Jump to content
BulForum.com

Шофьорски курсове

mYa

Recommended Posts

На мен ми е интересно дали трябва да си Точно на 17 и 9 за да почнеш с курсовете?

Примерно не може ли на 17 и 7-8,че нещо не ми се карат курсове посред зима (следващата де,то и без тва това сега не е ноо зима :P )?

минимум 17 и 9 :)

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

abe zapisviate se za b4ka ot rano 4e mamata si traka. zapisah se na 5ti i 1vata svobodna data be6e 28 taka4e idqlka si pasva 6toto i kormuvaneto mi e nqkude tam ...no koito si e vzel kormuvaneto i mu se kara tepurva 6te 4aka b4ka ako ne se e zapisul...kofti trupka za b4ka to4no da 4aka6:)

минимум 17 и 9 :)

трябва да си на 17 и 11 месеца...Тъйкато курса ти е горе-долу месеца,та кат го изкараш да си на 18.Преди може да е било 3 месеца преди 18,но вече не е.Лично говорех с инструктор.

hm

az naprimer se zapisah na teoriqta kursa predi da sum stanal na 17 i 11 meseca. spored moje6 da kara6 3 meseca po-rano no trqq si naprai6 taka 4e za 3 meseca da izkara6 24/ili kolkoto sa tam 4asovete togava/ koeto e mlako kofti mn rqdko 6te kara6.

трябва да си на 17 и 11 месеца...Тъйкато курса ти е горе-долу месеца,та кат го изкараш да си на 18.Преди може да е било 3 месеца преди 18,но вече не е.Лично говорех с инструктор.

Ами аз доколкото знам, можеш да караш курса на 17 и 9, но преди да станеш на 18 неможеш да си вземеш книжката...или нещо такова беше...а сигурно си прав. :huh:

predi 18 ne moje da ide6 na listovki prosto. a btw ni6to ne se u4i na tva tupo kormuvane v4era karah s ba6ta mi na "poligona" na grebnata i parkiraniq i vsekvi takiva raoti sa dosta po-trudni ot tova prosto da kara6 izgrada/koeto te u4at na kormuvanet/ mn qko moje6 da kara6 no kato doide vreme da parkira6...:)

predi 18 ne moje da ide6 na listovki prosto. a btw ni6to ne se u4i na tva tupo kormuvane v4era karah s ba6ta mi na "poligona" na grebnata i parkiraniq i vsekvi takiva raoti sa dosta po-trudni ot tova prosto da kara6 izgrada/koeto te u4at na kormuvanet/ mn qko moje6 da kara6 no kato doide vreme da parkira6...:)

Мен на изпита не са ме карали да паркирам :) Иначе като покараш 1-2 седмици с книжка и ти става адски лесно паркирането :)

Френският гараж при някои е зор да го научат,особено при момичетата(нищо лично).

Както каза "(нищо лично)", но при момичетата всичко е зор. На 10 1-2 да карат горе-долу. :)

Френският гараж при някои е зор да го научат,особено при момичетата(нищо лично).

То тряя и да свикнеш с колата. Аз примерно на курса с учебната астра го научих лесно ама ся ако тръгна да го права на нашия пасат комби ша са озора :)

То тряя и да свикнеш с колата. Аз примерно на курса с учебната астра го научих лесно ама ся ако тръгна да го права на нашия пасат комби ша са озора :)

Принципа е един и същ,ако не успееш от първия опит винаги можеш да опиташ пак нали така :):)

Иначе като покараш 1-2 седмици с книжка и ти става адски лесно паркирането :)

Ами не е точно така! :)

Паркирал ли си в центъра на града (Пловдив) ? Там наистина можеш да се научиш да паркираш,особено ако си затиснат отпред и отзад.Има едно задблоково пространство точно зад сградата срещу халите,сигурно някои от вас паркират там колите си,безплатно е,няма паяци и т.н. но гъча е голям! Това там си е истински полигон,на който в реални условия можеш да тестваш уменията и нервите си!

Някой губил ли си е книжката и дали е наясно с процедурите при изкраване на нова ? И друго - колко е най-бързата услуга за вадене на книжка и какви пари ?

