Jump to content
BulForum.com

Internet na 2 PC

Recommended Posts

Ako vijda6 eroglifi view-=>encodyng-=>cyrilic-=>windows1251

Значи в момента съм свързал 2 ПЦ та в лан и давам на 2-рото нет по лан-картата , ама мен т'ва не ме устроива щото като някои лапне някои вирус ( от ПЦ то без директен достъп до нета ) и тва минава през МОЯ комп и след тва през другия ......

Та има ли начин да ги сваржа , така 4е ПЦ-то което сега дава нет да не е сварзано по никакъф начин с 2-рото.И ако второто има 2222** вируси мен изобщо да не ми пука и да си живея спокоино ?

Интересен въпрос, на който и аз чакам отговор и затова го uppvam :) . Но на свой ред да питам: как така те хваща и тебе вируса, нали ти служиш само за предаване, а нямаш отношение към предаваната информация?

интересен въпрос с интересен отговор.аз си нямам никаква представа и ще чакам с нетърпение отговора :beer:

Интересен въпрос, на който и аз чакам отговор и затова го uppvam :) . Но на свой ред да питам: как така те хваща и тебе вируса, нали ти служиш само за предаване, а нямаш отношение към предаваната информация?

PC1-towa s net

PC2 - tova koeto zima net prez PC1

Ami PC2 RQ ne6to za svalqne ot neta

PC1 svalq na svoq HD -=> VIRUS

PC1 izpra6ta ot sviq HD po lan mrejata svalenoto na PC2

PC1 iztriva svalenoto ot svoq HD

PC2 e zarazeno PC1 zarazemo .... oleeee

Не, не... Не разбирам. Защо да го сваля на харда си? Че това си е доста голям пинг ако го праща след като го е свалило цяло... :) . Би трябвало да препраща някви пакети... А ако вирусът е на повече от един пакет би трябвало да не го усеща... Предположения... Ама все пак как така ще го сваля на харда? По-интересното е какво прави с него, че да се зарази, за какво му е да си пъха носа където не му е работата? :) Е, трябва поне да има някаква подходяща програмка за поддръжка на мрежи, която да си върши работата и да пази твоя комп от такива глупости, сето не са за него. Питай за такава програмка...

(ако мислиш, че постът ми е безмислен, не е така - поне чрез него ти популяризирам темата, радвай се :) )

Може да поделиш нета с Router или Switch. Тогава няма да минава информацията предназначена за PC2 през PC1 и всичко ще е ОК. Ако не ти се дават пари за такива неща послушай съвета на Mama :)

Вариянта който описваш ( първата машина сваля на харда си и тогава изпраща на втората) е възможен само при употреба на прокси за споделяне на интернета (и при това то трябва да е нагласено така). В общия случай, ако използваш програма за споделяне на интернета която не е прокси ( примерно Internet Connection Sharing ) нищо не се сваля на първата машина а пакетите директно минават към втората. В този случай дори и втората да се зарази с вирус първата остава чиста, но тъй като повечето вируси в днешно време са направени така че да могат да "Browse-ват" в локалната мрежа, ако имаш sharing с права за запис на първата машина то те ще се запишат и там.

Router или Switch

i taka otivam v mahazina i kazvam ruter\sui4 i te mi davat , varzvam go i evala ?

a tova trqbva li ne6to da se plati ne EK 6toto nqkyde 4etoh 4e s swi4 ima po o6te 10 lv na mesec !?

Виж, ти и да вземеш такова нещо, пак можеш да хванеш вируси ако си споделил с другия и си му дал права. Ще стане така, че вирусът няма да те засегне, а ще мине към него директно, но след като се настани там ще реши да се размножава към всички, хванати в мрежата и дали достатъчно права за да е възможно това това. А ако не си му share-нал, а само му даваш нет, работата е друга. Не знам, някой по-компетентен в мрежите нека каже дали firewall би оправил ситуацията... (Ъ-ъ, не се ли притесняваш, че пускаш тази тема - как да лъжеш евроком - точно в техния сайт? :) Нищо не е анонимно, нали знаеш...)

Виж, ти и да вземеш таков.......

mi...ne

Ako nqkoi mi kaje na4in za koito nqma nujda ot 'mese4na taksa' da shearna neta bez da sym svarzan s 2PC, 6te mahna ne samo shearenatoto mi i daje i lankata kym nego ako se nalaga 6a otskubna.

Ta ako da re4em e ne6to kato

NET

|

Modem -=>PC1

|

\/

PC2

Veroqtnosta da se zarazat 2 PC-ta vzaimno e 0,00% nali ?

• 2 weeks later...

za tova nai dobre pitai v EK :)

Ako ti pozvoliat da shervash net togava si vzemi ruter i gotovo.

4estno kazano az v ofisa sam reshil problema ne s ruter a s PC - edna pentium edinica na 100Mhz s linux i tia razpredelia neta - izliza po - evtino ot ruter.

Rutera e 40lv. , a P1 e 30lv. :) Na vsi4ko otgore mojesh da si promeniash nastroikite, moje da si zadadesh prava na dostap ili razli4ni skorosti (sheipvane)

problema e samo v tova da razbirash ot Linux ili pone niakoi tvoi priatel da razbira :)

Абе отивай си взимай рутер. връзваш модема към него клонираш мак адреса и си готов и даже няма нужда да се обждаш никъде.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...