Stenli Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 @lifefeel, този път съм съгласен с теб проблема е че на личните лекари дават по 160 направления за 3 месеца. и както каза ти, ако имат хиляди пациенти наистина става много смотана работа. приятелката ми има същия проблем с нейния лекар и декември месец, мисля могат да се сменят, ще си сменя лекарката Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mila Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 защото така става, че хем си плащам осигуровки, хем още един път плащам на лекарите, щото нямам право на направления. <{POST_SNAPBACK}> Стенли, не е винаги така... И аз съм за друга система, ама като я има тая в България, мисля че трябва да я използваме максимално. Моят съвет е: СМЕНЯЙ ЛИЧНИЯ ЛЕКАР! Не може аз да си избера лекар, да му се доверявам и когато имам проблем, той да ми каже че не може да ми даде направление - абсурд! И то когато аз му плащам заплатата! Аз не ходя често, но миналата година съм използвала поне 4 направления. Имам и възрастни познати при същата лекарка, на които доста по-често се налага да искат - тя никога не казва "няма да ти дам". Ако проблемът не е много спешен, най-много да каже - ела след няколко дена, когато е началото на месеца и ще ги взема от здравната каса. Обикновено си запазва по няколко от всеки вид за зор-заман и в спешни случаи може да реагира. Как така при един лекар може, при друг - няма? Ако личният ти лекар се изживява като статистик, а не като длъжен да се грижи за здравето ти - да си търси други пациенти! Не е толкова лесно да се промени системата на здравеопазване генерално, но можем да изискваме качествено здравеопазване поне в такива случаи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 За мен изборът е направен - Здравна каса да го Дуа !!! Исрено ти пожелавам, да не ти се налага да ползваш услугите и :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 3, 2005 Share Posted October 3, 2005 Никакви пари няма да им дам на тея лайнари!!! Преди година и нещо бях се разболял много и всичко до стотинка си платих даже марличките с който ми слагаха спирт след инжекция си платих Link to comment Share on other sites More sharing options...
Godfather Posted October 4, 2005 Share Posted October 4, 2005 Мухахахаха, повече от половин година ме няма в България, но великата система на НОИ продължава да ме води с непрекъснати права. Интересно до кога? Наздраве за великата система на НОИ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Мухахахаха, повече от половин година ме няма в България, но великата система на НОИ продължава да ме води с непрекъснати права. Интересно до кога?Наздраве за великата система на НОИ. много дълго ще те водят. може би с години и ако някога си дойдеш в българия ша дойдат и щи кажат-плащай бате за годините дето не си давал нищо. следователно ти трява да им покажеш документ, че те е нямало повече от 1 година в българия, ако е по-малко ще трябва да си платиш айде наздраве и от мен за простотията дето е в наща държава Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil Scrappy Posted October 5, 2005 Share Posted October 5, 2005 Mi as bachkam na edno mqsto plashtat mi osigorovkite no se voda na 4 chasa (ne mi vodat 8 chasa) a stoq sql den obshto vzeto se gavrat no za smetka na tova ima prebirane na ......... v Bulgaria nqma jivot sega shte gledam da zaminam pri bashta mi v USA pone tam shte zimam mnogo dovolni kinti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.