saq Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Значи изключвам си компютъра и от контакта.След като пак го включа не ми се включва Интернета.Показва ми, че е вклчено всичко,но трябва да изключа с десен клавиш на мишката вържу иконата на мрежата,да се скрият "телевизорчетата",после отново да я задействам!Имам кабелен модем,LAN карта VIA ,WIN XP SP2,Zone Alarm,NAV 2003qправих всякакви комбинации ,за които се сетих,но проблемd си остава,подчертавам само,когато компа е изключен и от мрежата за 220 V,когато не дърпам щепсела всичко си е нормално.Да имате някакви идеи??! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Това ми прилича по-скоро на проблем с модема. Като дръпнеш щепсела, модема вероятно и той се изключва, с Моторола ли си? Аз съм с Webstar, той няма различни режими за изключване и т.н., затова не съм страдал от проблеми с него. Но това е само предположение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Иди в Network Connections и с десен бутон uninstal на картата ти и после я инсталирай на ново като през това време е желателно да си изключил кабела за нета.При мен така се оправи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saq Posted April 3, 2005 Author Share Posted April 3, 2005 Благодаря!Ще пробвам,трябваше ми идея,дадохте ми я,пак благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Проблема може да идва и от firewall-a. Ако не се оправи от съвета на последния пост, опитай да изключиш zonealarm, тъй като той може да филтрира пакетите на IE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saq Posted April 3, 2005 Author Share Posted April 3, 2005 Едва ли е от защитната стена,защото даже я деинсталирах,изобщо махнах всичко ,което според мен пречи ,но при изключване на компютъра от мрежата(220в) проблема си остава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
genecatcher Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Опитай с преинсталиране на TCP/IP пакета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saq Posted April 3, 2005 Author Share Posted April 3, 2005 Така и смятам да направя,но ще трябва да внимавам много.Някой правил ли го е?Практически съвети? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 Е ти па просто си записваш IP adaress, Gateaway, DNS , но незнам дали имаш нещо по-специфично за интенет връзката все пак това са осовните адреси които трябва да имаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.