Jump to content
BulForum.com

Приеха новия избирателен закон!!!

cheese

Recommended Posts

Утре в Държавен вестник ще излезе новият избирателен закон.

На който му е интересно, да го погледне. Аз личнто ще го сканирам и ще го пусна тук.

Най-важната промяна - ще се гласува с интегрална бюлетина. Така няма активисти на партии с неграмотен електорат (сещайте се кои са те) да раздават бюлетини предварително.

Студенти и пълнолетни ученици ще могат да гласуват по настоящ адрес.

Вече няма да има пречка тези, които с готова гласуване определят бъдещето си, да го гласуват в града, в които учат.

СТИГА СМЕ ДОПУСКАЛИ БАБИ И ДЯДОВЦИ ДА НИ ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО!!!!

ГЛАСУВАЙТЕ! ТОЗИ ПЪТ ИМАМЕ ШАНС ДА ОТСЕЕМ ПО-ДОБРЕ ДЕПУТАТИТЕ СИ!

Докато не стане мажоритарен вот,няма да можем да ги отсяваме , а ще влизат пълни мухльовци.

Недейте гласува тогава. Така моят глас ще тежи повече. Като човек погледне вариантите - да гласувате за БСП или да не гласувате - по-добре вторият...

А за законът - евала!!! Така трябва. Един турчин днес в 24 Часа се изказа - едва лио не 40 процента щял да е невалидният вот заради интегралната бюлетина. Извинете, но в САЩ гласуват с интегрална бюлетина, а нали е всеизвестен факт, че американците са тъпаци? Нали ние сме много интелигентните? Много от турските избиратели не били грамотни - за какъв х♚й ще гласуват тогава и ще ми определят те насоката на страната? Не могат да съберат 2 и 3 от първия път, но ще гласуват за ДПС, щото сме интелигентна нация и ДПС е интелигентна партия ли? Еби му майката и държавата. Сега и циганите се точат да управляват, стана тя каквато стана.

Дано с новият закон нещата позаприличат, не може от хора получили бюлетината си с тройка кебапчета да зависи България, не може!

Точно така! Дано нещата започнат да се оправят!

До сега каквото било - било!

Битият си е бит, ........ :D

(втората част не винаги е весела),

кой ял кебапчета - ял!

Утре в Държавен вестник ще излезе новият избирателен закон.

На който му е интересно, да го погледне.  Аз личнто ще го сканирам и ще го пусна тук.

Най-важната промяна -  ще се гласува с интегрална бюлетина. Така няма активисти на партии с неграмотен електорат (сещайте се кои са те) да раздават бюлетини предварително.

Вече няма да има пречка тези, които с готова гласуване определят бъдещето си, да го гласуват в града, в които учат.

СТИГА СМЕ ДОПУСКАЛИ БАБИ И ДЯДОВЦИ ДА НИ ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО!!!!

ГЛАСУВАЙТЕ!  ТОЗИ ПЪТ ИМАМЕ ШАНС ДА ОТСЕЕМ ПО-ДОБРЕ ДЕПУТАТИТЕ СИ!

Хей подписа ти прилича на предизборна агитация цвета му случайно ли е като на онази партия или....

Хей подписа ти прилича на предизборна агитация  цвета му  случайно ли  е като на онази партия или....

Xa-xa.Dosta si zabluden......Vij kakvo kazva v posta si i shte razberesh sreshtu koq partiq e....s teq dqdovci i babi.....Inache sam ZA zakona i tova da ne se dopuskat turci da vlizat v teritoriqta na stranata....Shtom glasuvat znachi sa balgarski grajdani,a spored zakona balgarite mogat da glasuvat po nastoqsht adres.....

За закона браво!И без това ДПС е етническа партия,която е противоконституционна,но съществува по едно конюнктурно решение на Конституционния съд.Можеби ще доживеем времето в което тази партия няма да е във властта.От доста време не съм гласувал,но мисля този път undefined undefined .Още незнам за кого... :huh:

Докато не стане мажоритарен вот,няма да можем да ги отсяваме , а ще влизат пълни мухльовци.

...че те всички са пълни мухльовци! ;) Свястните не се кандидатират,за жалост...

Има изключения де,но повечето от пари не могат да дишат вече!

За интегралните бюлетини:АФЕРИМ,МАШАЛА,АШКОЛСУН,ЕВАЛА!!! :P Но според мен трябва даже да се приеме закон,според кийто хора без средно образование да не могат да гласуват!!!Така ще е най-добре!Ама и това не малко.Браво на Царя(за първи път),че преметна Доган.Ползва го,ползва го почти 4 години и сега край.много се задържа тази антиконституциона партия на върха на държавата!!!крайно време беше за нещо такова!!!

