zoo Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Кое е по-добре да се ползва за кабелен нет? Кажете ми предимствата и недостатъците... В момента ползвам USB порта,но имам и мрежова карта,та посъветвайте ме кое е по-удачно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 az puk ne mojah da go podkaram prez usb-to ina4e na lan mai ti zima po malko resursi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overclocker Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 LAN определено защото е по сигурен и по стабилен под windows USB интерфейса не работи стабилно , поне при мен правеше номера , примерно по някое време просто нета спира и докато не рестартирам компа не се оправя , и други хора съм чувал да се оплакват от USB-то (под линукс е перфектен но трудно се настрийва) това са моите впечатления Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Използвай си ЛАН-ката.Няколко човека от форума писаха, че имат проблеми с нет-а и се оказа от USB-то.Така, че си джиткай през ЛАН Link to comment Share on other sites More sharing options...
twoface Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 зависи от модема с който си аз сам през USB от 6 месеца и нямам проблеми преди бях през лан и се същата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Чувал съм, че USB-то се случва да пропуска пакети и затова LANката е малко по-бърза. Не знам колко е вярно, но със сигурност USB-то натоварва процесора повече. Другото е, че както се писа USB-то понякога прави проблеми. А и в крайна сметка като се пуснеш на ЛАН-ката освобождаваш една дупка повече за скенера, мишката, камерката, безжичната клавиатура, bluetooth-a, flash-drive-a, removable HDD, външна записвачка и... ае че изтъпях . Не ще и питане кое е по-добре, още повече, че имаш ЛАН-ка Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoo Posted April 3, 2005 Author Share Posted April 3, 2005 А как точно трябва да стане прехвърлянето към ЛАН? Не трябва ли да се обадя в ЕК,за да сменят настройките? Не ми се вярва да сменя кабелите и да тръгне нета...всъщност не съм пробвал де.. Все пак как точно става прехвърлянето? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 да сменя кабелите и да тръгне нета <{POST_SNAPBACK}> To4no taka stava. (restartirai si i modema se pak) Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 А как точно трябва да стане прехвърлянето към ЛАН? Не трябва ли да се обадя в ЕК,за да сменят настройките?Не ми се вярва да сменя кабелите и да тръгне нета...всъщност не съм пробвал де.. Все пак как точно става прехвърлянето? <{POST_SNAPBACK}> Като минеш на ЛАН трябва да настройш IP-to и DNS-и те. И няма никва нужда от ресет на модема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Като минеш на ЛАН трябва да настройш IP-to и DNS-и те. И няма никва нужда от ресет на модема. <{POST_SNAPBACK}> Точно така си е. За предпочитане е да ползваш Lan - все пак хората са го разработвали специално за това. По-стабилен е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoo Posted April 3, 2005 Author Share Posted April 3, 2005 Като минеш на ЛАН трябва да настройш IP-to и DNS-и те. <{POST_SNAPBACK}> И как точно става това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 И как точно става това? <{POST_SNAPBACK}> Добре де при положение, че си нямаш и понятие как става работата и ти върви всичко ОК за кво ти е да минаваш на ЛАН? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoo Posted April 4, 2005 Author Share Posted April 4, 2005 Добре де при положение, че си нямаш и понятие как става работата и ти върви всичко ОК за кво ти е да минаваш на ЛАН? <{POST_SNAPBACK}> Тъй или иначе го имам,защо да не го ползвам? Не може всеки да знае всичко,то и за това съществуват форумите-за да се образова човек...или го казваш с подигравателна нотка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chefoto Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Определено Лан е по-добрия вариант Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 доколкото знам няма да стане само със смяна на кабелите, защото MAC адреса ще е различен, което ще рече че или ти трябва да го смениш (лесно е) или (по-добре) се обади на support-а, за да ти го сложат native-a на картата че да не се мъчиш друг път ако не тръгва. иначе и аз мисля че е по-добре през лан картата. ако ти е сносно бърз компютъра няма да е по-бавно през USB. чудя се даже дали и лан картата не внася допълнително закъснение :-p сигурно 20 us. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Като минеш на ЛАН трябва да настройш IP-to и DNS-и те. И няма никва нужда от ресет на модема. <{POST_SNAPBACK}> нищо не трябва да се настройва. нещата се намират автоматично. Само трябва да се обади на евроком и да си каже мак адреса на лан картата и е готов Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 нищо не трябва да се настройва. нещата се намират автоматично. Само трябва да се обади на евроком и да си каже мак адреса на лан картата и е готов <{POST_SNAPBACK}> При мен се настройват. А за MAC на картата никога не съм се обаждал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 При мен се настройват. А за MAC на картата никога не съм се обаждал. <{POST_SNAPBACK}> По МАС адрес заключват, но това с DNS-те Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Като минеш на ЛАН трябва да настройш IP-to и DNS-и те. <{POST_SNAPBACK}> Tui li mi 6to sled format c: ne nastroivam nikvi ipta i dnsi !? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Tui li mi 6to sled format c: ne nastroivam nikvi ipta i dnsi !? <{POST_SNAPBACK}> Mи щото по default е на dhcp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 щото се намират автоматично по DHCP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 Mi da de vaprosa be6e ritori4en Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted April 5, 2005 Share Posted April 5, 2005 щото се намират автоматично по DHCP <{POST_SNAPBACK}> На мен по DHCP, когато съм на LAN, ми намира някво скапано IP и без да го настроя ръчно нет-а не тръгва. Така, че не философствайте много. P.S. Преди време си смених ланката с друга. И нямах никакви проблеми с MAC-а. Може би тогава все още не са ги заключвали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
notor1ous Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 LAN карта, при това отделна платка, т.е. да не е вградена към дъното. |За да си сигурен, че при токов удар няма да ти изгори дъното! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 Я ми разяснете малко при вас как си намира настройките по DHCP, защото при мен никога не си ги намира само. Доста ми е любопитно също и как успях да си сменя ланката преди време без проблем, при положение, че при всички е заключен МАС-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.