Някой губил ли си е книжката и дали е наясно с процедурите при изкраване на нова ? И друго - колко е най-бързата услуга за вадене на книжка и какви пари ?

40 или 42 лв мисля че беше експресната услуга в КАТ,книжката я изкарват за 1 седмица.

Ами не е точно така! :)

Паркирал ли си в центъра на града (Пловдив) ? Там наистина можеш да се научиш да паркираш,особено ако си затиснат отпред и отзад.Има едно задблоково пространство точно зад сградата срещу халите,сигурно някои от вас паркират там колите си,безплатно е,няма паяци и т.н. но гъча е голям! Това там си е истински полигон,на който в реални условия можеш да тестваш уменията и нервите си!

Трудно, ако е голяма колицата на малко място. Баща ми се ми вика, ако на мен ми трябват 20 см за френски, на теб ти трябват минимум 50 см. Това е за новобранци, ама взе да не ми прави впечатление каде си оставям колата и как, най-много се нервя на някви турбо газари дето се чудят от каде да профучат, и естествено на мацки в учебни коли. Право е трагедия да караш зад тях. Много нерви :(

Експресната е 40 лв. и 5лв за полълване на документите и 1,13лв за талон мисля. Абе излиза ти към 50-сетина лева всичко. И излиза за една работна седмица, тоест Понеделник - Петък. Аз си пуснах бавна, защото е неоправдано да давам на тия в КАТ грешни пари, за книжка, която ще ми дадат и безтуи това на 21-вия ден...

be ne kazvam 4e e trudno az li4no malko mi be6e kofti v na4aloto s na ba6ta mi kolata no sled 10tina 20 min se svikva prosto tupo e 4e ne se u4i tva mi be6e misulta

Габарити това му е майката иначе на зула не става. И най-вече спокойно и бавно за да не стават инциденти :)

5те лева за попълване може и да си ги спестиш. Мойто си го попълвах сам. Да и дам 5лв на оная, за да ми напише името и адреса на комп си е баси обира.

Попълването на документи е най-добре да се направи в школата където си кормувал от секретарката на школата на пишеща машина,(срещу 5 лв)после като отидете в КАТ само давате документите и сте готови :)

dnes hodin na 1 poligon predi mebelna ku6ta s kol4eta i pro4ie 4e ne mi se trenira spiraniq v grada 4ak kato vzema knijka tupo e da kara6 a da se 4udi6 kude da spre6. ta pokarah 2 4asa i ve4e nqmam oplakvaniq. a parkiraneto ako ne si pravil na kormuvaneto a posle mi vzeme6 knijka i se 4udi6 kude da spre6 6toto i e za 1vi put da spre6 po nqkuv si na4in samo za smqh moje6 da stane6.

• 2 weeks later...

ai da mi 4estita knijkata ;) nekva ideq za kolko vreme stava nai-burzata knijka za 5 rabotni dni li e ? i ako dnes sum minal kormuvaneto moje li v pon da podam dokumenti v smisul instruktora mi moje li za tva vreme da podgotvi kvoto ima da gotvi :)

ai da mi 4estita knijkata ;) nekva ideq za kolko vreme stava nai-burzata knijka za 5 rabotni dni li e ? i ako dnes sum minal kormuvaneto moje li v pon da podam dokumenti v smisul instruktora mi moje li za tva vreme da podgotvi kvoto ima da gotvi :)

По принцип инструктора би трябвало да ти е готов. БЧК ако си минал най-бързата поръчка е 3 работни дни.

И БЕЗАВАРИИНО КАРАНЕ. УМНАТА ПО ПЪТИЩАТА.

По-добре недей да бързаш, защото не се знае тоя от КАТ кога ще пусне документите,че си минал изпита. Ако днес не ги е пуснал... събота и неделя няма кой да бачка и не се знае дали в понеделник ще е готово.

Аз като си взех книжката и на следващия ден отидох да си подам документите ама ми казаха, че още не били получили информацията от изпитите проведени предишния ден. И трябваше да изчакам още 1-2 дни.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...