Ако дадете и сайта от който ще става гласуването, ще сте уникални. По-принцип мислих тая година да не гласувам, че и да ида и да не ида, те пенсионерите гласуват повече от нас, макар че би трябвало да е обратното.

Браво на Царя(за първи път),че преметна Доган.Ползва го,ползва го почти 4 години и сега край.много се задържа тази антиконституциона партия на върха на държавата!!!крайно време беше за нещо такова!!!

Като толкова мисли за родината Цара що 4 години с турчина?

Ако дадете и сайта от който ще става гласуването, ще сте уникални. По-принцип мислих тая година да не гласувам, че и да ида и да не ида, те пенсионерите гласуват повече от нас, макар че би трябвало да е обратното.

Бе по-добре си изрази мнението чрез гласуване, ако всички го направим вотът на дедо и баба няма да тежи толкова.

ГЛАСУВАЙТЕ!   ТОЗИ ПЪТ ИМАМЕ ШАНС ДА ОТСЕЕМ ПО-ДОБРЕ ДЕПУТАТИТЕ СИ!

Как да ги отсеем бе @cheese,като депутатските предизборни листи ги определят и подреждат висшите органи на самите партии,а не избирателя.Те определят кой ще е на първо ,второ и т.н. място в листата.И после първите няколко в различните области отиват в парламента и се получват случаи като Каменчо Влахов( за него се сетих най-напред), а най-вероятно и в другите партии има такива екземпляри.Няма как ние да ги отсеем :( ,но това не означава ,че не трябва да гласуваме.

Съгласен съм .Ама едва ли скоро ще се случи такова нещо в нашата мила родна страна.Може би след години...

Negramotnite pak shte mogat da glasuvat. Tui kato po goliamata chast ot tezi negramotni s etni4eski turci ili cigani partiata na DPS shte se postavi v nachaloto na spisuka ili v kraia i liderite shte kajat na sbirshtinata negramotni " slojete hiksche na purvia ili poslednia kvadrat" i eto bez da chetat shte znaiat za koi da glasuvat i si4ko se obezmislia. Shtom stava vapros za pari ima kak da se postigne tova dadena partia da e v nachaloto ili kraia na listata.

VooDooMaN, ти как би премахнал турчина, с държавен превнрат ли? Та да станем като Кипър? Мислете малко преди да пишете, хора! Доганчо ловко, ама адски ловко го пречакаха! Аз лично до онзи ден не вярвах, че интегралната бюлетина ще мине. Ама то не може вечно да изнудваш ту този, ту онзи. Рано или кън ос е появява някой, дето е с пет класи над тебе и ти турва пръста (както се казва в Асеновград :D )

Освен това - не бъди сигурен, че като разни хобити не гласуват, твоят вот ще тежи повече. Не ми се занимава да обяснявам сега системата D'Ont. Догановите хора са полуваенна организация, имат си от долу на горе десетници, стотници и прочее. Имат още малко време да се организират наново. С "преливането" на гласове по гореспоменатата система могат да отрежат цял регион. Вярно, сега нямча да може да се преливат толкова много, но все пас системата като цяло си работи ЗА СЕГА .

Alliance, нямах предвид червените бабички, а бабичките въобще. Младият човек, независимо в какъв цвят партийни гащи се е обул, мисли много по-трезво, има много повече информация и в края на крайщата, колкото и цинично да прозвучи, ще живее от този момент нататък повече от възрастния.

До сега студентът нямаше възможност да гласува по настоящ адрес. Това беше изгодно на много хора! Та вижте само кога са насрочени изборите - баш по сесийно време! Кой ще си зае*е сесията и да си ходи до тях да гласува?

(особено като се има предвид колко ЛИВАДИ отказват да гласуват въобще, колкото и да им е лесно :angry1 :angry1 :angry1 ) .

Осветн това в никакъв случай недейте да смятате, че това е някакъв специален антитурски закон! Пък на ДПС проблемът е не толкова, че е турска партия, колкото, че до голяма степен се командва и финансира от вън.

Това е най-вече закон, който предотвратява раздаването на бюлетини предварително. Освен това вече няма да има начин неуки хора от по-особени региони на държавата да бъдат лъгани, че бюлетината, която предварително са им дали, е белязана с таен знак и ако не я пуснат, жална им майка.

Въобще законът е многостранчив и във висша степен полезен.

(Между другото неволно съм ви заблудил за датата на обнародване, няма да е днес, има си технологично време за тая работа. Във вторник ще излезе, до тогава се наемам да пусна тук текста на закона.)

