: сега изключих CD-ROMa и всичко е наред .........ще карам само на записвачка за сега...........Благодаря :punk

все пак ако някой знае по добро решение на проблема......... :cry

Най-добре извикай някой който разбира от компютри да ти го оправи. Вероятно проблема не е кой знае какъв, но така на тъмно по форума е трудна работа.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...