Jump to content
BulForum.com

Препоръчайте ми доставчик

azsum

Recommended Posts

Става дума за една фирма, на която офиса и е извън града и никоя фирма не се наема да опъва кабели до там.

Имат два цифрови телефона като единия не е проблем да дава заето :D т.е. да се ползва за Dial Up.

Ако някой ползва такъв за backup връска нека сподели.

Става дума за една фирма, на която офиса и е извън града и никоя фирма не се наема да опъва кабели до там.

Имат два цифрови телефона като единия не е проблем да дава заето  :D  т.е. да се ползва за Dial Up.

Ако някой ползва такъв за backup връска нека сподели.

ако телефоните са цифрови, пробвайте се за ADSL от БТК -business ADSL link. ISDN също може да бъде решение, на съответната цена, но не знам дали го поддържат и предлагат все още.

също така огледай се за безжични решения тип точка-до-точка на различни доставчици.

успех и дано съм ти бил полезен с идеите

Да но с тоя dial-up дори и да е безплатен, такива сметки за телефон ще имаш че ще ти се завие свят. Един час излиза между 0.93 стотинки (национален номер на бтк след 21 часа), до 2-3 лева, ако звъниш в най-близкият (може и по далечен) град, в който има входна точка. А и за скорост повече от 4-5к доунлоад не очаквай..

По добрият вариант според мен е wireless. Ако е на растояние до 32 километра (най-добре до 20км) от града и има пряка видимост, можеш да си купиш за 600$ комплект с който да се направи връзката (скороста е от 11Mb/s до 30mb/s, като зависи какво точно оборудване ще си купиш, аз ти препоръчвам на 5.2 Ghz).

Фирмите, които предлагат тая услуга са много като всичко е въпрос на вкус, все пак на мен най-добра оферта ми направи Ицо Гаров от Енджълсофт(лангейм), като цена на комплект, скорост и месечна такса, а най-лоша оферта ми направиха хората от спектър (жива набутвация), все пак услугата се предлага и от visio (чрез посредник, неофициално трябва да го издирваш щото няма даже офис :confused ), и ggbit, ако искаш да имаш warez.ru, но нямам информация за това каква услуга предлагат.. Dial-up SuX !!!

FrAgMaKeR за 600$ И Евроком и Гигабит и Визио ще опънат кабели от тук до луната :D

Забравих да уточня (макар че се подразбира), че нета няма да се ползва постоянно, че няма да се свалят филми, софтуер музика и т.н. за да се търси скорост от 11 Mb/s

Колкото до качеството, външния на БТК е по добър от тези на gigabit - справка форума на ggbit.

Dreamer мисля, че това ще е решението, или картите на

http://www.euro-card.net

НОВО! КАРТА ЗА ДНЕВЕН ДОСТЪП

Новата карта от 7 лв, тип "OFFICE", е предназначени за дневен достъп до интернет в часовете от 5.00 ч. до 22.00 ч. включително събота и неделя. Картата е валидна за 30 дни, а цената на час е 7 стотинки.

Колкото до качеството, външния на БТК е по добър от тези на gigabit - справка форума на ggbit.

Ти пък ако четеш форума на гигабит изобщо не му вярвай. Какъвто е външния на евроком такъв е и на гигабит като качество (скороста зависи от различните тарифи) Все пак съм бил и на двата доставчика

Знам още една фирма извън града със същия проблем. В момента са на dial-up е абсолютна мъка.

Тъй като знам как стоят нещата мога да кажа че БТК ADSL е най-добрият начин за връзка на този етап.

Edit: Една от причините разбира се че на никой не му трябва бърз локален достъп. Хората искат ИНТЕРНЕТ за да си вършат работата. След като почти целия външен трафик минава през БТК е логично тяхния интернет да е най-качествен.

Да ама БТК АДСЛ го има само в големите градове, каде ще го търсиш извън града в някое малко градче или селце, апък дайал ъпа е пълна набутвация и много късно ще се осетят, че е по евтино не 600$ ами 6000$ да дадът за антени и сателити, от колкото да се плащат сметки по 100-200лева на месец (каквито до скоро и аз плащах) за телефон :angry: Никой не ви говори за филми и такива неща, дори и само за поща и брауз да ползвате интернета бтк-то ви цъка инмулси като за световно и ако на ден ще ползвате интернет за 2-3 часа при цена 2лева/час за телефон, месечната ви сметка ще е минимум 150 лева, а с wireless няма да плащате повече от 35 лева (лангейм), 50 лева (спектър) или някаде толкова при друг доставчик, за 24 часа интернет с пъти по висока скорост на интернета и само еднократна инвестиция за техника, която след 3 месеца ще се изплати, а и цената на антените може да е много по ниска или да ви излезнат напълно безплатно ако сключите договор с доставчика за 1 година например, но щом искате да си тровите живота с БТК, ваша си работа :devil

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...