Protosa, на повечето места в България циганите и турците (най-вече турците, защото те имат акъл в главата си, но просто са държани в невежество и тормозени от ДПС феодали) не страдат от вечна любов към Доган и компания. Тях просто ги е страх. Мръдни към Дулово (Първи Частен ДПС град) и ще ти стане ясно за какво става въпрос. Там не се ходи до клозета, без да питаш когото трябва. Сега вече няма начин да ги изнудват. Бюлетините се раздават в самата секция, подписват се и се подпечатват на място и няма как да се сложи този прословут таен знак. Че ще се намърдат обичайните заподозрени отново - да. Но ще са несравнимо по-малко.

Аз от коя партия съм няма значение. Подписът ми е син съвсем случайно, явно така е настроен цветът ByDefault :D До момента съм приканвал просто да се гласува. Седнете, помислете, изберете си някого и гласувайте. А който предпочита да си павка пушилист и да мрънка докато е жив - моля. Да си мрънка. То базгръбначността не се лекува, уви.

За мажоритарния вот сте адски прави. Но - всяко нещо с времето си! Едно по едно. За да направиш втори етаж на една къща, трябва да направиш първия.

Турците трябва да се изтикат лека-полека, ясно е че със сила вече не може. Мина хубавото (според мен) време за това, а именно - Възродителният процес и по-точно Голямата екскурзия. Трябваше да им вземат българското гражданство тогава, но какво да се прави.

Въпросът е в това, че колкото повече хора гласуват, толкова по-нисък става процентът на турците, щото те са си общо взето константна бройка.

Много хубаво е това със студентите стига те да решат, че могат да направят нещо полезно. Едни 100 хиляди гласа (примерно, не се хващайте за цифрата) на млади хора в допълнение никога не е излишен.

Турците трябва да се изтикат лека-полека, ясно е че със сила вече не може. Мина хубавото (според мен) време за това, а именно - Възродителният процес  и по-точно Голямата екскурзия. Трябваше да им вземат българското гражданство тогава, но какво да се прави.

Въпросът е в това, че колкото повече хора гласуват, толкова по-нисък става процентът на турците, щото те са си общо взето константна бройка.

Много хубаво е това със студентите стига те да решат, че могат да направят нещо полезно. Едни 100 хиляди гласа (примерно, не се хващайте за цифрата) на млади хора в допълнение никога не е излишен.

Бях решил да не гласувам , но в общи линии си прав !(...все още мисля да не гласувам) :excl:

Никой не ти говори за гонене. В основната си част и те са хора като нас - работят, имат си проблеми, чудят се как да си плащат сметките и прочее.

Умишлено техните феодали ги държат неграмотни и ги плашат, защото наплашен и неграмотен човек лесно се манипулира.

И между другото тия изявления да "изгонване" работят точно за Доганчо и компания ! Нека си мерим приказките !!!

Става дума за пропорционално представяне на тези хора във власста не държавата. Ако са например 10 процента, трябда да имат един министър от десет. Така никой няма да е дискриминиран.

Както вече казах, проблемът на ДПС не е, че е турска партия, а че е управлявана отвън такава. Напомням ви - в Конституцията на Турция е записано, че човек може да придобие турско гражданство само, ако се откаже от предишното си такова. Направено е САМО ЕДНО изключение - за българските изселници. Които нямаше да са изселн ици, ако преди години едни комунистически олигофрени не бяха решили, че като направиш от един Мехмед Мишо, новият Мишо ще бачка и ще си гледа задълженията по-добре.

Така нареченият Възродителен процес беше безсмислена гавра, от която произтекоха само проблеми за България. Дадем бе идеален повод и начин да ни се месят.

А по въпроса за Косово - има начин да се избегне Косово и това става с избори. Никой няма да оспори изборни резултати в една държава челн на Нато и почти член на ЕС. Сиреч можем съвсем легално да си върнем нашето, без да вземаме нищо чуждо. Гласувайки!

Така че ... ДАЙТЕ ПРОСТО ДА ГО НАПРАВИМ!

freee8lj.gif

moze prozvu4i glupavo no vidqh ili 4uk nqkade 4e licata m/u 16 i 18 sa6to 6te mogat glasuvat tva vqrno li e?

Нв може да е вярно, има си закони в тая държава. Трябва да си пълнолетен за да гласуваш.

Най-накрая :)

Сутринта в "Сблъсък" казаха, че България е единствената държава все още използваща цветни бюлетини...две ръце за интегралната, въпреки че ония пак ще си гласуват на сляпо.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...