Jump to content
BulForum.com

Съвет за ъпгрейдче...

Recommended Posts

Ще правя ъпгрейд и ми са необходими малко мнения.

Дайте съвет има ли смисъл да минавам на PCI Express и съответно такава карта? И естествено какво дъно и карта с PCI-E препоръчвате?

Ако няма смисъл, какво AGP?

Лично аз съм харесал 8KDA3+ на EPoX, но за PCI-E си нямам идея. Приемам всякакви предложения, стига цената да не надвишава 130$.

Процесор. Харесал съм A64 3000+ S754 или евентуално същия модел на S939 (зависи от избраното дъно). Мисля, че е достатъчно. Тук цената да е макс 150-160$.

Рам...кит-че 2x512 GEIL? Чувам, че и A-DATA имат добра серия. Цена макс 120$.

И видео карта...нещо около 150-160$ ще е добре...в крайна сметка може малко повече. Ако дъното е на PCI-E, смятам, че x700Pro е най-удачно, а ако остана на AGP се замислям за 9800Pro.

Ъпгрейда го правя по-скоро с работна цел - Solidworks, 3DSMAX и т.н. Гейма на второ място.

Според мен, доста по-смислен ъпгрейд е към сокит 939 (основната разлика със 754 е двуканалния режим на паметта и по-високоскоростната хипершина), аз съм изключително доволен от моето дъно с марка Асус, но добър и по-скъп вариант е DFI, вариант е и Епокса разбира се (лично аз досега не съм имал вземане-даване с Епокс).

За видео X700 pro се представя не особено добре според мен, на фона на 6600 серията.

Памет и Geil да вземеш и Адата Витеста серията няма да сбъркаш.

И отсега да знаеш, че за това по-горе ще ти трябва яко захранване 400+ вата като говорим за истински захранвания.

MI zna4i moqto cfg. e slednata :

MB : GB K8NF9 ( PCI-EX )

CPU : AMD 64 3000+ s.939

VGA : Albatron 6600GT ( Dosta prili4en overclock no stuva okolo 210$ )

RAM : A-DATA 2*256 ( Dual chn. rabotqt sq na 500Mhz . Ina4e naposleduk mi kazaha 4e i PQI pravqt hubava pamet t.e. slagat hubavi 4ipove - durji na 460mhz , i spored mene tova e oda4en variant ako 6te si overclockva6 CPU-to a nqma6 dostatu4no pari4ki :) )

Praveni testove:

Super Pi 39 sec. (overclocknato CPU na 2256Mhz / 1800def. )

4001t. na 3dmark2005

9730t. na 3dmark2003

20300t. na 3dmark2001

MI zna4i moqto cfg. e slednata :

MB : GB K8NF9 ( PCI-EX )

CPU : AMD 64 3000+ s.939

VGA : Albatron 6600GT ( Dosta prili4en overclock no stuva okolo 210$ )

RAM : A-DATA 2*256 ( Dual chn. rabotqt sq na 500Mhz . Ina4e naposleduk mi kazaha 4e i PQI pravqt hubava pamet t.e. slagat hubavi 4ipove - durji na 460mhz , i spored mene tova e oda4en variant ako 6te si overclockva6 CPU-to a nqma6 dostatu4no pari4ki  )

Praveni testove:

Super Pi 39 sec. (overclocknato CPU na 2256Mhz / 1800def. )

4001t. na 3dmark2005

9730t. na 3dmark2003

20300t. na 3dmark2001

Offtopic: Ami na4i da kaga funlove ti po temata vobshte ne se izkaza,ina4e dobre se izfyka s taq konfigoraciq,a RIP shte ti prepora4am da si vzemesh PQI pamet zashtoto naistina slagat stabilni 4ipove.

sohm, x700 наистина е по-малко производителна от 6600 серията, но чист 6600 не ме устройва, а GT-то е доста скъп. За сметка на това x700Pro, показва добри резултати и го бива като съотношение ценакачество. Захранване... и 300W Fortron ще стигне.

FunLov3, не знам откъде си го взел тоя 6600GT за 210 с ДДС, но ми се вижда малко нереална цената...

m1s7ak3, PQI май имаха някаква Turbo серия за която само добри думи чувам, но съм решил да заложа на стабилноста и качеството, дори името ако щеш :). Специално РАМ-а ми е страшно важен и за това взимам 2х512.

... За сметка на това x700Pro, показва добри резултати и го бива като съотношение ценакачество. Захранване... и 300W Fortron ще стигне...

Х700, ГФ6600 няма да има осезаема разлика, спор няма.

За 300В захранване обаче не съм сигурен, че ще ти свърши работа. Аз бях с такъв Фортрон 300В и не можех да клокна и 20 MHz отгоре, а и не можех да си пусна даже всички нещица в кутията.

