RubbeR_HeaD Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Pope John Paul II (papa ioan pavel vtori ) po4ina na 84 godini v 10 i 37 na 2 april 2005... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xerosis Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Ще ми липсва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Ще ми липсва... <{POST_SNAPBACK}> !?!?!?!!?!?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TITAN4O Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Ужасно! (но време му беше ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Е....мир на праха му.Сега ще чакаме новия папа.Отиде си още една личност от миналия век. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 mir na praha mu dano novia papa bade kato nego Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Бог да го прости! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamenR Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Това че Папата почина, беше очаквано и въпреки това виждате по телевизията колко хора съпреживяват събитието.Но ми се иска да използвам момента и да повдигна въпрос който е в главата ми от години. Чували сте вярвам за Великата Схизма- момента в далечното минало когато християнската църква се е разделила на католическа и ортодоксална. Мисля че за всеки трезво мислещ човек е ясно е че това което ни разделя (католици и православни) не е разликата в начина на кръстене или в това че те се кланят на статуи а ние на икони. Схизмата е станала заради борба за власт и влияние на тогавашните свещеници. Това което искам да кажа с толкова много думи е, че не разбирам защо това безумие с разделянето на църквите продължава след като е ясно че зад него не стои нищо освен интереси.Нима това има нещо общо с посланието и философията на християнството.за мен определено НЕ. Това разделение за мен само показва колко далече са всички включая и покойния папа от религията в нейното духовно измерение. Къде можете да видите бедни свещеници да живеят скромно и да проповядват философията на християнството- във Ватикана? или в някоя наша църква където независимо от повода по който си отишъл първото нещо е да ти искат пари!!!. Много ми се иска да чуя мненията ви по тези въпроси! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DEVIL_in_PLD Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Spored men beshe po4inal oshte v4era ama twa e drug vapros.Ina4e "LEKA MU PRAST". Link to comment Share on other sites More sharing options...
azbeaz Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 R.I.P. "May His Merciful Shadow Fall Upon Him" Както се казваше в един филм голяма работа всички умират рано или късно независимо кой поред наследник на Свети Петър се водят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Прав си KamenR,само че ми се струва,че това е съвсем различна тема.Защо не направиш отделна тема?Нека в тази отдадем почит на този голям човек,а оставим политиката и властта за някое друго място(тема)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ack Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Почивай в мир!!! А темата на KamenR e наистина добра,ама надали сме доживяли за нея,а и надали някога ще доживеем !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Ще ми липсва... <{POST_SNAPBACK}> това не го разбрах? ПС: Мир на праха му Link to comment Share on other sites More sharing options...
RottenBrain Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 От написаното дотук оставам с впечатлението, че всички във форума са католици. Лошо няма. Само да питам-аз като съм православен какво ме интересува дали папата е починал и кой ще го замести. Това не го казвам с цел да се заяждам,а просто защото ми е интересно как някой който дори не ходи на църква примерно праска изказвания от сорта на "Ще ми липсва..." Кво ся няма с кой да си пиеш кафето ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgekodinov Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Бог да го прости човека. Но не трябва да се забравя : ЧОВЕКА. Щото по RAI UNO имах чувството че предават "на живо от Голгота" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paragon Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Това че Папата почина, беше очаквано и въпреки това виждате по телевизията колко хора съпреживяват събитието.Но ми се иска да използвам момента и да повдигна въпрос който е в главата ми от години. Чували сте вярвам за Великата Схизма- момента в далечното минало когато християнската църква се е разделила на католическа и ортодоксална. Мисля че за всеки трезво мислещ човек е ясно е че това което ни разделя (католици и православни) не е разликата в начина на кръстене или в това че те се кланят на статуи а ние на икони. Схизмата е станала заради борба за власт и влияние на тогавашните свещеници. Това което искам да кажа с толкова много думи е, че не разбирам защо това безумие с разделянето на църквите продължава след като е ясно че зад него не стои нищо освен интереси.Нима това има нещо общо с посланието и философията на християнството.за мен определено НЕ. Това разделение за мен само показва колко далече са всички включая и покойния папа от религията в нейното духовно измерение. Къде можете да видите бедни свещеници да живеят скромно и да проповядват философията на християнството- във Ватикана? или в някоя наша църква където независимо от повода по който си отишъл първото нещо е да ти искат пари!!!. Много ми се иска да чуя мненията ви по тези въпроси! <{POST_SNAPBACK}> Всичко е заради повече пари и влияние, то е ясно. Последните години Папата и цялата му свита приличаха на пътуващ цирк, посещението му у нас го доказа. Помните какъв панаир беше. Така, че човека (както georgekodinov каза) си отиде на по-хубаво място, мир на праха му. А за нас остава да гледаме шоуто, наречено избор на нов Папа и да хрупаме пуканки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Мир на праха му! За мен това е човекът, допренесъл с най-много за света. Винаги е бил готов да помогне с каквото може и не се е държал егоистично. Даже се чудя как в днешно време можеше да съществува толкова хубав човек. R.I.P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 R.I.P. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorji_s Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Мир на праха му! Не съм католик, но човечеството има нужда от такива личности! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Мир на праха му! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Папата с трети най-дълъг понтификат, първият източноевропейски папа, първият неиталианец в последните 5 века, най-модерният и най-пътуващият папа...един от най-големите. През всичките 26 години (макар аз да съзнавам само последните 13тина примерно) е работил в посоката на мира, любовта и еволюцията. Нека почива в мир една от най-големите личности на XX век... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deathzone Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Мир на праха му, лошото обаче е, че никога или поне в следващите няколко века няма да имаме папа-славянин. А по лошото, е че никой папа вече няма да работи за обединението на всички християни- източно-православни и католици. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Е, надяваме се следващият поне, ако не по-нататък, да продължи дейността му. Наистина се надявам, защото в последно време Йоан Павел II назначи доста кардинали и доста от старите смени и сега влиянието на неговите идеи е доста голямо, така че следващият може да бъде негов достоен наследник. Link to comment Share on other sites More sharing options...
twoface Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 мир на праха му една от най-ярките личности на 20 век Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 От написаното дотук оставам с впечатлението, че всички във форума са католици. Лошо няма. Е тва е великия проницател. Интересно ми е как стигна до този извод? Да не те осени влеикоправославен глас от небето... По темата: Папата действително беше много дейна и ярка фигура на ХХ век. От опитите му да изглади различията с Евреите се усеща (може би) намерението на Ватикана да поправи грешките от миналото. Вероятно следващата стъпка ще е обединението на двете църкви - кой знае. Лично за мен остава необяснимо как толкова хора изпитват такава дълбока скръб и плачат за човек, с който дори не са говорили. Не е много в духа на събитията от деня, но настиа не мога да си представя как? Може би всичко се обяснява с вярата, която лично на мен ми е непозната... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.