po_taka Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Ako vijda6 eroglifi view-=>encodyng-=>cyrilic-=>windows1251 Значи в момента съм свързал 2 ПЦ та в лан и давам на 2-рото нет по лан-картата , ама мен т'ва не ме устроива щото като някои лапне някои вирус ( от ПЦ то без директен достъп до нета ) и тва минава през МОЯ комп и след тва през другия ...... Та има ли начин да ги сваржа , така 4е ПЦ-то което сега дава нет да не е сварзано по никакъф начин с 2-рото.И ако второто има 2222** вируси мен изобщо да не ми пука и да си живея спокоино ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Интересен въпрос, на който и аз чакам отговор и затова го uppvam . Но на свой ред да питам: как така те хваща и тебе вируса, нали ти служиш само за предаване, а нямаш отношение към предаваната информация? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IvanMM Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 интересен въпрос с интересен отговор.аз си нямам никаква представа и ще чакам с нетърпение отговора Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted April 3, 2005 Author Share Posted April 3, 2005 Интересен въпрос, на който и аз чакам отговор и затова го uppvam . Но на свой ред да питам: как така те хваща и тебе вируса, нали ти служиш само за предаване, а нямаш отношение към предаваната информация? <{POST_SNAPBACK}> PC1-towa s net PC2 - tova koeto zima net prez PC1 Ami PC2 RQ ne6to za svalqne ot neta PC1 svalq na svoq HD -=> VIRUS PC1 izpra6ta ot sviq HD po lan mrejata svalenoto na PC2 PC1 iztriva svalenoto ot svoq HD PC2 e zarazeno PC1 zarazemo .... oleeee Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Не, не... Не разбирам. Защо да го сваля на харда си? Че това си е доста голям пинг ако го праща след като го е свалило цяло... . Би трябвало да препраща някви пакети... А ако вирусът е на повече от един пакет би трябвало да не го усеща... Предположения... Ама все пак как така ще го сваля на харда? По-интересното е какво прави с него, че да се зарази, за какво му е да си пъха носа където не му е работата? Е, трябва поне да има някаква подходяща програмка за поддръжка на мрежи, която да си върши работата и да пази твоя комп от такива глупости, сето не са за него. Питай за такава програмка... (ако мислиш, че постът ми е безмислен, не е така - поне чрез него ти популяризирам темата, радвай се ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnnie_Walker Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Може да поделиш нета с Router или Switch. Тогава няма да минава информацията предназначена за PC2 през PC1 и всичко ще е ОК. Ако не ти се дават пари за такива неща послушай съвета на Mama Link to comment Share on other sites More sharing options...
mipbg Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Вариянта който описваш ( първата машина сваля на харда си и тогава изпраща на втората) е възможен само при употреба на прокси за споделяне на интернета (и при това то трябва да е нагласено така). В общия случай, ако използваш програма за споделяне на интернета която не е прокси ( примерно Internet Connection Sharing ) нищо не се сваля на първата машина а пакетите директно минават към втората. В този случай дори и втората да се зарази с вирус първата остава чиста, но тъй като повечето вируси в днешно време са направени така че да могат да "Browse-ват" в локалната мрежа, ако имаш sharing с права за запис на първата машина то те ще се запишат и там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted April 4, 2005 Author Share Posted April 4, 2005 Router или Switch i taka otivam v mahazina i kazvam ruter\sui4 i te mi davat , varzvam go i evala ? a tova trqbva li ne6to da se plati ne EK 6toto nqkyde 4etoh 4e s swi4 ima po o6te 10 lv na mesec !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 trqbva trqbva :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted April 4, 2005 Author Share Posted April 4, 2005 trqbva trqbva :> <{POST_SNAPBACK}> a nqkaf variant deto da ne davam pari na mesec ima li ? , daje i ako se deli na 2 m\u 2-te pc-ta kakto dosega ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Виж, ти и да вземеш такова нещо, пак можеш да хванеш вируси ако си споделил с другия и си му дал права. Ще стане така, че вирусът няма да те засегне, а ще мине към него директно, но след като се настани там ще реши да се размножава към всички, хванати в мрежата и дали достатъчно права за да е възможно това това. А ако не си му share-нал, а само му даваш нет, работата е друга. Не знам, някой по-компетентен в мрежите нека каже дали firewall би оправил ситуацията... (Ъ-ъ, не се ли притесняваш, че пускаш тази тема - как да лъжеш евроком - точно в техния сайт? Нищо не е анонимно, нали знаеш...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted April 4, 2005 Author Share Posted April 4, 2005 Виж, ти и да вземеш таков....... <{POST_SNAPBACK}> mi...ne Ako nqkoi mi kaje na4in za koito nqma nujda ot 'mese4na taksa' da shearna neta bez da sym svarzan s 2PC, 6te mahna ne samo shearenatoto mi i daje i lankata kym nego ako se nalaga 6a otskubna. Ta ako da re4em e ne6to kato NET | Modem -=>PC1 | \/ PC2 Veroqtnosta da se zarazat 2 PC-ta vzaimno e 0,00% nali ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheltem Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 za tova nai dobre pitai v EK Ako ti pozvoliat da shervash net togava si vzemi ruter i gotovo. 4estno kazano az v ofisa sam reshil problema ne s ruter a s PC - edna pentium edinica na 100Mhz s linux i tia razpredelia neta - izliza po - evtino ot ruter. Rutera e 40lv. , a P1 e 30lv. Na vsi4ko otgore mojesh da si promeniash nastroikite, moje da si zadadesh prava na dostap ili razli4ni skorosti (sheipvane) problema e samo v tova da razbirash ot Linux ili pone niakoi tvoi priatel da razbira Link to comment Share on other sites More sharing options...
SET Posted April 13, 2005 Share Posted April 13, 2005 Абе отивай си взимай рутер. връзваш модема към него клонираш мак адреса и си готов и даже няма нужда да се обждаш никъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.