RIP ,само да ти кажа че картата от сигнатурата ми(която е AGP) бие по всякви параграфи ASUS 6600 256MB PCI-Exp. А като вземем на предвид че 6600 е и с около 30$ по скъпа си помисли хубаво дали си заслужава да скачаш на високо...

RIP ,само да ти кажа че картата от сигнатурата ми(която е AGP) бие по всякви параграфи ASUS 6600 256MB PCI-Exp. А като вземем на предвид че 6600 е и с около 30$ по скъпа си помисли хубаво дали си заслужава да скачаш на високо...

Защо избра точно 256 Mb -вия вариант за ценово сравнение :).

Дори и да си прав обаче въпроса, е че на AGP това в общи линии е MAX, което може да се сложи вече, а на PCI-E това е само началото и за в бъдеще като иска да си ъпгрейдне картата няма да сменя всичко в кутията за тази цел.

Избрах точно него ,щото имах такова под ръка за тест,иначе си прав че е хубаво да се мисли за напред,но аз имах друго в предвид. Това че PCI-Express е от ново поколение и че е 16х не 8х не го прави винаги по удачния вариант. А и друго - на пазара в момента се броят на пръсти PCI-Exp карите които могат да се преборат с 6800 Ultra (само пример) за AGP.

sohm, ще видим...може и 400W да взема, макар, че този 300 ватовия модел стига и до 400 в екстремни моменти :).

Ael, не претендирам, че 6600 е бърза карта, точно. Аз бях си наумил 9600 Pro, но просто няма смисъл вече...така че FX5900 не ме устройва.

Искам карта с бъдеще, макар и малко :P.

:sick :sick :sick xaxa

Ti mai si testval 4isto 6600 a ne GT versiq :)

Стана интересно. Май РАМ-а ще се окаже най-лесен. Страшно се затруднявам в избирането на дъно и видео. Процесор избрах - A64 3000+ S939.

Тук обаче нещата се разделят на две:

1.PCI-E дъно и PCI-E видеокарта => много пари

2.AGP дъно + AGP карта => задоволителни цени...

Явно е "модерно" в момента да си с Asus A8N Deluxe (нормалната версия имала някой проблеми и кофти поддръжка от към страна на BIOS-). Цената обаче е 170$ без ДДС. А на такава конфигурация ще приляга нещо от типа на 6600GT.

Ако избера AGP варианта съм се спрял на EPoX 9NDA3+ на цена около 130$ без ДДС. Тук видеото може да се вземе и по-нататък,но отново трябва да е поне 6600GT или R9800Pro, но като гледам GT-то е по-евтино и доста по-добро.

Извода е,че не ми трябва тъпото SLI, което оскъпява дъното, но не може без него. Има трети вариант - евтино дъно GB K8NF9, отново PCI-E и без SLI, но не случайно ги наричат дръвца...

Дайте съвет бе хора :(.

По въпроса със захранването - питах, проверих на 300W Fortron издържа A8N, 2x512 и яко клокнат A643200+ с 2 харда. Евентуално по-нататък може да инвестивам в 460W версия, но засега толкова.

GB K8NF9 e edno dosta prili4no duno i pone spored mene ne zaslujava da go obijda6 :P ! Pone na mene mi haresva :) !

A8N nasitina ima problem s BIOS-a probval sum go i nepozvolqva6e da se overclockva procesora anulira6e overclock-a vednaga 6tom pusne6/restne6 komp-a. T.e. pri vsqko puskane trqbva da go overclockva6 nanovo :) ! Malko iznervq6to :) !

:sick  :sick  :sick  xaxa

Ti mai si testval 4isto 6600 a ne GT versiq :)

Къде видя да пише GT в моя пост? Ако някой се съмнява в мойте думи още утре мога да пусна тестове на двете карти и да ви покажа резултати.

Mi estestveno 4e tvoita 5900XT 6te e po-dobre ot 4isto 6600 !!! :angry1

Oba4e ti Ael po-nagore be6e napisal

Ael Публикувано на , 21:17 PM

ot tozi post si napravih izvoda 4e govori6 za 6600GT a ne za 4ista !

Ще го поразгледам, мерси за съвета.

EDIT: Дънцето се оказа доста добро. Прочетох ти цялата тема в HWBG и единственият реален проблем беше кофти BIOS-a за който се чака новав версия, пък и не спъва чак толкова клока. Като се има предвид, че аз няма да клоквам и, че не ми трябва SLI, че цената му е почти 2 пъти по-ниска, нищо чудно да взема и него...Ако си го купи (не останах с такова впечатление) кажи мнение.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...