Jump to content
BulForum.com

Lan card or USB

zoo

Recommended Posts

Кое е по-добре да се ползва за кабелен нет?

Кажете ми предимствата и недостатъците...

В момента ползвам USB порта,но имам и мрежова карта,та посъветвайте ме кое е по-удачно.

LAN определено защото е по сигурен и по стабилен

под windows USB интерфейса не работи стабилно , поне при мен правеше номера , примерно по някое време просто нета спира и докато не рестартирам компа не се оправя , и други хора съм чувал да се оплакват от USB-то (под линукс е перфектен но трудно се настрийва)

това са моите впечатления

Използвай си ЛАН-ката.Няколко човека от форума писаха, че имат проблеми с нет-а и се оказа от USB-то.Така, че си джиткай през ЛАН :D

Чувал съм, че USB-то се случва да пропуска пакети и затова LANката е малко по-бърза. Не знам колко е вярно, но със сигурност USB-то натоварва процесора повече. Другото е, че както се писа USB-то понякога прави проблеми. А и в крайна сметка като се пуснеш на ЛАН-ката освобождаваш една дупка повече за скенера, мишката, камерката, безжичната клавиатура, bluetooth-a, flash-drive-a, removable HDD, външна записвачка и... ае че изтъпях :) . Не ще и питане кое е по-добре, още повече, че имаш ЛАН-ка

А как точно трябва да стане прехвърлянето към ЛАН? Не трябва ли да се обадя в ЕК,за да сменят настройките?

Не ми се вярва да сменя кабелите и да тръгне нета...всъщност не съм пробвал де..

Все пак как точно става прехвърлянето?

А как точно трябва да стане прехвърлянето към ЛАН? Не трябва ли да се обадя в ЕК,за да сменят настройките?

Не ми се вярва да сменя кабелите и да тръгне нета...всъщност не съм пробвал де..

Все пак как точно става прехвърлянето?

Като минеш на ЛАН трябва да настройш IP-to и DNS-и те. ;)

И няма никва нужда от ресет на модема.

Точно така си е. За предпочитане е да ползваш Lan - все пак хората са го разработвали специално за това. По-стабилен е.

И как точно става това?

Добре де при положение, че си нямаш и понятие как става работата и ти върви всичко ОК за кво ти е да минаваш на ЛАН? :confused

Добре де при положение, че си нямаш и понятие как става работата и ти върви всичко ОК за кво ти е да минаваш на ЛАН? :confused

Тъй или иначе го имам,защо да не го ползвам? :lol:

Не може всеки да знае всичко,то и за това съществуват форумите-за да се образова човек...или го казваш с подигравателна нотка... :angry:

доколкото знам няма да стане само със смяна на кабелите, защото MAC адреса ще е различен, което ще рече че или ти трябва да го смениш (лесно е) или (по-добре) се обади на support-а, за да ти го сложат native-a на картата че да не се мъчиш друг път ако не тръгва.

иначе и аз мисля че е по-добре през лан картата. ако ти е сносно бърз компютъра няма да е по-бавно през USB. чудя се даже дали и лан картата не внася допълнително закъснение :-p сигурно 20 us. :-)

нищо не трябва да се настройва. нещата се намират автоматично. Само трябва да се обади на евроком и да си каже мак адреса на лан картата и е готов

нищо не трябва да се настройва. нещата се намират автоматично. Само трябва да се обади на евроком и да си каже мак адреса на лан картата и е готов

При мен се настройват. ;) А за MAC на картата никога не съм се обаждал. :)

щото се намират автоматично по DHCP

На мен по DHCP, когато съм на LAN, ми намира някво скапано IP и без да го настроя ръчно нет-а не тръгва. Така, че не философствайте много. ;)

P.S. Преди време си смених ланката с друга. И нямах никакви проблеми с MAC-а. :) Може би тогава все още не са ги заключвали. :unsure:

LAN карта, при това отделна платка, т.е. да не е вградена към дъното. |За да си сигурен, че при токов удар няма да ти изгори дъното!

Я ми разяснете малко при вас как си намира настройките по DHCP, защото при мен никога не си ги намира само. :confused Доста ми е любопитно също и как успях да си сменя ланката преди време без проблем, при положение, че при всички е заключен МАС-а. :wacko:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...